Se hotell (3)

Resor till Makrigialos

Om du ska resa med barn är Makrigialos ett utmärkt val, här finns både Sunwing Family Resorts och det lyxigare Ocean Beach Club.

Makrigialos är den lilla grekiska fiskebyn, längst ner i Kretas sydöstra hörn. En vacker pärla som passar både barnfamiljer och andra som söker en lugn och skön resa bortom turiststråken. Här finns en kilometerlång sandstrand som hör till Kretas bästa, en pytteliten hamn, några grekiska tavernor och musikpubar, där du träffar lika många greker som turister. Med Ving bor du på vår egen fina hotellanläggning; Sunwing Makrigialos Beach- det bästa familjehotellet på hela Kreta!

Sunwing Makrigialos Beach

På våra barnvänliga Sunwing Family Resorts ska hela familjen få en skön semester. Därför har vi sett till att det finns bekväma lägenheter för upp till sex personer, genomtänkta måltidspaket och mycket annat som passar oavsett om du ska resa med små eller lite större barn. Här finns Lollo&Bernie, simskola och naturligtvis serveras alltid en barnmeny, så man har energi att dansa, bada och leka.

Ocean Beach Club

Ocean Beach Club kan du och din familj njuta vid en av Kretas bästa stränder. Här finns lite mer av allt. Spa, gym, god mat och väldesignade rum som andas Skandinavien och Medelhav. Hotellet ligger vänt mot havet, har en egen strand och du kan välja mellan privat access till pool eller terrass. Eller varför inte njuta på soldäcket som slingrar sig ned mot havet? Alla Ocean Beach Clubs gäster har självklart tillgång till Sunwings stora utbud av aktiviteter.

Flera spännande utflykter att välja mellan

Vill du få ut mer av din resa, finns det många utflyktsmål att välja mellan. Någon dag tar du kanske bussen till Sitia, staden där besökarna alltid sägs stanna längre än de tänkt. Och ännu lite längre bort, tre mil västerut, ligger Europas sydligaste stad, Ierapetra där ett envist rykte säger att Napoleon övernattade 1798, på väg till Egypten. Ett annat populärt utflyktsmål är Knossospalatset, en av världens mest besökta sevärdheter.

Bra att veta
 • Sunwing Family Resorts
 • Ocean Beach Club
 • All Inclusive
 • Hotell med Swim out
 • Fina sandstränder
 • Lokala restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Makrigialos

Väder
 • januari
16°9°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • februari
16°9°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
17°10°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • april
20°12°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juni
27°19°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
29°22°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • september
27°19°
9
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
24°17°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
21°14°
5
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • december
18°11°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
Stränder
I Makrigialos finns en kilometerlång sandstrand. Bästa stranden på Kreta! Makri-gialos betyder just "den långa stranden", och detta är också områdets absoluta höjdpunkt. Men man kan också njuta av den lilla byn som ligger i början av stranden. Utanför Sunwing Makrigialos Beach finns även en 200 meter lång och långgrund sandstrand.

Matala

En vacker sandstrand söder om Festos. Stranden är känd för sina kalkstensgrottor, som man tror var gravkammare en gång i tiden. Senare har bland andra hippies nyttjat boendemöjligheten i grottorna. Vid stranden finns många tavernor och små affärer.

Agia Galini

Agia Galini betyder "helig havsstillhet" och är en charmig fiskeby på sydkusten, belägen mellan Frangokastello och Matala. Under högsäsong går båtturer härifrån till flera stränder.

Sol och bad på Kreta

Det finns många bra och långgrunda fina stränder längs hela Kretas kust. De består mestadels av grovkornig sand. Badsäsongen sträcker sig från våren till sena hösten. På de större stränderna kan du hyra solstolar och parasoller.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 45 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Makrigialos under sommarhalvåret.

Flyget landar på Heraklions flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Makrigialos. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Heraklions flygplats till ditt hotell är ca 2 timmar och 30 minuter till 2 timme och 45 minuter (ca 120 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

