Se hotell (4)

Resor till Ierapetra

Ierapetra erbjuder en avslappnad kombination av strandliv, sevärdheter och aktiviteter.
Ierapetra är en av Europas sydligaste städer, hit ska du resa om du vill se och göra mycket, och samtidigt njuta av en avkopplande miljö och lugn atmosfär. Här kan du lika gärna strosa runt i gamla stans vindlande gränder som du kan ge dig ut på vandring i bergen som omger byn. Naturligtvis ska du också slå dig ner på ett lokalt kafenion för att koppla av med en kopp grekiskt kaffe medan du ser på folklivet och funderar på om det inte är dags för en utflykt längs kusten.

Sol och bad

Längs stranden inne i Ierapetra löper en trevlig hamnpromenad med gott om restauranger, caféer och barer där du kan prova den lokala kokkonsten. Ett säkert kort är att prova nygrillad fisk på någon av de trevliga tavernorna vid vattnet, det kan mycket väl hända att det blir ett av resans bästa minnen. Själva stranden består av mörk sand och rullsten. Här går det utmärkt att bada, men när det blåser på kan det vara bättre att ta sig ett stycke utanför staden, här finns flera badvikar större stränder som är mer barnvänliga.

All Inclusive vid havet

Hos Ving hittar du hotell som lockar med både strandläge och All Inclusive, så du kan ägna resan helt och fullt åt en semester fylld av sol och bad. Vill du hellre bo inne i själva Ierapetra kan du välja hotell som inte ligger alltför långt från närmaste strand, men ändå med staden inpå knuten.

Att se och göra

Nere vid hamnen ligger Kale, en vacker och historisk venetiansk borg som är värd ett besök, om inte annat så för att få den bästa vinkeln för att fotografera de färgglada båtarna i hamnen nedanför. Missa heller inte det myllrande folklivet och de lokala produkterna på den marknaden som går av stapeln varje lördag. Här finns också flera stora snabbköp som erbjuder det mesta du kan tänkas behöva på din resa. Vill du ha aktiviteter är det bara att välja och vraka bland ett flertal vattensporter vid stranden och gillar du fart kan du prova några varv på gokartbanan. Ett utflyktstips är att ta båten över till ön Chrissi Island, för en dag fylld av härliga bad och spännande upplevelser.
Bra att veta
 • Family Garden
 • All Inclusive
 • Centrala hotell
 • Fina stränder
 • Lokala restauranger
 • Lång hamnpromenad
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Ierapetra

Stränder
Stranden i Ierapetra består av mörk sand och rullsten. Här går det utmärkt att bada, men när det blåser på kan det finnas risk för höga vågor och underströmmar. Strax utanför staden finns flera och större fina stränder och badvikar som är mer barnvänliga.

Längs sandstranden inne i Ierapetra löper en trevlig strandpromenad som är kantad av ett stort antal restauranger, caféer och barer. Ett säkert kort är att prova nygrillad fisk på någon av de trevliga tavernorna vid vattnet. Flera stränder på 15-30 minuters gångavstånd där du även kan hyra solstolar och parasoll. Du kan också ta dig med buss eller taxi till ett antal stränder mellan Ierapetra och Makrigialos.

Matala

En vacker sandstrand söder om Festos. Stranden är känd för sina kalkstensgrottor, som man tror var gravkammare en gång i tiden. Senare har bland andra hippies nyttjat boendemöjligheten i grottorna. Vid stranden finns många tavernor och små affärer.

Koutsounari Beach

En kort bilresa (sex kilometer) från Ierapetra ligger Koutsounari Beach. Här är vattnet oftast lugnt och inbjuder till sköna bad för hela famljen.
Läs mer om stränder på Kreta.
Mat, dryck och nattliv
I Ierapetra finner du flera bra restauranger och tavernor, främst längs strandpromenaden.
Ierapetras nattliv är koncentrerat kring restauranger, barer och caféer längs strandpromenaden. Det finns ett begränsat uteliv i Ierapetra med några nattklubbar och barer.
Läs mer om nattlivet på Kreta.
Shopping
Det finns flera stora supermarkets och enstaka affärer och butiker med hygglig shopping.

Marknad

Varje lördag är det marknad i Ierapetra. Marknaden ligger i centrum av staden och startar tidigt, redan kl. 07.00. Här kan du fynda land souvenirer, hantverk och annat.
Läs mer om shopping på Kreta.
Sport och Träning
På stranden kan du välja bland ett flertal vattensporter.
Aktiviteter och sevärdheter
Ierapetra är en av Europas sydligaste städer och ett perfekt resmål för dig som vill ha ett stort utbud av det mesta men som samtidigt vill njuta av en avkopplande miljö och lugn atmosfär. Vill du ha aktiviteter är det bara att välja och vraka bland ett flertal friluftsaktiviteter i omgivningarna och gillar du fart kan du prova några varv på gokartbanan.

Agia Galini

Agia Galini betyder "helig havsstillhet" och är en charmig fiskeby på sydkusten, belägen mellan Frangokastello och Matala. Under högsäsong går båtturer härifrån till flera stränder.
Ierápetra är belägen vid Libyska havet och omgiven av många sevärdheter, stora odlingar med rosor, nejlikor och tomater. I Ierápetra finns fina stränder, ett museum och lämningar efter ett venetianskt fäste på kajen.

I byn finns ett stort gammalt fort som är väl värt ett besök med många sevärdheter. Här finns även en turkisk moské och en minaret. Sjösidan kantas av caféer och tavernor. På sommaren går båtar från Ierápetra till den stillsamma ön Chrissi, där du kan sola och bada, äta på någon av de två pittoreska tavernorna och bara njuta av lugnet.
Utflykter
Jeepsafari till Ha-ravinen
Jeepsafari till Ha-ravinen
Följ med på en naturupplevelse du sent kommer att glömma. På denna utflykt får du utforska den sydöstra delen av Kreta, uppleva traditionella byar och ta del av lokalinvånarnas vardagsliv. Lunch och lokalt vin samt vatten ingår.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Kreta är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.
Du tar dig runt med buss, taxi och hyrbil. Lokalbussar går till och från Heraklion.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden maj till oktober kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Kreditkort accepteras på de flesta restauranger och butiker.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 45 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Ierapetra under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Ierapetra med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Heraklions flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Ierapetra. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Heraklions flygplats till ditt hotell är ca 2 timmar till 2 timmar och 40 minuter (90 till 100 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Transfern går i stort sett alltid via både Hersonissos och Agios Nikolaos och då uppgår restiden till ca 3 timmar till 3 timmar och 30 minuter. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
16°9°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • februari
16°9°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
17°10°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • april
20°12°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juni
27°19°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
29°22°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • september
27°19°
9
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
24°17°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
21°14°
5
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • december
18°11°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Ierapetra
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.