Se hotell (12)

Resor till Agios Nikolaos

Det är till Agios Nikolaos du ska resa om du vill bo i en grekisk småstad med mycket charm och genuin atmosfär.
Agios Nikolaos är en levande grekisk småstad, byggd kring den lilla Voulismèni-sjön, invid den natursköna Mirabello-bukten, den största bukten på Kreta. Detta är en vacker liten stad, som också brukar kallas "Kretas St Tropez", inte utan anledning. I dess välbesökta hamn ser man både lokala båtar och större kryssningsfartyg, tillsammans med världsomseglare som också brukar hitta hit för att få uppleva det vackra Kreta. Det ger Agios Nikolaos en lätt kosmopolitisk ton, särskilt kring sjön som ligger mitt i stan. Det är här omkring man finner de flesta och bästa restaurangerna, ofta på de sidogator som går ner mot sjön och hamnen. Det innebär att de flesta ställen inte bara lockar med bra mat utan också en fantastisk utsikt, något som gör Agios Nikolaos ännu mer förtrollande. Några kilometer utanför Agios Nikolaos ligger den berömda gamla staden Lato.

Välj din strand i Agios Nikolaos

Inne i staden finns tre små stränder; Ammos, Kitro Platia och Ammoudi, som passar lika bra för en dag vid havet som för en uppiggande simtur innan frukost. Längre söderut hittar du flera badvikar och stränder om du vill ha lite omväxling.

Barnvänliga hotell i Agios Nikolaos

Alldeles vid havet, ett stycke utanför Agios Nikolaos, ligger vårt barnvänliga Blue Marine Resort & Spa, bara ett stenkast från den populära och barnvänliga Almiros-stranden. Hit reser du för att njuta av livet, semestern, den sköna stämningen och ett vatten som hör till de renaste i Medelhavet. Skulle du vilja resa dig ur solstolen finns mycket att göra för både stora och små, om man inte vill koppla av i hotellets spa.

Bo centralt vid stranden i Agios Nikolaos

Många reser till Agios Nikolaos för den gemytliga atmosfärens skull. Det här är ingen typisk turistort, utan en riktig grekisk stad med grekiskt vardagsliv, grekiska tavernor och grekiska hus. Vill du bo mitt i allt detta erbjuder vi flera bra hotell med både rum och lägenheter. De ligger alla så nära både stranden och stadens centrum så att du lätt och enkelt får en resa med lika delar folkliv och strandliv.
Bra att veta
 • Family Garden
 • Strandnära hotell
 • Centrala hotell
 • Fina stränder
 • Många restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Agios Nikolaos

Stränder
I Agios Nikolaos finns en variation av stränder att välja emellan. För dig som vill se mer av Kreta men ändå njuta av en dag på stranden rekommenderas ett besök till den vackra sandstranden Vai, cirka 90 kilometer österut på ön. Här finns naturliga palmer och härligt blått vatten att svalka sig i.

Stränder inne i Agios Nikolaos

Ammos, Kitro Platia och Ammoudi är tre fina mindre stränder med sand och småsten inne i staden Agios Nikolaos.

Almiros-stranden

Cirka två kilometer söder om stan, 20 minuters promenad från centrum, ligger den populära Almiros-stranden som är långgrund och barnvänlig.

Voulisma-stranden

Voulisma-stranden ligger cirka 15 kilometer österut från Agios Nikolaos. Här hittar du otroligt fint turkosblått vatten med sand och småstenbotten. Här kan du spendera en hel dag, hyra solstolar och parasoller och njuta av en god lunch på en av de många restauranger som ligger nära stranden.
Läs mer om stränder på Kreta.
Mat, dryck och nattliv
Med all aktivitet kring Voulismèni-sjön som ligger mitt i stan, är det naturligtvis också här du finner de flesta restauranger. Då Agios Nikolaos är lätt kuperat, ligger flera av byns restauranger och matställen på sidogatorna som går ner till sjön och till hamnen. Det innebär att de flesta restauranger också bjuder på en fantastisk utsikt, något som gör Agios Nikolaos ännu mer förtrollande. Du finner ett femtiotal tavernor och restauranger i staden med omnejd, allt från enkla tavernor till lyxiga restauranger i alla prislägen.

