Se hotell (7)
 • Passar för träning

Resor till Chaniakusten, Chania stad

Chania stad är Kretas näst största stad, lika bra för sol och bad som för shopping och en och annan utflykt på ön.

Hjärtat i Chania stad är den gamla, vackra venetianska hamnen. Här finns den största delen av stans nöjesliv – både lugnare barer och mer fartfyllda nattklubbar och diskotek. Men det är främst den gamla välbevarade stadsdelen med sina smala gränder och charmiga torg som lockar turister att resa till Chania stad. Omkring den vackra hamnen finns många byggnader från den venetianska och turkiska tiden bibehållna i gott skick. Här är det liv och rörelse från morgon till kväll, och under högsäsong får du räkna med att trängas när du ska fram. Mitt i staden ligger saluhallen, och den bör du absolut ta en runda i. Upplev stämningen, titta på utbudet och känn doften av frukt, grönsaker, honung, kryddörter och blommor. Området kring saluhallen är också utmärkt om du vill köpa skinnvaror, skor och smycken. Blir du hungrig av alla intryck är det aldrig långt till en bra restaurang i Chania stad. Här finns det mesta, från grekiska specialiteter som keftedes och souvlaki, till mer välkända pizzor och olika pastarätter. Den venetianska hamnen är ett bra ställe att inleda din gastronomiska resa i Chania stad.

Bo centralt med pool i Chania stad

Boka en resa med Ving till Chania stad så kan du välja både enkla och lite lyxigare hotell. Du kan dessutom välja om du vill bo i händelsernas centrum vid den venetianska hamnen eller lite mer avskilt. Naturligtvis erbjuder vi också hotell med pool, om du vill ta en snabb simtur innan det är dags att se vad kvällen i Chania stad kan erbjuda.

Upptäck Kreta med egen bil

Du vet väl att du kan boka en hyrbil samtidigt som du bokar din resa till Chania stad hos Ving? Om du vet att du både vill koppla av och upptäcka ön under semestern räcker det kanske med att du bokar den under ett par dagar. Blir du badsugen är det inte långt till stränderna vid exempelvis Agia Marina och Kato Daratso, och vill du se mer av ön är det lätt att köra upp i de berg som reser sig inåt ön för att njuta av naturen och en kanske en lunch på någon liten taverna.

Bra att veta
 • Centrala hotell
 • Hotell med pool
 • Bra shopping
 • Många restauranger
 • Lyxhotell
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Chaniakusten, Chania stad

Stränder
Chania stads strand heter Nea Chora och ligger ca 2 kilometer från den venetianska hamnen. Här finns tavernor, solstolar samt parasoller att hyra. Strax utanför Chania stad finns flera andra långa stränder. Den relativt långgrunda och barnvänliga stranden är liten och besöks främst av turister från de närliggande hotellen. En bit ut finns klippor och sten som fungerar som vågbrytare. Här finns också en strandpromenad med välbesökta tavernor och uteserveringar.

Chryssi Akti

"Den gyllene stranden" ca en kilometer väster om Nea Chora har behaglig sandkvalitet, lite stenig botten, och är relativt långgrund och barnvänlig. Den besöks främst av skandinaviska gäster från de närliggande hotellen, och här finns solstolar och parasoller att hyra. Vid Chryssi Akti finns enklare serveringar som erbjuder lättare måltider och kalla drycker.

Fallassarna

En fantastisk badupplevelse med flera kilometer lång gyllene sandstrand och kristallklart vatten. Bra snorklingsmöjligheter vid de stenrev som ligger ett par hundra meter ut. Även om det numera finns vissa faciliteter kan man fortfarande hitta sin egen badvik.

Elafonissi

Kretas Maldiverna är en imponerande lagun på Kretas sydvästspets. Stranden är barnvänlig och har fantastiska färgnyanser, men är känslig för syd- och sydvästliga vindar som blåser upp sanden till hårdare sandvindar.

Marathi

Den här lilla badviken, på Soudabuktens norra sida, är speciellt lämplig att åka till när nordkustens stränder plågas av vågor från norr. Den lilla barnvänliga stranden har närliggande tavernor och ett litet sportcenter med båtuthyrning. På andra sidan hamnen ligger badklubben för officerarna från Nato-baserna.

