Hotell (77)

Resor till Cypern

Skälen att resa till Cypern är många, ön kan erbjuda både inbjudande sandstränder, kristallklart vatten, god mat, riktigt bra hotell och gott om sevärdheter.

Cypern är dessutom något solsäkrare än andra resmål i Medelhavet vilket ger en extra lång säsong, med värme tidigt på våren och långt in på hösten. Ving erbjuder resor till resmål på öns syd- och östkust. På Cypern finns något för alla smaker med bra utbud av restauranger, barer, nöjesliv, sevärdheter, shopping och aktiviteter för alla åldrar.

Resa med barn till Cypern

Det finns flera goda anledningar till att välja Cypern när du ska resa med barn. Här finns gott om breda, långgrunda sandstränder, som gjorda för lek, bollsport och sandslott. Ving kan erbjuda en rad barnvänliga hotell, flera med barnklubb, All Inclusive och vattenrutschbanor. Det finns dessutom roliga utflyktsmål som passar familjer, som exempelvis Ayia Napa WaterWorld -Europas största temapark.

Vuxenhotell på Cypern

Ska du resa utan barn och önskar en särskilt bekväm och avkopplande semester finns det både vuxenhotell och lyxhotell på Cypern. Är du ute efter ett pulserande nattliv rekommenderar vi en resa till Ayia Napa där nöjeslivet är ungt, piggt och sjuder av liv.

Sevärdheter och aktiviteter

Vill du se mer av Cypern under din semester eller varva strandlivet med sevärdheter är möjligheterna många. Det finns gott om små byar och städer att upptäcka om du är nyfiken på det cypriotiska vardagslivet. Tack vare det kristallklara vattnet som omger ön är Cypern också en perfekt semesterö för dig som vill åka på båttur, dyka eller snorkla. Ett annat tips inför din resa till Cypern är att åka på jeepsafari eller på en utflykt till öns spännande, norra sida.

Hitta ditt hotell
Väder
När är det bäst väder på Cypern?
Cypern har ett medelhavsklimat, med varma, torra somrar och svala vintrar. Vings resmål Ayia Napa, Protaras/Fig Tree Bay, Larnaca och Limassol ligger vid sydkusten. Här bjuder våren, mars och april, på ett klimat likt svensk sommar, med temperaturer runt 20 grader eller mer. Redan i slutet av maj och början av juni når temperaturen ofta upp mot 30 grader för att stiga ytterligare, till närmare 35 grader i juli och augusti. September, oktober och november håller samma lufttemperaturer som början av sommaren, och i vattnet är det 22-27 grader varmt. Mest nederbörd faller i december, januari och februari men på sydkusten blir det sällan kallare än 16 grader dagtid. I bergen på öns centrala delar förekommer dock snöfall.
Pass och visum
För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Cyperns ambassad på telefon 08-24 50 08.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Cypern.

Resor till Cypern

Cypern har ett medelhavsklimat, med varma, torra somrar och milda vintrar med större delen av årets nederbörd. Snöfall är vanligt uppe i bergen på öns centrala delar. Under sommaren kan temperaturen vid sydkusten stiga till närmare 35 grader, med vattentemperaturer runt 25-28 grader. Vår och höst, alltså mars-april och oktober-november, bjuder på ett klimat inte olikt svensk sommar, med temperaturer runt 20 grader eller mer i luften och en och annan regnskur. Vings resmål Ayia Napa, Protaras/Fig Tree Bay, Larnaca och Limassol ligger alla på sydkusten.
Ayia Napa
 • Barnvänligt
 • Stränder
 • Mat & Dryck
I Ayia Napa finns Sunwing för barnfamiljer och Sunprime för en semester på tu man hand. Och så ett tjugotal hotell till, från två till fem hjärtan, med eller utan All Inclusive.
Protaras/Fig Tree Bay
 • Stränder
 • Barnvänligt
 • Mat & Dryck
Fig Tree Bay, eller Protaras, är ett av Cyperns mest omtyckta resmål. Här väntar vårt barnvänliga Family Garden-hotell SunConnect Rising Star och Sunprime Protaras Beach, för dig som reser utan barn.
Larnaca
 • Stränder
 • Barnvänligt
 • Mat & Dryck
Larnaca är en äkta cypriotisk stad, för dig som vill ha en resa med lokalt folkliv och genuin känsla. Varför inte kombinera en vecka i Larnaca med något av Vings andra resmål på Cypern?
Limassol
Limassol är en charmig hamnstad där du kan boka en resa till ett av Cyperns bästa hotell: Londa, vid stranden inne i Limassol. Här väntar både kultur, nöjen och shopping i en avslappnad atmosfär.

ERBJUDANDEN

SunConnect Rising Starfamilygarden
 • Barnvänligt
SunConnect Rising Star
Protaras/Fig Tree Bay, Cypern, Cypern
 • 1 vecka
 • Flyg + del i 1-rumslägenhet med balkong mot omgivningarna
 • Avresa 20 apr 2020 från Malmö
Malmö, 20 apr 2020, 1 vecka
Sunwing Sandy Bay Beachsunwing
 • Barnvänligt
Sunwing Sandy Bay Beach
Ayia Napa, Cypern, Cypern
 • 1 vecka
 • Flyg + del i 1r-lgh FAMILY, balkong mot omgivningarna
 • Avresa 20 apr 2020 från Stockholm-Arlanda
Stockholm-Arlanda, 20 apr 2020, 1 vecka
Sunprime Protaras Beachsunprime
 • Passar vuxna
Sunprime Protaras Beach
Protaras/Fig Tree Bay, Cypern, Cypern
 • 1 vecka
 • Flyg + del i Classic Room 1 rum, liten balkong mot omgivningarna
 • Avresa 17 apr 2020 från Göteborg-Landvetter
Göteborg-Landvetter, 17 apr 2020, 1 vecka

Mer om Cypern

Sommarresor till Cypern

Sommarresor till Cypern

Cypern är en barnvänlig semesterö som erbjuder massor av solsken, varma dagar och milda kvällar. De vackra stränderna bjuder in till långa, avkopplande dagar i en solstol i kombination med ett och annat dopp i det kristallklara havet - och kanske en bit grekisk, cypriotisk eller turkisk mat på en taverna.

Cypern har en rik historia och varierad kultur, och då ön är relativt liten med med ett bra vägnät finns goda möjligheter att bege sig på spännande utflykter. Ving erbjuder resor till flera resmål på Cypern, som alla har sin charm och bjuder på något för alla - oavsett om det är ett pulserande nattliv eller lugn solsemester.

Så dricksar du

Så dricksar du på Cypern

Städare: Ca 5-10 EUR per person och vecka
Piccolon: 1-2 euro per bagage. Men det är ovanligt med piccolos på Cypern.
Servitören: 5-10 procent av notan, men bara om man är nöjd med servicen.
Taxichauffören: De flesta kör med taxameter eller så betalar man ett fast pris man kommit överens om innan resan, ingen dricks.
Frisören: Vanligtvis ingen dricks.
Kommentar: Cypern är ett modernt EU-land, och de anställda i servicebranschen får rätt bra betalt. Men ingen säger ju nej till lite extra pengar om man gjort ett bra jobb.

SÖK DIN RESA TILL Cypern