Lollo & Bernie sopsorterar

9 tips på saker du själv kan påverka

Att tänka på klimatet och miljön är en självklarhet för många. Kanske sopsorterar du, tar cykeln till jobbet eller är noga med att stänga av elektroniken hemma. Men hur kan man göra när man är på semester?

Här är 9 tips på hur du kan resa mer hållbart

Resväska

1. Packa lätt

Ju mindre din väska väger desto mindre koldioxid släpper flygplanet ut.

Sunclass Airlines

2. Direktflyg

När du bokar din resa kan du med fördel undvika mellanlandningar om du flyger. Direktflyg utan mellanlandningar betyder mindre koldioxidutsläpp per passagerare.

Tre vänner äter glass

3. Lokalproducerat

Bidra till den lokala ekonomin genom att besöka marknader, butiker och lokala restauranger på resmålet.

4. Bevara lokala kulturskatter

Ta inte med dig föremål från kulturhistoriska platser. Var uppmärksam när du handlar hantverksföremål så att de inte är tillverkade av material som kommer från skyddade djurarter, som elfenben, hajtänder osv.

Rum på O.B.C.

5. Spara på el och vatten

När du lämnar ditt boende kan du med fördel stänga av all elektronik. Vatten är ofta en bristvara, tänk på att inte slösa på vatten i onödan när du duschar och borstar tänderna. Du kan också hjälpa till att minska vattenåtgången på ditt hotell genom att inte be om nya handdukar varje dag.

Sunwing Alcudia Beach

6. Välj rätt hotell

Välj ett hotell som är miljöcertifierat. Ving har markerat sina miljöcertifierade hotell med sin travel with care-logga. Dessa hotell är certifierade. via en standard som godkänts av Global Sustainable Tourism Council (GSTC) såsom Travelife, Green Globe och Green Key.

Delfiner

7. Värna om djuren

Köp inte biljetter till delfinarium, djurshower eller andra attraktioner där vilda djur uppträder eller är underhållning för turister. Om du vill uppleva vilda djur så rekommenderar vi att du gör det på djurens villkor i naturen. Ving samarbetar med World Animal Protection.

Lollo sopsorterar

8. Ta hand om skräpet

Precis som hemma mår miljön bättre om du sopsorterar på ditt semesterresmål när det är möjligt. Ta med ditt skräp från stranden, använd refillflaska när det går så minskar du på engångsflaskor i plast.

mamma och son sitter vid poolen

9. Solskydd

Det är viktigt att skydda sin kropp med solkräm men tänk gärna på att använda kemikaliefri solkräm när du badar i havet – det är mindre skadligt för vattenlivet.

Om Ving – Översikt