Organisation

I Nordic Leisure Travel Group ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines samt hotellbolaget Hotels & Resorts där de egna hotellkedjorna Sunwing Family Resorts, Ocean Beach Club och Sunprime Hotels ingår.

KONCERNLEDNING

Nordic Leisure Travel Group

Magnus Wikner

Magnus Wikner

CEO
Nordic Leisure Travel Group

Bakgrund: Har arbetat inom Ving och Nordic Leisure Travel Group i flera omgångar sedan 1985, bland annat som marknadschef på dåvarande Vingresor, marknadsdirektör för Ving Group och Brand Director för MyTravel Northern Europe. Mellan 2002 och 2006 var Magnus marknadsdirektör på McDonald's, och från 2006 på ICA Sverige, först som marknadschef och därefter som marknadsdirektör. Började åter på Ving 2011 som vd i Sverige och varumärkeschef för Thomas Cook Northern Europe. Sedan november 2013 är Magnus verkställande direktör för Nordic Leisure Travel Group (tidigare Thomas Cook Northern Europe).

E-post: magnus.wikner@ving.se

Anders Lundsten

Anders Lundsten

IT Director
Nordic Leisure Travel Group

Bakgrund: Anders har en lång karriär som CIO på internationella bolag, de senaste 10 åren inom retail med fokus på digital transformation och change management. Anders har snart 30 års erfarenhet av IT, och har drivit IT-avdelningar i branscher som flygbolag, tillverkningsindustri, och telecom. Han har en akademisk bakgrund inom elektronik. Sedan april 2019 är Anders ansvarig för IT i Norden.

E-post: anders.lundsten@ving.se

Per Knudsen

Per Knudsen

CFO

Bakgrund: Utbildad inom banksektorn och har arbetat som börsmäklare/investment manager. Började sin anställning i Spies-koncernen 1992 som numera är en integrerad del i Nordic Leisure Travel Group. Per har innehaft ett flertal ledande befattningar inom Group Finance och utnämndes till finansdirektör i augusti 2013. 2016 tillträdde Per rollen som vd för koncernens flygbolag - Sunclass Airlines. Från januari 2020 är Per tillbaka i rollen som koncernens CFO.

E-post: per.knudsen@sunclass.dk

Johnny Nilsen

Johnny Nilsen

Managing Director Ving Sweden
Head of Sales Nordic Leisure Travel Group

Bakgrund: Johnny har en lång karriär i charterbranschen och började 1984 som Club 33-värd på Ibiza. Efter sex år ute på våra resmål, har han sedan arbetat med försäljningsledning både på Ving och Spies. Mellan 2012-2014 ansvarade Johnny för marknadsföring och försäljning i Ving Sverige. Johnny tillträdde rollen som Vd för Ving Sverige samt nordisk försäljningschef 2014.

E-post: johnny.nilsen@ving.se

Fredrik Wessel

Fredrik Wessel

Human Resources Director
Nordic Leisure Travel Group

Bakgrund: Fredrik började i företaget direkt efter civilekonomexamen 1993. Han började inom utlandsorganisationen och har även haft funktioner inom produkt, information och resmålsdrift. Huvuddelen av tiden har Fredrik arbetat inom Human Resources, bland annat med utbildning, lön & belöning och organisationsutveckling. Sedan 2019 är Fredrik nordisk HR-chef.

E-post: fredrik.wessel@ving.se

Eva Palm

Eva Palm

Director Flight planning and Contracting
Nordic Leisure Travel Group

Bakgrund: Började i Vings utlandsorganisation 1986. Sedan 1988 har Eva haft Stockholmsbaserade tjänster inom olika koncernfunktioner i Nordic Leisure Travel Group, bland annat med hotellkontraktering och optimering på Sunwing Resorts & Hotels och Yield.
Sedan 2010 är Eva chef för flygplanering och kontraktering.

