En liten apa sitter bland gröna blad

Ving i samarbete med World Animal Protection

Omtanke om djuren

Att se vilda djur kan vara en fantastisk upplevelse på semestern, samtidigt är det allmänt känt att många vilda djur utnyttjas och utsätts för stressande eller skadliga förhållanden på resmål runt om i världen. Ving har sedan många år tagit bort delfinarier och elefantridning i sitt utflyktsprogram av dessa skäl.

Under 2022 har Ving antagit en ny djurskyddspolicy där vi har ett särskilt fokus på exploatering av vilda djur i fångenskap. Vi tror att vilda djur ska upplevas i sin naturliga miljö. I tillägg har vi även skrivit ett samarbetsavtal med World Animal Protection. Tillsammans med dem vill vi säkerställa att djur inte far illa i anslutning till Vings verksamhet på de destinationer vi har resor till.

Det innebär:

Två elefanter i Sydafrika. Kariega Game Reserve Eastern Cape
  • Att vi tar avstånd från alla former av exploatering av vilda djur i fångenskap och där syftet är underhållning för turister. Det kan vara att simma med delfiner, se shower med vilda djur i fångenskap, rida eller bada med elefanter, delta i fototillfällen med vilda djur osv.

  • Att vi ska erbjuda och guida våra gäster till djurvänliga utflykter som godkänts av World Animal Protection och som följer Vings djurskyddspolicy.

Många av Vings gäster tycker om att uppleva vilda djur och vi vill hjälpa dem att få den bästa möjliga semesterupplevelsen utan att för den skull äventyra omsorgen om djuren.

Rekommenderade utflykter med Ving

Utflykter godkända av World Animal Protection där du kan uppleva djuren i dess rätta element

Exempel på godkända utflykter

  • Naturreservat, rehabiliterings- och räddningsanläggningar som har högsta möjliga standard för djurvård och där man inte bedriver uppfödning för kommersiella ändamål.

  • Ansvarsfulla utflykter där turister kan observera djur i deras naturliga livsmiljö från ett säkert och respektfullt avstånd utan att störa deras naturliga beteenden eller rutiner.

Tre strutsar betar gräs i Dakar

Inspiration för en djurvänlig semester

World Animal Protection

World Animal Protection logotyp

Om World Animal Protection

World Animal Protection är en global djurskyddsorganisation som funnits i 70 år med målet att bidra till en bättre värld för djur. Sedan 1981 har man som enda djurskyddsorganisation en rådgivande roll i FN kring djurvälfärd. De gör insatser i ett 50-tal länder och har kontor på 12 olika platser i världen, bland annat i Danmark och Sverige, och bedriver opinionsbildning samt gör insatser för djur där behoven är som störst.

Om Ving – Översikt