Vandringsleder på Kreta

Vandra på Kreta

Vandring på Kreta är något alldeles speciellt, mycket tack vare den omväxlande naturen. Längs med hela ön löper en bergskedja med flera höga toppar, som skapar magnifika kontraster mot de många dalgångarna och ravinerna. När det kommer vandringsresor är Kreta ett mycket populärt resmål, och ön bjuder på en svårslagen kombination av vackra utsikter och sol och bad. En vandring på Kreta börjar ofta på hög höjd och slutar vid en fin strand, där det finns möjlighet att bada och äta lunch med fin utsikt.

Kreta är en ö med stora höjdskillnader, vilket medför vackra vyer i en stundtals dramatisk miljö. Här finns flera toppar över 1500 meter och ett fåtal över 2000 meter. Detta ställer krav på fysiken och det är viktigt att du väljer en utmaning som matchar din form. Det varma och torra klimatet medför att även enklare vandringsleder på Kreta kan bli tuffa att klara av.

Som vanligt är bra skor ett måste och för många av lederna, till exempel den som går genom Samariaravinen, är vandringskängor att föredra. Även om du är van att vandra på egen hand rekommenderar vi dig att anlita en guide, kontakta din Vingvärd på resmålet för mer information.

Varför ska du vandra på Kreta?

  • Ön erbjuder fina naturupplevelser
  • Bra leder av varierande längd och svårighetsgrad
  • Kuperade och utmanande leder för dig som är van att vandra
  • Här finns erfarna guider med god lokalkännedom
  • Här finns bra vuxen- och familjehotell

Exempel på vandringar på Kreta

Samariaravinen

Snöra på dig vandringsskorna och följ med på en tur i Samariaklyftan på Kreta. En spännande vandring i vackra omgivningar, storslagen natur och en aktiv semesterupplevelse.

Rekommenderade hotell för vandring

I närheten av dessa hotell finns bra vandringsleder på Kreta

Sunwing Makrigialos Beach
Sunwing

Sunwing Makrigialos Beach

På Sunwing får hela familjen en bra semester. Hotellet ligger vid stranden och erbjuder bland annat härliga pooler, gym, familjeshower och barnklubb med maskotarna Lollo & Bernie. Det finns möjlighet att köpa till flera olika måltidspaket.

Ocean Beach Club
Ocean Beach Club

Ocean Beach Club

Ocean Beach Club är ett snyggt designhotell med avslappnad atmosfär. Här får du en härligt lyxig familjesemester. Som gäst på Ocean Beach Club har du tillgång till alla faciliteter på grannhotellet Sunwing Makrigialos Beach.

Sunprime Platanias Beach
Sunprime

Sunprime Platanias Beach

Välkommen att njuta av en behaglig vuxensemester med havet som närmaste granne. Här finns ett fint poolområde och du har fri tillgång till WiFi, gym och gruppträning. Vill du ha det extra bekvämt kan du köpa till ett prisvärt måltidspaket.

Avra Imperial Beach Resort & Spa

Avra Imperial Beach Resort & Spa

Avra Imperial Beach Resort & Spa är ett lyxigt familjehotell på den populära Chaniakusten. Här finns det stora, fina poolområden och gott om aktiviteter för både vuxna och barn. Hotellet har även flera rum med direkt poolaccess.