Se hotell (7)
 • Passar för träning

Resor till Chaniakusten, Chania stad

Chania stad är Kretas näst största stad, lika bra för sol och bad som för shopping och en och annan utflykt på ön.
Hjärtat i Chania stad är den gamla, vackra venetianska hamnen. Här finns den största delen av stans nöjesliv – både lugnare barer och mer fartfyllda nattklubbar och diskotek. Men det är främst den gamla välbevarade stadsdelen med sina smala gränder och charmiga torg som lockar turister att resa till Chania stad. Omkring den vackra hamnen finns många byggnader från den venetianska och turkiska tiden bibehållna i gott skick. Här är det liv och rörelse från morgon till kväll, och under högsäsong får du räkna med att trängas när du ska fram. Mitt i staden ligger saluhallen, och den bör du absolut ta en runda i. Upplev stämningen, titta på utbudet och känn doften av frukt, grönsaker, honung, kryddörter och blommor. Området kring saluhallen är också utmärkt om du vill köpa skinnvaror, skor och smycken. Blir du hungrig av alla intryck är det aldrig långt till en bra restaurang i Chania stad. Här finns det mesta, från grekiska specialiteter som keftedes och souvlaki, till mer välkända pizzor och olika pastarätter. Den venetianska hamnen är ett bra ställe att inleda din gastronomiska resa i Chania stad.

Bo centralt med pool i Chania stad

Boka en resa med Ving till Chania stad så kan du välja både enkla och lite lyxigare hotell. Du kan dessutom välja om du vill bo i händelsernas centrum vid den venetianska hamnen eller lite mer avskilt. Naturligtvis erbjuder vi också hotell med pool, om du vill ta en snabb simtur innan det är dags att se vad kvällen i Chania stad kan erbjuda.

Upptäck Kreta med egen bil

Du vet väl att du kan boka en hyrbil samtidigt som du bokar din resa till Chania stad hos Ving? Om du vet att du både vill koppla av och upptäcka ön under semestern räcker det kanske med att du bokar den under ett par dagar. Blir du badsugen är det inte långt till stränderna vid exempelvis Agia Marina och Kato Daratso, och vill du se mer av ön är det lätt att köra upp i de berg som reser sig inåt ön för att njuta av naturen och en kanske en lunch på någon liten taverna.
Bra att veta
 • Centrala hotell
 • Hotell med pool
 • Bra shopping
 • Många restauranger
 • Lyxhotell
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Chaniakusten, Chania stad

Stränder
Chania stads strand heter Nea Chora och ligger cirka två kilometer från den venetianska hamnen. Här finns tavernor, solstolar samt parasoller att hyra. Strax utanför Chania stad finns flera andra långa stränder. Den relativt långgrunda och barnvänliga stranden är liten och besöks främst av turister från de närliggande hotellen. En bit ut finns klippor och sten som fungerar som vågbrytare. Här finns också en strandpromenad med välbesökta tavernor och uteserveringar.
Läs mer om stränder på Kreta.
Mat, dryck och nattliv
Chania stad är det perfekta resmålet för dig som vill äta gott under din semester. Det finns ett 100-tal restauranger och tavernor i Chania stad, där hamnen är mittpunkten. Maten varierar och det erbjuds både klassiska grekiska rätter såsom moussaka och souvlaki liksom internationella rätter. Det finns också flera mysiga restauranger i de charmiga gränderna i de gamla stadsdelarna.
Nattlivet i Chania är igång 24 timmar om dygnet under juni och augusti. Staden har gott om barer och nattklubbar som är främst placerade runt den venetianska hamnen. Vill du gå på nattklubb ska du inte gå dit förrän vid midnatt. Räkna inte med att vara hemma förrän efter klockan fem på morgonen. Det finns också en hel del trendigt nattliv i Platanias, exempelvis strandklubbarna vid vissa populära strandavsnitt. Publiken är främst grekisk och mellan 20-25 år. Man roar sig lika mycket till utländsk musik som till grekisk.
Läs mer om nattlivet på Kreta.
Shopping
Chania är en köpmanna- och läderstad med mängder av varor man kan passa på att köpa med sig hem, exempelvis läder, skor, kläder, textil, keramik, kryddor, olivolja, silver- och guldsmycken, musik och souvenirer.

