Se hotell (5)

Resor till Chaniakusten, Kolimbari

Kolimbari lockar med en fin strand och på lyxiga och barnvänliga hotell Avra Imperial trivs hela familjen.
Kolimbari är en pittoresk by som ligger i det långa pärlbandet av badorter längs kusten, ca en mil väster om Platanias och Agia Marina. Detta sägs vara kretensarnas egen favoritby, i alla fall när det gäller fiskrestauranger. Här finns ett bra urval, som trots sin tydliga lokala stil oftast bjuder på en utsökt smakupplevelse. Byn har så smått börjat utvecklas men den grekiska känslan kan inte undgå en när man besöker Goniaklostret, eller de lokala marknaderna vid fotbollsstadion, där de säljer skor, kläder och frukt m.m. Men självklart är det den milslånga stranden som mest lockar folk att resa till Kolimbari. Dess karaktär skiftar hela tiden, ibland är den vit, ibland röd, ibland långgrund, ibland lite vildare. Största delen är stenstrand. Hit kommer Caretta Caretta-sköldpaddorna i augusti för att lägga sina ägg.

Barnvänliga hotell i Kolimbari

På barnvänliga Avra Imperial Hotel finns allt som krävs för en lyckad familjesemester; lyxiga rum med privat pool eller poolaccess, ett välutrustat spa, fri WiFi över hela hotellet och naturligtvis barnklubb med bus, pyssel och olika lekar. Kolimbaris härliga strand ligger strax nedanför hotellet och vill du koppla av och bara ha semester bokar du All Inclusive.

Upplev mer av Kreta

Vill du se mer av Kreta är det lätt att följa med på någon av våra utflykter eller att resa runt på egen hand. Inte långt från Kolimbari ligger den lilla hamnstaden Kissamos-Kastelli. Här finns ett antal fina butiker, en hamn samt ett bra urval av lokala restauranger, också de kända för sina goda fiskrätter. Från den större hamnen kan du ta en båtutflykt till Balos Bay eller Gramvoussa. Chania stad ligger inte heller långt från Kolimbari. Här hittar du turkiska moskéer, en vacker venetiansk hamn, arkeologiska lämningar och mängder av små läckra restauranger. Här finns också goda möjligheter till shopping, välj mellan allt från små mysiga butiker till större mer kända butikskedjor. Ett besök i Chania stad är ett måste om du vill se så mycket som möjligt under din resa till Kreta. Varför inte boka en hyrbil samtidigt som du bokar din resa? Om du vet att du både vill koppla av och upptäcka ön under semestern behöver du inte boka den mer än ett par dagar.

Kissamos

En bit från Kolimbari ligger den lilla hamnstaden Kissamos-Kastelli. Här finns ett antal fina butiker, en hamn samt ett bra urval av lokala restauranger, inte minst kända för sina goda fiskrätter. Från den större hamnen kan du ta en båtutflykt till Balos Bay eller Gramvoussa.
Bra att veta
 • Hotell med spa
 • Barnvänliga hotell
 • Rum med egen pool
 • Kilometerlång strand
 • Lokala restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Chaniakusten, Kolimbari

Stränder
Stranden i Kolimbari skiftar ofta i karaktär, mestadels består den av vit sand, men på vissa håll är den brunröd och med sten. I Agia Marina och Kato Daratso är stränderna långgrunda. Parasoll och solstolar finns ofta att hyra på stranden.
Läs mer om stränder på Kreta.
Mat, dryck och nattliv
Kolimbari är känt för sina fiskrestauranger, och är därför något av kretensarnas favoritby. Här finns ett bra urval av restauranger, som trots sin tydliga lokala stil oftast bjuder på en utsökt smakupplevelse.

I Chania stad finner du ett hundratal restauranger och tavernor, och en mängd i Agia Marina och Platanias. Längsmed kusten hittar du också flera trevliga tavernor.
Kolimbari är en lugn by och har därför inget större utbud av nattliv. Vill du ha mer fart rekommenderas en tur till Chania stad eller Platanias. Där finns fler pubar, barer och nattklubbar.
Läs mer om nattlivet på Kreta.
Shopping
Det finns en handfull butiker och affärer i Kolimbari, mest snabbköp och ett apotek. På sommaren håller man marknad på fredagar. Vill du ägna dig åt mer seriös shopping är det bättre att resa in till Chania stad.
Läs mer om shopping på Kreta.
Sport och Träning
Kolimbari erbjuder inte så mycket sport eller träning. I orterna Platanias och Agia Marina hittar du vattensport och i Chania stad hittar du dykfirmor.

