Se hotell (4)

Resor till Makrigialos

Om du ska resa med barn är Makrigialos ett utmärkt val, här finns både Sunwing Family Resorts och det lyxigare Ocean Beach Club.
Makrigialos är den lilla grekiska fiskebyn, längst ner i Kretas sydöstra hörn. En vacker pärla som passar både barnfamiljer och andra som söker en lugn och skön resa bortom turiststråken. Här finns en kilometerlång sandstrand som hör till Kretas bästa, en pytteliten hamn, några grekiska tavernor och musikpubar, där du träffar lika många greker som turister. Med Ving bor du på vår egen fina hotellanläggning; Sunwing Makrigialos Beach- det bästa familjehotellet på hela Kreta!

Sunwing Makrigialos Beach

På våra barnvänliga Sunwing Family Resorts ska hela familjen få en skön semester. Därför har vi sett till att det finns bekväma lägenheter för upp till sex personer, genomtänkta måltidspaket och mycket annat som passar oavsett om du ska resa med små eller lite större barn. Här finns Lollo&Bernie, simskola och naturligtvis serveras alltid en barnmeny, så man har energi att dansa, bada och leka.

Ocean Beach Club

Ocean Beach Club kan du och din familj njuta vid en av Kretas bästa stränder. Här finns lite mer av allt. Spa, gym, god mat och väldesignade rum som andas Skandinavien och Medelhav. Hotellet ligger vänt mot havet, har en egen strand och du kan välja mellan privat access till pool eller terrass. Eller varför inte njuta på soldäcket som slingrar sig ned mot havet? Alla Ocean Beach Clubs gäster har självklart tillgång till Sunwings stora utbud av aktiviteter.

Flera spännande utflykter att välja mellan

Vill du få ut mer av din resa, finns det många utflyktsmål att välja mellan. Någon dag tar du kanske bussen till Sitia, staden där besökarna alltid sägs stanna längre än de tänkt. Och ännu lite längre bort, tre mil västerut, ligger Europas sydligaste stad, Ierapetra där ett envist rykte säger att Napoleon övernattade 1798, på väg till Egypten.
Bra att veta
 • Sunwing Family Resorts
 • Ocean Beach Club
 • All Inclusive
 • Hotell med Swim out
 • Fina sandstränder
 • Lokala restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Makrigialos

Stränder
I Makrigialos finns en kilometerlång sandstrand. Makri-gialos betyder just "den långa stranden", och detta är också områdets absoluta höjdpunkt. Men du kan också njuta av den lilla byn som ligger i början av stranden. Lockar en sandstrand med naturligt vajande palmer rekommenderas ett besök till den vackra stranden Vai, cirka 57 kilometer nordost om Makrigialos. Utanför Sunwing Makrigialos Beach finns även en 200 meter lång och långgrund sandstrand.
Läs mer om stränder på Kreta.
Mat, dryck och nattliv
I Makrigialos finner du ett tjugotal enklare restauranger, tavernor och pizzerior. Här är den lilla fiskehamnen ett naturligt centrum. Runt omkring den ligger de första husen utplacerade, medan småvägarna sträcker sig upp i de högre belägna omgivningarna. Efter hamnen finns sporadisk bebyggelse innan du kommer ut till Sunwing Makrigialos, där du återigen kan finna enkla restauranger och små butiker.

I grannstaden, Koutsouras, finner man restauranger med typisk kretensisk mat. Du kan också pröva de lokalt tillverkade vinerna, och till alla maträtter används lokalproducerad olivolja. Om du tar dig till Kapsasklostret så kommer du att komma till de mer lokala restauranger, som serverar en bra blandning av rätter som passar för alla. Vid hotellet Astron kan du äta italiensk mat i första hand, men här finns också vällagade grekiska specialiteter på menyn.
Det finns ett antal musikpubar, barer, restauranger och caféer för den som vill ta del av Makrigialos uteliv. Vill du ha ett nattliv med fler barer, restauranger, klubbar och diskotek så rekommenderar vi en tur till någon av öns större städer, exempelvis Hersonissos.
Läs mer om nattlivet på Kreta.
Shopping
I Makrigialos finns det en mängd turistaffärer, butiker och affärer där du kan köpa allt från kläder, skor och accessoarer. Skinn, silver- och guldsmycken, böcker och souvenirer. Alla välkända kreditkort accepteras, vilket naturligtvis underlättar din shopping. I de två närmaste största städerna Ierapetra och Sitia du kan hitta ett större utbud av affärer och butiker. Stängt söndagar. Tänk på att de flesta butiker stänger under ett par timmar mitt på dagen för siesta.