Marknaden i Chania

I Chania stad finns den berömda marknadshallen. Öppet under förmiddagar måndag – lördagar samt kvällar torsdag och fredag. Du tar dig lättast till Chania stad med bil eller buss. På torsdagar finns en marknad vid simstadion i Neo Chora. Denna pågår oftast från tidig morgon till efter lunch.

Shopping längs Chaniakusten

Det finns gott om små butiker speciellt i Agia Marina och Platanias-området där det bland annat. säljs kläder, skor, väskor, hantverk och souvenirer.

Kryddor och olivolja

Du kan exempelvis köpa timjan och oregano som växer vilt på Kreta.

Kläder och skor

De dyrare butikerna med märkeskläder finner man på Andreas Papandreou Street (f.d Dimokratias) och Tzanakakis Street. Här finns också flera större internationella butiker.

Guld

Pruta rejält, 15-30 procent. Tänk på att guldet oftast är 14 karat. Silver säljs i var och varannan souvenirbutik.

Musik

Musik kan också vara roligt att köpa med sig hem. Grekland har en blomstrande musikindustri. Köp exempelvis traditionell bouzoukimusik som rebetiko, kretensisk folkmusik eller modern grekisk musik. I saluhallen finns fisk, kött, grönsaker och frukt, bageri, apotek och en hel del kryddbutiker.
Läs mer om shopping på Kreta.
Sport och Träning
Vill du ha en aktiv semester med sport och träning har Chania stad en hel del att erbjuda.

Vandring

Från Chania stad har du en kortare bilresa till Akrotiri. Området är en plats för alla naturälskare och här finns fin vandringsleder.

Lite längre bort hittar du Deliana Gorge. Här finns fina vandringsleder som passar hela familjen.

Ytterligare lite längre bort finner du Samaria Gorge som är en populär vandring. Vandringen är medelsvår och kräver en hel dag, 5-7 timmar.

Cykling

Stora delar av Chaniakusten gör sig bra för cykling och här kan du både cykla landsväg och mountainbike. Med Hellas Bike kan du boka cyklar, få information om cykelrutter och även boka arrangerade cykelturer.

Dykning

Vill du dyka och snorkla under semestern finns Blue Adventure som erbjuder fridykning, PADI-kurser, snorkling och mycket annat.
Aktiviteter och sevärdheter
I Chania stad finns biografer och spelhallar. Utanför Chania erbjuds fler aktiviteter, så som vattenland, botanisk trädgård med mera. Chania stad är dessutom en idealisk utgångspunkt om du vill vandra, göra utflykter och utforska Kretas natur och sevärdheter.
Chania stad är en sevärdhet i sig. Vid den gamla venetianska hamnen som ligger på gångavstånd från Nea Chora finns ett urval av museer, dels ett sjöfartsmuseum samt ett arkeologiskt museum. Dessutom kan du med fördel besöka flera av de historiska byggnaderna i den gamla delen av staden.

Venetianska hamnen & gamla delen av Chania

Det finns venetianska lämningar överallt på Kreta, men ingenstans är de så välbevarade som i just Chania stad. Anledningen är att de välbeställda Chaniaborna i nutid valde att bygga sina hus utanför stadsmurarna. Kvar innanför murarna bodde de mindre bemedlade, som inte hade pengar att riva och bygga nytt. Många av privathusen som varit i ruiner under årtionden renoveras nu.

Upplev stadens intressanta arkitektur

Under de senare åren har det lagts ner mycket arbete på att förbättra miljön. Nytt avlopp har dragits och man har ersatt asfalten med natursten. I den nordvästra delen av hamnen är en hel del hus byggda i turkisk arkitektur med ovanvåningar i trä.

