Se hotell (12)

Resor till Agios Nikolaos

Det är till Agios Nikolaos du ska resa om du vill bo i en grekisk småstad med mycket charm och genuin atmosfär.

Agios Nikolaos är en levande grekisk småstad, byggd kring den lilla Voulismèni-sjön, invid den natursköna Mirabello-bukten, den största bukten på Kreta. Detta är en vacker liten stad, som också brukar kallas "Kretas St Tropez", inte utan anledning. I dess välbesökta hamn ser man både lokala båtar och större kryssningsfartyg, tillsammans med världsomseglare som också brukar hitta hit för att få uppleva det vackra Kreta. Det ger Agios Nikolaos en lätt kosmopolitisk ton, särskilt kring sjön som ligger mitt i stan. Det är här omkring man finner de flesta och bästa restaurangerna, ofta på de sidogator som går ner mot sjön och hamnen. Det innebär att de flesta ställen inte bara lockar med bra mat utan också en fantastisk utsikt, något som gör Agios Nikolaos ännu mer förtrollande. Några kilometer utanför Agios Nikolaos ligger den berömda gamla staden Lato.

Välj din strand i Agios Nikolaos

Inne i staden finns tre små stränder; Ammos, Kitro Platia och Ammoudi, som passar lika bra för en dag vid havet som för en uppiggande simtur innan frukost. Längre söderut hittar du flera badvikar och stränder om du vill ha lite omväxling.

Barnvänliga hotell i Agios Nikolaos

Alldeles vid havet, ett stycke utanför Agios Nikolaos, ligger vårt barnvänliga Blue Marine Resort & Spa, bara ett stenkast från den populära och barnvänliga Almiros-stranden. Hit reser du för att njuta av livet, semestern, den sköna stämningen och ett vatten som hör till de renaste i Medelhavet. Skulle du vilja resa dig ur solstolen finns mycket att göra för både stora och små, om man inte vill koppla av i hotellets spa.

Bo centralt vid stranden i Agios Nikolaos

Många reser till Agios Nikolaos för den gemytliga atmosfärens skull. Det här är ingen typisk turistort, utan en riktig grekisk stad med grekiskt vardagsliv, grekiska tavernor och grekiska hus. Vill du bo mitt i allt detta erbjuder vi flera bra hotell med både rum och lägenheter. De ligger alla så nära både stranden och stadens centrum så att du lätt och enkelt får en resa med lika delar folkliv och strandliv.

Bra att veta
 • Family Garden
 • Strandnära hotell
 • Centrala hotell
 • Fina stränder
 • Många restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Agios Nikolaos

Stränder
I Agios Nikolaos finns en variation av stränder att välja emellan. För dig som vill se mer av Kreta men ändå njuta av en dag på stranden rekommenderas ett besök till den vackra sandstranden Vai, cirka 90 kilometer österut på ön. Här finns naturliga palmer och härligt blått vatten att svalka sig i.

Stränder inne i Agios Nikolaos

Ammos, Kitro Platia och Ammoudi är tre fina mindre stränder med sand och småsten inne i staden Agios Nikolaos.

Almiros-stranden

Cirka två kilometer söder om stan, 20 minuters promenad från centrum, ligger den populära Almiros-stranden som är långgrund och barnvänlig.

Voulisma-stranden

Voulisma-stranden ligger cirka 15 km österut från Agios Nikolaos. Här hittar du otroligt fint turkosblått vatten med sand och småstenbotten. Här kan du spendera en hel dag, hyra solstolar och parasoller och njuta av en god lunch på en av de många restauranger som ligger nära stranden.

Sol och bad på Kreta

Det finns många bra och långgrunda fina stränder längs hela Kretas kust. De består mestadels av grovkornig sand. Badsäsongen sträcker sig från våren till sena hösten. På de större stränderna kan du hyra solstolar och parasoller.
Mat, dryck och nattliv
Med all aktivitet kring Voulismèni-sjön som ligger mitt i stan, är det naturligtvis också här man finner de flesta restauranger. Då Agios Nikolaos är lätt kuperat, ligger flera av byns restauranger och matställen på sidogatorna som går ner till sjön och till hamnen. Det innebär att de flesta restauranger också bjuder på en fantastisk utsikt, något som gör Agios Nikolaos ännu mer förtrollande. Du finner ett femtiotal tavernor och restauranger i staden med omnejd, allt från enkla tavernor till lyxiga restauranger i alla prislägen.