Marknader

Flera dagar per vecka kan du också besöka marknaden, shoppa loss och hitta trevliga fynd! Makrigialos har marknad på fredagsförmiddagar, Ierapetra lördagsförmiddagar och Sitia tisdagsförmiddagar.
Läs mer om shopping på Kreta.
Sport och Träning
Vill du ta en paus från solstolen och röra på dig under semestern kan du i Makrigialos hitta aktiviteter både på land och i vatten. Här kan du bland annat dyka, snorkla och vandra.

Dykning

Vill du dyka under din semester passar Makrigialos klara vatten med rikfiskliv perfekt. Vid stranden finns även ett PADI-dykcenter där du kan hyra utrustning och få tips.

Vandring

Vill du dra på dig vandringskängorna under semestern är Makrigialos ett bra val. Här har du nära Pefki Gorge, en pittorsk vandringsled som är särskilt fin under mars-maj när blommar slår ut.

Det finns även en kortare vandring till vattenfallet Milonas som du kan ta i början av säsongen och i slutet av säsongen. Självklart kan du även vandra till Milonas under högsäsong men då bör du inte räkna med något vatten i vattenfallet.
Aktiviteter och sevärdheter
Vill du få ut mer av din resa, finns det många utflyktsmål och aktiviteter att välja mellan. Någon dag tar du kanske bussen till Sitia, staden där besökarna alltid sägs stanna längre än de tänkt. På barnvänliga Sunwing Makrigialos Beach får hela familjen en skön semester. Här väntar bland annat Lollo&Bernie, simskola och naturligtvis ett stort aktivitetsutbud. På Ocean Beach Club – Kreta kan du också förvänta dig en härlig semester för hela familjen med aktiviteter. Dessutom familjeunderhållningen på grannhotellet Sunwing Makrigialos Beach, en kort promenad från Ocean Beach Club - Kreta (O.B.C.).
Makrigialos är en liten by på sydöstra Kreta med många sevärdheter. Under det tidiga 1900-talet var det främst kretensare från de kringliggande städerna som kom hit under sommaren, för att sköta sina oliv- och vinodlingar. Under 1960- och 70-talet började turismen ta fart i området.

Ierápetra

Europas sydligaste stad med intressanta sevärdheter, belägen vid Libyska havet och omgiven av stora odlingar med rosor, nejlikor och tomater. I Ierápetra finns fina stränder, ett museum och lämningar efter ett venetianskt fäste på kajen. Här finns även en turkisk moské och en minaret. Sjösidan kantas av caféer och tavernor. På sommaren går båtar från Ierápetra till den stillsamma ön Chrissi, där man kan sola och bada, äta på någon av de två pittoreska tavernorna och bara njuta av lugnet. Ierápetra ligger cirka 26 kilometer från Makrigialos.
Utflykter
Jeepsafari till Ha-ravinen
Jeepsafari till Ha-ravinen
Följ med på en naturupplevelse du sent kommer att glömma. På denna utflykt får du utforska den sydöstra delen av Kreta, uppleva traditionella byar och ta del av lokalinvånarnas vardagsliv. Lunch och lokalt vin samt vatten ingår.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Kreta är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.
Du kan ta dig runt med buss, taxi och hyrbil. Moped och motorcykel finns också att hyra i Makrigialos. Det går bussar till Ierapetra och Sitia. Lokalbussen går utanför hotellet. Med den kan du ta dig till alla närliggande städer. Busstidtabell finns i receptionen.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden april till oktober kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer. Gästerna på Sunwing Makrigialos Beach har Resort Service dygnet runt. För dig som bor på SENTIDO Mikri Poli Atlantica så ber vi dig kontakta våra guider i receptionen på Sunwing Makrigialos Beach.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomat finns på Sunwing Makrigialos Beach.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 45 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Makrigialos under sommarhalvåret.

Flyget landar på Heraklions flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Makrigialos. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Heraklions flygplats till ditt hotell är ca 2 timmar och 30 minuter till 2 timme och 45 minuter (ca 120 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

På transfern från flygplatsen gör bussen efter en timme ett uppehåll på ca 15 minuter längs vägen, om raststället är öppet, där du kan köpa dryck och snacks eller gå på toaletten. På transfern till flygplatsen gör bussen ett uppehålla på ca 15 minuter strax utanför Agios Nikolaos, där du kan köpa dryck och snacks eller gå på toaletten.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunwing Makrigialos Beach eller Ocean Beach Club - Kreta och flyger med Sunclass Airlines ingår Easy Travel, med bland annat 10 kilo extra bagagevikt och incheckning av bagage på hotellet. Har du också bokat transfer kör bussen direkt till ditt hotell, utan stopp längs vägen (förutom uppehåll för köp av dryck och snacks samt toalettbesök).
Väder
 • januari
16°9°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • februari
16°9°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
17°10°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • april
20°12°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juni
27°19°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
29°22°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • september
27°19°
9
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
24°17°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
21°14°
5
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • december
18°11°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Makrigialos
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.