Mamma och dotter i poolen

Kundnöjdhet

Kvalitet har alltid varit ett av Vings värdeord. Ett ord som vi vill förknippas med och som alltid ska genomsyra vår organisation och vårt arbetssätt. Hög kvalitet ger nöjda kunder och nöjda kunder kommer tillbaka.

En överväldigande majoritet av våra gäster är nöjda och i dagsläget är det färre än två procent som väljer att reklamera sin resa efter hemkomst.

Samtidigt är det en självklarhet för oss att rätta till de misstag som begås, lösa de problem som uppstår och fånga upp de synpunkter vi får från våra kunder. Vi ser det som värdefull feedback eftersom vi ständigt jobbar på att utvecklas och bli ännu bättre.

Vad kan du som kund göra för att kvalitetssäkra din semester?

  • Läs på innan så att du får rätt förväntningar på din resa. Missnöje handlar i många fall om felaktiga förväntningar. Ta därför reda på vad som gäller för just din resa, exempelvis om det finns luftkonditionering och vad som ingår i all inclusive på ditt hotell.
  • Framför dina klagomål på plats. Vårt mål är att alla problem ska lösas så fort som möjligt. Ta därför kontakt med vår personal på resmålet om du inte är helt nöjd med din resa, exempelvis om din luftkonditionering inte kyler tillräckligt mycket. Väntar du tills du har kommit hem är det inte mycket vi kan göra för att din semester ska bli de bästa veckorna på året.

Om du har några frågor är du välkommen att mejla till Quality & Claims avdelning: quality@ving.se eller skriva till: Ving Quality & Claims , 105 20 Stockholm.

Ständiga förbättringar

Som ett led i vårt kvalitetsarbete ämnar vi vara så transparenta som möjligt kring vad våra kunder tycker om oss och vår produkt. Därför visar vi bl.a. "Gästernas betyg" på våra hotellsidor på Ving.se.

De största och mest omfattande kvalitetsundersökningarna står vi själva för. Efter hemresan får gästerna fylla i ett frågeformulär med detaljerade frågor om hur semestern har varit. Majoriteten av våra resenärer fyller i frågeformulären som skickas ut efter hemkomst och det är vi väldigt tacksamma för.

Frågeformuläret är det viktigaste verktyget vi har för att följa upp vårt kvalitetsarbete. Utifrån svaren kan vi avgöra exempelvis vilka hotell och resmål vi ska satsa på eller ta bort, om vi behöver förbättra vår service på något resmål eller kanske sätta in en extra transferbuss.

Här följer några exempel på vad svaren resulterat i genom åren:

Vings appar

Ving i mobilen

[object Object]
Swim Out

Swim Out

[object Object]

Mer om Ving

Här hittar du information om oss och hur vi arbetar med hållbart resande, våra resmål samt kvalitet och säkerhet för våra kunder