Smaken av Kreta

Lite beroende på när du befinner dig på ön så finns olika produkter för avsmakning. Men något som alltid finns tillgängligt är öns egen olivolja, som även om den är odlad på Kreta uppvisar en häpnadsväckande variationsrikedom, beroende var på ön den odlats.

Mat och dryck på Kreta

Bröd och kuvertavgift följer alltid med en beställning. Vanligtvis lämnar man 5-10 procent av notans totalbelopp i dricks, givetvis i förhållande till hur nöjd man är med mat och service.
I Agios Nikolaos består allt uteliv av restauranger pubar, barer, caféer och några diskotek. Nattlivet rör sig runt fiskehamnen och strandpromenaden. Många reser till Agios Nikolaos för den gemytliga atmosfärens skull. Det här är ingen typisk turistort, utan en riktig grekisk stad med grekiskt vardagsliv, grekiska tavernor och grekiska hus. Semesterfirare hittar man naturligtvis också, men här blandas de upp med lokalbefolkningen på ett trivsamt och naturligt sätt. Stadens centrum ligger runt hamnen och den "bottenlösa sjön", som enligt sägnen sägs leda ända till vulkanön Santorini. Här och i gränderna runt omkring hittar du ett riktigt bra utbud av restauranger, både internationella och grekiska och många mysiga caféer, barer och ett och annat diskotek. I barer spelas modern musik och klassiker och vissa kvällar kan du lyssna på livemusik. Här möts turister och lokalbefolkning och festar till solen går upp.
Shopping
All shopping sker i centrum av Agios Nikolaos. Här finner du alla typer av affärer och butiker som säljer tvålar, kryddor, honung, olivolja och skinnvaror. Här finns även små gallerior med konst.

Marknader

Varje onsdag, 07.00-14.00, är det marknad i Agios Nikolaos. Marknaden är väl värd ett besök. Man brukar säga att det går att hitta allt man behöver, och inte behöver, här! Den grekiska maten har ett gott rykte i världen, så missa inte chansen att besöka några av stadens många läckra restauranger! Vi ger dig gärna tips om det är något särskilt du är ute efter.

Heraklion

Lördagar, ca kl. 06.00-14.00. Marknaden finns nere i hamnen och är flera kilometer lång. Gå eller ta taxi från busstationen. Lättast tar man sig till Heraklion med bil eller lokalbuss.

Chania

I Chania finns också den berömda marknadshallen. Den har öppet måndag-lördag kl. 08.00-14.00 samt tisdag, torsdag och fredag kl. 18.00–21.00.

Ierapetra/Sitia

Varje lördag är det marknad i Ierapetra. Marknaden ligger i centrum av staden och startar tidigt. Redan kl. 06.00 är många på plats för att fynda bland färsk frukt, grönsaker, kläder, skor och mycket mer. Samma marknad dyker på tisdagarna upp i Sitia, med samma tider. Ving anordnar utflykter till marknaden, hör med din Vingvärd för mer information.
Sport och Träning
I Agios Nikolaos kan du kombinera sol och bad med sport och träning. Här hittar du en hel del aktiviteter som mountainbike och vandring

Mountainbike

Lassithi-provinsen med Agios Nikolaos som shuvudstad är ett bra område för cykling. Här hittar du fina cykelleder och vill du hyra cykel kan du göra det hos Manolis Bikes. Här kan du även få tips om var du ska cykla. Du kan även besöka turistinformationen i Agios Nikolaos som kan ge dig information om cykelleder och här finns även en del kartor.

Vandring

I Lassithi-provinsen finns många olika vandringsleder, Richtis Gorge, Gorge of Adrianos och Katharo Plateau.

Du kan få bra tips om olika vandringar från turistinformationen i Agios Nikolaos. De har också färdiga kartor och beskrivningar av olika vandringsleder. Du hittar även mer info här.

En vandring du sent kommer glömma är Richtis Gorge. Richtis ravin är en otrolig vacker och grön ravin som ligger mellan Agios Nikolaos och Sitia. Vandringen från Exo Mouliana hela vägen till Richtis stranden tar cirka 5 timmar från Lachana-bron, men du kan också njuta av en kortare vandring och ta dig till vattenfallet och tillbaka. Denna vandring tar cirka 4 timmar. Kom ihåg att ta med dig badkläder så du kan njuta av det kalla vattnet i vattenfallet.

Sport och träning på Kreta

Kreta är som gjort för en aktiv semester med sport och träning. Här finns något för hela familjen. Kreta är allmänt känt för sina många vandringsleder, i synnerhet E4 European Footpath.