Preveli

Nedanför klostret Moni Preveli på sydkusten finns Prevelistranden. På stranden växer palmer som enligt sägnen kom dit då sjöfarare satt på stranden och åt dadlar för flera hundra år sedan. Stranden är relativt liten och nås via en stig.
Mat, dryck och nattliv
Det finns ett 100-tal restauranger och tavernor i Chania stad, där hamnen är mittpunkten. Maten varierar och det erbjuds både klassiska grekiska rätter såsom moussaka och souvlaki liksom internationella rätter. Även Platanias har ett bra utbud av serveringar. I Agia Marina finns restauranger och tavernor både i den gamla delen och längs huvudvägen. I Daratso finns det också gott om restauranger, däremot är utbudet begränsat i Gerani. I Kato Stalos och Kalamaki finns bara ett fåtal små tavernor, och i Maleme hittar du ett tjugotal matställen. Många av serveringarna ligger längs den fina strandpromenaden.

Öl och vin

Öl heter "bira" och de flesta licenstillverkade märkena finns representerade här. Vill du dricka vin till maten, beställer du in en flaska, "krasi". "Aspro" för vitt och "Kokkino" för rött. Många goda vita viner produceras på Kreta. Ett känt vitt vin är retsina som har smak av kåda från lagringsfatet.

Souvlatsidiko-barerna

Grekiska motsvarigheten till våra korv- och hamburgerbarer. Dessa är oftast öppna hela dagen. Här serveras grillspett med eller utan pita, giro (det vi kallar kebab) och annan grillad mat.

Estiatoria

Enklare restauranger med lagad mat. Öppet till maten tar slut någon gång efter lunch. Inga menyer, gå in och titta vad köket erbjuder.

Psistaria

Serverar grillat samt en del förrätter och sallader. Kvalitet och stämning varierar från ställe till ställe.

Mezedoupolia

Liknar mer barer, som serverar smårätter. Hit går man för att dricka ouzo, vin eller raki och till det får man små fat med olika tilltugg - meze.

Tavernor

Finns överallt i alla prisklasser och med ungefär samma meny. Ofta både sti schara (grillat), och tis katserolas (mat direkt från kastrull). Mycket av det som serveras på tavernor är hel- eller halvfabrikat som värms upp.
Nattlivet i Chania är igång 24 timmar om dygnet under juni och augusti. Staden har gott om restauranger, barer och nattklubbar och är främst placerade runt den venetianska hamnen. Vill du gå på nattklubb ska du inte gå dit förrän vid midnatt. Räkna inte med att vara hemma förrän efter klockan fem på morgonen. Det finns också en hel del trendigt nattliv i Platanias som t.ex. beachklubbarna vid vissa populära strandavsnitt. Publiken är främst grekisk och mellan 20-25 år. Man roar sig lika mycket till utländsk musik som till grekisk.
Shopping
Chania är en köpmanna- och läderstad med mängder av varor man kan passa på att köpa med sig hem, t.ex. läder, skor, kläder, textil, keramik, kryddor, olivolja, silver- och guldsmycken, musik och souvenirer.

Marknaden i Chania

I Chania stad finns den berömda marknadshallen. Öppet under förmiddagar måndag – lördagar samt kvällar torsdag och fredag. Man tar sig lättast till Chania stad med bil eller buss. På torsdagar finns en marknad vid simstadion i Neo Chora. Denna pågår oftast från tidig morgon till efter lunch.

Shopping längs Chaniakusten

Det finns gott om små butiker speciellt i Agia Marina och Platanias-området där det bl.a. säljs kläder, skor, väskor, hantverk och souvenirer.

Kryddor och olivolja

Man kan t.ex. köpa timjan och oregano som växer vilt på Kreta.

Kläder och skor

De dyrare butikerna med märkeskläder finner man på Andreas Papandreou Street (f.d Dimokratias) och Tzanakakis Street. Här finns också flera större internationella butiker.

Guld

Pruta rejält, 15-30 procent. Tänk på att guldet oftast är 14 karat. Silver säljs i var och varannan souvenirbutik.

Musik

Musik kan också vara roligt att köpa med sig hem. Grekland har en blomstrande musikindustri. Köp t.ex. traditionell bouzoukimusik, s.k. rebetiko, kretensisk folkmusik eller modern grekisk musik. I saluhallen finns fisk, kött, grönsaker och frukt, bageri, apotek och en hel del kryddbutiker.

