Se hotell (12)
 • Passar för träning

Resor till Hersonissos

I Hersonissos är det full fart under sommarmånaderna men betydligt lugnare under vår och höst, när du än ska resa har Ving flera prisvärda hotell nära centrum.

Ett par mil öster om Heraklion ligger semesterorten Hersonissos. Här har du både vackra stränder, bra restauranger och ett nöjesliv som, under högsäsongen, pågår till fram på småtimmarna. Inne i Hersonissos är allt välordnat och väl samlat. Det finns ett par små badvikar inne i byn, men de finaste stränderna hittar du strax utanför. På strandpromenaden trängs mysiga tavernor med restauranger och caféer, och mittemot har du nöjeslivet. Här ligger diskoteken och barerna som sakta fylls av folk och förväntan när solen sänker sig. Vill du ha ett lugnare avslut på kvällen, ta en promenad upp till någon av de tre små bergsbyarna som ligger strax ovanför Hersonissos. Eller res hit under vår och höst, då det är lugnare och både tempot och ljudnivån är lägre.

Hotell för alla smaker

Ska du resa till Hersonissos kan du välja ett boende som passar dig. Ving erbjuder både rum och lägenheter, på många av våra hotell ingår All Inclusive i priset, och naturligtvis kan du boka ett hotell med spa eller ett vattenland. Strax utanför själva Hersonissos, i byarna Stalis och Malia har vi också flera alternativ för den som vill bo lite billigare under semestern, både med och utan All Inclusive.

Stalis och Malia

Några kilometer utanför Hersonissos ligger byarna Stalis och Malia där ett par av Vings hotell ligger. De två byarna binds ihop av en strandpromenad som kantas av många butiker, restauranger, caféer och barer. Här finns fina, relativt långgrunda sandstränder med solstolar och parasoll att hyra samt strandserveringar. Av de två byarna är Malia störst med ett livligare nattliv, och i byns äldre del hittar du många små, genuint grekiska tavernor. Stalis är lugnare och passar bra för en familjesemester med sin fina, barnvänliga strand.
Hersonissos ligger även cirka 30 kilometer från Knossos som är den största arkeologiska fyndorten från grekisk bronsålder.

Bra att veta
 • Hotell med spa
 • Prisvärt boende
 • All Inclusive
 • Mycket nattliv
 • Många restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Hersonissos

Stränder
Det finns flera små fina stränder i Hersonissos. Större stränder finner du strax utanför centrum.

Stränder i Hersonissos

Hersonissos stränder består mestadels av grovkornig sand, klippor och delvis stenig botten. Ta därför gärna med badskor. I närheten finns dessutom två vattenparker, Acqua Plus och Watercity, som du tar dig till med hyrbil.

Stränder i Malia och Stalis

Några kilometer utanför Hersonissos ligger byarna Stalis och Malia. De två byarna binds ihop av en strandpromenad som kantas av många butiker, restauranger, caféer och barer. Här finns fina, relativt långgrunda sandstränder med solstolar och parasoll att hyra samt strandserveringar.

Sol och bad på Kreta

Det finns många bra och långgrunda fina stränder längs hela Kretas kust. De består mestadels av grovkornig sand. Badsäsongen sträcker sig från våren till sena hösten. På de större stränderna kan du hyra solstolar och parasoller.
Mat, dryck och nattliv
I Hersonissos finner du ett 50-tal tavernor och restauranger i olika prislägen. Du kan prova på det äkta grekiska köket tillsammans med flera varianter av grekiskt och kretensiskt vin. Pröva bland annat de goda vinerna från Achanes, Kretas största vindistrikt. Sätt dig ner på en av alla restauranger och njut av en god meze. Vissa restauranger spelar även levande musik vissa kvällar. På Beach Road i Hersonissos, kan du äta på en av restaurangerna och njuta av all form av lokal grekisk mat, fisk och speciellt italienska specialiteter. I Övre Hersonissos finner du ett mysigt torg med caféer och restauranger. Här kan du sitta inomhus eller, som de flesta gör under sommaren, ute på det lilla torget. Tavernan har ett stort urval av goda grekiska rätter. Kan du inte bestämma dig gör de gärna i ordning några tallrikar med många små maträtter på, så slipper du välja.

