Se hotell (24)

Resor till Chaniakusten, Agia Marina

I Agia Marina erbjuder Ving flera bra hotell, bland annat vårt populära Alexandra Beach.
Agia Marina är en ganska stor, stundtals livlig och omtyckt badort inte långt från Chania stad. Här väntar kilometerlånga och långgrunda stränder, här och där avbrutna av kortare strandremsor där det är lite mindre långgrunt och där snorklingen är bättre. Om man ger sig upp i det gamla Agia Marina, hittar man vackra torg med caféer och små trevliga tavernor. Parallellt med gamla Agia Marina går den långa kustvägen, som förbinder orten med Platanias. Här finns också sedan några år tillbaka goda shoppingmöjligheter, både vad gäller lokala produkter samt kläder och skor. Restauranger finns det gott om.

Barnvänliga hotell på stranden

Om du vill att både du och dina barn ska ha en semester nära Medelhavet rekommenderar vi något av våra barnvänliga hotell på stranden i Agia Marina. Varför inte ta en titt på vårt Family Garden, Alexandra Beach, där du kan boka lägenheter för upp till sju personer?

Agia Marina för vuxna

Ska du resa utan barn bör du ta en titt på Bella Vista Village, som ligger bland olivlundarna på en höjd ovanför Agia Marina. Här har du en strålande utsikt över Chaniakusten, och du kan boka en lägenhet med privat pool om du inte vill ta den korta promenaden ner till stranden.

Se mer av Kreta

Här och där märks den grekiskt lantliga atmosfären mellan hotellen. Innanför Chaniakusten reser sig grönskande kullar, som är början på de högre bergsmassiven. Här är det populärt att vandra och cykla. I de små byarna som ligger omgivna av olivlundar kan du stanna till och äta lunch på någon lokal taverna.

Vill du se mer av Kreta är du alltid välkommen att följa med på någon av våra utflykter. Besök Kretas arkeologiska utgrävningar, beundra öns vackra bergslandskap eller följ med på en utflykt där vi provar öns egna viner. Från Agia Marina är det bara några kilometer in till Chania stad, Kretas näst största stad, med äkta "Zorba-känsla" och orientalisk prägel. Här finner du turkiska moskéer, en vacker venetiansk hamn, arkeologiska lämningar och mängder av små läckra restauranger samt goda möjligheter till shopping. Ett besök i Chania stad är ett måste! Med taxi tar resan hit bara 10 minuter.
Bra att veta
 • Hotell för vuxna
 • Hotell på stranden
 • Kilometerlånga stränder
 • Family Garden
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Chaniakusten, Agia Marina

Stränder
Agia Marina är en ganska stor och omtyckt badort inte långt från Chania stad. Stränderna är långgrunda, även om det förekommer kortare strandremsor där det är lite mindre långgrunt. På stranden finns solstolar att hyra. Det erbjuds även vattensporter som vattenskoter och paragliding.
Läs mer om stränder på Kreta.
Mat, dryck och nattliv
I Agia Marina finns restauranger och tavernor både i den gamla delen och längs huvudvägen. Tar du bussen in till Chania stad finns ett större utbud av mat; alltifrån "Souvlatsidikos" och fisktavernor vid havet till trevliga restauranger i bergen. Många mysiga matställen hittar du inne i gamla Chania stad, runt den venetianska hamnen.
Få barer och strandbarer i Agia Marina och större utbud i Platanias. Det mesta av Agia Marinas nattliv är koncentrerat kring Platanias Square. Under sommaren finns ett större utbud av nattklubbar i Platanias och under vår och höst i Chania stad.
Läs mer om nattlivet på Kreta.
Shopping
I Agia Marina finns flera stormarknader, souvenirbutiker, klädbutiker och liknande. Önskar du ett större utbud ska du besöka Chania stad. Det är en handelsstad med bra shopping och mängder av varor man kan passa på att köpa med sig hem, exempelvis skinnvaror, kläder, textil, kryddor, olivolja, musik och souvenirer.
Läs mer om shopping på Kreta.
Sport och Träning
I Agia Marina kan du som gillar sport och träning under semestern aktivera dig både på land, på vatten och under vatten.

Cykling och mountainbike

Vill du upptäcka Agia Marina med omnejd på cykeln så finns här fina möjlighetet. Hos Hellas Bike kan du hyra cykel och boka cykelturer.

Dykning

Vill du dyka under din semester finns det fina dykvatten på Kreta. Vill du boka lektioner, dykresor eller snorkling kan du läsa mer här.