Vandring

På Kreta kan du njuta av skön natur till fots. Här finns vandringsleder av olika karaktär och svårighetsgrad som passar både familjer och dig som är ute efter utmaningar.
Aktiviteter och sevärdheter
I Kolimbari finns mindre aktivitetsutbud. I Chania stad finns möjlighet till bland annat minigolf, biograf och gokart.
Hela Kreta är fullt av sevärdheter, och till många av dem kommer man lätt från Kolimbari. Du kan besöka Gonia-klostret, där vinet retsina uppkom enligt sägnen. Här finns också det lokala fiskemuseet. I grannbyn Kissamos finns ett historie- och arkeologiskt museum. I byn Vouves finns förmodligen Kretas äldsta olivträd, cirka 3 500 år gammalt. Hör gärna med din Vingvärd hur du lättast tar dig hit, eller följ med på vår arrangerade utflykt.

Krigskyrkogården i Maleme

Historiskt sett, var den närliggande byn Maleme en av de viktigaste platserna under Andra världskriget. Under några få dagar stod slaget om Kreta, då luftrummet kontrollerades av tyska krigsflygplan och än i dag finns delar av störtade flygplan i vattnet utanför kusten. I Maleme ligger sedan dess en stor och välbesökt krigskyrkogård. Datumen på gravstenarna påminner om det stora slaget.
Utflykter
Elafonissi
Elafonissi
Ett paradis på Kretas sydvästra spets, med vit sand, skimrande rosa strandkant och ett glittrande turkosblått hav. Den lockande lagunen med sitt kristallklara vatten inbjuder till sol, bad, avkoppling och snorkling. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari - hemligheten bakom Kretas vin och oliver
Jeepsafari - hemligheten bakom Kretas vin och oliver
Följ med på en jeepsafari där du under en hel dag får lära dig mer om oliver, vin och öns eget kök. Lunch med dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Boat trip daily
Boat trip daily
Nu har du chans att följa med på en båtutflykt som blir ett minne för livet. En härlig halvdagstur med sol, bad och snorkling utanför ön Theodorou. Lokala drycker ombord ingår.
Läs mer om utflykten
Gramvoussa & Balos "The Blue Lagoon"
Gramvoussa & Balos "The Blue Lagoon"
Heldagsutflykt till den härliga stranden på ön Gramvoussa och Balos-lagunen med sitt turkosblå vatten. Havet, bergen och vattnet i den kristallklara lagunen ger en upplevelse som dröjer sig kvar länge! Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari på White Mountain
Jeepsafari på White Mountain
Välkommen med på en heldagsutflykt upp bland Kretas "Vita Berg" där öns magnifika natur blandas med en genuin inblick i Kretas kultur och historia. Lunch och drycker ingår.
Läs mer om utflykten
Samariaravinen
Samariaravinen
En spännande färd genom vackra omgivningar och med en cirka 18 kilometer lång vandring i den välkända Samariaravinen. Heldagsutflykt från tidig morgon till kväll. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari i solnedgången
Jeepsafari i solnedgången
Solen stiger upp i öst, och sprider guld över himmelen. Det betyder ju givetvis också att den går ner i väst, och det kan man njuta av i rätt omgivning. Vinsmakning och smårätter ingår.
Läs mer om utflykten
En skål för Kreta
En skål för Kreta
Följ med på en halvdagsutflykt genom Kretas imponerande landskap och kultur. Du får även lära dig mer om grekiska specialiteter, som olivolja och vin. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Cykelturer på västra Kreta
Cykelturer på västra Kreta
Upptäck Kretas vackra natur på cykel - en härlig upplevelse för hela familjen! Utflykten erbjuds för olika nivåer och det finns både hel- och halvdagsturer.
Läs mer om utflykten
Meze - mätt och glad!
Meze - mätt och glad!
Följ med och njut av en rad välsmakande rätter i form av det grekiska matfenomenet meze. En blandning av mezerätter, vin, raki och vatten ingår.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Kreta är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Till och från Kolimbari kan du resa med taxi eller buss.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden april till oktober kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomat finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Längs Chaniakusten löper en starkt trafikerad genomfartsled. För att komma till stranden från hotellen söder om genomfartsleden måste man korsa den. Varmvattnet värms ofta med solenergi, varför temperaturen kan variera. Ta gärna med en ficklampa då gatubelysningen är dålig. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 45 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Kolimbari under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Kolimbari med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Chanias flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Kolimbari. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Chanias flygplats till ditt hotell är ca 1 timme (ca 40 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Åker transferbussen via Platanias, Maleme eller Platanias blir restiden ca 1 timme och 40 minuter. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
16°9°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • februari
16°9°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
17°10°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
20°12°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juni
27°19°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
29°22°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
27°19°
9
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
24°17°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
21°14°
5
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • december
18°11°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Chaniakusten, Kolimbari
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.