Se hotell (10)

Resor till Chaniakusten, Gerani

Gerani är ett idealiskt resmål för barnfamiljer och för dig som vill ha lugn och ro på resan.
Gerani tillhör ett av Kretas mer avslappnade områden, här är tempot inte särskilt högt. Hit reser man i första hand för att slappna av och njuta av livet. Vill du ha mer fart finns goda bussförbindelser till Platanias, där du hittar det mesta. Gerani är mest känt för sina utmärkta bagerier och en mellanstor kyrka med fina ikonbilder. Längs med Geranis fina strand finns flera trevliga hotell och små restauranger. På den större huvudvägen, belägen en bit från hotellen finns både apotek, mataffärer och flera caféer.

Bo nära stranden

Vill du bo nära stranden under semestern? Hos Ving kan du boka en resa med hotellrum eller lägenhet bara ett stenkast från Geranis kilometerlånga strand. Här finns det alltid gott om plats och det är nära till morgonens första simtur. En annan fördel med Gerani är att det är lätt att hitta ett lugnt och bra boende till ett bra pris.

Utforska Kreta

Innanför Gerani reser sig de grönskande kullar, som är utlöpare till de högre bergen inåt ön, populära bland både vandrare och cyklister. Du behöver inte resa långt upp i bergen förrän du kan stanna till och äta lunch i skuggan av ett olivträd på någon lokal taverna. Chania stad är ett annat populärt resmål. Det är främst den gamla stadsdelen med sina smala gränder och charmiga torg som lockar turister. Omkring den vackra hamnen finns många äldre byggnader från den venetianska och turkiska perioden och här är det liv och rörelse från morgon till kväll. Mitt i staden ligger saluhallen, och den bör du absolut ta en runda i. Upplev stämningen, titta på utbudet och känn doften av frukt, grönsaker, honung, kryddörter och blommor.
Bra att veta
 • Kilometerlånga stränder
 • Strandnära hotell
 • Prisvärt boende
 • Lugn och ro
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Chaniakusten, Gerani

Stränder
I Gerani har stranden blandad karaktär, allt från grå grovkornig sand, brunröd till stora stenar. På stranden finns solstolar och parasoll att hyra.
Läs mer om stränder på Kreta.
Mat, dryck och nattliv
Utbudet av restauranger och tavernor i Gerani är inte stort. Hotellrestauranger serverar god kretensisk mat. Tar du bussen in till Chania stad finns däremot massor av matställen; alltifrån "Souvlatsidikos", där du kan äta fyllda pitabröd, och fisktavernor vid havet till trevliga små restauranger i bergen. Dessa serverar ofta lammgrytan "Thsigariatso". Inne i gamla Chania stad, runt den venetianska hamnen, finns många mysiga matställen.
Det finns ett par enklare barer och caféer i Gerani. Vill du ha ett mer fartfyllt nattliv än så rekommenderas en tur till Chania stad eller Platanias. Under vår och höst är nöjeslivet störst inne i Chania stad.
Läs mer om nattlivet på Kreta.
Shopping
Visst finns det butik och affärer i Gerani, men kustens bästa shopping hittar du inne i Chania stad. Där finns ett stort utbud av shopping och har mängder med varor som man kan köpa med sig hem.

Shopping i Platanias

Shoppingen i Platanias koncentreras främst till de många små butikerna. Glasögon och solglasögon kan du med fördel köpa i Platanias. Utbudet är stort och prisnivån varierar. Här hittar du både kvalitetsprodukter och kända märkesbågar.
Läs mer om shopping på Kreta.
Sport och Träning
Gerani är lugnt och här hittar du inga vattensporter i området. Vill du utöva sport och träning kan du besöka någon av de närliggande orterna.

Vandring

Vill du uppleva mer Kreta och dess naturen kan du över stora delar av Kreta vandra. Här finns vandringsleder av olika karaktär och av olika svårighetsgrader. allt från enklare leder för hela familjen till heldagsvandringar i medelsvår terräng.

Vill du ha hjälp att hitta vandringsleder eller vill du följa med på en anordnad tur kan du kontaka våra Vingvärdar.
Aktiviteter och sevärdheter
I Gerani finns inte så mycket aktiviteter. Vill aktivera dig finns minigolf och vattensport i Agia Marina och bowling i Kato Daratso. Escape rooms, minigolf och gokart hittar du i Chania stad samt bio och bowling i Souda-bukten.