Vandring

Vill du se mer av Kreta och samtidigt uppleva naturen kan du över stora delar av Kreta vandra. Här finns vandringsleder av olika karaktär och av olika svårighetsgrader. Vill du ha hjälp att hitta vandringsleder eller vill du följa med på en anordnad tur kan du kontaka våra Vingvärdar.
Aktiviteter och sevärdheter
Minigolfen i Agia Marina är en populär aktivitet för hela familjen. Genom Agia Marina går också ett minitåg.
På Kreta finns nästintill ett obegränsat utbud av intressanta sevärdheter. Hyr gärna en bil för att hinna se åtminstone några av dem. Här är ett smakprov på öns sevärdheter. Det finns självklart ännu mer att se och uppleva, och vi kan rekommendera andra turer, sevärdheter och utflykter. Från Agia Marina är det bara några kilometer in till Chania stad, Kretas näst största stad, med äkta "Zorba-känsla" och orientalisk prägel. Här finner du turkiska moskéer, en vacker venetiansk hamn samt arkeologiska lämningar.
Utflykter
Elafonissi
Elafonissi
Ett paradis på Kretas sydvästra spets, med vit sand, skimrande rosa strandkant och ett glittrande turkosblått hav. Den lockande lagunen med sitt kristallklara vatten inbjuder till sol, bad, avkoppling och snorkling. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari - hemligheten bakom Kretas vin och oliver
Jeepsafari - hemligheten bakom Kretas vin och oliver
Följ med på en jeepsafari där du under en hel dag får lära dig mer om oliver, vin och öns eget kök. Lunch med dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Boat trip daily
Boat trip daily
Nu har du chans att följa med på en båtutflykt som blir ett minne för livet. En härlig halvdagstur med sol, bad och snorkling utanför ön Theodorou. Lokala drycker ombord ingår.
Läs mer om utflykten
Gramvoussa & Balos "The Blue Lagoon"
Gramvoussa & Balos "The Blue Lagoon"
Heldagsutflykt till den härliga stranden på ön Gramvoussa och Balos-lagunen med sitt turkosblå vatten. Havet, bergen och vattnet i den kristallklara lagunen ger en upplevelse som dröjer sig kvar länge! Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari på White Mountain
Jeepsafari på White Mountain
Välkommen med på en heldagsutflykt upp bland Kretas "Vita Berg" där öns magnifika natur blandas med en genuin inblick i Kretas kultur och historia. Lunch och drycker ingår.
Läs mer om utflykten
Samariaravinen
Samariaravinen
En spännande färd genom vackra omgivningar och med en cirka 18 kilometer lång vandring i den välkända Samariaravinen. Heldagsutflykt från tidig morgon till kväll. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari i solnedgången
Jeepsafari i solnedgången
Solen stiger upp i öst, och sprider guld över himmelen. Det betyder ju givetvis också att den går ner i väst, och det kan man njuta av i rätt omgivning. Vinsmakning och smårätter ingår.
Läs mer om utflykten
En skål för Kreta
En skål för Kreta
Följ med på en halvdagsutflykt genom Kretas imponerande landskap och kultur. Du får även lära dig mer om grekiska specialiteter, som olivolja och vin. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Cykelturer på västra Kreta
Cykelturer på västra Kreta
Upptäck Kretas vackra natur på cykel - en härlig upplevelse för hela familjen! Utflykten erbjuds för olika nivåer och det finns både hel- och halvdagsturer.
Läs mer om utflykten
Meze - mätt och glad!
Meze - mätt och glad!
Följ med och njut av en rad välsmakande rätter i form av det grekiska matfenomenet meze. En blandning av mezerätter, vin, raki och vatten ingår.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Kreta är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Det lokala bussnätet fungerar bra och taxi är förhållandevis billigt. Se gärna till att göra upp om priset med chauffören innan du kliver in i taxin. Du kan också hyra cykel eller moped. Då blir Agia Marina och de närliggande städerna mer lättillgängliga.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden april till oktober kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomat finns i Agia Marina.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Längs Chaniakusten löper en starkt trafikerad genomfartsled. För att komma till stranden från hotellen söder om genomfartsleden måste man korsa den. Varmvattnet värms ofta med solenergi, varför temperaturen kan variera. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 45 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Agia Marina under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Agia Marina med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Chanias flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Agia Marina. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Chanias flygplats till ditt hotell är ca 45 minuter till 1 timme och 15 minuter (ca 28 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Ibland åker transferbussen via Kato Stalos och då blir restiden till första hotellet ca en timme. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
16°9°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • februari
16°9°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
17°10°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
20°12°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juni
27°19°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
29°22°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
27°19°
9
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
24°17°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
21°14°
5
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • december
18°11°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Chaniakusten, Agia Marina
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.