Stranden på Praslin, Seychellerna - ett av Vings många resmål

Hållbarhetsarbete på resmålen

Förutom att påverka våra hotellpartners, försöker vi även påverka andra samarbetspartners, lokala myndigheter och organisationer att arbeta mer hållbart.

• Vi genomför varje år en Beach Cleaning Day på de resmål där detta är möjligt. Det innebär att personalen ger sig ut på stränderna för att plocka skräp och snygga upp. Även gästerna uppmuntras att delta för att visa sin ståndpunkt mot lokala myndigheter.

• Flera av våra Sunwing Family Resorts samt O.B.C. på Cypern, Kreta och Rhodos, har tilldelats Blue Flag för sin kvalitetshantering, vattensäkerhet och underhåll av deras kustmiljö och stränder. Likaså två av våra Sunprime Hotels på Cypern och Mallorca. Vi arbetar för att fler ska ansluta sig. Läs mer här på våra hotellsidor för Sunwing Family Resorts samt O.B.C. och Sunprime Hotels.

• Vi ska minska vår användning av engångsartiklar i plast. Läs mer här.

Ansvarsfulla utflykter

Att åka på utflykter brukar vara en populär aktivitet på semesterresan, och även utflykterna omfattas av vårt hållbarhetsarbete. Därför har vi analyserat och märkt flera av våra utflykter med en symbol ”Travel with care” för att det ska vara lättare för dig att välja.

Vi ber de utflyktsarrangörer vi samarbetar med om information om deras hållbarhetsarbete. Informationen har lämnats direkt av arrangören. Vi kontrollerar inte informationen annat än om vi finner särskild anledning att tvivla på riktigheten.

För att få märkningen måste utflykterna uppfylla ett eller flera av följande tre kriterier:

1. Fossilfria transporter
Om utflykten är helt fri från transporter baserade på fossila bränslen, för att i stället endast använda till exempel vind eller el, så anges detta.

2. Inga engångsartiklar, närproducerad mat och dryck
I de fall mat eller dryck ingår i utflykten ska inga engångsartiklar användas, som till exempel plasttallrikar, -muggar eller liknande. Den mat eller dryck som ingår ska vara närproducerad, d.v.s. inom 50 kilometer. Om restaurangbesök ingår i utflykten ska restaurangen vara lokal – ej del av ett internationellt koncept.

3. Bevarande av lokal miljö och kultur
Om utflyktens huvudattraktion omfattas av skydd genom ett offentligt program, t.ex. genom UNESCO, som naturreservat eller av lokala bestämmelser anges detta.

Ving har ett flertal utflykter som uppfyller minst ett av dessa tre kriterier. För att hitta märkta utflykter ska du titta efter Travel With Care Excursion-symbolen under fliken ”Utflykter” för det resmål du ska besöka.

Om Ving – Översikt