Se hotell (14)
 • Passar för träning

Resor till Hersonissos, Stalis & Malia

I Hersonissos är det full fart under sommarmånaderna men betydligt lugnare under vår och höst, när du än ska resa har Ving flera prisvärda hotell nära centrum.
Ett par mil öster om Heraklion ligger semesterorten Hersonissos. Här har du både vackra stränder, bra restauranger och ett nöjesliv som, under högsäsongen, pågår till fram på småtimmarna. Inne i Hersonissos är allt välordnat och väl samlat. Det finns ett par små badvikar inne i byn, men de finaste stränderna hittar du strax utanför. På strandpromenaden trängs mysiga tavernor med restauranger och caféer, och mittemot har du nöjeslivet. Här ligger diskoteken och barerna som sakta fylls av folk och förväntan när solen sänker sig. Vill du ha ett lugnare avslut på kvällen, ta en promenad upp till någon av de tre små bergsbyarna som ligger strax ovanför Hersonissos. Eller res hit under vår och höst, då det är lugnare och både tempot och ljudnivån är lägre.

Hotell för alla smaker

Ska du resa till Hersonissos kan du välja ett boende som passar dig. Ving erbjuder både rum och lägenheter, på många av våra hotell ingår All Inclusive i priset, och naturligtvis kan du boka ett hotell med spa eller ett vattenland. Strax utanför själva Hersonissos, i byarna Stalis och Malia har vi också flera alternativ för den som vill bo lite billigare under semestern, både med och utan All Inclusive.

Stalis och Malia

Några kilometer utanför Hersonissos ligger byarna Stalis och Malia där ett par av Vings hotell ligger. De två byarna binds ihop av en strandpromenad som kantas av många butiker, restauranger, caféer och barer. Här finns fina, relativt långgrunda sandstränder med solstolar och parasoll att hyra samt strandserveringar. Av de två byarna är Malia störst med ett livligare nattliv, och i byns äldre del hittar du många små, genuint grekiska tavernor. Stalis är lugnare och passar bra för en familjesemester med sin fina, barnvänliga strand. Hersonissos ligger även cirka 30 kilometer från Knossos som är den största arkeologiska fyndorten från grekisk bronsålder.
Bra att veta
 • Hotell med spa
 • Prisvärt boende
 • All Inclusive
 • Mycket nattliv
 • Många restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Hersonissos, Stalis & Malia

Stränder
Det finns flera fina stränder i Hersonissos, Stalis & Malia.

Stränder i Hersonissos

Hersonissos stränder består mestadels av grovkornig sand, klippor och delvis stenig botten. Ta därför gärna med badskor. I närheten finns dessutom två vattenparker, Acqua Plus och Watercity, som du tar dig till med hyrbil.

Stränder i Malia och Stalis

Några kilometer utanför Hersonissos ligger byarna Stalis och Malia. De två byarna binds ihop av en strandpromenad som kantas av många butiker, restauranger, caféer och barer. Här finns fina, relativt långgrunda sandstränder med solstolar och parasoll att hyra samt strandserveringar.
Läs mer om stränder på Kreta.
Mat, dryck och nattliv
I Hersonissos finner du ett 50-tal tavernor och restauranger i olika prislägen. Du kan prova på det äkta grekiska köket tillsammans med flera varianter av grekiskt och kretensiskt vin. Pröva bland annat de goda vinerna från Achanes, Kretas största vindistrikt. Sätt dig ner på en av alla restauranger och njut av en god meze. Vissa restauranger spelar även levande musik vissa kvällar. På Beach Road i Hersonissos, kan du äta på en av restaurangerna och njuta av all form av lokal grekisk mat, fisk och speciellt italienska specialiteter. I Övre Hersonissos finner du ett mysigt torg med caféer och restauranger. Här kan du sitta inomhus eller, som de flesta gör under sommaren, ute på det lilla torget. Tavernan har ett stort urval av goda grekiska rätter. Kan du inte bestämma dig gör de gärna i ordning några tallrikar med många små maträtter på, så slipper du välja.

