Hotell (9)

Resor till Indien

En resa till Indien kan sammanfattas i kryddstark mat, billig shopping, kulörta fÀrger, ett gytter av mÀnniskor, gyllengula strÀnder och en diffus doft av rökelse. Och en och annan ko som strövar förbi.

Det Àr inte svÄrt att fÀsta sig vid landet som Àr ett av vÀrldens största och mest folkrikaste lÀnder. Med sina kontraster skiljer sig Indien frÄn mÄnga andra lÀnder, och fortsÀtter hela tiden att fascinera. I Indien finns allt, och lite till. SnöklÀdda Himalayaberg och den gyttriga huvudstaden New Delhi i norr, vetegula slÀtter och öken i mitten och djungler, fina strÀnder och kokospalmer i söder. Hos Ving kan du resa till tvÄ olika resmÄl i en av Indiens mest kontrastrika delstater: Goa.

Gyllengula sandstrÀnder

Regionen Goa, dÀr Vings hotell ligger, kantas egentligen av en enda lÄng sandstrand som byter namn beroende pÄ vilken by som ligger intill. HÀr finns allt frÄn populÀra strÀnder med mÀngder av solstolar, försÀljare och vattensporter till lugnare och öde strÀnder, vissa helt utan faciliteter. Bli inte förvÄnad om du ser en och annan övervintrad hippe meditera eller jonglera pÄ stranden. Tycker du om yoga Àr det nÀstan ett mÄste att yoga pÄ stranden i soluppgÄngen nÄgon gÄng under din resa till Indien.

Indisk mat

Indierna Ă€ter generellt sin mat med hĂ€nderna, och under din resa till Indien kan du bli serverad en vattenskĂ„l att tvĂ€tta dig i efter maten. I Goa Ă€r de dock vana vid vĂ€sterlĂ€nningar och det brukar finnas bestick pĂ„ restaurangerna. Det finns ett brett utbud av vegetarisk och vegansk mat i Indien, dĂ„ en stor del av befolkningen Ă€r hinduer och vegetarianer. Det Ă€r annars ocksĂ„ vanligt med kyckling, lamm, nöt, flĂ€sk och getkött. Tack vare nĂ€rheten till havet Ă€ter man ocksĂ„ mycket fisk i Goa. Ris serveras till i stort sett alla mĂ„ltider, som generellt Ă€r mer kryddstark Ă€n den vi Ă€r vana vid i Europa. Överraskas du av nĂ„got alltför starkt kan du döva styrkan med bröd som ofta serveras till mĂ„ltiderna.

SevÀrdheter i Indien

Indien Àr stort och rymmer en stor mÀngd sevÀrda platser och upplevelser. Den mest berömda Àr förmodligen Taj Mahal, ett pampigt mausoleum som blivit en oÀndligt populÀr turistattraktion. I Goa Àr de hÀrliga strÀnderna huvudattraktionen, men det finns ocksÄ sevÀrda kyrkor och tempel att besöka. Taxi Àr ett billigt, enkelt och bekvÀmt sÀtt att resa runt för att besöka olika strÀnder, marknader, byar och stÀder.

Indien som brittisk koloni

FrÄn mitten av 1800-talet var Indien en brittisk koloni och kolonialsprÄket engelska anvÀnds fortfarande, frÀmst som andrasprÄk. Det kommer du förmodligen att mÀrka under din resa till Indien, eftersom det gör det förvÄnansvÀrt enkelt att göra sig förstÄdd. Under det brittiska styret fördes en sjÀlvstÀndighetskamp som representerades av Mahatma Gandhi. Han rörelse pÄverkade hela landet och han hyllas Àn idag i det moderna Indien. I samband med att Indien blev sjÀlvstÀndigt Är 1947 blev det brittiska Indien uppdelat i tvÄ lÀnder, Indien och Pakistan.

Hitta ditt hotell
VĂ€der
NÀr Àr det bÀst vÀder i Indien?
I Indien har Ving resor till norra Goa och södra Goa. HÀr rÄder tropiskt klimat och varmt vÀder Äret om. Dagtid ligger temperaturen pÄ 29-33 grader och nattetid runt 20-27 grader. Havet Àr 28-29 grader varmt. Regnperioden infaller i juni och pÄgÄr till och med september. Den bÀsta tiden att Äka till Goa anses vara frÄn oktober till maj, dÄ Àr det torrt och soligt.
Pass och visum
För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt 6 mÄnader frÄn inresa. Visum krÀvs. HandlÀggningstiden för visum varierar men Àr minst 4 dagar. Du kan göra en manuell ansökan eller ansökan för E-visum. Kostnaden för visum varierar beroende pÄ resans lÀngd men börjar frÄn 80 USD. TvÄ tomma sidor i passet krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Indiens ambassad pÄ telefon 08-10 70 08.

Visumansökan till Indien: https://indianvisaonline.gov.in/
E-visum: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html
VisumhjÀlp: https://www.in.ckgs.se/

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Indien.

Resor till Indien

Under en resa till Goa kan du vÀltra dig i billig, spÀnnande shopping och god mat. HÀr vÀntar dessutom gyllengula strÀnder och exotiska sevÀrdheter i massor.
Norra Goa
  • StrĂ€nder
  • Shopping
  • Mat & Dryck
Ta med en stor vÀska om du ska resa till norra Goa, hÀr finns spÀnnande shopping och mycket att bÄde se och göra.
Södra Goa
En resa till södra Goa lockar med kilometerlÄnga strÀnder, spÀnnande restauranger, sevÀrdheter och en chans att fÄ se det lantliga Indien.

SÖK DIN RESA TILL Indien