På transfern från flygplatsen gör bussen efter en timme ett uppehåll på ca 15 minuter längs vägen, om raststället är öppet, där du kan köpa dryck och snacks eller gå på toaletten. På transfern till flygplatsen gör bussen ett uppehålla på ca 15 minuter strax utanför Agios Nikolaos, där du kan köpa dryck och snacks eller gå på toaletten.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunwing Makrigialos Beach eller Ocean Beach Club - Kreta och flyger med Sunclass Airlines ingår Easy Travel, med bland annat 10 kilo extra bagagevikt och incheckning av bagage på hotellet. Har du också bokat transfer kör bussen direkt till ditt hotell, utan stopp längs vägen (förutom uppehåll för köp av dryck och snacks samt toalettbesök).
Mat, dryck och nattliv
I Makrigialos finner du ett tjugotal enklare restauranger, tavernor och pizzerior. Här är den lilla fiskehamnen ett naturligt centrum. Runt omkring den ligger de första husen utplacerade, medan småvägarna sträcker sig upp i de högre belägna omgivningarna. Efter hamnen finns sporadisk bebyggelse innan man kommer ut till Sunwing Makrigialos, där man återigen kan finna enkla restauranger och små butiker. I grannstaden, Koutsouras, finner man restauranger med typisk kretensisk mat. Man kan också pröva de lokalt tillverkade vinerna, och till alla maträtter används lokalproducerad olivolja. Om du tar dig till Kapsasklostret så kommer du att komma till de mer lokala restauranger, som serverar en bra blandning av rätter som passar för alla. Vid hotellet Astron kan du äta italiensk mat i första hand, men här finns också vällagade grekiska specialiteter på menyn. Om man är nöjd med servicen, är det vanligt att man lägger till cirka 10 procent på slutsumman.

Mat och dryck på Kreta

Bröd och kuvertavgift följer alltid med en beställning. Vanligtvis lämnar man 5-10 procent av notans totalbelopp i dricks, givetvis i förhållande till hur nöjd man är med mat och service.
Det finns ett antal musikpubar, barer, restauranger och caféer för den som vill ta del av Makrigialos uteliv. Vill du ha ett nattliv med fler barer, restauranger, klubbar och diskotek så rekommenderar vi en tur till någon av öns större städer.
Shopping
I Makrigialos finns det en mängd turistaffärer, butiker och affärer där du kan köpa allt från kläder, skor och accessoarer. Skinn, silver- och guldsmycken, böcker och souvenirer. Alla välkända kreditkort accepteras, vilket naturligtvis underlättar din shopping. I de två närmaste största städerna Ierapetra och Sitia du kan hitta ett större utbud av affärer och butiker. Stängt söndagar.

Marknader

Flera dagar per vecka kan du också besöka marknaden, shoppa loss och hitta trevliga fynd! Makrigialos har marknad på fredagsförmiddagar, Ierapetra lördagsförmiddagar och Sitia tisdagsförmiddagar.

Heraklion

Lördagar, ca kl. 06.00-14.00. Marknaden finns nere i hamnen och är flera kilometer lång. Gå eller ta taxi från busstationen. Lättast tar man sig till Heraklion med bil eller lokalbuss.

Chania

I Chania finns också den berömda marknadshallen. Den har öppet måndag-lördag kl. 08.00-14.00 samt tisdag, torsdag och fredag kl. 18.00–21.00.

Ierapetra/Sitia

Varje lördag är det marknad i Ierapetra. Marknaden ligger i centrum av staden och startar tidigt. Redan kl. 06.00 är många på plats för att fynda bland färsk frukt, grönsaker, kläder, skor och mycket mer. Samma marknad dyker på tisdagarna upp i Sitia, med samma tider. Ving anordnar utflykter till marknaden, hör med din Vingvärd för mer information.
Aktiviteter och sevärdheter
Vill du få ut mer av din resa, finns det många utflyktsmål och aktiviteter att välja mellan. Någon dag tar du kanske bussen till Sitia, staden där besökarna alltid sägs stanna längre än de tänkt. Och ännu lite längre bort, tre mil västerut, ligger Europas sydligaste stad, Ierapetra där ett envist rykte säger att Napoleon övernattade 1798, på väg till Egypten. Ett annat populärt utflyktsmål är Knossospalatset, en av världens mest besökta sevärdheter. Du kan prova på aktiviteter som trampbåtar, vattenskidor och vindsurfing. Du kan också välja mellan en hel del aktiviteter och träningspass på Sunwing Makrigialos Beach.

Aktiviteter på Kreta

Kreta är som gjort för en aktiv semester. Här finns något för hela familjen. Kreta är också allmänt känt för sina många vandringsleder, i synnerhet E4 European Footpath. Vill man göra något vid stranden finns det gott om vattensporter; vattenskoter, paragliding, trampbåt med mera. Vill man gå på djupet finns dykning i både Chania och Rethymnon.

Dykning

Dyk aktiviteter arrangeras av dykarklubbar på de flesta resmål. Kurser och dyk hålls dock på andra platser dit klubbarna arrangerar transport. Kom ihåg att dykning på egen hand med tub enligt lag är förbjudet i vattnen runt Kreta! Detta på grund av alla arkeologiska föremål som finns i havet längs kusterna. Kontakta oss för mer information.