Nostos Wines

Familjen Manousaki i Vatolakos har i många år framställt kretensiskt vin. Nu har du möjlighet att smaka på olika varianter. Varje vecka arrangerar vi vinprovning på familjens vingård, en mycket omtyckt aktivitet då du kan få inspiration till vinvalet vid nästa restaurangmiddag.
Det finns gott om sevärdheter på Kreta. Somliga kan du ta dig till på egen hand, för andra gäller att det är lättare att följa med på en organiserad utflykt. Chania stad, cirka 20 kilometer från Gerani, är ett annat populärt resmål. Det är främst den gamla stadsdelen med sina smala gränder och charmiga torg som lockar turister.
Utflykter
Elafonissi
Elafonissi
Ett paradis på Kretas sydvästra spets, med vit sand, skimrande rosa strandkant och ett glittrande turkosblått hav. Den lockande lagunen med sitt kristallklara vatten inbjuder till sol, bad, avkoppling och snorkling. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari - hemligheten bakom Kretas vin och oliver
Jeepsafari - hemligheten bakom Kretas vin och oliver
Följ med på en jeepsafari där du under en hel dag får lära dig mer om oliver, vin och öns eget kök. Lunch med dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Boat trip daily
Boat trip daily
Nu har du chans att följa med på en båtutflykt som blir ett minne för livet. En härlig halvdagstur med sol, bad och snorkling utanför ön Theodorou.
Läs mer om utflykten
Balos "The Blue Lagoon" & Gramvoussa
Balos "The Blue Lagoon" & Gramvoussa
Heldagsutflykt till Balos-lagunen och den härliga stranden på ön Gramvoussa. Havet, bergen och vattnet i den kristallklara lagunen ger en upplevelse som dröjer sig kvar länge! Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari på White Mountain
Jeepsafari på White Mountain
Välkommen med på en heldagsutflykt upp bland Kretas "Vita Berg" där öns magnifika natur blandas med en genuin inblick i Kretas kultur och historia. Lunch och drycker ingår.
Läs mer om utflykten
Samariaravinen
Samariaravinen
En spännande färd genom vackra omgivningar och med en cirka 18 kilometer lång vandring i den välkända Samariaravinen. Heldagsutflykt från tidig morgon till kväll. Lätt frukost ingår.
Läs mer om utflykten
En skål för Kreta
En skål för Kreta
Följ med på en halvdagsutflykt genom Kretas imponerande landskap och kultur. Du får även lära dig mer om grekiska specialiteter, som olivolja och vin. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari i solnedgången
Jeepsafari i solnedgången
Solen stiger upp i öst, och sprider guld över himmelen. Det betyder ju givetvis också att den går ner i väst, och det kan man njuta av i rätt omgivning. Vinsmakning och smårätter ingår.
Läs mer om utflykten
Cykelturer på västra Kreta
Cykelturer på västra Kreta
Upptäck Kretas vackra natur på cykel - en härlig upplevelse för hela familjen! Utflykten erbjuds för olika nivåer och det finns både hel- och halvdagsturer.
Läs mer om utflykten
Meze - mätt och glad!
Meze - mätt och glad!
Följ med och njut av en rad välsmakande rätter i form av det grekiska matfenomenet meze. En blandning av mezerätter, vin, raki och vatten ingår.
Läs mer om utflykten
Kreta under ytan
Kreta under ytan
En enastående chans att få utforska den fascinerande kretensiska havsbottnen och samtidigt uppleva en av de vackraste bukterna längs med sydkusten. Mat och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Kreta är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Det är förhållandevis lätt att få tag på taxibilar i Gerani. Se gärna till att göra upp om priset med chauffören innan du kliver in i taxin. Trafikerar de flesta byar och städer. Det lokala bussnätet fungerar ofta bra. Biljett köper du på biljettkontoren som ligger vid busstationerna. Du kan också hyra cykel eller moped hos Lions Rental. Då blir Gerani och de närliggande städerna mer lättillgängliga. Hör med din Vingvärd.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden april till oktober kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). En uttagsautomat finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 45 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Gerani under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Gerani med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Chanias flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Gerani. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Chanias flygplats till ditt hotell är ca 50 minuter (ca 35 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Ibland åker transferbussen via vårt Sunprime i Platanias och då blir restiden ca 1 timme. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
16°9°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • februari
16°9°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
17°10°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
20°12°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juni
27°19°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
29°22°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
27°19°
9
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
24°17°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
21°14°
5
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • december
18°11°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Chaniakusten, Gerani
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.