Se hotell (28)

Resor till Mauritius

Mauritius

Mauritius är exklusivt, vackert och vänligt, och väljer du att resa med Ving får du alltihop till ett mycket bra pris.

En resa till Mauritus är inte långt från en resa till paradiset. Mauritius är en av Indiska Oceanens mest exklusiva och fascinerande semesteröar. Här breder sandstränderna ut sig, solvarma, mjuka och bländande vita, runt i stort sett hela ön. Vattnet är kristallklart och klimatet behagligt året om, med varma, tropiska dagar och, åtminstone under vintern (maj–september), svalare kvällar. När det kommer en kort regnskur känns det bara skönt och svalkande, samtidigt som det gör ön sagolikt grön och vacker. Under din resa till Mauritius lever du ett behagligt "resort-liv" på stranden med allehanda vattensporter inom räckhåll, och strax utanför, det naturskyddade korallrevet, som är ett eldorado även för den mest bortskämde dykare och snorkelentusiast. Är du golfare finns två fina golfbanor i anslutning till hotell Belle Mare Plage.

Barnvänliga hotell på Mauritius

Om du ska resa med barn har vi två barnvänliga hotell alldeles på stranden på den norra delen av ön; Canonnier Beachcomber Golf Resort & Spa och Victoria Beachcomber Resort & Spa. Här kan du boka rum för upp till fem personer, och i de lummiga hotellträdgårdarna finns gott om plats att springa omkring och röra på sig. Vill du göra semestern extra bekväm bokar du All Inclusive samtidigt som du bokar din resa, så är all mat och dryck inräknad i priset för din resa.

Lyxhotell på stranden – med All Inclusive

Alla Vings hotell på Mauritius håller mycket hög klass, och alla ligger på stranden så du har aldrig långt till morgonen första simtur eller ett dopp i solnedgången. På många hotell kan du boka All Inclusive, och på några ingår det redan i priset.

Kombinera med Dubai

Du kan alltid kombinera din resa till Mauritius med ett par dagar i Dubai, så får du två resor i en. Eftersom du reser med reguljärflyg kan du själv bestämma när du ska resa och hur länge du ska vara borta, men ett tips är att börja med det med mer intensiva Dubai, för att sedan avrunda din resa med någon veckas avkoppling på Mauritius vackra stränder.

Bra att veta
 • Alla hotell på stranden
 • Lyxhotell
 • Familjehotell
 • Hotell för vuxna
 • All Inclusive
 • Kombinera med Dubai
 • Fina sandstränder
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Mauritius

Stränder
4,4
Mat & Dryck
4,2
Sport/Äventyr
3,6
Väder
 • januari
29°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • februari
29°23°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
8
Regnfria dagar
 • mars
29°23°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
10
Regnfria dagar
 • april
28°22°
6
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
10
Regnfria dagar
 • maj
27°20°
6
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • juni
25°18°
6
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • juli
24°18°
6
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • augusti
24°18°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • september
25°18°
6
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • oktober
26°19°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • november
28°20°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • december
29°22°
8
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
Stränder
Det finns fina, långa och långgrunda stränder med vit korallsand runt hela ön. Bottnen kan bitvis vara korallbotten. Besök gärna den omtalade ön Île aux Cerfs för bad vid en riktig paradisstrand.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 13 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Till Mauritius kan du resa med reguljärflyg året runt på flexibla reslängder.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.
Restiden från flygplatsen i Mahebourg till hotellen är ca 45 minuter till 2 timmar (ca 50-75 kilometer), beroende på trafik. Privat transfer går fortast, med buss kan det ta upp till 3 timmar, då det kan bli väntetid på flygplatsen och flera stopp längs vägen.
Mat, dryck och nattliv
De flesta hotell erbjuder halvpension eller All Inclusive. Maten är mycket varierad med internationella, franska, indiska och kreolska influenser.
Nattlivet är koncentrerat till hotellen där det arrangeras underhållning och i vissa fall dans några kvällar i veckan.
Shopping
Här finns många taxfree-butiker och köpcentrum som erbjuder bra möjligheter till shopping och ett brett urval av varor. I Flic en Flac finns lite affärer och supermarkets. Mauritius är även känt för att de tillverkar fina modellbåtar.
Aktiviteter och sevärdheter
Här kan du ägna dig åt aktiviteter som snorkling, dykning, segling, vindsurfing, vattenskidor och tennis. Det går också att hyra båt med besättning och utrustning för djuphavsfiske.
Hur du tar dig runt
Det går att ta sig runt på Mauritius med taxi till rimligt pris.
Fakta

Vår service

Vistelsen på Mauritius är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs för vistelse i upp till 90 dagar. Utresebiljett krävs samt uppvisande av hotellbokning och en resebudget på 100 USD per dag. För mer information hänvisar vi till Mauritius ambassad på telefon 08-796 95 92.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Mauritius.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Rupie (MUR). Uttagsautomater finns för Visa och Mastercard. Diners och American Express är mest vanliga på hotellen.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +2 timmar. Vintertid: svensk tid +3 timmar.

El

220 V, adapter behövs. Brittisk standard med 3 hål.

Språk

Engelska, franska och kreolska.

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet på Mauritius innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng.

Övrigt

Vänstertrafik. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Erbjudanden till Mauritius
Tropical Attitudeprimecomfort
 • Passar vuxna
Tropical Attitude
Mauritius
 • 9 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Halvpension
 • Avresa 1 jun 2020 från Stockholm
Halvpension
Stockholm, 1 jun 2020, 9 dagar
Canonnier Beachcomber Golf Resort & Spafamilycomfort
 • Barnvänligt
Canonnier Beachcomber Golf Resort & Spa
Mauritius
 • 9 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Halvpension
 • Avresa 22 jun 2020 från Stockholm
Halvpension
Stockholm, 22 jun 2020, 9 dagar
Constance Belle Mare Plagesignatureföralla
Constance Belle Mare Plage
Mauritius
 • 9 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Halvpension
 • Avresa 18 maj 2020 från Stockholm
Halvpension
Stockholm, 18 maj 2020, 9 dagar

Utvald partner

Paradise Cove

Hotelltips på Mauritius

Paradise Cove Boutique Hotel är ett fint hotell endast för vuxna nära Grand Bay på norra Mauritius. Hotellet ligger vid en skyddad vik som kantas av palmträd.

Läs mer och boka

UTVALD PARTNER

Hotelltips på Mauritius

Välkommen till exklusiva Constance Belle Mare Plage, precis vid stranden på Mauritius östkust. Hotellets två egna golfbanor anses som öns bästa.

Läs mer

Mer om Mauritius

Sök din resa till Mauritius