Miljöarbete på Sunprime Hotels
Sunprime

Vårt miljöarbete på Sunprime Hotels

Sunprime Hotels har i många år arbetat för att förbättra miljön. Och, redan på 90-talet bestämde vi oss för att arbeta med hållbarhet och bildade vårt första miljöråd. Sedan 2010 arbetar vi utifrån hållbarhetscertifieringen Travelife vars kriterier tillhandahåller riktlinjer och mätsystem inom miljö och socialt ansvarstagande. Idag är hållbarhet en del av vårt DNA och vi arbetar i stort och smått med utveckling av våra hotell och vår drift för att minska vår klimatpåverkan.

Miljöarbete på Sunprime Hotels

Hur kan du som gäst bidra?

Det finns även saker som du som gäst kan göra för att hjälpa oss i vårt miljöarbete. Det krävs ingen större ansträngning, men dina insatser är mycket värdefulla.

Byte av sängkläder och handdukar.

Lägg de du vill byta ut i tvättkorgen i badrummet. Sängkläder och handdukar byts inte automatiskt vid varje städning, vilket sparar såväl elektricitet, tvättmedel och vatten.

Var sparsam med färskvattnet.

Faktum är att om 500 människor inte låter vattnet rinna när de borstar tänderna, sparas ungefär 50.000 liter vatten i veckan.

Om Travelife

Travelife tillhandahåller riktlinjer och mätsystem genom vilka hotellen kan förbättra sitt hållbarhetsarbete. Hotellen måste leva upp till fler än 160 kriterier vilket betyder att de följer miljö- och arbetsrättslagar, aktivt arbetar med miljöledning för att minska sin förbrukning av energi, vatten och avfall. De ska också bidra till samhället genom att anställa lokalt, anlita lokala leverantörer samt motverka att barn utnyttjas. För att bli certifierad måste hotellet klara en revision vartannat år via auditörer från Travelife. Läs mer här.