Se hotell (4)

Resor till Chaniakusten, Maleme

Det är till Maleme på Kretas norra kust som du ska resa om du vill sola och bada i en lugn och skön miljö.
Reser du till Chania, finner du den lilla semesterorten Maleme bara 16 kilometer därifrån. Här breder den kilometerlånga klapperstensstranden ut sig och inbjuder till härliga sol- och baddagar. Om du inte föredrar att ligga vid hotellets fina pool förstås. Ett annat alternativ är att resa sig ur solstolen och strosa runt bland souvenirbutikerna i den pittoreska bebyggelsen, eller slå dig ner på ett café för att njuta av småstadens charm. Nattlivet utspelar sig på något tjugotal restauranger och en handfull caféer, men räkna inte med något vilt partyliv till tidig morgon. Hit reser Vings gäster främst för att få koppla av.

Bo nära stranden, med All Inclusive

Om du vill bo nära stranden och samtidigt ha en bekväm All Inclusive inom räckhåll ska du ta en titt på Louis Creta Princess Aqua Park & Spa. Här kan du njuta av det stora poolområdet och vill du hellre bada i havet är det bara några steg från poolen ner till stranden. Vill du bo billigt ska du titta på något av våra hotell eller lägenheter högra upp i staden, till exempel Olga Apartments.

Se mer av Kreta

Inte långt från Maleme väntar västra Kretas många frestelser. Vacker natur, värdiga kloster och världsvan shopping i Chania stad är bara några exempel. Och på bekvämt utflyktsavstånd kan du vandra längs med bäcken i Samariaravinen, köpa världens läckraste skor på Tzanaki Street eller ligga på den härliga stranden vid Elafonissi. Med hyrbil eller cykel finns det inget som står mellan dig och en dag fylld av upptäckter och spännande äventyr. Du vet väl att du kan boka en hyrbil samtidigt som du bokar din resa hos Ving? Om du vet att du både vill koppla av och upptäcka ön under semestern räcker det kanske med att du bokar den under ett par dagar.
Bra att veta
 • Kilometerlånga stränder
 • Strandnära hotell
 • Prisvärt boende
 • All Inclusive
 • Lugn och ro
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Chaniakusten, Maleme

Stränder
I Maleme finns en lång klapperstenstrand med strandpromenad och ett fåtal korta sandsektioner. I Agia Marina och Kato Daratso är stränderna långgrunda. Vid stränderna finns uthyrning av solstolar och parasoll.
Läs mer om stränder på Kreta.
Mat, dryck och nattliv
Det finns ett tjugotal restauranger och tavernor i Maleme, många av dem ligger längs den fina strandpromenaden. Tar du bussen in till Chania stad finns massor av matställen. Där hittar du alltifrån "Souvlatsidikos", där du kan äta fyllda pitabröd, till trevliga små restauranger i bergen, som serverar lammgrytan "Thsigariatso". Inne i gamla Chania stad runt den venetianska hamnen finns många mysiga restauranger.
Nattlivet i Maleme är relativt lugnt. Det finns ett flertal caféer och barer, men inte något större utbud av nattklubbar. Vill du ha lite mer fart rekommenderas en tur till Chania stad eller Platanias. Under sommaren finns större utbud av klubbar i Platanias och under vår och höst i Chania stad.
Läs mer om nattlivet på Kreta.
Shopping
Shoppingen i Maleme handlar mest om souvenirer samt ett och annat litet snabbköp. Större och bättre utbud av shopping finns inne i Chania stad.
Läs mer om shopping på Kreta.
Sport och Träning
Själva Maleme erbjuder inte så många aktiviteter och träning, men längs kusten finns mycket att välja på. I Agia Marina erbjuds vattensporter och i Chania stad finns dykfirmor.

