Hotell (20)

Resor till Litauen

PĂ„ andra sidan Östersjön vĂ€ntar Litauen, som med sin huvudstad Vilnius kan erbjuda en resa fylld av kultur och historia.

I Litauen Àr kulturen en viktig del av samhÀllet, vilket du sÀkerligen kommer att mÀrka under din resa. Huvudstaden Vilnius finns med pÄ Unescos vÀrldsarvslista och överallt finns ett pulserande kulturliv, med teater, konserter och konst. Landet bÀr fortfarande prÀgel av Ären under ryskt styre, men detta förvandlas alltmer till Ànnu ett av de lager som tillsammans utgör Litauens rika historia.

Litauen -Europas mittpunkt

Litauen Àr det största och det sydligaste av de tre baltlÀnderna, och ligger rakt österut frÄn SkÄne. Det Àr ocksÄ i Litauen som du hittar Europas geografiska mittpunkt enligt Europeiska Unionen. Mittpunkten ligger strax utanför Vilnius och befÀstes med ett monument i samband med att Litauen gick med i EU Är 2004. Vill du besöka platsen under din resa till Litauen Àr det lÀtt ordnat. Platsen Àr lÀttillgÀnglig och omges av fina promenadstrÄk och natursköna omgivningar.

Vings resor till Litauen

Det korta avstÄndet till Litauen gör det till ett perfekt resmÄl för en weekendresa. Bokar du din resa till Litauen med Ving kan du vÀlja mellan flera hotell, frÄn medelklass till fina hotell med fem hjÀrtan. Alla Vings hotell ligger centralt i Vilnius med gÄngavstÄnd till stadens attraktioner och sevÀrdheter. Tack vare Vings flexibla reslÀngder bestÀmmer du sjÀlv nÀr du vill resa och hur lÀnge du vill vara borta.

Hitta ditt hotell
VĂ€der
NÀr Àr det bÀst vÀder i Litauen?
Klimatet i Litauen Àr inte helt olikt det vi Àr vana vid i Sverige. Den bÀsta tiden att Äka till Vilnius Àr maj till augusti - dÄ Àr det som varmast, ljusast och torrast, med en medeltemperatur pÄ 18-22 grader. VÄren kommer tidigare till Lettland Àn till Sverige, och september mÄnad Àr ocksÄ nÄgot varmare Àn i vÄrt land. Kallast Àr det i januari och februari, dÄ förekommer bÄde regn och snö.
Pass och visum
För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. Efter 90 dagar mÄste uppehÄllsrÀtt registreras. För mer information hÀnvisar vi till Litauens ambassad pÄ telefon 08-667 54 55.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Litauen.

Resor till Litauen

Vilnius
  • Nöjesliv
  • Mat & Dryck
  • SevĂ€rdheter
Vilnius ligger under tvÄ timmars flygtid frÄn Stockholm, lika bra för en weekend som för en lite lÀngre resa.

SÖK DIN RESA TILL Litauen