Kortbetalning

Tänk på att kort inte alltid går att använda. Vissa kort, som t.ex. Diners Card, är i princip helt omöjliga. De bästa korten är Visa, American Express, Eurocard och Mastercard.

Marknader i området

Passa på att besöka någon av de traditionella marknaderna. Om man inte vill handla kan man alltid gå dit för att titta på folkmyllret.
Sport och Träning
Vill du ha en aktiv semester med sport och träning har Chania stad en hel del att erbjuda.

Vandring

Från Chania stad har du en kortare bilresa till Akrotiri. Området är en plats för alla naturälskare och här finns fin vandringsleder.

Lite längre bort hittar du Deliana Gorge. Här finns fina vandringsleder som passar hela familjen.

Ytterligare lite längre bort finner du Samaria Gorge som är en populär vandring. Vandringen är medelsvår och kräver en hel dag, 5-7 timmar.

Cykling

Stora delar av Chaniakusten gör sig bra för cykling och här kan du både cykla landsväg och mountainbike. Med Hellas Bike kan du boka cyklar, få information om cykelrutter och även boka arrangerade cykelturer.

Dykning

Vill du dyka och snorkla under semestern finns Blue Adventure som erbjuder fridykning, PADI-kurser, snorkling och mycket annat.

Sport och träning på Kreta

Kreta är som gjort för en aktiv semester. Här finns aktiviteter för hela familjen. Både i Chania stad och i Rethymnon finns populära cykelturer som hela familjen kan göra. Kreta är också allmänt känt för sina många vandringsleder, i synnerhet E4 European Footpath. Vill man göra något vid stranden finns det gott om vattensporter: vattenskoter, parasailing efter båt, vattencyklar med mera. Vill man gå på djupet finns dykning i både Chania och Rethymnon.
Vandring
Kreta består i princip av en enda lång bergskedja från väster till öster. Man behöver oftast inte bege sig långt för att kunna njuta av skön natur. De riktiga bergsvandrarna däremot, de tar sig ofta upp till Omalos-platån och Kallergi som är en vandringsstation. Naturen är kanske mest storslagen på våren när den vilda växtligheten är som frodigast. En vandringsväg tar dig upp till Therisso, en vacker liten bergsby. Vägen följer bäcken som slingrar sig i botten av ravinen. Överallt växer stora plataner. Ta den tidiga morgonbussen från Chania stad. Efter cirka 40 minuter är du framme vid byn. Besök gärna någon av de lokala tavernorna för en fikapaus. Börja sedan vandringen över bergsryggen ner till byn Meskla i väster. På vägen kan du äta lunch i byn Zourva.
Mountainbike
Västra Kretas dominerande bergskedja heter Lefka Ori, de vita bergen. Där ligger snön kvar uppe på topparna ända in i juni! Populära utflykter med mountainbike från högplatån Omalos leds av cykelarrangörer.
Dykning
Tidigare hade Kreta strikta regler gällande dykning med tuber. Anledningen till deras tidigare strikta inställning var att det finns arkeologiska skatter i princip överallt i de grekiska haven. Nu har man gett vissa auktoriserade dykcenter tillstånd att dyka på utvalda platser.

En av dykplatserna finns utanför ön Thodorou. Där har man fått tillstånd att dyka i ett område där ett tyskt Messerschmidt störtat under slaget om Kreta 1941.
Snorkling
Det marina livet runt Kreta är delvis förstört för att man tidigare fiskat med dynamit, vilket har sargat fisklivet svårt. Vill du se något under ytan ska du snorkla där det är stenig och bevuxen botten som t.ex. vid:

• Afrata-viken som ligger ute på halvön utanför Kolimbari
• Stenrevet väster om fritidshamnen i Platanias
• Stenreven utanför Falassarna
• Stenreven utanför Elafonissi
• Stenreven utanför Gramvoussa
Aktiviteter och sevärdheter
Vid den gamla venetianska hamnen som ligger på gångavstånd från Nea Chora finns ett urval av museer, dels ett sjöfartsmuseum samt ett arkeologiskt museum. Dessutom kan man med fördel besöka flera av de historiska byggnaderna i den gamla delen av staden. Varje torsdag är det även marknad i Nea Chora. Denna är vanligtvis belägen vid simhallen. Här säljs frukt och grönt m.m. Shopping är logiskt nog en aktivitet och höjdpunkt i Chania-området, men att spendera tid på ett av alla trevliga caféer kan också vara en njutning. Utanför Chania erbjuds ännu fler aktiviteter, så som vattenland, botanisk trädgård m.m. Chania stad är dessutom en idealisk utgångspunkt om du vill vandra, göra utflykter och utforska Kretas natur och sevärdheter.