Smaken av Kreta

Lite beroende på när du befinner dig på ön så finns olika produkter för avsmakning. Men något som alltid finns tillgängligt är öns egen olivolja, som även om den är odlad på Kreta uppvisar en häpnadsväckande variationsrikedom, beroende var på ön den odlats.
I Agios Nikolaos består allt uteliv av restauranger pubar, barer, caféer och några diskotek. Nattlivet rör sig runt fiskehamnen och strandpromenaden. Många reser till Agios Nikolaos för den gemytliga atmosfärens skull. Det här är ingen typisk turistort, utan en riktig grekisk stad med grekiskt vardagsliv, grekiska tavernor och grekiska hus. Semesterfirare hittar du naturligtvis också, men här blandas de upp med lokalbefolkningen på ett trivsamt och naturligt sätt. Stadens centrum ligger runt hamnen och den "bottenlösa sjön", som enligt sägnen sägs leda ända till vulkanön Santorini. Här och i gränderna runt omkring hittar du ett riktigt bra utbud av restauranger, både internationella och grekiska och många mysiga caféer, barer och ett och annat diskotek. I barer spelas modern musik och klassiker och vissa kvällar kan du lyssna på livemusik. Här möts turister och lokalbefolkning och festar till solen går upp.
Läs mer om nattlivet på Kreta.
Shopping
All shopping sker i centrum av Agios Nikolaos. Här finner du alla typer av affärer och butiker som säljer tvålar, kryddor, honung, olivolja och skinnvaror. Här finns även små gallerior med konst.

Marknader

Varje onsdag, 07.00-14.00, är det marknad i Agios Nikolaos. Marknaden är väl värd ett besök. Man brukar säga att det går att hitta allt man behöver, och inte behöver, här! Den grekiska maten har ett gott rykte i världen, så missa inte chansen att besöka några av stadens många läckra restauranger! Vi ger dig gärna tips om det är något särskilt du är ute efter.
Läs mer om shopping på Kreta.
Sport och Träning
I Agios Nikolaos kan du kombinera sol och bad med sport och träning. Här hittar du en hel del aktiviteter som mountainbike och vandring

Mountainbike

Lassithi-provinsen med Agios Nikolaos som shuvudstad är ett bra område för cykling. Här hittar du fina cykelleder och vill du hyra cykel kan du göra det hos Manolis Bikes. Här kan du även få tips om var du ska cykla. Du kan även besöka turistinformationen i Agios Nikolaos som kan ge dig information om cykelleder och här finns även en del kartor.

Vandring

I Lassithi-provinsen finns många olika vandringsleder, Richtis Gorge, Gorge of Adrianos och Katharo Plateau.

Du kan få bra tips om olika vandringar från turistinformationen i Agios Nikolaos. De har också färdiga kartor och beskrivningar av olika vandringsleder. Du hittar även mer info här.

En vandring du sent kommer glömma är Richtis Gorge. Richtis ravin är en otrolig vacker och grön ravin som ligger mellan Agios Nikolaos och Sitia. Vandringen från Exo Mouliana hela vägen till Richtis stranden tar cirka 5 timmar från Lachana-bron, men du kan också njuta av en kortare vandring och ta dig till vattenfallet och tillbaka. Denna vandring tar cirka 4 timmar. Kom ihåg att ta med dig badkläder så du kan njuta av det kalla vattnet i vattenfallet.
Aktiviteter och sevärdheter
Upplev mer på semestern och följ med på en av våra spännande utflykter från Agios Nikolaos. Då kan du välja bland jeepsafari, båtutflykter och utflykter med fokus på mat och dryck.
Agios Nikolaos är en sevärdhet i sig, så ta dig tid att utforska staden under din semester. Ett måste på Kreta och runt Agios Nikolaos är ett besök i den charmiga huvudstaden Heraklion samt sevärdheterna i omgivningarna.

Spinalonga

I närheten av Agios Nikolaos ligger ön Spinalonga. Det var här den sista spetälskekolonin låg. Kolonin stängdes inte förrän 1957. På Spinalonga får du uppleva såväl en spännande historia som en fantastisk natur.