Agios Pavlos – en strand du måste se

En attraktiv strand på Kretas södra sida. Området är helt orört och det kristallklara vattnet är alltid lika inbjudande.
Utflykter
Elafonissi
Elafonissi
Ett paradis på Kretas sydvästra spets, med vit sand, skimrande rosa strandkant och ett glittrande turkosblått hav. Den lockande lagunen med sitt kristallklara vatten inbjuder till sol, bad, avkoppling och snorkling. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari - hemligheten bakom Kretas vin och oliver
Jeepsafari - hemligheten bakom Kretas vin och oliver
Följ med på en jeepsafari där du under en hel dag får lära dig mer om oliver, vin och öns eget kök. Lunch med dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Boat trip daily
Boat trip daily
Nu har du chans att följa med på en båtutflykt som blir ett minne för livet. En härlig halvdagstur med sol, bad och snorkling utanför ön Theodorou. Lokala drycker ombord ingår.
Läs mer om utflykten
Gramvoussa & Balos "The Blue Lagoon"
Gramvoussa & Balos "The Blue Lagoon"
Heldagsutflykt till den härliga stranden på ön Gramvoussa och Balos-lagunen med sitt turkosblå vatten. Havet, bergen och vattnet i den kristallklara lagunen ger en upplevelse som dröjer sig kvar länge! Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari på White Mountain
Jeepsafari på White Mountain
Välkommen med på en heldagsutflykt upp bland Kretas "Vita Berg" där öns magnifika natur blandas med en genuin inblick i Kretas kultur och historia. Lunch och drycker ingår.
Läs mer om utflykten
Samariaravinen
Samariaravinen
En spännande färd genom vackra omgivningar och med en cirka 18 kilometer lång vandring i den välkända Samariaravinen. Heldagsutflykt från tidig morgon till kväll. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari i solnedgången
Jeepsafari i solnedgången
Solen stiger upp i öst, och sprider guld över himmelen. Det betyder ju givetvis också att den går ner i väst, och det kan man njuta av i rätt omgivning. Vinsmakning och smårätter ingår.
Läs mer om utflykten
En skål för Kreta
En skål för Kreta
Följ med på en halvdagsutflykt genom Kretas imponerande landskap och kultur. Du får även lära dig mer om grekiska specialiteter, som olivolja och vin. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Cykelturer på västra Kreta
Cykelturer på västra Kreta
Upptäck Kretas vackra natur på cykel - en härlig upplevelse för hela familjen! Utflykten erbjuds för olika nivåer och det finns både hel- och halvdagsturer.
Läs mer om utflykten
Meze - mätt och glad!
Meze - mätt och glad!
Följ med och njut av en rad välsmakande rätter i form av det grekiska matfenomenet meze. En blandning av mezerätter, vin, raki och vatten ingår.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Kreta är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Lokalbussar finns tillgängliga och kör till huvudbusstationen som ligger i centrum av Chania stad. Därifrån går det bussar till de större städerna runt om på ön, samt till många av de sevärdheter som finns. Bussarna trafikerar de flesta byar och städer. Dessutom kan du ta lokalbussen till resmål och stränder som ligger väster om Chania. Biljett köper du på bussen. Taxi kan du beställa från hotellet eller vinka efter längs vägen.

Lokalbussar

Galatas- och Kato Daratsos-bussen stannar vid 1866-torget i Chania stad och har slutstation vid hotell Panorama i Kalamaki. Souda-bussen stannar vid marknadsplatsen. Bussarna går ganska ofta, ungefär en gång i halvtimmen.

Taxi

Taxistationen ligger på 1866-torget i Chania och där står i regel bilar dygnet runt. Men det går naturligtvis bra att hejda en taxi längs vägen om du inte befinner dig vid en station.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden april till oktober kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater och växlingskontor finns. Många restauranger och butiker accepterar kort som Visa, Mastercard och Eurocard.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 45 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Chania stad under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Chania stad med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Chanias flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Chania stad. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Chanias flygplats till ditt hotell är ca 30 minuter till 1 timme (ca 16 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Vissa dagar och vissa tider på dygnet kan det vara mycket trafik i Chania stad och då blir restiden längre. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
16°9°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • februari
16°9°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
17°10°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
20°12°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juni
27°19°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
29°22°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
27°19°
9
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
24°17°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
21°14°
5
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • december
18°11°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Chaniakusten, Chania stad
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.