Vill du göra något vid stranden finns det gott om vattensporter; vattenskoter, paragliding, trampbåt med mera. Vill du hellre gå på djupet finns dykning.
Dykning
Dyk aktiviteter arrangeras av dykarklubbar på de flesta resmål. Kurser och dyk hålls dock på andra platser dit klubbarna arrangerar transport.

Kom ihåg att dykning på egen hand med tub enligt lag är förbjudet i vattnen runt Kreta! Detta på grund av alla arkeologiska föremål som finns i havet längs kusterna. Kontakta oss för mer information.
Aktiviteter och sevärdheter

Aktiviteter på Kreta

På Kreta finns fina utflykter och möjligheter till att upptäcka både kultur, natur, och historia.

Vai

Som en oas mitt i det karga landskapet vid byn Vai ligger en stor palmlund, en naturlig palmskog som uppstått genom att de araber som en gång i tiden bodde här spottade dadelkärnor på marken. På vägen till Vai kan man besöka klostret vid Top Lou. Klostret är från 1300-talet, och i dag bor där fem munkar och det finns ett museum med fynd från 1600- till 1800-talet.

Kournassjön

Öns enda sötvattensjö, ligger strax söder om byn Georgiopoli, ca 45 kilometer öster om Chania och ca 25 kilometer väster om Rethymnon. Längs sandstranden finns flera trevliga tavernor. En promenad runt sjön tar omkring två timmar. Under turen kan du passa på att beskåda det rika fågellivet, bada eller varför inte hyra en trampbåt? Området runt Kournassjön kallas för "Kretas Schweiz".

Ekologiska Milia

Ett besök i staden Milia är också intressant. Här görs allt enligt ekologiska principer, vatten och elektricitet tas från solenergi och hela byns mat odlas ekologiskt.
Ett besök på ön Spinalonga är ett måste. Ön var en spetälskekoloni fram till 1957.

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos är huvudstad i Lassithi-provinsen och är uppbyggd kring en sjö invid Mirabel-bukten, den största bukten på Kreta. Agios Nikolaos är en vacker liten stad, som också brukar kallas "Kretas St Tropez". Den har ett rykte om sig att vara lite finare och priserna är också lite högre än i andra städer på ön. Mitt i staden finns en liten sjö. Länge trodde man att sjön var bottenlös, men idag vet man att den är drygt 60 meter djup. Förr trodde man också att sjön om nätterna fick besök av gudinnan Athena, som kom för att bada. Därför kallas sjön ofta för "Athenas badkar". Hamnen i Agios Nikolaos är välbesökt, både av lokala båtar och större kryssningsfartyg. Världsomseglare brukar också hitta hit och stannar gärna ett tag för att få uppleva det vackra Kreta och dess sevärdheter.

Spinalonga

I närheten av Agios Nikolaos ligger ön Spinalonga. Det var här den sista spetälskekolonin låg. Kolonin stängdes inte förrän 1957. På Spinalonga får du uppleva såväl en spännande historia som en fantastisk natur.

Arkadi-klostret

Detta fantastiska kloster är en av de mest välbevarade byggnaderna från den kretensiska frihetskampen i mitten av 1800-talet. Här finns en imponerande ikonsamling, tillsammans med den ursprungliga fasaden från 1500-talet.

Eleftherna

Denna plats var en romersk provinsstad med stort inflytande på dåtidens handel. Här finns också Europas näst största vattencistern.

Spili

Vacker bergsby med 19 brunnar fyllda av friskt källvatten från bergen. Vattnet sägs ha en föryngrande effekt och ett tips att besöka.

Heraklion

Ett måste på Kreta och runt Agios Nikolaos är ett besök i den charmiga huvudstaden, hemvist för ca 150.000 kretensare, och har en något österländsk karaktär. Här trängs moderna bostadshus, affärer och kontorslokaler med det historiska Heraklion, som är rikt på minnesmärken och sevärdheter från svunnen tid. Arkeologiska museet med samlingar från minoisk tid ligger vid Frihetsplatsen mitt i centrum. Historiska museet ligger en bit från hamnen. Morosiniplatsen, alldeles vid gågatan Daidalou, rymmer många caféer och restauranger, och är samlingsplatsen för Heraklions ungdomar. I närheten ligger också stora affärsgator, som Dikeosinis och Kalokairinou. Marknadsgatan, Odos 1866, är med sitt stora varuutbud en upplevelse för shoppingglada. Det finns också flera vackra kyrkor, exempelvis Agios Titus, Agia Ekaterini och Agios Minas (agios = helig).

Melidoni-grottan

En otroligt vacker sevärdhet, droppstensgrottan i närheten av Rethymnon, som spelade en viktig roll i Kretas kamp för självständighet.