Aktiviteter på Kreta

I Chania ligger också Golden Fun Bowling, en bowlinghall med aktiviteter för hela familjen. Fråga din Vingvärd om öppettider och tips.

Södra Kreta

Det finns många charmiga sevärdheter och fina stränder på den södra kusten nedanför Chania, bland annat Sougia, Paleochora och Chora Sfakion. Det finns ingen stor väg längs hela den södra delen – landskapet består mest av berg och djupa dalar och vägarna går ofta i nord-sydlig riktning. Se till att du har gott om tid – att färdas på slingriga vägar med större höjdskillnader genom små bergsbyar, och med partier där getter anser sig ha företräde, ja det kan ta sin tid.

Santorini – ett måste för dig som älskar natur

Dagsturer till vulkanön Santorini, strax norr om Kreta, tar ca 4,5-5 timmar med båt. Heldagsturer utgår från Rethymnon. Vill du stanna en natt kan du istället ta den ordinarie färjan från Heraklion.

Aptera-fästningen

På Soudabuktens södra sida ligger fästningen Aptera. Den är ursprungligen venetiansk, men har använts av grekisk motståndsrörelse, turkar, och tyskar under olika skeden av historien. Idag är fästningen övergiven. Inne på borggården kan man fortfarande se kulorna i muren från arkebuseringarna som tyskarna genomförde under andra världskriget. Från fästningen har man en fin utsikt över Souda-bukten, framför allt är solens upp- och nedgång sevärd.

Akrotiri

Ett naturskyddat område öster om Chania. Under våren är halvön en bra plats för fågel- och blomsterintresserade. Halvön har två sevärda kloster, Agia Triada och Governetou. Från det sistnämnda kan du ta en fem kilometer spännande promenad på en stenig stig i nordlig riktning till det övergivna klostret Moni Catholiko.

Spili

Vacker bergsby med 19 brunnar fyllda av friskt källvatten från bergen. Vattnet sägs ha en föryngrande effekt.

Aten-Pireus

Färjan till Aten utgår från hamnen i Souda varje kväll med ankomst till Pireus morgonen därpå. Hyttplats rekommenderas under högsäsong.

Venetianska hamnen & gamla delen av Chania

Det finns venetianska lämningar överallt på Kreta, men ingenstans är de så välbevarade som i just Chania stad. Anledningen är att de välbeställda Chaniaborna i nutid valde att bygga sina hus utanför stadsmurarna. Kvar innanför murarna bodde de mindre bemedlade, som inte hade pengar att riva och bygga nytt. Många av privathusen som varit i ruiner under årtionden renoveras nu.

Upplev stadens intressanta arkitektur

Under de senare åren har det lagts ner mycket arbete på att förbättra miljön. Nytt avlopp har dragits och man har ersatt asfalten med natursten. I den nordvästra delen av hamnen är en hel del hus byggda i turkisk arkitektur med ovanvåningar i trä. Bästa tiden för att uppleva stadens intressanta arkitektur är under siestan kl. 14.00-17.00.

Agios Pavlos – en strand du måste se

En attraktiv strand på Kretas södra sida. Området är helt orört och det kristallklara vattnet är alltid lika inbjudande.

Melidoni-grottan

En otroligt vacker droppstensgrotta i närheten av Rethymnon som spelade en viktig roll i Kretas kamp för självständighet.

Therissos-ravinen

Denna ravin ligger i närheten av Chania. Den har asfalterats så att man kan köra genom den med bil. Här finns också bra möjligheter till vandring.

Fodele

Målaren El Grecos födelsestad. Här finns en del av hans målningar på det lokala museet.

Eleftherna

Denna plats var en romersk provinsstad med stort inflytande på dåtidens handel. Här finns också Europas näst största vattencistern.