Stalis och Malia

Stalis, som är en liten by och betydligt lugnare än Hersonissos, erbjuder flera mysiga tavernor. Många av dem ligger på strandpromenaden som binder ihop byn med Malia, där det finns gott om tavernor, barer och restauranger i byns äldre del. Slå dig ner i en mysig gränd, njut av den genuina atmosfären och den traditionella kretensiska maten - och vem vet, kanske hamnar du i ett trevligt samtal med någon pratglad lokalbo.
I Hersonissos väntar ett uteliv som, under högsäsongen, pågår till fram på småtimmarna. På strandpromenaden trängs mysiga tavernor med restauranger och caféer, och mittemot har du nöjeslivet. Här ligger klubbar, diskotek och barer som sakta fylls av folk och förväntan när solen sänker sig. Hersonissos uteliv är välordnat och väl samlat. Här finner trendiga klubbar där både drinkarna och bartendrarna ger dig en upplevelse för livet. Vill du ha ett lugnare avslut på kvällen, ta en promenad upp till någon av de tre små bergsbyarna som ligger strax ovanför som absolut är värt ett besök. Av de två byarna är Malia störst med ett livligare nattliv, och i byns äldre del hittar du många små, genuint grekiska tavernor, barer och restauranger. Stalis är lugnare och passar familjer som reser med barn.
Läs mer om nattlivet på Kreta.
Shopping
Huvudgatan i Hersonissos kantas av butiker och affärer med rik och varierad shopping. Här köper du souvenirer, väskor, guld- och silversmycken. Från vanliga affärer och butiker köper du med fördel hem olivolja, tvålar, en flaska ouzo och kanske en burk fetaost eller oliver.

Shopping i Stalis och Malia

I Stalis finns ett mindre antal affärer med det du kan tänkas behöva på semestern och en och annan souvenir och i Malia är utbudet något större med flera lokala butiker, men har du kommit hit för att shoppa är Hersonissos helt klart värt ett besök!
Läs mer om shopping på Kreta.
Sport och Träning
Är du sugen på lite sport och aktiviteter under din semester i Hersonissos, Stalis & Malia finns här en hel del att göra.

Kitesurfing och vindsurfing

I Hersonissos har du möjlighet att kitesurfa och vindsurfa. Vid strandpromenaden i finns ett surfcenter för du kan få tips, boka lektionern och hyra utrustning.

Dykning och snorkling

Tack vare det klara vattnet i Hersonissos, Stalis & Malia kan du med fördel dyka och snorkla här. Dykcenter finns och här kan du få tips på var du bör snorkla och dyka.

Spela golf på Kreta

Vill du kombinera sol och bad med ett par rundor golf finns här en trevlig 18-hålsbana.

Via vår samarbetspartner Greenfee365 kan du redan nu boka dian starttider
Aktiviteter och sevärdheter
Hersonissos har många aktiviteter att locka med. Gokart och minigolf och för de små finner du två vattenparker. Vill du uppleva Hersonissos med omnejd kan du ta det lilla tåget. Tåget går runt i Hersonissos och upp till de små byarna utanför Hersonissos. Här får du uppleva det lokala Kreta och turen passar lika bra för barnfamiljer som dig som vill uppleva mer av Kreta.
Hersonissos, Stalis & Malias läge är perfekt för dig som vill uppleva mer av det klassiska Kreta. Härifrån är det nära till några av de bästa sevärdheterna, som till exempel Knossospalatset, Heraklion med sitt världsberömda arkeologiska museum och Lassithi-platån, där legenden säger att guden Zeus föddes. Hersonissos är en stad med gamla anor och även många intressanta sevärdheter. Här har man funnit rester av minoisk bebyggelse och det är bara en knapp mil till det tredje största minoiska palatset i byn Malia. Romarna hade en koloni här århundradet före vår tideräknings början. Vid hamnen kan du än i dag se rester av den gamla hamnen och stenpiren, där romarna reparerade sina fartyg. På kullen i hamnen finns en arkeologisk utgrävning där man bland annat funnit rester av ett tempel tillägnat gudinnan Artemis. Ovanpå templet byggde romarna en villa, varifrån mosaikutsmyckningar finns bevarade. På kullen finns även en fin liten kyrka med anor från 500-talet. Den förste biskopen i området tillsattes år 431. På flera uddar runt Hersonissos finns små kapell att besöka för den som är intresserad.