Vai

Som en oas mitt i det karga landskapet vid byn Vai ligger en stor palmlund, en naturlig palmskog som uppstått genom att de araber som en gång i tiden bodde här spottade dadelkärnor på marken. På vägen till Vai kan man besöka klostret vid Top Lou. Klostret är från 1300-talet, och i dag bor där fem munkar och det finns ett museum med fynd från 1600- till 1800-talet.

Kournassjön

Öns enda sötvattensjö, ligger strax söder om byn Georgiopoli, ca 45 kilometer öster om Chania och ca 25 kilometer väster om Rethymnon. Längs sandstranden finns flera trevliga tavernor. En promenad runt sjön tar omkring två timmar. Under turen kan du passa på att beskåda det rika fågellivet, bada eller varför inte hyra en trampbåt? Området runt Kournassjön kallas för "Kretas Schweiz".

Ekologiska Milia

Ett besök i staden Milia är också intressant. Här görs allt enligt ekologiska principer, vatten och elektricitet tas från solenergi och hela byns mat odlas ekologiskt.
Makrigialos är en liten by på sydöstra Kreta med många sevärdheter. Under det tidiga 1900-talet var det främst kretensare från de kringliggande städerna som kom hit under sommaren, för att sköta sina oliv- och vinodlingar. Under 1960- och 70-talet började turismen ta fart i området. I Makrigialos bor det i dag omkring 850 människor under vintern och 1.450 under sommaren.

Ierápetra

Europas sydligaste stad med intressanta sevärdheter, belägen vid Libyska havet och omgiven av stora odlingar med rosor, nejlikor och tomater. I Ierápetra finns fina stränder, ett museum och lämningar efter ett venetianskt fäste på kajen. Här finns även en turkisk moské och en minaret. Sjösidan kantas av caféer och tavernor. På sommaren går båtar från Ierápetra till den stillsamma ön Chrissi, där man kan sola och bada, äta på någon av de två pittoreska tavernorna och bara njuta av lugnet.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Kreta är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.
Du kan ta dig runt med buss, taxi och hyrbil. Moped och motorcykel finns också att hyra i Makrigialos.

Buss

Det lokala bussnätet fungerar bra. Se gärna till att göra upp om priset innan du sätter dig i taxin. Det går bussar till Ierapetra och Sitia. Lokalbussen går utanför hotellet. Med den kan du ta dig till alla närliggande städer. Busstidtabell finns i receptionen.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden april till oktober kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer. Gästerna på Sunwing Makrigialos Beach har Resort Service dygnet runt. För dig som bor på SENTIDO Mikri Poli Atlantica så ber vi dig kontakta våra guider i receptionen på Sunwing Makrigialos Beach.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomat finns på Sunwing Makrigialos Beach.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Kuperad terräng, många trappor, inga trottoarer. Hotellområdet på Sunwing Makrigialos Beach är stort med nivåskillnader och långa trappor, varför det är svårt att ta sig fram med barnvagnar. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
Charter med barn? Då är Makrigialos ett utmärkt val och ett mycket barnvänligt resmål. En särskild lyx på en familjesemester får du på barnvänliga hotellet, Ocean Beach Club, en ny del av Sunwing Family Resorts. Här finns moderna sviter för upp till sex personer och ett helt nytt poolområde. Makrigialos är den lilla grekiska fiskebyn, längst ner i Kretas sydöstra hörn. En vacker pärla som passar både de som reser med barn och andra som söker en lugn och skön resa bortom turiststråken. Här finns en kilometerlång sandstrand som hör till Kretas bästa, en pytteliten hamn, några grekiska tavernor och musikpubar, där du träffar lika många greker som turister. Med Ving bor du på vår egen fina hotellanläggning; Sunwing Makrigialos Beach- Kretas mest barnvänliga hotell!

Ocean Beach Club

På Makrigialos barnvänliga hotell, Ocean Beach Club kan du och din familj njuta vid en av Kretas bästa stränder. Här finns lite mer av allt. Spa, gym, god mat och väldesignade rum som andas Skandinavien och Medelhav. Hotellet ligger vänt mot havet, har en egen strand och du kan välja mellan privat access till pool eller terrass. Eller varför inte njuta på soldäcket som slingrar sig ned mot havet? Alla Ocean Beach Clubs gäster har självklart tillgång till Sunwings stora utbud av aktiviteter.

SÖK DIN RESA TILL Makrigialos
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.