Arkadi-klostret

Detta fantastiska kloster är en av de mest välbevarade byggnaderna från den kretensiska frihetskampen i mitten av 1800-talet. Här finns en imponerande ikonsamling, tillsammans med den ursprungliga fasaden från 1500-talet.

Lassithi-slätten

Ligger mellan Hersonissos och Agios Nikolaos. Naturen är unik och här finns traditionella väderkvarnar. På slätten finner du också Dikti-grottan, guden Zeus födelseplats enligt myten.

Goulas

En arkeologisk fyndplats nära Kritsa. Denna doriska och senare hellenska stad med sina sevärdheter bjuder på vacker utsikt ner till havet genom olivlundar och mandelträd.

Gournia

En minoisk och grekisk stad som idag är den enda bevarade i sitt slag i Grekland och ett tips att besöka om du reser till Agios Nikolaos. Utgrävningsområdet avslöjar gator och hus av olika storlek från minoisk tid och antiken. Ligger vid Mirabello-bukten, inte långt från Agios Nikolaos.

Idagrottan

Ideon Andron är den alltsedan antiken mest berömda grottan på Kreta och bland alla sevärdheter väl värd ett besök. Den ligger på norra sidan av berget Psiloritis på en höjd av 1.200 meter över havet. Det sägs att kung Minos brukade besöka grottan vart nionde år, då Zeus förnyade sin order till kungen att regera över ön. Vid grottans utgång finns ett altare för offer till guden Zeus. OBS! Grottan är ofta stängd.

Kato Zakros

Det fjärde största minoiska palatset på Kreta som grävdes ut så sent som under 1960-talet. Palatset omges av omfattande lämningar efter en minoisk stad. Du kan inte komma längre österut på Kreta än när du blickar ut över havet från byn Zakros.
Utflykter
Spinalonga
Spinalonga
En heldag med sol, bad, frisk havsluft och historia! Vi besöker ön Spinalonga där Europas sista koloni för spetälska låg och avslutar med ett besök i staden Agios Nikolaos. Lunch ingår. Legitimation är obligatoriskt.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari till Katharo- och Lasithi-platån
Jeepsafari till Katharo- och Lasithi-platån
En utflykt som bjuder på stora naturupplevelser, grekisk mytologi och intressant information om Kreta och det lokala livet på ön. Lunch och lokalt vin samt mineralvatten ingår.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Kreta är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Turer med buss finns till bland annat Malia, Hersonissos, Heraklion och Ierapetra. Taxistationen i Agios Nikolaos ligger vid insjön. Det går bra att stanna en taxi längs vägen när du inte befinner dig vid en taxistation. Du kan också beställa taxi per telefon, men då kostar det lite extra. Hotellets reception hjälper gärna att beställa en taxi åt dig.

Taxi

På kortare sträckor gäller taxameter, för längre körningar är priserna ofta fasta. Dubbeltaxa efter midnatt. Skall du åka en längre sträcka med taxi, gör upp om priset i förväg. Taxistationen i Agios Nikolaos ligger vid insjön. Det går bra att stanna en taxi längs vägen när du inte befinner dig vid en taxistation. Du kan också beställa taxi per telefon, men då kostar det lite extra. Hotellets reception hjälper gärna att beställa en taxi åt dig.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden april till oktober kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Mycket kuperad terräng med trappor och nivåskillnader. Varmvattnet värms ofta med solenergi, varför temperaturen kan variera. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.

Under sommaren lägger större kryssningsfartyg till i hamnen. Fartygens motorer och underhållning är störande för vissa hotell, främst hotellen närmast hamnen.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 45 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Agios Nikolaos under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Agios Nikolaos med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Heraklions flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Agios Nikolaos. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Heraklions flygplats till ditt hotell är ca 1 timme till 1 timme och 20 minuter (ca 60 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Transfern går ofta via Hersonissos och då blir restiden ca 30 till 40 minuter längre. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
16°9°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • februari
16°9°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
17°10°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • april
20°12°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juni
27°19°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
29°22°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • september
27°19°
9
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
24°17°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
21°14°
5
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • december
18°11°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Agios Nikolaos
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.