Lollo & Bernie går hand i hand med 3 barn, på en gångväg mellan lövträd. Fotografiet är taget bakifrån.

Omtanke om barnen

Rädda Barnens logotyp

Stötta kampen för en trygg barndom

Ving har ett samarbete med Rädda Barnen. Samtidigt som vi på Ving varje år skickar tusentals glada barn och familjer på semester så finns det miljontals barn som inte har det lika bra runt om i världen, därför har Nordic Leisure Travel Group, där Ving ingår, inlett ett långsiktigt samarbete med Rädda Barnen som sträcker sig över tre år. Tillsammans med dem vill vi bidra till att ge barn trygghet här och nu och för framtiden. För trygga barn blir trygga vuxna. Under våra mer än 60 år i resebranschen har vi engagerat oss i många olika projekt ute på en mängd destinationer, ofta har det varit i anslutning till skolor, sjukhus och barnhem i exempelvis Thailand, Mexiko och Gambia.

FN:s barnkonvention

FN:s barnkonvention och Rädda Barnen

Trygghet, säkerhet och lek är en grundläggande rättighet för alla barn, oavsett var de befinner sig. Med utgångspunkt från FN:s barnkonvention, artikel 2,3, 12, 29, 31 och 42 och den expertis som finns hos Rädda Barnen.

goals

Tillsammans med Rädda Barnen ska vi:

Reseledare sitter tillsammans och ritar med ett barn

Skapa trygga miljöer på semestern

Fortsätta skapa trygga och inkluderande miljöer för barn som reser med oss på semester, där det finns plats för lek, glädje och trygg samvaro. Vi ska även utbilda vår personal i dessa frågor genom Rädda Barnens försorg.

Två små barn sitter i en hängmattta

Stötta Rädda Barnens arbete

Stötta Rädda Barnens arbete med att säkra en trygg tillvaro för utsatta barn runt om i världen och deras arbete med att skapa barnsäkra områden där barnen kan glömma en orolig tillvaro för en stund. Där de kan vara trygga, leka och bara vara barn. Det sker bland annat genom en årlig ekonomisk ersättning från företaget samt olika insamlingar via kunderna.

Vuxen man, från Rädda Barnen, spelar spel med ung pojke

Öka kunskap om barns rättigheter

Bidra till ökad kunskap kring barns rättigheter bland nordiska barn och familjer genom våra olika kanaler.

När du bokar en resa med Ving kan du samtidigt ge en gåva till Rädda Barnen – och vara med i kampen för en ljusare framtid.

Ving stödjer Min Stora Dag

Min Stora Dag

Min Stora Dag uppfyller önskningar och skapar glädjefyllda upplevelser, så kallade ”Stora Dagar”, för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. 200 000 barn och unga i Sverige kämpar med en allvarlig sjukdom eller diagnos, en Stor Dag ger kraft att fortsätta orka kämpa i en tuff vardag.

Många av barnen önskar sig en resa till solen, ha kul i poolen och träffa Vings populära maskotar Lollo & Bernie.
Ving har samarbetat med Min Stora Dag i många år och under ett normalt år reser runt 50 barn och deras familjer med oss för att bo på ett av våra barnvänliga Sunwing Family Resorts. Ving stödjer Min Stora Dag som deras föredragna resepartner när några av barnens högsta dröm är att tillbringa en semester i solen med sin familj.

Om Ving – Översikt