Under 1500- och 1600-talet styrde venetianarna Kreta, och mitt på strandpromenaden i Hersonissos kan man se rester av en vacker venetiansk brunn. Turkarna invaderade Kreta år 1645 och styrde ön ända fram till år 1898. Idag bor inga muslimska familjer kvar i Hersonissos. Deras bosättningar fanns i gamla Hersonissos och småbyarna Koutoloufari och Piskopiano. Det finns tre små byar: Koutouloufari, Piskopiano och Övre Hersonissos. En promenad till Piskopiano tar 15-20 minuter om du utgår ifrån huvudvägen. Uppe i byarna är det väldigt mysigt och avkopplande. Det är hit du skall bege dig efter alla sevärdheter om du vill uppleva genuin grekisk miljö.
Utflykter
Spinalonga
Spinalonga
En heldag med sol, bad, frisk havsluft och historia! Vi besöker ön Spinalonga där Europas sista koloni för spetälska låg och avslutar med ett besök i staden Agios Nikolaos. Lunch ingår. Legitimation är obligatoriskt.
Läs mer om utflykten
Mezekväll – Sofas
Mezekväll – Sofas
En välsmakande rundresa i det grekiska köket. Middag med vin ingår.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari - Minoiska rutten
Jeepsafari - Minoiska rutten
Den här turen är det bästa sättet att utforska de inre delarna av Kreta, med höjdplatåer, urgamla stigar och ett rikt växt- och djurliv. Heldagsutflykt där lunch ingår.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari – Solnedgång över Kreta
Jeepsafari – Solnedgång över Kreta
På den här utflykten får vi njuta av solnedgången under en annorlunda tur i bergen. Vi åker upp mot Lasithi-platån som har många fina utsiktsplatser. Målet är självklart att fånga den bästa solnedgången över Kreta, men också att uppleva områden som annars är svåra att nå. Mat och dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Kreta är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Till och från Hersonissos, Stalis & Malia kan du resa med buss och taxi. Taxistation finns mitt emot Kassavetis shoppingcenter, bredvid bensinmacken. Men det går även bra att hejda en taxi längs vägen om du inte befinner dig vid en station. Du kan också beställa taxi per telefon, vilket då kostar extra. Hotellet hjälper dig gärna. Ibland används taxametern, ibland avtalas fast pris. Efter midnatt gäller dubbel taxa. Hör alltid med chauffören om priset innan du sätter dig i taxin. Cykel och moped finns att hyra.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden april till oktober kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomat finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 45 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Hersonissos, Stalis & Malia under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Hersonissos, Stalis & Malia med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Heraklions flygplats.

På vissa av våra flyg till Chania kan du boka till utvalda hotell i Hersonissos, Stalis & Malia.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Hersonissos, Stalis & Malia. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Heraklions flygplats till ditt hotell är ca 30 minuter till 1 timme och 30 minuter (ca 23 till 32 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
16°9°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • februari
16°9°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
17°10°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • april
20°12°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juni
27°19°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
29°22°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • september
27°19°
9
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
24°17°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
21°14°
5
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • december
18°11°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

Erbjudanden till Hersonissos

Mediterraneo
Mediterraneo
Hersonissos, Stalis & Malia, Kreta, Grekland
 • Flyg + del i dubbelrum
 • 1 vecka
 • Avresa 20 apr 2023 från Göteborg-Landvetter
Inkl. All Inclusive
Inkl. All Inclusive
Flyg + hotell, 1 vecka
20 apr 2023 från Göteborg-Landvetter
Cook’s Club Hersonissos
 • Passar vuxna
Cook’s Club Hersonissos
Hersonissos, Stalis & Malia, Kreta, Grekland
 • Flyg + del i dubbelrum
 • 1 vecka
 • Avresa 4 maj 2023 från Stockholm-Arlanda
Inkl. frukost
Inkl. frukost
Flyg + hotell, 1 vecka
4 maj 2023 från Stockholm-Arlanda
SÖK DIN RESA TILL Hersonissos, Stalis & Malia
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.