Se hotell (6)
  • Passar för träning

Resor till Chaniakusten, Chania stad

Chania stad är Kretas näst största stad, lika bra för sol och bad som för shopping och en och annan utflykt på ön.
Hjärtat i Chania stad är den gamla, vackra venetianska hamnen. Här finns den största delen av stans nöjesliv – både lugnare barer och mer fartfyllda nattklubbar och diskotek. Men det är främst den gamla välbevarade stadsdelen med sina smala gränder och charmiga torg som lockar turister att resa till Chania stad. Omkring den vackra hamnen finns många byggnader från den venetianska och turkiska tiden bibehållna i gott skick. Här är det liv och rörelse från morgon till kväll, och under högsäsong får du räkna med att trängas när du ska fram.

Mat och dryck i Chania stad

Mitt i staden ligger saluhallen, och den bör du absolut ta en runda i. Upplev stämningen, titta på utbudet och känn doften av frukt, grönsaker, honung, kryddörter och blommor. Området kring saluhallen är också utmärkt om du vill köpa skinnvaror, skor och smycken. Blir du hungrig av alla intryck är det aldrig långt till en bra restaurang i Chania stad. Här finns det mesta, från grekiska specialiteter som keftedes och souvlaki, till mer välkända pizzor och olika pastarätter. Den venetianska hamnen är ett bra ställe att inleda din gastronomiska resa i Chania stad.

Bo centralt med pool i Chania stad

Boka en resa med Ving till Chania stad så kan du välja bland både enkla och lite lyxigare hotell. Du kan dessutom välja om du vill bo i händelsernas centrum vid den venetianska hamnen eller lite mer avskilt. Naturligtvis erbjuder vi också hotell med pool, om du vill ta en snabb simtur innan det är dags att se vad kvällen i Chania stad kan erbjuda.

Upptäck Kreta med egen bil

Du vet väl att du kan boka en hyrbil samtidigt som du bokar din resa till Chania stad hos Ving? Om du vet att du både vill koppla av och upptäcka ön under semestern räcker det kanske med att du bokar den under ett par dagar. Blir du badsugen är det inte långt till stränderna vid exempelvis Agia Marina och Kato Daratso, och vill du se mer av ön är det lätt att köra upp i de berg som reser sig inåt ön för att njuta av naturen och en kanske en lunch på någon liten taverna.
Bra att veta
  • Centrala hotell
  • Hotell med pool
  • Bra shopping
  • Många restauranger
  • Lyxhotell

Våra kunder om Chaniakusten, Chania stad

SÖK DIN RESA TILL Chaniakusten, Chania stad