Therissos-ravinen

Bland sevärdheter finner du Therissos-ravinen, som ligger i närheten av Chania. Den har asfalterats så att man kan köra genom den med bil. Här finns också bra vandringsmöjligheter.

Sitia

En liten hamnstad med 8.500 invånare som ödelades på 1500-talet och sedan förblev obebodd i mer än 200 år, till dess att folk flyttade tillbaka runt 1870. Varje tisdag är det marknad i staden.

Margarites

Kretas keramikcentrum ligger öster om Rethymnon. Det var också här pater Gabriel föddes, han som låg bakom explosionen vid Arkadi-klostret år 1866.

Chania

Kretas tidigare huvudstad ligger på den grönare och frodigare västsidan av ön och måste besökas med alla sevärdheter. Vägen hit, längs nordkusten, är bedövande vacker och dessutom lättframkomlig. I Chania märker man än idag spår av venetianare och turkar inom arkitekturen. Den venetianska hamnen är en populär samlingspunkt. Här trängs otaliga uteserveringar och tavernor i en mycket stämningsfull atmosfär. Det är en upplevelse att bara strosa omkring i de gamla venetianska och turkiska kvarteren med många vackert och originellt utsmyckade gamla hus. Bland sevärdheter rekommenderar vi också ett besök i den stora saluhallen, vars förebild är saluhallen i Marseille. Den antika staden Kydonia var belägen på den plats där Chania ligger idag, och fortfarande sker utgrävningar där det inte redan har byggts nya hus.

Lassithi-slätten

Ligger mellan Hersonissos och Agios Nikolaos. Naturen är unik och här finns traditionella väderkvarnar. På slätten finner man också Dikti-grottan, guden Zeus födelseplats enligt myten.

Fodele

Målaren El Grecos födelsestad. Här finns en del av hans målningar på det lokala museet som är väl värt ett besök.

Anogia och Axos

Två bergsbyar drygt 50 kilometer från Rethymnon som är värda ett besök kantade med sevärdheter. Vägen dit är både bra och vacker. Båda byarna är mycket pittoreska och invånarna är berömda för sina vackra handarbeten. Man kan köpa fina broderier, vävnader och stickade plagg. Anogia brukar även kallas för "Änkornas by". Under andra världskriget var Anogia centrum för motståndsrörelsen på ön, varför tyskarna förstörde stora delar av byn och dödade nästan hela den manliga befolkningen. I grannbyn Axos finns det tre bysantinska kyrkor och ruiner av ett Akropolis att utforska.

Goulas

En arkeologisk fyndplats nära Kritsa. Denna doriska och senare hellenska stad med sina sevärdheter bjuder på vacker utsikt ner till havet genom olivlundar och mandelträd.

Frangokastello

Ligger ca 35 kilometer söder om Rethymnon och är en venetiansk fästning. Utsikten från den välbevarade fästningen över havet är magnifik. Det sägs att det spökar här!

Gournia

En minoisk och grekisk stad som idag är den enda bevarade i sitt slag i Grekland och ett tips att besöka om du reser till Agios Nikolaos. Utgrävningsområdet avslöjar gator och hus av olika storlek från minoisk tid och antiken. Ligger vid Mirabello-bukten, inte långt från Agios Nikolaos.

Idagrottan

Ideon Andron är den alltsedan antiken mest berömda grottan på Kreta och bland alla sevärdheter väl värd ett besök. Den ligger på norra sidan av berget Psiloritis på en höjd av 1.200 meter över havet. Det sägs att kung Minos brukade besöka grottan vart nionde år, då Zeus förnyade sin order till kungen att regera över ön. Vid grottans utgång finns ett altare för offer till guden Zeus. OBS! Grottan är ofta stängd.

Kato Zakros

Det fjärde största minoiska palatset på Kreta som grävdes ut så sent som under 1960-talet. Palatset omges av omfattande lämningar efter en minoisk stad. Du kan inte komma längre österut på Kreta än när du blickar ut över havet från byn Zakros.

Maleme

Maleme ligger 18 kilometer väster om Chania stad och var huvudskådeplats vid slaget om Kreta i maj 1941. Här landsteg tyska fallskärmstrupper och många unga soldater fick sätta livet till. Vid kulle 107 har man upprättat en mycket vacker tysk begravningsplats med utsikt över hela Chaniaviken.

