Hotell (156)

Resor till Gran Canaria

Det är lätt att förstå varför hundratusentals svenskar väljer att resa till Gran Canaria år efter år; få resmål kan leverera lika mycket i form av fina stränder, bra hotell, shopping, restauranger, nattliv, golfbanor och dessutom ett behagligt klimat året runt.
Gran Canaria bjuder på en makalös bredd. På ön kan du hitta allt från Maspalomas böljande sanddyner och golfbanor i Costa Meloneras till storstadsliv i Las Palmas. Tack vare det sköna klimatet kan du resa till Gran Canaria året om, och bokar du din resa med Ving kan du välja mellan ett stort antal hotell i alla olika prisklasser. Ving erbjuder både bekväm charter och resor med valfri reslängd till Las Palmas, så du kan välja om du önskar en härlig chartervecka, en weekend, en långhelg eller kanske en resa på de datum som passar dig.

Barnens Gran Canaria

Ving kan erbjuda en lång rad hotell på Gran Canaria, här kan alla hitta något som passar. Ska du resa med barn rekommenderar vi vårt prisbelönta familjehotell Sunwing Arguineguín Seafront eller det lugnare Ocean Beach Club i Playa del Cura. Dessutom finns flera populära familjehotell på våra resmål på den södra delen av Gran Canaria. Är ni många i familjen rekommenderas Sunwing Arguineguin Seafront, med rum för upp till sex personer.

Gran Canaria för vuxna

Är ni vuxna som reser utan barn är vårt omtyckta vuxenhotell Sunprime Atlantic View i Playa del Inglés ett utmärkt alternativ. Här bor du centralt, omgiven av alla de genomtänkta detaljer som gjort Sunprime så populärt; fräsch design, frestande menyer, en generös pool och mycket mer. Dessutom bor du på bekvämt gångavstånd från alla nöjen och all shopping i Playa del Inglés.

Fina sandstränder

På Gran Canaria finns mängder av fina sandstränder och vilken som är finast kan diskuteras länge. Den breda stranden Playa de Amadores består av gnistrande vit sand med turkost vatten, och den populära stranden i Playa del Inglés sträcker sig ända till Maspalomas böljande sanddyner. På norra sidan av ön kontrar Las Palmas med den kilometerlånga stranden Las Canteras mitt i staden - perfekt för dig som vill kombinera stad och strand under din resa till Gran Canaria.

Hyr bil på Gran Canaria

Visst är stränderna fantastiska på Gran Canaria, men här finns mycket mer att se, öns huvudstad Las Palmas är bara ett exempel, och du kommer stöta på många fler om du bara kör upp i bergen som dominerar öns centrala delar. Här väntar dramatisk natur, vackra byar och kanske en veckomarknad där du kan göra små och stora fynd. Om du väljer att boka en resa till Gran Canaria med Ving, kan du snabbt och enkelt hyra en bil som väntar på dig när du kommer fram. Och du behöver inte boka den för hela resan, vissa dagar vill man ju bara ligga på stranden. Därför kan du hyra bil från tre dagar och uppåt.

Shopping, restauranger och nattliv

Det är lätt att ta sig runt på Gran Canaria på egen hand, och det smidigaste är att hyra en bil. Las Palmas är definitivt värt ett besök med sitt breda utbud av shopping och restauranger, här finns fler lokalinvånare än turister och staden känns mer spansk än många andra resmål. På södra sidan av ön hittar du allra störst utbud av butiker, restauranger och nattliv i Playa del Inglés och Puerto Rico, dit du enkelt kan resa om du väljer att bo i någon av de lugnare orterna.
Hitta ditt hotell
Stränder

Stränder på Gran Canaria

Alla badstränder i Spanien är offentliga, så du har alla chanser att hitta din egen favoritstrand. Förutom stränderna på ditt resmål finns det många fler att besöka. På de flesta stränder finns solstolar och parasoll att hyra, samt faciliteter och vattensporter. I Arguineguín, Playa del Inglés, Puerto Rico, Playa de Amadores, Costa Meloneras, Puerto de Mogán och Maspalomas väntar flera fina stränder med finkornig, ljus sand. Dessa stränder är i allmänhet barnvänliga. I Las Palmas finns en flera kilometer lång sandstrand som är lämplig för barn, men stora vågor kan förekomma. I Playa del Cura finns en liten badvik med småsten och grovkornig sand. I San Agustín finns en medelstor strand med små stenpartier och i Playa de Taurito finns en mindre strand med lavasand.