Knossos

Ett fantastiskt och hisnande besök är Minoernas berömda sommarpalats utanför Heraklion, ca 15 mil öster om Chania. På museet finns alla lösa fynd från utgrävningen samt väggmålningarna. Hit går även arrangerade utflykter med Ving och en guidning är att rekommendera. Bästa tiden att besöka Knossos är före kl. 10.00, och efter kl. 15.00.

Festos – ett intressant palats

Minoernas näst största palats, efter det i Knossos. Festos har intressanta utgrävningar och en fin utsikt över Messara-slätten sydöst om Rethymnon.

Arkadi-klostret

Detta fantastiska kloster är en av de mest välbevarade byggnaderna från den kretensiska frihetskampen i mitten av 1800-talet. Här finns en imponerande ikonsamling, tillsammans med den ursprungliga fasaden från 1500-talet.

Maleme – en viktig plats under andra världskriget

Maleme är ett resmål där de historiska sevärdheterna säkert ger sina besökare större behållning än stranden, atmosfären och semesterstämningen. Men det betyder inte att Maleme inte är en populär semesterort. Med flera förbättringar längs strandpromenaden har orten idag allt vad man behöver i mindre skala. Stranden består av en blandning av sten och sand, men är fin och väl underhållen. Dessutom finns det ett intressant utbud av restauranger och små butiker i Maleme, samt en större mataffär där många handlar. Lokalbussen går från huvudvägen, och det är enkelt att ta sig till Platanias, Chania eller västerut till Kolimbari. Här är det lätt att hitta många bra fiskrestauranger. Även i Maleme finns en del matställen och små strandbarer.
Historiskt sett var Maleme en av de viktigaste platserna under andra världskriget. Under några få dagar stod slaget om Kreta, då luftrummet kontrollerades av tyska flygplan och än idag finns delar av störtade flygplan i vattnet utanför kusten. I Maleme ligger sedan dess en stor och välbesökt krigskyrkogård. Datumen på gravstenarna påminner om det stora slaget.
I Maleme finns också den fina lokala kyrkan och vill man uppleva mer av närområdet, kan man besöka byn Vouves där Kretas äldsta olivträd finns.

Kolimbari – mångas favoritby

Kolimbari är kretensarnas egen favoritby när det kommer till fiskrestauranger. Här finns ett bra urval, som trots sin tydliga lokala stil oftast bjuder på en utsökt smakupplevelse. Byn har så smått börjat utvecklas men den grekiska känslan kan inte undgå en. I synnerhet när man besöker Gonia-klostret, där munkarna har framställt drycken retsina i årtionden. Varje fredag kan man också uppleva de lokala marknaderna vid fotbollsstadion. Där säljs det skor, kläder och frukt m.m. Alltsammans toppas med god souvlaki, som ofta grillas i små bodar här. I augusti kommer även Caretta Caretta sköldpaddorna till Kolimbari-stranden för att lägga sina ägg. Flera restauranger har öppnat vid den lilla hamnpromenaden och ger därmed Kolimbari ett trevligt alternativ till de få hotellrestauranger som finns. Vill man uppleva mer av området, kan man besöka byn Vouves där Kretas äldsta olivträd finns.

Margarites

Kretas keramikcentrum ligger öster om Rethymnon. Det var också här pater Gabriel föddes, han som låg bakom explosionen vid Arkadi-klostret år 1866.
Utflykter
Elafonissi
Elafonissi
Ett paradis på Kretas sydvästra spets, med vit sand, skimrande rosa strandkant och ett glittrande turkosblått hav. Den lockande lagunen med sitt kristallklara vatten inbjuder till sol, bad, avkoppling och snorkling. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari med kretensiska smaker
Jeepsafari med kretensiska smaker
Följ med på en jeepsafari där du under en hel dag får lära dig mer om oliver, vin och öns eget kök. Lunch med dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Boat trip daily
Boat trip daily
Nu har du chans att följa med på en båtutflykt som blir ett minne för livet. En härlig halvdagstur med sol, bad och snorkling utanför ön Theodorou. Lokala drycker ombord ingår.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari på White Mountain
Jeepsafari på White Mountain
Välkommen med på en heldagsutflykt upp bland Kretas "Vita Berg" där öns magnifika natur blandas med en genuin inblick i Kretas kultur och historia. Lunch och drycker ingår.
Läs mer om utflykten
Samariaravinen
Samariaravinen
En spännande färd genom vackra omgivningar och med en cirka 18 kilometer lång vandring i den välkända Samariaravinen. Heldagsutflykt från tidig morgon till kväll. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari i solnedgången
Jeepsafari i solnedgången
Solen stiger upp i öst, och sprider guld över himmelen. Det betyder ju givetvis också att den går ner i väst, och det kan man njuta av i rätt omgivning. Vinsmakning och smårätter ingår.
Läs mer om utflykten
En skål för Kreta
En skål för Kreta
Följ med på en halvdagsutflykt genom Kretas imponerande landskap och kultur. Du får även lära dig mer om grekiska specialiteter, som olivolja och vin. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Cykelturer på västra Kreta
Cykelturer på västra Kreta
Upptäck Kretas vackra natur på cykel - en härlig upplevelse för hela familjen! Utflykten erbjuds för olika nivåer och det finns både hel- och halvdagsturer.
Läs mer om utflykten
Meze - mätt och glad!
Meze - mätt och glad!
Följ med och njut av en rad välsmakande rätter i form av det grekiska matfenomenet meze. En blandning av mezerätter, vin, raki och vatten ingår.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Kreta är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.