E-post: eva.palm@ving.se

Stefan Lincoln

Stefan Lincoln

Commercial Director
Nordic Leisure Travel Group

Bakgrund: Började som guide på Rhodos 1993 och arbetade utomlands sju år och avslutade som destinationschef på Gran Canaria. Arbetade sedan som inköpschef för hotell och var driftsansvarig på flera olika resmål mellan 2000 och 2006. Under perioden 2006 och 2014 var Stefan Commercial Director för Ving Sverige och är sedan 2014 chef för koncernfunktionen Product & Yield.

E-post: stefan.lincoln@ving.se

Jan Vendelbo

Jan Vendelbo

Managing Director Spies Denmark
Head of Brand & Marketing Nordic Leisure Travel Group

Bakgrund: Började i Spies som Airguide 1985. 1992-1996 Operations Director för Spies/Tjæreborg-koncernens utlandsdrift. Under åren 1997-2000 flertal ledande befattningar inom Produkt, Human Resources, Sälj- och Marknadsföring. Mellan 2006-2010 Sälj- och Marknadsdirektör för Spies i Danmark. Jan tillträdde rollen som Vd för Spies 2011 och är sedan 2013 även nordiskt ansvarig för Brand & Marketing.

E-post: jan.vendelbo@spies.dk

Christian Grønli

Managing Director Ving Norway and Tjäreborg Finland
Head of Business Development and Innovation
Nordic Leisure Travel Group

Bakgrund: Började i företaget 2001. Administrativ direktör för Ving Norge 2001-2004. Försäljningsdirektör i My Travel/Ving Norge 2004-2010.
Verkställande direktör för Ving Norge sedan 2010, samt ansvarig för Tjäreborg i Finland sedan 2016.

E-post: christian.gronli@ving.no

Søren Græser Damgaard

Søren Græser Damgaard

Head of Complementary
Nordic Leisure Travel Group

Bakgrund: Arbetat i resebranschen i över 25 år, med flera chefspositioner inom Retail, Wholesale och Supply. Började på Nordic Leisure Travel Group 2008 som Business Development Manager för Dynamic Packaging, efter försäljningen av sitt eget TravelTech-bolag Travelwire. Sedan 2017 ansvarig för Nordic Leisure Travel Group Complementary.

E-post: soren.graeser.damgaard@thomascook.dk

Torben Pedersen

Torben Østergaard

Managing Director (acting)
Sunclass Airlines
Bakgrund: Torben Østergaard har i januari 2020 återvänt till sin tidigare roll som VD för Sunclass Airlines. Torben har en ekonomisk bakgrund och har över 25 års erfarenhet inom flygbranschen. Han kom till Thomas Cook Airlines Scandinavia 2005 som finansdirektör och var sedan verkställande direktör under åren 2010–2016 för flygbolaget som numera heter Sunclass Airlines.
Torben var tidigare finansdirektör på Premiair, där han senare blev chef för affärsutveckling. Utöver det har Torben över fem års erfarenhet från SAS och har haft flera olika roller i konsultföretaget Ernst & Whinney (numera Ernst & Young).

Peter Grandell

Peter Grandell

Senior Consultant och Internal Advisor Nordic Travel Leisure Group Hotels och Resorts
Bakgrund: Började i Vings utlandsorganisation 1979. Ansvarig för Hotel 33 och Club 33 produkten 1983-1991. Från 1991 till 2001 produktchef på Sunwing Family Resorts. Från 2001 till 2014 var Peter Vd för Thomas Cook Northern Europe Hotels & Resorts och från oktober 2014 till september 2018 arbetade Peter som Director of Operations, Thomas Cook Resort & Hotels. Peter arbetar nu som senior konsult och rådgivare inom Nordic Travel Leisure Group.
E-post: peter.grandell@ving.se

Fredrik Henriksson

Fredrik Henriksson

Head of Communications
Nordic Leisure Travel Group

Bakgrund: Fredrik började i Nordic Leisure Travel Group 2018 och har tidigare bland annat en bakgrund som presschef på SAS, kommunikationschef samt hållbarhetsansvarig på Indiska, PR/Event Manager på Canon Sverige och PR-konsult hos Gullers Grupp.

E-post: fredrik.henriksson@ving.se
 

Mer om Ving

Här hittar du information om oss och hur vi arbetar med hållbart resande, våra resmål samt kvalitet och säkerhet för våra kunder