Flera stränder på Gran Canaria har infört rökförbud

Detta berör i nuläget följande stränder men fler kan tillkomma; Marañuelas, The Lajilla, Patalavaca, Aquamarina, Anfi del Mar, Puerto Rico, Amadores, Playa del Cura, Playa Taurito och stranden i Mogan. Rökförbudet gäller på 75 procent av stränderna. Det innebär att det finns speciella utmärkta rökzoner med askkoppar att tillgå på varje strand. Överträdelse av dessa förbud kan leda till stora belopp i böter. Skyltar på respektive strand visar vilka områden det gäller.
Mat, dryck och nattliv

Mat och dryck på Gran Canaria

Det äkta kanariska köket finns på menyerna i de flesta restauranger. Där hittar du oftast mat med inslag från både Kanarieöarna och från övriga Spanien. Det kan vara dagens fisk som serveras på enkelt vis med vitlök, kokt potatis och grönsaker. Många erbjuder också så kallade tapas, som ofta ligger bland förrätterna på menyn. Ofta brukar du beställa det man vill ha och delar runt bordet. Utmed hela kusten och även i inlandet är det vanligt med menyer på flera språk. Det är dock inte ovanligt att servitören endast pratar spanska. Efter maten händer det ofta att du får ett litet glas ställt framför dig. Det är en kanarisk specialitet, Ron Miel (honungsrom), och den brukar ingå i priset.

Restauranger på Gran Canaria

Restaurangutbudet på Gran Canaria varierar stort mellan sommar och vinter. Högsäsongen infaller under vintern och då är utbudet som störst. Vissa restauranger stänger däremot under hela eller delar av sommaren. Spanjorerna själva går gärna på restaurang och umgås. Barn är välkomna i stort sett överallt. Det är långt ifrån ovanligt att barnen får mer uppmärksamhet än sina föräldrar, ibland i form av en tillsmugglad godisklubba. Serviceavgift är ibland inräknad i notan, ibland inte. Tycker du att servicen varit bra så lägg på 10 procent i dricks, det är en viktig del av servitörens lön. De spanska restaurangerna har oftast lunchöppet kl. 13.00-16.00, och middagsöppet från kl. 20.00.

Exempel på kanariska specialiteter

Papas arrugadas
Skalpotatis kokt i vatten som är så salt att en del vätska dragits ut ur knölen. Resultatet är en potatis med vackert skrynkligt och saltskimrande skal. Den serveras ofta med Mojo Rojo - en sås med bland annat paprika, chili och olja.

Mojo verde
En sås med koriander, vinäger och kummin. Brukar serveras med stekt fisk, men fungerar egentligen med alla sorters mat.

Puchero
Ett mellanting mellan soppa och gryta. Innehåller ofta saffran, chorizo, kikärter och potatis.

Potaje de berros
En tjock soppa med bland annat vattenkrasse, fläskkött, majs, potatis och kummin.

Ensalada mixta
Blandad sallad med tonfisk och ägg. Övriga ingredienser varierar, men kan vara sparris, avokado, morot, tomat, sallad eller vad man har till hands. Dressingen stänker du på själv.

Gofio
En typ av majsgröt som serveras stekt eller kokt som ett tillbehör i stället för potatis, ris eller pasta. En del tycker att det påminner om polenta.