Vandring

Vill du vandra är Kreta ett bra val och bor du i Maleme kan du ta en hybil till flera närliggande vandringsleder av olika svårighetsgrader. Det finns allt från enkla leder som passar hela familjen till heldagsvandringar som kräver lite mer
Aktiviteter och sevärdheter
I Maleme finns inte så många aktiviteter, men längs kusten finns mycket att välja på: I Agia Marina erbjuds aktiviteter som minigolf. I Kato Daratso kan du spela bowling. Escape rooms, minigolf och gocart finns i Chania stad. Vill du se på bio finns en biograf tillgänglig i Souda-bukten.
Till Maleme reser Vings gäster främst för att koppla av. Men för den historieintresserade är området extra spännande. Under andra världskriget var Kreta en strategiskt viktig ö där många strider utkämpades, och vid Maleme finns minnen kvar från den tiden. Bland annat går det att besöka en krigskyrkogård med enbart tyska soldater. I Maleme finns också den fina lokala kyrkan och vill du uppleva mer av närområdet, kan du besöka byn Vouves där Kretas äldsta olivträd finns.
Utflykter
Elafonissi
Elafonissi
Ett paradis på Kretas sydvästra spets, med vit sand, skimrande rosa strandkant och ett glittrande turkosblått hav. Den lockande lagunen med sitt kristallklara vatten inbjuder till sol, bad, avkoppling och snorkling. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari - hemligheten bakom Kretas vin och oliver
Jeepsafari - hemligheten bakom Kretas vin och oliver
Följ med på en jeepsafari där du under en hel dag får lära dig mer om oliver, vin och öns eget kök. Lunch med dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Boat trip daily
Boat trip daily
Nu har du chans att följa med på en båtutflykt som blir ett minne för livet. En härlig halvdagstur med sol, bad och snorkling utanför ön Theodorou. Lokala drycker ombord ingår.
Läs mer om utflykten
Gramvoussa & Balos "The Blue Lagoon"
Gramvoussa & Balos "The Blue Lagoon"
Heldagsutflykt till den härliga stranden på ön Gramvoussa och Balos-lagunen med sitt turkosblå vatten. Havet, bergen och vattnet i den kristallklara lagunen ger en upplevelse som dröjer sig kvar länge! Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari på White Mountain
Jeepsafari på White Mountain
Välkommen med på en heldagsutflykt upp bland Kretas "Vita Berg" där öns magnifika natur blandas med en genuin inblick i Kretas kultur och historia. Lunch och drycker ingår.
Läs mer om utflykten
Samariaravinen
Samariaravinen
En spännande färd genom vackra omgivningar och med en cirka 18 kilometer lång vandring i den välkända Samariaravinen. Heldagsutflykt från tidig morgon till kväll. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari i solnedgången
Jeepsafari i solnedgången
Solen stiger upp i öst, och sprider guld över himmelen. Det betyder ju givetvis också att den går ner i väst, och det kan man njuta av i rätt omgivning. Vinsmakning och smårätter ingår.
Läs mer om utflykten
En skål för Kreta
En skål för Kreta
Följ med på en halvdagsutflykt genom Kretas imponerande landskap och kultur. Du får även lära dig mer om grekiska specialiteter, som olivolja och vin. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Cykelturer på västra Kreta
Cykelturer på västra Kreta
Upptäck Kretas vackra natur på cykel - en härlig upplevelse för hela familjen! Utflykten erbjuds för olika nivåer och det finns både hel- och halvdagsturer.
Läs mer om utflykten
Meze - mätt och glad!
Meze - mätt och glad!
Följ med och njut av en rad välsmakande rätter i form av det grekiska matfenomenet meze. En blandning av mezerätter, vin, raki och vatten ingår.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Kreta är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Lokalbuss går från Maleme till både Chania stad och till Rethymnon. När du reser med taxi rekommenderar vi att du gör upp om priset i förväg, innan du sätter dig i taxin. Det finns också möjlighet att hyra cykel eller moped. Då blir Maleme och de närliggande städerna mer lättillgängliga.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden april till oktober kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomat finns vid livsmedelsbutiken "Maleme Market" vid huvudvägen.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Längs Chaniakusten löper en starkt trafikerad genomfartsled. För att komma till stranden från hotellen söder om genomfartsleden måste man korsa den. Varmvattnet värms ofta med solenergi, varför temperaturen kan variera. Ta gärna med en ficklampa då gatubelysningen kan vara dålig. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 45 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Maleme under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Maleme med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Chanias flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Maleme. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Chanias flygplats till ditt hotell är ca 1 timme och 10 minuter (ca 35 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Transferbussen åker alltid via Platanias och då blir restiden ca 1 timme och 10 minuter eller via Platanias och Gerani eller via vårt Family Garden Avra Imperial Hotel i Kolimbari och då blir restiden ca 1 timme och 20 minuter. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
16°9°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • februari
16°9°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
17°10°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
20°12°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juni
27°19°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
29°22°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
27°19°
9
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
24°17°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
21°14°
5
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • december
18°11°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Chaniakusten, Maleme
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.