Mat och dryck på Kreta

Bröd och kuvertavgift följer alltid med en beställning. Vanligtvis lämnar man 5-10 procent av notans totalbelopp i dricks, givetvis i förhållande till hur nöjd man är med mat och service.
På Hersonissos har du både vackra stränder, bra restauranger och ett uteliv som, under högsäsongen, pågår till fram på småtimmarna. På strandpromenaden trängs mysiga tavernor med restauranger och caféer, och mittemot har du nöjeslivet. Här ligger klubbar, diskotek och barer som sakta fylls av folk och förväntan när solen sänker sig. Hersonissos uteliv är välordnat och väl samlat. Här finner trendiga klubbar där både drinkarna och bartendrarna ger dig en upplevelse för livet. Vill du ha ett lugnare avslut på kvällen, ta en promenad upp till någon av de tre små bergsbyarna som ligger strax ovanför som absolut är värt ett besök. Av de två byarna är Malia störst med ett livligare nattliv, och i byns äldre del hittar du många små, genuint grekiska tavernor, barer och restauranger. Stalis är lugnare och passar familjer som reser med barn.
Shopping
Huvudgatan i Hersonissos kantas av butiker och affärer med rik och varierad shopping. Här köper du souvenirer, väskor, guld- och silversmycken. Från vanliga affärer och butiker köper du med fördel hem olivolja, tvålar, en flaska ouzo och kanske en burk fetaost eller oliver.

Heraklion

Lördagar, ca kl. 06.00-14.00. Marknaden finns nere i hamnen och är flera kilometer lång. Gå eller ta taxi från busstationen. Lättast tar man sig till Heraklion med bil eller lokalbuss.

Chania

I Chania finns också den berömda marknadshallen. Den har öppet måndag-lördag kl. 08.00-14.00 samt tisdag, torsdag och fredag kl. 18.00–21.00.

Ierapetra/Sitia

Varje lördag är det marknad i Ierapetra. Marknaden ligger i centrum av staden och startar tidigt. Redan kl. 06.00 är många på plats för att fynda bland färsk frukt, grönsaker, kläder, skor och mycket mer. Samma marknad dyker på tisdagarna upp i Sitia, med samma tider. Ving anordnar utflykter till marknaden, hör med din Vingvärd för mer information.
Sport och Träning
Är du sugen på lite sport och aktiviteter under din semester i Hersonissos finns här en hel del att göra.

Kitesurfing och vindsurfing

I Hersonissos har du möjlighet att kitesurfa och vindsurfa. Vid strandpromenaden i finns ett surfcenter för du kan få tips, boka lektionern och hyra utrustning.

Dykning och snorkling

Tack vare det klara vattnet i Hersonissos kan du med fördel dyka och snorkla här. Dykcenter finns och här kan du få tips på var du bör snorkla och dyka.

Spela golf på Kreta

Vill du kombinera sol och bad med ett par rundor golf finns här en trevlig 18-hålsbana.

Via vår samarbetspartner Greenfee365 kan du redan nu boka dian starttider

Sport och träning på Kreta

Kreta är som gjort för en aktiv semester med sport och träning. Här finns något för hela familjen. Kreta är allmänt känt för sina många vandringsleder, i synnerhet E4 European Footpath.

Vill du göra något vid stranden finns det gott om vattensporter; vattenskoter, paragliding, trampbåt med mera. Vill du hellre gå på djupet finns dykning.
Dykning
Dyk aktiviteter arrangeras av dykarklubbar på de flesta resmål. Kurser och dyk hålls dock på andra platser dit klubbarna arrangerar transport.

Kom ihåg att dykning på egen hand med tub enligt lag är förbjudet i vattnen runt Kreta! Detta på grund av alla arkeologiska föremål som finns i havet längs kusterna. Kontakta oss för mer information.
Aktiviteter och sevärdheter
Hersonissos har många aktiviteter att locka med. Vattenskidor, vattenskoter, vindsurfing, fallskärmsflygning, trampbåtar, gokart och minigolf och för de små finner du två vattenparker.