Lokalbuss

Lokalbussar finns tillgängliga och kör till huvudbusstationen som ligger i centrum av Chania stad. Därifrån går det bussar till de större städerna runt om på ön, samt till många av de sevärdheter som finns. Bussarna trafikerar de flesta byar och städer. Dessutom kan man ta lokalbussen till resmål och stränder som ligger väster om Chania. Biljett köper du på bussen.

Buss

Fråga alltid vart bussen ska! Bussnummer existerar inte, i bästa fall finns en skylt i fönstret som anger vart bussen går. Regionalbussarna, KTEL, går i princip till alla platser på ön. Huvudbusstationen ligger inne i Chania stad. Du kan köpa biljett i förväg på busstationen. De säljs även i vissa kiosker och minimarkets, som förhoppningsvis skyltar med att de har bussbiljetter. Eftersom bussarna inte har några tidsbestämda hållplatser utmed vägen är det svårt att förutsäga när bussen kommer längs en viss busslinje. Utmed nordkusten går luftkonditionerade långdistansbussar som tar resenärerna till huvudstaden Heraklion.

Lokalbussar

Galatas- och Kato Daratsos-bussen stannar vid 1866-torget i Chania och har slutstation vid hotell Panorama i Kalamaki. Souda-bussen stannar vid marknadsplatsen. Bussarna går ganska ofta, ungefär en gång i halvtimmen.

Långfärdsbussar

Långfärdsbussarnas (gröna) slutstation är busscentralen i Chania. Från Platanias och Agia Marina går bussarna ganska tätt, ungefär en gång i halvtimmen. Du kan åka buss till alla större orter och städer på Kreta, men bussarna går inte så ofta.

Taxi

Taxistationen ligger på 1866-torget i Chania och där står i regel bilar dygnet runt. Men det går naturligtvis bra att hejda en taxi längs vägen om du inte befinner dig vid en station. Taxi är ett bra alternativ till buss om man är 3-4 personer som reser i samma bil. Chaufförerna är skyldiga att använda taxameter och har olika taxor för innerstad och ytterområden. Efter midnatt gäller dubbel taxa. Gör upp om ett pris, inklusive dricks, i förväg om du anlitar en taxi för längre turer. Det finns taxichaufförer som helt inriktat sin verksamhet på att köra utflykter. Turerna kan vara från ett par timmar till heldagar.

Cykel och moped

På Kreta kan du hyra cykel eller moped. Detta är ett smidigt sätt att se mer av både den egna semesterorten och även de närliggande städerna längs Chaniakusten.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden april till oktober kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater och växlingskontor finns. Många restauranger och butiker accepterar kort som Visa, Mastercard och Eurocard.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 45 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Chania stad under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Chania stad med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Chanias flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Chania stad. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Chanias flygplats till ditt hotell är ca 30 minuter till 1 timme (ca 16 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Vissa dagar och vissa tider på dygnet kan det vara mycket trafik i Chania stad och då blir restiden längre. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
16°9°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • februari
16°9°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
17°10°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
20°12°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juni
27°19°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
29°22°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
27°19°
9
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
24°17°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
21°14°
5
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • december
18°11°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Chaniakusten, Chania stad
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.