Hotell (29)

Resor till Danmark

Att en resa till Danmark kan locka med god mat pÄ fina restauranger, bra shopping och en avslappnad atmosfÀr Àr givet, men vÄrt kÀra grannland i söder kan Àven skryta med hÀrliga strÀnder, ett berömt konstmuseum och populÀra aktiviteter för barnfamiljer.

Danmark bestÄr av över 400 namngivna öar, och oavsett var du befinner dig har du aldrig lÀngre Àn fem mil till havet. De största öarna Àr halvön Jylland, Fyn och SjÀlland, dÀr Köpenhamn ligger. Bokar du din resa till Danmark med Ving fÄr du uppleva det bÀsta av Köpenhamn, med bra boende mitt i den charmiga huvudstaden. HÀr kan du frottera dig i smörrebröd, wienerbröd, pölse, vÀrldsberömd öl och njuta av en restaurangscen som lÄtit tala om sig i hela Europa.

SevÀrdheter i Danmark

Är du intresserad av modern konst fĂ„r du inte missa att besöka Louisiana Museum of Modern Art under din resa till Danmark. MusĂ©et ligger i HumlebĂŠk 3,5 mil norr om Köpenhamn och dit kan du smidigt resa med tĂ„g. Danmark Ă€r ett land med ett levande kulturliv och det Ă€r inte svĂ„rt att tajma in sin resa med nĂ„got evenemang i Köpenhamn. Konserter, musikfestivaler, matfestivaler, marathonlopp, julmarknader eller halloween pĂ„ Tivoli, hĂ€r hĂ€nder det alltid nĂ„got.

Fina strÀnder i Danmark

Ja, vÄrt södra grannland kan faktiskt Àven skryta med fantastiska sandstrÀnder. En av dem Àr SÞndervig strand pÄ vÀstra Jylland som danskarna sjÀlva har röstat fram till landets bÀsta strand. En annan Àr Amager Strandpark som du enkelt kan ta dig till med tunnelbanan frÄn Köpenhamns centrum. SjÀlvklart mÄste Àven Skagen nÀmnas, det vÀlkÀnda och Àlskade semesterresmÄlet dÀr du kan stÄ med ena foten i Kattegatt och den andra i Skagerrak.

Resa med barn till Danmark

För mÄnga barnfamiljer som vÀljer att resa till Danmark Àr det kanske Legoland som lockar mest. Den populÀra nöjesparken ligger i Billund pÄ södra Jylland, och lockar med mÀngder av aktiviteter för alla med barnasinnet kvar. Danmark kan Àven stoltsera med Nordeuropas största akvarium, i form av Den BlÄ Planet. Den stora byggnaden, med sitt karaktÀristiska utseende, ligger i Kastrup nÀra Köpenhamns flygplats. Ska du resa med barn som gillar fart och flÀkt Àr det ocksÄ vÀrt att besöka Tivoli i centrala Köpenhamn eller den klassiska nöjesparken Bakken, i Klambenborg 1,5 mil norr om Köpenhamn.

Hitta ditt hotell
VĂ€der
NÀr Àr det bÀst vÀder i Danmark?
Danmarks klimat pÄminner mycket om det svenska, med sommartemperaturer omkring 20 grader och runt 0 grader vintertid. Ving har resor till Köpenhamn, den mest populÀra perioden att resa hit Àr frÄn maj till september. DÄ Àr det som varmast, torrast och soligast i staden. VÄren anlÀnder nÄgot tidigare till Köpenhamn Àn till mÄnga platser i Sverige, och likasÄ Àr hösten oftast ett par grader varmare hÀr Àn i vÄrt land. DÀremot har lÀnderna ungefÀr samma antal soltimmar och regndagar, sett över hela Äret. PÄ vintern kan det förekomma snö.
Pass och visum
För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Danmarks ambassad pÄ telefon 08-406 75 00.?

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Danmark.

Resor till Danmark

Köpenhamn
  • BarnvĂ€nligt
  • Shopping
  • Mat & Dryck
Köpenhamn Àr en mysig storstad dÀr det mesta ligger inom rÀckhÄll, oavsett om du föredrar shopping, nöjen, restauranger eller sevÀrdheter.

SÖK DIN RESA TILL Danmark