Se hotell (3)

Resor till Ierapetra

Ierapetra erbjuder en avslappnad kombination av strandliv, sevärdheter och aktiviteter.
Ierapetra är en av Europas sydligaste städer, hit ska du resa om du vill se och göra mycket, och samtidigt njuta av en avkopplande miljö och lugn atmosfär. Här kan du lika gärna strosa runt i gamla stans vindlande gränder som du kan ge dig ut på vandring i bergen som omger byn. Naturligtvis ska du också slå dig ner på ett lokalt kafenion för att koppla av med en kopp grekiskt kaffe medan du ser på folklivet och funderar på om det inte är dags för en utflykt längs kusten.

Sol och bad

Längs stranden inne i Ierapetra löper en trevlig hamnpromenad med gott om restauranger, caféer och barer där du kan prova den lokala kokkonsten. Ett säkert kort är att prova nygrillad fisk på någon av de trevliga tavernorna vid vattnet, det kan mycket väl hända att det blir ett av resans bästa minnen. Själva stranden består av mörk sand och rullsten. Här går det utmärkt att bada, men när det blåser på kan det vara bättre att ta sig ett stycke utanför staden, där det finns flera badvikar och större stränder som är mer barnvänliga.

All Inclusive vid havet

Hos Ving hittar du hotell som lockar med både strandläge och All Inclusive, så du kan ägna resan helt och fullt åt en semester fylld av sol och bad. Vill du hellre bo inne i själva Ierapetra kan du välja hotell som inte ligger alltför långt från närmaste strand, men ändå med staden inpå knuten.

Att se och göra

Nere vid hamnen ligger Kale, en vacker och historisk venetiansk borg som är värd ett besök, om inte annat så för att få den bästa vinkeln för att fotografera de färgglada båtarna i hamnen nedanför. Missa heller inte det myllrande folklivet och de lokala produkterna på den marknaden som går av stapeln varje lördag. Här finns också flera stora snabbköp som erbjuder det mesta du kan tänkas behöva på din resa. Vill du ha aktiviteter är det bara att välja och vraka bland ett flertal vattensporter vid stranden och gillar du fart kan du prova några varv på gokartbanan. Ett utflyktstips är att ta båten över till ön Chrissi Island, för en dag fylld av härliga bad och spännande upplevelser.
Bra att veta
  • Family Selection
  • All Inclusive
  • Centrala hotell
  • Fina stränder
  • Lokala restauranger
  • Lång hamnpromenad

Våra kunder om Ierapetra

SÖK DIN RESA TILL Ierapetra