Tåg runt Hersonissos

Vill du uppleva Hersonissos med omnejd kan du ta det lilla tåget. Tåget går runt i Hersonissos och upp till de små byarna utanför Hersonisso. Här får du uppleva det lokala Kreta och turen passar lika bra för barnfamiljer som dig som vill uppleva mer av Kreta.

Aktiviteter på Kreta

På Kreta finns fina utflykter och möjligheter till att upptäcka både kultur, natur, och historia.

Vai

Som en oas mitt i det karga landskapet vid byn Vai ligger en stor palmlund, en naturlig palmskog som uppstått genom att de araber som en gång i tiden bodde här spottade dadelkärnor på marken. På vägen till Vai kan man besöka klostret vid Top Lou. Klostret är från 1300-talet, och i dag bor där fem munkar och det finns ett museum med fynd från 1600- till 1800-talet.

Kournassjön

Öns enda sötvattensjö, ligger strax söder om byn Georgiopoli, ca 45 kilometer öster om Chania och ca 25 kilometer väster om Rethymnon. Längs sandstranden finns flera trevliga tavernor. En promenad runt sjön tar omkring två timmar. Under turen kan du passa på att beskåda det rika fågellivet, bada eller varför inte hyra en trampbåt? Området runt Kournassjön kallas för "Kretas Schweiz".

Ekologiska Milia

Ett besök i staden Milia är också intressant. Här görs allt enligt ekologiska principer, vatten och elektricitet tas från solenergi och hela byns mat odlas ekologiskt.
Semesterorten Hersonissos ligger ett par mil öster om Heraklion med många sevärdheter att besöka under semestern. Läget är perfekt för dig som vill uppleva mer av det klassiska Kreta. Härifrån är det nära till några av de bästa sevärdheterna, som till exempel Knossospalatset, Heraklion med sitt världsberömda arkeologiska museum och Lassithi-platån, där legenden säger att guden Zeus föddes. Hersonissos är en stad med gamla anor och även många intressanta sevärdheter. Här har man funnit rester av minoisk bebyggelse och det är bara en knapp mil till det tredje största minoiska palatset i byn Malia. Romarna hade en koloni här århundradet före vår tideräknings början. Vid hamnen kan man än idag se rester av den gamla hamnen och stenpiren, där romarna reparerade sina fartyg. På kullen i hamnen finns en arkeologisk utgrävning där man bland annat funnit rester av ett tempel tillägnat gudinnan Artemis. Ovanpå templet byggde romarna en villa, varifrån mosaikutsmyckningar finns bevarade. På kullen finns även en fin liten kyrka med anor från 500-talet. Den förste biskopen i området tillsattes år 431. På flera uddar runt Hersonissos finns små kapell att besöka för den som är intresserad.
Under 1500- och 1600-talet styrde venetianarna Kreta, och mitt på strandpromenaden i Hersonissos kan man se rester av en vacker venetiansk brunn. Turkarna invaderade Kreta 1645 och styrde ön ända fram till 1898. Idag bor inga muslimska familjer kvar i Hersonissos. Deras bosättningar fanns i gamla Hersonissos och småbyarna Koutoloufari och Piskopiano. Det finns tre små byar: Koutouloufari, Piskopiano och Övre Hersonissos. En promenad till Piskopiano tar 15-20 minuter om du utgår ifrån huvudvägen. Uppe i byarna är det väldigt mysigt och avkopplande. Det är hit du skall bege dig efter alla sevärdheter om du vill uppleva genuin grekisk miljö.
Utflykter
Elafonissi
Elafonissi
Ett paradis på Kretas sydvästra spets, med vit sand, skimrande rosa strandkant och ett glittrande turkosblått hav. Den lockande lagunen med sitt kristallklara vatten inbjuder till sol, bad, avkoppling och snorkling. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari med kretensiska smaker
Jeepsafari med kretensiska smaker
Följ med på en jeepsafari där du under en hel dag får lära dig mer om oliver, vin och öns eget kök. Lunch med dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Boat trip daily
Boat trip daily
Nu har du chans att följa med på en båtutflykt som blir ett minne för livet. En härlig halvdagstur med sol, bad och snorkling utanför ön Theodorou. Lokala drycker ombord ingår.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari på White Mountain
Jeepsafari på White Mountain
Välkommen med på en heldagsutflykt upp bland Kretas "Vita Berg" där öns magnifika natur blandas med en genuin inblick i Kretas kultur och historia. Lunch och drycker ingår.
Läs mer om utflykten
Samariaravinen
Samariaravinen
En spännande färd genom vackra omgivningar och med en cirka 18 kilometer lång vandring i den välkända Samariaravinen. Heldagsutflykt från tidig morgon till kväll. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari i solnedgången
Jeepsafari i solnedgången
Solen stiger upp i öst, och sprider guld över himmelen. Det betyder ju givetvis också att den går ner i väst, och det kan man njuta av i rätt omgivning. Vinsmakning och smårätter ingår.
Läs mer om utflykten
En skål för Kreta
En skål för Kreta
Följ med på en halvdagsutflykt genom Kretas imponerande landskap och kultur. Du får även lära dig mer om grekiska specialiteter, som olivolja och vin. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Cykelturer på västra Kreta
Cykelturer på västra Kreta
Upptäck Kretas vackra natur på cykel - en härlig upplevelse för hela familjen! Utflykten erbjuds för olika nivåer och det finns både hel- och halvdagsturer.
Läs mer om utflykten
Meze - mätt och glad!
Meze - mätt och glad!
Följ med och njut av en rad välsmakande rätter i form av det grekiska matfenomenet meze. En blandning av mezerätter, vin, raki och vatten ingår.
Läs mer om utflykten
Wine & Villages
Wine & Villages
Följ med på en utflykt och upptäck det vackra och autentiska Kreta. Mat och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Kreta är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Det lokala bussnätet fungerar bra och taxi är förhållandevis billigt. Gör gärna upp om priset innan du sätter dig i taxin. Bil, cykel och moped finns att hyra.

