Organisation

I Nordic Leisure Travel Group ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines samt hotellbolaget Hotels & Resorts där de egna hotellkedjorna Sunwing Family Resorts, Ocean Beach Club och Sunprime Hotels ingår.

KONCERNLEDNING

Nordic Leisure Travel Group

Magnus Wikner

Magnus Wikner

CEO
Nordic Leisure Travel Group

Bakgrund: Har arbetat inom Ving och Nordic Leisure Travel Group i flera omgångar sedan 1985, bland annat som marknadschef på dåvarande Vingresor, marknadsdirektör för Ving Group och Brand Director för MyTravel Northern Europe. Mellan 2002 och 2006 var Magnus marknadsdirektör på McDonald's, och från 2006 på ICA Sverige, först som marknadschef och därefter som marknadsdirektör. Började åter på Ving 2011 som vd i Sverige och varumärkeschef för Thomas Cook Northern Europe. Sedan november 2013 är Magnus verkställande direktör för Nordic Leisure Travel Group (tidigare Thomas Cook Northern Europe).

E-post: magnus.wikner@ving.se

Maria Tullberg

Director Resorts & Hotels
Nordic Leisure Travel Group

Bakgrund: Maria har en civilekonomexamen med inriktning på marknadsföring i grunden. Större delen av sitt arbetsliv har hon dedikerat till hotellbranschen och började inom Nordic Leisure Travel Group i december 2021. Av Maria’s 25 år i branschen har huvuddelen av tiden varit i ledande befattningar inom bland annat Scandic Hotels och Radisson Hotel Group. Maria har även internationell erfarenhet och har bland annat varit hotelldirektör i Dubai för Radisson Blu Hotel Dubai Deira Creek, där hon tilldelades utmärkelsen ”General Manager of the year 2016” av Hotelier Middle East. Närmast kommer Maria från rollen som Cluster General Manager med ansvar för Stockholm Waterfront, Waterfront Congress Center och Radisson Blu Royal Viking Hotell.

E-post: maria.tullberg@ving.se

Camilla Everberg

Camilla Everberg

CMO/CXO (Chief Sales, Marketing & Digital Experience)
Nordic Leisure Travel Group

Bakgrund: Camilla är civilekonom i grunden och har över 20 års erfarenhet inom marknadsföring, kommunikation, affärsutveckling och e-handel. Efter många år på konsumentproduktsidan och flera seniora nordiska roller inom marknadsföring och innovation i olika bolag bytte hon bransch och började som Channel & Business Area Manager på Bonnier Broadcasting/TV4-gruppen. Camilla började i NLTG den 6 mars, 2023 och kommer närmast från rollen som Head of Marketing, Communication och E-com på Elgiganten som är en av Sveriges största aktörer inom retail (i Norge känt som Elkjøp, i Finland som Gigantti och i Danmark Elgiganten).

E-post: camilla.everberg@nltg.com

Per Knudsen

Per Knudsen

CFO
Nordic Leisure Travel Group

Bakgrund: Utbildad inom banksektorn och har arbetat som börsmäklare/investment manager. Började sin anställning i Spies-koncernen 1992 som numera är en integrerad del i Nordic Leisure Travel Group. Per har innehaft ett flertal ledande befattningar inom Group Finance och utnämndes till finansdirektör i augusti 2013. 2016 tillträdde Per rollen som vd för koncernens flygbolag - Sunclass Airlines. Från januari 2020 är Per tillbaka i rollen som koncernens CFO.E-post: per.knudsen@sunclass.dk

Erica Wallin

Erica Wallin

CIO
Nordic Leisure Travel Group

Bakgrund: Erica Wallin har en civilingenjörsexamen inom farkostteknik i grunden, kompletterat med studier inom IT management. Större delen av sitt arbetsliv har hon haft olika ledande roller inom IT utveckling, som konsult inom bland annat bank och finans. 2019 började Erica på Nordic Leisure Travel Group och har haft rollen som Head of Development. Sedan februari 2022 har Erica rollen som CIO.

E-post: erica.wallin@ving.se

Fredrik Wessel

Fredrik Wessel

Human Resources Director
Nordic Leisure Travel Group

Bakgrund: Fredrik började i företaget direkt efter civilekonomexamen 1993. Han började inom utlandsorganisationen och har även haft funktioner inom produkt, information och resmålsdrift. Huvuddelen av tiden har Fredrik arbetat inom Human Resources, bland annat med utbildning, lön & belöning och organisationsutveckling. Sedan 2019 är Fredrik nordisk HR-chef.

E-post: fredrik.wessel@ving.se

Stefan Lincoln

Stefan Lincoln

Commercial Director
Nordic Leisure Travel Group

Bakgrund: Började som guide på Rhodos 1993 och arbetade utomlands sju år och avslutade som destinationschef på Gran Canaria. Arbetade sedan som inköpschef för hotell och var driftsansvarig på flera olika resmål mellan 2000 och 2006. Under perioden 2006 och 2014 var Stefan Commercial Director för Ving Sverige och är sedan 2014 chef för koncernfunktionen Product & Yield.


E-post: stefan.lincoln@ving.se

Søren Græser Damgaard

Søren Græser Damgaard

Director Dynamic Packaging
Nordic Leisure Travel Group

Bakgrund: Arbetat i resebranschen i över 25 år, med flera chefspositioner inom Retail, Wholesale och Supply. Började på Nordic Leisure Travel Group 2008 som Business Development Manager för Dynamic Packaging, efter försäljningen av sitt eget TravelTech-bolag Travelwire. Sedan 2017 ansvarig för Nordic Leisure Travel Group Complementary.E-post: soren.damgaard@spies.dk

Waldemar Varburg

Valdemar Warburg

Managing Director
Sunclass Airlines

Bakgrund: Valdemar Warburg tillträdde den 1 januari 2023. Han har mer än 15 års erfarenhet av affärsutveckling, flyg, sjöfart och logistik – och är därmed en erfaren profil. Valdemar kommer från en position som Vice President för den nordiska affärsenheten på det nordiska färje- och logistikbolaget, DFDS, där han ansvarade för en verksamhet med 550 anställda i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Baltikum och Ukraina. Innan dess var Valdemar Associate Partner på McKinsey, där han arbetade med flygindustrin i nio år. Han har alltså stor kunskap om flygplansverksamhet från flera flygbolag i Europa, Asien och Mellanöstern. Valdemar är också en passionerad flygplansentusiast och är baserad på Sunclass-kontoret i Köpenhamn.

Mail: valdemar.warburg@sunclass.dk

Jan Vendelbo

Director Country Management
Nordic Leisure Travel Group

Bakgrund: Jan började 1985 som Airguide i Spies-koncernen, som idag ingår i Nordic Leisure Travel Group. Efter att ha arbetat flera år utomlands, bland annat som regionchef för Spanien, USA och Karibien, återvände han hem och har därefter haft ledande roller inom bl.a. hotellkontraktering, destinationsverksamhet, försäljning, kommunikation och marknadsföring. 2011 blev han verkställande direktör för Spies. Idag är Jan även ansvarig för Country Management i Norden, inklusive områdena Communications, Public Affairs och koncernens Customer Center.

Mail: jan.vendelbo@spies.dk

Om Ving – Översikt