Se hotell (4)

Resor till Chaniakusten, Kolimbari

Kolimbari lockar med en fin strand och på det lyxiga och barnvänliga hotellet Avra Imperial trivs hela familjen.
Kolimbari är en pittoresk by som ligger i det långa pärlbandet av badorter längs kusten, ca en mil väster om Platanias och Agia Marina. Detta sägs vara kretensarnas egen favoritby, i alla fall när det gäller fiskrestauranger. Restaurangutbudet är relativt litet och maten lokal, men smakupplevelsen är stor.

Genuin atmosfär och populär strand

Kolimbari har så smått börjat utvecklas men den grekiska känslan kan inte undgå en när man besöker Goniaklostret, eller de lokala marknaderna vid fotbollsstadion, där de säljer skor, kläder och frukt m.m. Men självklart är det den kilometerlånga stranden som mest lockar folk att resa till Kolimbari. Dess karaktär skiftar hela tiden, ibland är den vit, ibland röd, ibland långgrund, ibland lite vildare. Största delen är stenstrand. Hit kommer Caretta Caretta-sköldpaddorna i augusti för att lägga sina ägg.

Barnvänliga hotell i Kolimbari

På barnvänliga Avra Imperial Hotel finns allt som krävs för en lyckad familjesemester; lyxiga rum med privat pool eller poolaccess, ett välutrustat spa, fri WiFi över hela hotellet och naturligtvis barnklubb med bus, pyssel och olika lekar. Kolimbaris härliga strand ligger strax nedanför hotellet och vill du koppla av och bara ha semester bokar du All Inclusive.

Se mer av Kreta

Vill du se mer av Kreta är det lätt att följa med på någon av våra utflykter eller att resa runt på egen hand. En bit från Kolimbari ligger den lilla hamnstaden Kissamos-Kastelli. Här finns ett antal fina butiker, en hamn samt ett bra urval av lokala restauranger, inte minst kända för sina goda fiskrätter. Från den större hamnen kan du ta en båtutflykt till Balos Bay eller Gramvoussa.

Utflykt till Chania stad

Chania stad ligger inte långt från Kolimbari. Här hittar du turkiska moskéer, en vacker venetiansk hamn, arkeologiska lämningar och mängder av små läckra restauranger. Här finns också goda möjligheter till shopping, välj mellan allt från små mysiga butiker till större mer kända butikskedjor. Ett besök i Chania stad är ett måste om du vill se så mycket som möjligt under din resa till Kreta. Varför inte boka en hyrbil samtidigt som du bokar din resa? Om du vet att du både vill koppla av och upptäcka ön under semestern behöver du inte boka den mer än ett par dagar.
Bra att veta
  • Hotell med spa
  • Barnvänliga hotell
  • Rum med egen pool
  • Kilometerlång strand

Våra kunder om Chaniakusten, Kolimbari

SÖK DIN RESA TILL Chaniakusten, Kolimbari

Mer om Kolimbari

Utsikt över Kolimbari

På upptäcktsfärd runt Kolimbari

Vår reseexpert Rasmus Panduro fick gå igenom en del för att skriva den här artikeln om att vara en aktiv livsnjutare på en semester i Kolimbari. Så packa löparskor, vandringskängor och plocka fram cykelkläderna och häng med på en resa till Kretas nordligaste kust.

Aktiv semester på Kreta.