Buss

Lokalbussarna utgår från busstationerna i städerna och du kan kliva på även vid hållplatserna utmed huvudgatan. Du kan bland annat åka till Heraklion, Agios Nikolaos, Malia och Ierápetra. Fråga oss om du vill ha ytterligare information eller exakta tidtabeller. Biljetten köps på busstationen eller betalas direkt till chauffören ombord.

Taxi

Taxistation finns mitt emot Kassavetis shoppingcenter, bredvid bensinmacken. Men det går även bra att hejda en taxi längs vägen om du inte befinner dig vid en station. Du kan också beställa taxi per telefon, vilket då kostar extra. Hotellet hjälper dig gärna. Ibland används taxametern, ibland avtalas fast pris. Efter midnatt gäller dubbel taxa. Hör alltid med chauffören om priset innan du sätter dig i taxin.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden april till oktober kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomat finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Starkt trafikerad genomfartsled. Varmvattnet värms ofta med solenergi, varför temperaturen kan variera. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 45 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Hersonissos under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Hersonissos med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Heraklions flygplats.

På vissa av våra flyg till Chania kan du boka till utvalda hotell i Hersonissos.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Hersonissos. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Heraklions flygplats till ditt hotell är ca 30 minuter till 1 timme och 30 minuter (ca 23 till 32 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
16°9°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • februari
16°9°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
17°10°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • april
20°12°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juni
27°19°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
29°22°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • september
27°19°
9
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
24°17°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
21°14°
5
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • december
18°11°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

Erbjudanden till Hersonissos

Mediterraneo
Mediterraneo
Hersonissos, Kreta, Grekland
 • Flyg + del i dubbelrum
 • 1 vecka
 • Inkl. All Inclusive
 • Avresa 21 apr 2022 från Göteborg-Landvetter
All Inclusive
Flyg + hotell, 1 vecka
21 apr 2022 från Göteborg-Landvetter
Cook’s Club Hersonissos
 • Passar vuxna
Cook’s Club Hersonissos
Hersonissos, Kreta, Grekland
 • Flyg + del i dubbelrum
 • 1 vecka
 • Inkl. frukost
 • Avresa 5 maj 2022 från Stockholm-Arlanda
Frukost
Flyg + hotell, 1 vecka
5 maj 2022 från Stockholm-Arlanda
SÖK DIN RESA TILL Hersonissos
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.