Hotell (29)

Resor till Sri Lanka

Under din resa till Sri Lanka kommer du stöta på tusenårig kultur, frodig natur, färgstarkt folkliv och milslånga stränder, bland mycket annat.

Ving erbjuder flera olika resmål i Sri Lanka, från hamnstaden Galle i söder till stränderna vid Negombo, strax norr om huvudstaden Colombo. Vilket resmål du än väljer för din resa till Sri Lanka kan du räkna med inbjudande stränder och spännande utflykter bland kryddodlingar, ädelstenar och storslagen natur. Var du än bor kommer du också ha rika tillfällen att utforska det doftrika lankesiska köket, ett kök med tusenåriga anor som är lika spännande vare sig du väljer ett gatustånd eller en lyxrestaurang. Under en resa till Sri Lanka får du en semester för alla sinnen, och du kommer att komma hem med mängder av vackra minnen.

Sri Lanka väntar

Även om man bokar en resa till Sri Lanka för att njuta av sol och bad, bör man ta chansen att se sig omkring på denna färgstarka ö. Här finns så mycket att både se och göra. Besök den gamla huvudstaden Kandy, ta en titt på teplantagerna, gå en tur i djungeln, upptäck djurlivet och njut av de betagande vyerna i bergen som dominerar öns centrala delar. Missa inte heller chansen att besöka en helt vanlig stad i Sri Lanka för att uppleva folklivet på marknader, gator och tempel.

Sri Lanka med Ving

Ving erbjuder resor till Sri Lanka året runt, och eftersom du flyger reguljärt bestämmer du själv när du ska resa och hur länge du ska vara borta. Dessutom kan du välja bland några av Sri Lankas bästa hotell, där du kan vara säker på en semester i eleganta omgivningar.

Hitta ditt hotell
Väder
När är det bäst väder i Sri Lanka?
Sri Lanka har ett tropiskt, varmt klimat med hög luftfuktighet präglat av sydväst-monsunen under sommaren och nordost-monsunen under vintern. Vid kusten, där Vings resmål ligger, är medeltemperaturen dagtid ca 30 grader året runt. Nattemperaturen och vattentemperaturen skiljer sig inte heller mycket årstiderna emellan, men kan vara ett par grader högre från april till oktober. Vintermånaderna januari, februari och mars är de torraste. Nattemperaturen ligger då på behagliga 23 grader och i havet är det 27-28 grader varmt. Dagstemperaturen ligger stadigvarande på ca 30 grader, men på höglandet är det betydligt svalare - ner mot 15 grader och frost kan förekomma. Under våren inleds den fuktiga sydvästmonsunen. Regnet kommer oftast i form av kraftiga skurar, med soliga perioder däremellan. Den mesta av årets nederbörd kommer under april samt på hösten, i oktober och november.
Pass och visum
För svenska medborgare måste passet vara giltigt 6 månader efter hemkomst. Inresetillstånd krävs (ETA) som är ett E-visum.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Sri Lanka.

Ändrade visumregler för Sri Lanka:

Lankesiska myndigheter informerar att de från och med den 12 mars, 2020, inte längre kommer utfärda turistvisum vid ankomst som brukligt.

Resenärer med en inbokad resa till Sri Lanka måste därför själva ombesörja för att ansöka om visum www.eta.gov.lk. Handläggningstiden för detta är mellan 10-30 dagar.

De nya reglerna gäller tillsvidare.

Berörda kunder med inbokad resa får information om detta via sms.

För mer information om pass och visumregler, läs här https://www.ving.se/sri-lanka?push=passportAndVisa

För ytterligare information hänvisar vi till Sri Lankas ambassad på telefon 08-663 65 23.

Resor till Sri Lanka

Negombo
 • Sevärdheter
 • Mat & Dryck
 • Stränder
Negombo är ett härligt blandat resmål, med både stads- och strandliv. Med Ving kan du resa när du vill och stanna så länge du vill i Negombo.
Galle
Galle är ett av Sri Lankas charmigaste resmål, med stränder, sevärdheter och eleganta hotell nära stranden.
Hikkaduwa
 • Sevärdheter
 • Stränder
 • Sport/Äventyr
En resa till Hikkaduwa är en resa till det äkta Sri Lanka. Och Vings hotell ligger rätt på stranden.
Beruwela
Lugn och ro väntar under din semester i Beruwela, både på hotellet och nere på stranden. Vill du ha mer liv och rörelse är det lätt att resa in till huvudstaden Colombo.
Bentota
 • Stränder
 • Mat & Dryck
 • Sevärdheter
Bo vid stranden nära det lokala folklivet. Med Ving flyger du reguljärt så du kan skräddarsy din resa.
Marawila
Marawila är ett lugnt resmål med en härlig strand och fina utflykter i närheten.
Erbjudanden till Sri Lanka
Coral Rock by Bansei (ex Bansei by Hotel J)
Coral Rock by Bansei (ex Bansei by Hotel J)
Hikkaduwa, Sri Lanka, Sri Lanka
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 9 dagar, 7 hotellnätter
 • Avresa 1 sep 2021 från Stockholm
Flyg och 7 hotellnätter
1 sep 2021 från Stockholm
EKHO Surf ( x The Surf Hotel)
EKHO Surf ( x The Surf Hotel)
Bentota, Sri Lanka, Sri Lanka
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 9 dagar, 7 hotellnätter
 • Avresa 12 nov 2021 från Stockholm
Flyg och 7 hotellnätter
12 nov 2021 från Stockholm
Centara Ceysands Resort & Spa
Centara Ceysands Resort & Spa
Bentota, Sri Lanka, Sri Lanka
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 9 dagar, 7 hotellnätter
 • Inkl. frukost
 • Avresa 31 okt 2021 från Stockholm
Frukost
Flyg och 7 hotellnätter
31 okt 2021 från Stockholm

SÖK DIN RESA TILL Sri Lanka