Se hotell (16)

Resor till Puerto Rico

Puerto Rico
Boka en resa till Puerto Rico, ett av Karibiens mest mångsidiga resmål -och varför inte kombinera din resa med en kryssning?
Puerto Rico är en del av USA, med spanska rötter och utmärkta förbindelser med resten av Karibien på någon av de kryssningar som utgår härifrån. Under din resa till Puerto Rico kan du lika gärna njuta av den koloniala atmosfären i gamla San Juan, som du kan koppla av i solen på Piñones-stranden eller kanske besöka något av de salsaställen som finns överallt. Eller menade du Puerto Rico på Gran Canaria?

San Juan - Puerto Ricos huvudstad

San Juan är en av västra halvklotets äldsta koloniala städer, något som tydligt märks under en promenad i San Juan Antiguo, de gamla delarna av staden. Här finns gott om exempel på Puerto Ricos koloniala arkitektur längs de kullerstensbelagda gränderna, med pastellfärgade hus, smidesbalkonger och här och där små torg där man sitter och spelar domino eller bara tittar på folklivet. Längst ut mot havet vaktar El Morro, Karibiens största fort, inloppet till hamnen. Det är också i här i stadens äldre delar du hittar den bästa shoppingen under din resa till Puerto Rico, med både internationella märken och lokalt hantverk -allt till låga priser. Om du tycker stadsdelen verkar lite sömnig är det bara att vänta till solen går ner. Då öppnar restauranger och barer, salsans rytmer hörs överallt och förföriska dofter sprider sig för att locka hungriga middagsgäster. Om du är osäker var du ska gå är det bara att börja vid Calle Fortaleza och sedan låta näsan eller öronen vägleda dig till en fantastisk kväll i San Juan.

Kryssa från Puerto Rico

San Juan är hemmahamn för flera av världens stora kryssningsrederier, och några av Karibiens bästa kryssningsrutter utgår härifrån. Om du kryssar med Ving ingår alltid en natt i Puerto Rico innan du kan resa iväg på en spännande kryssning till några av Karibiens mest attraktiva öar, som St Lucia, Martinique eller Aruba. Men vill du stanna längre, före eller efter din kryssning, är det bara att ringa 0771-995 995 så ordnar vi det.

Upptäck Puerto Rico

Strax utanför kusten ligger vackra små öar med underbara stränder, som gjorda för en dagsutflykt, som till exempel Culebra, med den fantastiska Flamenco-stranden. På lite närmare håll kan du vandra i regnskogen El Yunque och bada i vattenfallen, en både intressant och uppfriskande upplevelse. Under din resa till Puerto Rico bör du inte heller missa minst en eftermiddag i El Morro, fortet som började byggas på 1500-talet och som motstått både amerikaner, britter och holländare. Men idag är alla välkomna för att njuta av utsikten från murarna eller kanske för att flyga drake på det gamla exercisfältet.

Våra kunder om Puerto Rico

SÖK DIN RESA TILL Puerto Rico