Hotell (29)

Resor till Estland

MÄnga vÀljer att resa till Estland för att koppla av pÄ ett spa eller njuta av huvudstadens pittoreska stadskÀrna, men hÀr finns dessutom vidstrÀckta sandstrÀnder och ett brett utbud av restauranger och aktiviteter.

Estlands trendiga och moderna huvudstad Tallinn klÀttrar stadigt pÄ Europatoppen nÀr det gÀller weekendresor till storstÀder. Den nyrenoverade gamla stadskÀrnan Àr en sevÀrdhet i sig och nÄgot du inte fÄr missa under din resa till Estland. Det Àr hÀr du strosar omkring, sitter pÄ kafé, handlar lokalt hantverk och Àter gott i medeltida grÀnder. Att det bara tar en dryg timme att flyga till Estland frÄn Stockholm gör det hela bara Ànnu bÀttre.

Trendiga restauranger i Estland

För alla som Àr intresserade av mat och av att prova nya spÀnnande restauranger vÀntar ett outforskat och vÀxande mecka i landets huvudstad. Utöver traditionell estnisk mat, som Àr vÀl vÀrd att prova, finns en uppsjö av restauranger med mat frÄn vÀrldens alla hörn. Maten Àr generellt prisvÀrd, till och med pÄ de dyrare och vÀlbesökta restaurangerna inne i Gamla stan. I Rotermannkvarteret och i omrÄdet Telliskivi, tvÄ av Tallinns mest attraktiva kvarter i stadens centrum, finns gott om bra restauranger som Àr inhysta i rustika gamla industribyggnader. HÀr finns, förutom ett rikt restaurangutbud, Àven ett stort utbud av butiker och olika nöjen.

Sol och bad i Estland

Ja, faktum Ă€r att det lilla landet i öst Ă€ven kan stoltsera med böljande sandstrĂ€nder. LĂ€ngs kusten finns badorter som klassiska PĂ€rnu och kuststaden Haapsalu med fina strĂ€nder och varmt vatten - för att vara Östersjön. Kommer du att bo i Tallinn under din resa till Estland kan du besöka lokalinvĂ„narnas favoritstrand Pirita. Dit kommer du med buss frĂ„n innerstaden och vĂ€l framme vĂ€ntar sol och bad pĂ„ den hĂ€rliga sandstranden, barer, lekplatser, omklĂ€dningshytter och andra faciliteter.

Hitta ditt hotell
VĂ€der
NÀr Àr det bÀst vÀder i Estland?
Estlands klimat Àr tempererat och inte helt olikt vÄrt klimat i Sverige. Normalt Àr det runt 20 grader sommartid och ett par minusgrader vintertid. Ving har resor till Tallinn, den bÀsta perioden att resa hit Àr frÄn maj till augusti. I maj och juni Àr det torrast med minst nederbörd och i juni-augusti Àr det som varmast. DÄ Àr medeltemperaturen 19-22 grader dagtid och antalet soltimmar per dag Àr ocksÄ som flest. Regn kan dock förekomma Äret om, framför allt under senare delen av hösten. Vintertid Àr det inte ovanligt med snö.
Pass och visum
För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Estlands ambassad pÄ telefon 08-545 122 80.?

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Estland.

Resor till Estland

Tallinn
  • Nöjesliv
  • SevĂ€rdheter
  • Shopping
NÀr du reser med Ving till Tallinn bor du perfekt vid Gamla staden. Innanför ringmuren syns stadens medeltida historia överallt och du shoppar till lÄga priser.

SÖK DIN RESA TILL Estland