Ost
På Kanarieöarna produceras en mängd olika ostar, som alla är riktigt goda. De ystas av både ko-, get- och fårmjölk eller blandningar av dessa. Ost heter queso på spanska och rökt ost heter queso ahumado. En av de mest kända spanska ostarna heter Manchego och kommer visserligen inte från Kanarieöarna, men påminner mycket om kanariska ostar. Den har en svart skorpa och mild, karakteristisk smak med en viss syrlighet. Du bör själv smaka dig fram bland de olika varianterna.

Andra spanska specialiteter är paella, den berömda risrätten med saffran, skaldjur, grönsaker och fisk eller kött. Men även gazpacho, en läskande soppa gjord på tomater, grönsaker, vitlök och ett stänk av vinäger. Den serveras kall och endast under sommarmånaderna. Riktigt gott i värmen!

Tapas

Tapas och Spanien hör ihop. Det började som en gratis skinkskiva ovanpå drinken och har nu utvecklats till små munsbitar av allt möjligt. Spanjorerna själva äter oftast tapas som förrätt, men du kan komponera ihop en hel måltid genom att beställa in flera olika. Det finns mängder av olika tapas att välja mellan, från oliver och minipickles till olika typer av marinerad fisk och skaldjur. Ett bra sätt att provsmaka tapas är att beställa un variado, då får du en lite större tallrik med olika typer av tapas på.

Drycker

Vinodlingen på Gran Canaria är nästan lika gammal som spanjorernas närvaro på ön, det vill säga 500-600 år. Redan på 1600-talet började man exportera vin till England, och det kanariska Malvoisir-vinet blev snart högt skattat i stora delar av Europa. Idag har ön tilldelats två olika ursprungsbeteckningar: AOC Monte Lentiscal och AOC Gran Canaria. De inhemska vinerna kan vara svåra att finna i butiker och på restauranger, men vingårdarna välkomnar besökare för provsmakning och köp. Om du inte får tag på öns eget vin finns det oftast många goda spanska sorter att välja mellan.

Cava
Spanskt mousserande vin heter cava. Vinet konkurrerar väl i både smak och kvalitet med den franska champagnen, fast till halva priset eller lägre. De mest kända vinhusen är Freixenet och Codorniu.

Sangria
En dryck som framför andra förknippas med Spanien är den populära sangrian. Den är baserad på vin, framför allt rödvin, frukt och ibland lite konjak. Serveras oftast i karaff och kan vara härligt läskande utan att vara alltför alkoholstark.

Öl
Tropical och Dorada är bland med de mest kända ölsorterna på Kanarieöarna. Tropical produceras på Gran Canaria och Dorada på Teneriffa. Även andra spanska ölsorter, som till exempel Cristal, finns nästan överallt. Dessutom hittar du Carlsberg, Tuborg och Heineken i många barer och butiker.

Ron Miel
Är ett slags honungsrom som är en typiskt kanarisk dryck. Den serveras ofta efter maten, som en digestif.

Spanskt kaffe

Kaffe är mycket populärt i Spanien. Det spanska kaffet är ofta väldigt starkt. Vill du beställa det som mest liknar svenskt kaffe ber du om café melitta eller café filtro. En café solo är en liten kopp espresso och en café con leche är en kopp starkt kaffe med varm mjölk. Café con leche dricks huvudsakligen till frukost.

Nattlivet på Gran Canaria

Gran Canarias nöjesliv varierar mellan de olika orterna. Några av de mer populära ställena är Yumbo eller Kasbah i Playa de Inglés, shoppingcentret i Puerto Rico, samt Las Palmas. Här finns ett bra utbud av barer, pubar, dansställen och nattklubbar. Här samlas också mängder av lokala invånare, speciellt på helgerna, och då råder det en livlig stämning här. De flesta barer har öppet fram till småtimmarna och många nattklubbar har öppet frampå morgonen. I de lite mindre orterna är nattlivet lugnare och mer begränsat.
Shopping

Shopping på Gran Canaria

Prisnivåerna på Gran Canaria är generellt lite lägre än i Sverige, då det är ett frihandelsområde med mycket låg moms. