Se hotell (14)

Resor till Chaniakusten, Kato Daratso

Kato Daratso är en barnvänlig ort nära Chania stad, där Ving erbjuder resor med boende för alla smaker. Hit ska du åka om du gillar lugna, vindskyddade stränder med fin sand och grönska.
Längs den milslånga stranden väster om Chania stad ligger många små semesterorter, bland dem Daratso, som egentligen består av tre delar: Den övre delen "Pano Daratso" är känd för sitt lilla trevliga torg med lokal känsla. Mellan huvudvägen och havet ligger Kato Daratso, som huvudvägen passerar, samt stranddelen Agii Apostoli. Här finner du några av områdets finaste stränder och gröna områden där en stor del av lokalbefolkningen gärna tillbringar helgerna. I Agii Apostoli park kan du ta en löprunda, träna i det lilla utegymmet eller spela boule med nyfunna vänner. För barnen finns en stor och fin lekplats med klätterställningar och gungor.

Daratso har mycket att erbjuda sina besökare. Här finns bra mataffärer, som ger alla familjer möjligheten att göra inköp till rummet och om du tröttnar på solen, kan du ta sig till Golden Fun Park, där områdets bästa lekpark och bowlingbana finns. Vill du se ännu mer är det bara en kort resa in till Chania stad för en lunch i den venetianska hamnen, en tur på marknaden eller lite shopping i någon av stadens många butiker.

Lyx och lagom i Kato Daratso

Boka din resa till Kato Daratso hos Ving så kan du välja mellan både lyxhotell med alla faciliteter, och bekväma lägenheter där du kan sköta dig själv och kanske laga din egen middag. Flera av våra hotell och lägenheter har blivit favoriter hos våra gäster, som gärna reser tillbaka hit år efter år.

Sol och bad i Kato Daratso

Längs med Kato Daratso ligger flera små badvikar med barnvänliga sandstränder, vilken som är bäst är naturligtvis en smaksak. Men de gyllene stränderna i Agii Apostoli är en naturlig samlingspunkt för strandfolket och solbadarna. Klipporna och vikarna här gör vattnet lugnt, och sällan drabbas området av höga vågor eller undervattensströmmar. Dessutom finns här tillgång till bland annat strandtennis, strandvolleyboll m.m.

Upptäck Kreta

Innanför kusten reser sig de berg som bildar bakgrunden till din semester. Här är det populärt att vandra eller cykla längs de stigar som slingrar sig mellan olivlundarna, och skulle du bli hungrig kan du alltid slå dig ner på tavernan i någon av de byar du stöter på under resans gång. Hyr du bil på semestern har du större frihet att resa runt och se mer av Kreta på egen hand. Boka en hyrbil hos Ving tillsammans med resan, så får du en trygg bil till ett bra pris. Om du vet att du både vill koppla av och upptäcka ön under semestern räcker det kanske med att du bokar den under ett par dagar.
Bra att veta
 • Lyxhotell
 • Strandnära hotell
 • Prisvärt boende
 • Fina sandstränder
 • Barnvänliga stränder
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Chaniakusten, Kato Daratso

Stränder
Stränderna i Kato Daratso kallas för "de gyllene stränderna" och är barnvänliga. De består dels av sten och klippor och är långgrunda. En milslång sand- och grusstrand löper längs hela Chaniakusten. På stränderna finns solstolar att hyra och dessutom finns det ofta möjlighet att spela bland annat strandtennis och strandvolleyboll.

Stranddelen Agii Apostoli är en av de mest populära badplatser bland Chaniaborna själva. Stranden utgörs av flera små skyddade badvikar runt en halvö, och är mycket långgrund och barnvänlig. Intensivt folkliv under högsäsong. Halvöns västra sida består mest av sten- och grusstränder. Agii Apostoli ligger i ett orört naturområde, som ägs av den grekiska turistmyndigheten, och har enklare serveringar, vattensporter samt uthyrning av solstolar och parasoller
Läs mer om stränder på Kreta.
Mat, dryck och nattliv
I Kato Daratso finns ett bra urval av restauranger och tavernor. Lokalbussar går in till Chania stad, där utbudet av mat är ännu större. Den venetianska hamnen är mittpunkten och här finns något för alla smaker.
Inget stort urval av nöjen i Kato Daratso. Nattlivet här är för de som gillar lugna kvällar. Större urval av barer, caféer och nattklubbar finner du däremot i Chania stad. Under sommaren finns även ett större urval av nöjen i Platanias.
Läs mer om nattlivet på Kreta.
Shopping
Kato Daratso är inte precis känt för sin shopping, då är det bättre att ta sig in till Chania stad, där utbudet är mycket större.
Läs mer om shopping på Kreta.
Sport och Träning
I själva Kato Daratso finns inte så mycket för sport och träning. Men vill du upptäcka Kreta samtidigt som du får aktivera dig kan du både dyka, vandra och cykla.

