Se hotell (3)

Resor till Georgioupolis

Georgioupolis är en av Kretas pärlor, med en kilometerlång strand och ett trevligt byliv.
Georgioupolis ligger på Kretas norra kust, mellan Rethymnon och Chania stad. Själva byn är inte stor, men längs de smala gatorna finns ändå gott om tavernor och barer där man kan slå sig ner och se på folklivet, tillsammans med andra besökare som valt att resa hit på semestern. Floden Almyros mynnar ut på västra sidan av Georgioupolis, alldeles intill den lilla fiskehamnen, vilket gör att vattnet är lite svalare och lite mindre salt än runt resten av ön. Trots att här finns gott om hotell har Georgioupolis ändå en småstadsprägel, med trädkantade gator, lokala butiker och få hus som är mer än tre våningar. Det har gjort byn till en favorit bland alla de som längtar efter en stillsam semester, med goda chanser att se Kretas vackra natur.

Kilometerlång strand i Georgiopoulis

På andra sidan byn från floden börjar den kilometerlånga stranden, kanske en av Kretas mest barnvänliga stränder, med fin sand, långgrunt vatten och gott om plats för både små och stora badgäster. Blir du hungrig eller törstig i solen finns både strandbarer och tavernor där du kan få något att äta eller dricka.

Upplev Kreta

Vill du röra lite på dig är det bara att snöra på dig ett par bekväma skor och börja gå. Georgioupolis omges av vinodlingar och olivlundar, och orkar du gå ett par kilometer kommer du till Kretas enda sötvattensjö, Limi Kournas, och det intilliggande naturreservatet. Vill du ha nöjen av ett annat slag är det bara en kort resa med buss till Chania stad eller Rethymnon där både shoppingen och nöjeslivet är mer varierad än i Georgioupolis.
Bra att veta
  • Kilometerlånga sandstränder
  • Goda vandringsmöjligheter

Våra kunder om Georgioupolis

SÖK DIN RESA TILL Georgioupolis