Miljöarbete på O.B.C
Ocean Beach Club

Vårt miljöarbete på O.B.C.

O.B.C. har i många år arbetat för att förbättra miljön. Redan på 90-talet bestämde vi oss för att arbeta med hållbarhet och bildade vårt första miljöråd. Sedan 2010 arbetar vi utifrån hållbarhetscertifieringen Travelife vars kriterier tillhandahåller riktlinjer och mätsystem inom miljö och socialt ansvarstagande. Under 2022 ska alla våra koncepthotell vara certifierade. Idag är hållbarhet en del av vårt DNA och vi arbetar i stort och smått med utveckling av våra hotell och vår drift för att minska vår klimatpåverkan.

Miljöarbetet på O.B.C.

Vad kan våra gäster bidra med?

Det finns även saker som du som gäst kan göra för att hjälpa oss i vårt miljöarbete.
Det krävs ingen större ansträngning, men dina insatser är mycket värdefulla.

Byte av sängkläder och handdukar

Sängkläder och handdukar byts inte automatiskt under städdagar.
När du som gäst vill att vi ska byta dessa, lägger du dem i tvättkorgen i badrummet.

Var sparsam med färskvattnet

Färskvatten är ofta en bristvara i Medelhavsområdet och på Kanarieöarna. Därför ber vi alla att vara sparsamma med vatten. Och, faktum är att om 500 människor inte låter vattnet rinna när de borstar tänderna, sparas ungefär 50,000 liter vatten i veckan.

Tillsammans kan vi skapa stora intryck... ..och lämna små avtryck.

Källsortering på O.B.C

Källsortering på O.B.C

Alla O.B.C. har infört källsortering. Antalet uppsamlingsstationer varierar men är alltid minst fyra. Ett kontinuerligt utbyte av städkemikalier. Städningen ska ske med så lite kemikalier som möjligt, helst med bara moppar och dukar av microfibermaterial. I den mån kemikalier måste användas gäller höga miljökrav. Produkter och leverantörer måste klara miljökraven annars byts de ut. Vi ser kontinuerligt över vår verksamhet och investerar i ny teknik för att till exempel spara energi och vatten. Barnen har sin särskilda miljödag där de tillsammans med personalen i Lollo & Bernie-klubben får sortera sopor och lära sig vara rädda om miljön. Se upp alla föräldrar!

Travelife

Travelife tillhandahåller riktlinjer och mätsystem genom vilka hotellen kan förbättra sitt hållbarhetsarbete. Hotellen måste leva upp till fler än 160 kriterier vilket betyder att de följer miljö- och arbetsrättslagar, aktivt arbetar med miljöledning för att minska sin förbrukning av energi, vatten och avfall. De ska också bidra till samhället genom att anställa lokalt, anlita lokala leverantörer samt motverka att barn utnyttjas. För att bli certifierad måste hotellet klara en revision vartannat år via auditörer från Travelife.

Läs mer om Travelife här

Upptäck mer av O.B.C. by Sunwing