Vandring

Vill du vandra under din semester hittar du flera vandringsleder endast en kort bilsresa bort. Akrotiri erbjuder vandring i vackra naturer och lite längre bort finner du enkla till mer svåra vandring i Deliana Gorge, Samaria Gorge och Imbros Gorge.
Aktiviteter och sevärdheter
I Kato Daratso ligger Golden Fun Park, där områdets bästa lekpark och bowlingbana finns. Aktiviteter som minigolf erbjuds i Agia Marina. I Chania stad kan du prova på Escape rooms, minigolf och gocart.
Innanför kusten reser sig de berg som bildar bakgrunden till din semester, perfekt för utflykter. Du får inte missa Chania stad och den gamla, vackra venetianska hamnen.
Utflykter
Elafonissi
Elafonissi
Ett paradis på Kretas sydvästra spets, med vit sand, skimrande rosa strandkant och ett glittrande turkosblått hav. Den lockande lagunen med sitt kristallklara vatten inbjuder till sol, bad, avkoppling och snorkling. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari - hemligheten bakom Kretas vin och oliver
Jeepsafari - hemligheten bakom Kretas vin och oliver
Följ med på en jeepsafari där du under en hel dag får lära dig mer om oliver, vin och öns eget kök. Lunch med dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Boat trip daily
Boat trip daily
Nu har du chans att följa med på en båtutflykt som blir ett minne för livet. En härlig halvdagstur med sol, bad och snorkling utanför ön Theodorou.
Läs mer om utflykten
Balos "The Blue Lagoon" & Gramvoussa
Balos "The Blue Lagoon" & Gramvoussa
Heldagsutflykt till Balos-lagunen och den härliga stranden på ön Gramvoussa. Havet, bergen och vattnet i den kristallklara lagunen ger en upplevelse som dröjer sig kvar länge! Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari på White Mountain
Jeepsafari på White Mountain
Välkommen med på en heldagsutflykt upp bland Kretas "Vita Berg" där öns magnifika natur blandas med en genuin inblick i Kretas kultur och historia. Lunch och drycker ingår.
Läs mer om utflykten
Samariaravinen
Samariaravinen
En spännande färd genom vackra omgivningar och med en cirka 18 kilometer lång vandring i den välkända Samariaravinen. Heldagsutflykt från tidig morgon till kväll. Lätt frukost ingår.
Läs mer om utflykten
En skål för Kreta
En skål för Kreta
Följ med på en halvdagsutflykt genom Kretas imponerande landskap och kultur. Du får även lära dig mer om grekiska specialiteter, som olivolja och vin. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari i solnedgången
Jeepsafari i solnedgången
Solen stiger upp i öst, och sprider guld över himmelen. Det betyder ju givetvis också att den går ner i väst, och det kan man njuta av i rätt omgivning. Vinsmakning och smårätter ingår.
Läs mer om utflykten
Cykelturer på västra Kreta
Cykelturer på västra Kreta
Upptäck Kretas vackra natur på cykel - en härlig upplevelse för hela familjen! Utflykten erbjuds för olika nivåer och det finns både hel- och halvdagsturer.
Läs mer om utflykten
Meze - mätt och glad!
Meze - mätt och glad!
Följ med och njut av en rad välsmakande rätter i form av det grekiska matfenomenet meze. En blandning av mezerätter, vin, raki och vatten ingår.
Läs mer om utflykten
Kreta under ytan
Kreta under ytan
En enastående chans att få utforska den fascinerande kretensiska havsbottnen och samtidigt uppleva en av de vackraste bukterna längs med sydkusten. Mat och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Kreta är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Det lokala bussnätet fungerar bra och taxi är förhållandevis billigt. Bussar trafikerar de flesta byar och städer. Biljett köper du på biljettkontoren som ligger vid busstationerna. Gör gärna upp om priset innan du sätter dig i taxin. Du kan också hyra cykel eller moped hos Lions Rental. Då blir Kato Daratso och de närliggande städerna mer lättillgängliga.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden april till oktober kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomat finns vid Poppis bokhandel, samt vid Lidl och Mega Inka vid Golden Fun Bowling.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 45 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Kato Daratso under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Kato Daratso med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Chanias flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Kato Daratso. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Chanias flygplats till ditt hotell är ca 30 till 40 minuter (ca 23 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Ibland åker transferbussen via Chania stad och då blir restiden ca 1 timme. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
16°9°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • februari
16°9°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
17°10°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
20°12°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juni
27°19°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
29°22°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
27°19°
9
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
24°17°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
21°14°
5
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • december
18°11°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Chaniakusten, Kato Daratso
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.