Semesterrapporten

Vilka trender är ”heta” inom resebranschen och hur vill vi ha det på semestern?

I Vings årliga Semesterrapport görs fördjupningar på temat resor. Det kan handla om allt från valfrihet och service till hotell och resan som en livsstilsförbättring. Semesterrapporten bygger på både interna och externa undersökningar, artiklar och intervjuer. Den bygger också på de diskussioner som äger rum under Vings årliga Advisory Board där en samling människor inom olika branscher och områden som får diskutera olika aspekter av resande. Det insamlade materialet sammanställs sedan av Ving och mynnar ut i både trendspaningar och intressanta slutsatser på ett aktuellt tema. Läs gärna våra rapporter nedan.

Semesterrapporten 2019

Semesterrapporten 2019

Här hittar du de senaste resetrenderna från 2019 års semesterapport.

Tidigare rapporter

Semesterrapporten 2017

5 spaningar på temat boende på semestern

I denna femte Semesterrapport gör vi en djupdykning på temat boendet under semestern. Hotell blir allt viktigare när man reser, ibland viktigare än resmålet. Det räcker inte längre med att lansera ett snyggt hotell, boendet på semestern ska vara en upplevelse i sig.

Semesterrapporten 2016

5 spaningar på temat service

I denna vår fjärde Semesterrapport gör vi en djupdykning i en av trenderna från Semesterrapporten 2013 – ”Personlig service här och nu”. En trend som visar att den personliga servicen inte är på utdöende, men att förväntningarna och kraven på ”bra service” har förändrats.

Semesterrapporten 2015

5 spaningar på temat "Resan som livsstilsförbättring"

I årets upplaga av Semesterrapporten har vi gjort en djupdykning på temat resan som livsstilsförbättring. Det tydligaste uttrycket för denna trend är att allt fler är aktiva och tränar på semestern.

Semesterrapporten 2014

3 spaningar om valfrihet

Möjligheten att själv kunna paketera sin egen semesterupplevelse blir allt viktigare i valet av resa. I årets upplaga av Semesterrapporten har vi gjort en djupdykning på temat valfrihet och tagit fram tre intressanta spaningar.

Semesterrapporten 2013

7 resetrender

Resandet som lyckopiller, behovsstyrd semester och personlig service. Semesterrapporten, Vings trendspaning på temat semesterresor, sammanfattar sju tydliga trender.

Om Ving – Översikt