Soudaviken

Ligger sju kilometer från Chania och har den största och säkraste naturliga hamnen på Kreta. Här ligger Greklands egen flotta och NATO-basen med representanter från alla NATO-länder.
Utflykter
Elafonissi
Elafonissi
Ett paradis på Kretas sydvästra spets, med vit sand, skimrande rosa strandkant och ett glittrande turkosblått hav. Den lockande lagunen med sitt kristallklara vatten inbjuder till sol, bad, avkoppling och snorkling. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari med kretensiska smaker
Jeepsafari med kretensiska smaker
Följ med på en jeepsafari där du under en hel dag får lära dig mer om oliver, vin och öns eget kök. Lunch med dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Boat trip daily
Boat trip daily
Nu har du chans att följa med på en båtutflykt som blir ett minne för livet. En härlig halvdagstur med sol, bad och snorkling utanför ön Theodorou. Lokala drycker ombord ingår.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari på White Mountain
Jeepsafari på White Mountain
Välkommen med på en heldagsutflykt upp bland Kretas "Vita Berg" där öns magnifika natur blandas med en genuin inblick i Kretas kultur och historia. Lunch och drycker ingår.
Läs mer om utflykten
Samariaravinen
Samariaravinen
En spännande färd genom vackra omgivningar och med en cirka 18 kilometer lång vandring i den välkända Samariaravinen. Heldagsutflykt från tidig morgon till kväll. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari i solnedgången
Jeepsafari i solnedgången
Solen stiger upp i öst, och sprider guld över himmelen. Det betyder ju givetvis också att den går ner i väst, och det kan man njuta av i rätt omgivning. Vinsmakning och smårätter ingår.
Läs mer om utflykten
En skål för Kreta
En skål för Kreta
Följ med på en halvdagsutflykt genom Kretas imponerande landskap och kultur. Du får även lära dig mer om grekiska specialiteter, som olivolja och vin. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Cykelturer på västra Kreta
Cykelturer på västra Kreta
Upptäck Kretas vackra natur på cykel - en härlig upplevelse för hela familjen! Utflykten erbjuds för olika nivåer och det finns både hel- och halvdagsturer.
Läs mer om utflykten
Meze - mätt och glad!
Meze - mätt och glad!
Följ med och njut av en rad välsmakande rätter i form av det grekiska matfenomenet meze. En blandning av mezerätter, vin, raki och vatten ingår.
Läs mer om utflykten
Mezekväll på Gioma Meze
Mezekväll på Gioma Meze
Följ med oss till restaurang Gioma Meze på en oförglömlig kulinarisk resa genom det kretensiska köket i hjärtat av Agios Nikolaos. Middagen består av olika meze-rätter och vatten. Övrig dryck ingår inte, utan var och en beställer efter egen smak.
Läs mer om utflykten
Wine & Villages
Wine & Villages
Följ med på en utflykt och upptäck det vackra och autentiska Kreta. Mat och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Kreta är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Buss och taxi. Hyrbil, Cykel och moped finns att hyra.

Buss

Det lokala bussnätet fungerar bra och det trafikerar de flesta byar och städer. Biljett köper du på biljettkontoret som ligger vid busstationerna eller av chauffören ombord. Lokalbussarna går från busstationerna i byarna och du kan även kliva på vid busshållplatserna ute på huvudgatan. Turer med buss finns till bland annat Malia, Hersonissos, Heraklion och Ierapetra.

Taxi

På kortare sträckor gäller taxameter, för längre körningar är priserna ofta fasta. Dubbeltaxa efter midnatt. Skall du åka en längre sträcka med taxi, gör upp om priset i förväg. Taxistationen i Agios Nikolaos ligger vid insjön. Det går bra att stanna en taxi längs vägen när du inte befinner dig vid en taxistation. Du kan också beställa taxi per telefon, men då kostar det lite extra. Hotellets reception hjälper gärna att beställa en taxi åt dig.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden april till oktober kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Mycket kuperad terräng med trappor och nivåskillnader. Varmvattnet värms ofta med solenergi, varför temperaturen kan variera. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.

Under sommaren lägger större kryssningsfartyg till i hamnen. Fartygens motorer och underhållning är störande för vissa hotell, främst hotellen närmast hamnen.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 45 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Agios Nikolaos under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Agios Nikolaos med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Heraklions flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Agios Nikolaos. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Heraklions flygplats till ditt hotell är ca 1 timme till 1 timme och 20 minuter (ca 60 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Transfern går ofta via Hersonissos och då blir restiden ca 30 till 40 minuter längre. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
16°9°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • februari
16°9°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
17°10°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • april
20°12°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juni
27°19°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
29°22°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • september
27°19°
9
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
24°17°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
21°14°
5
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • december
18°11°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Agios Nikolaos
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.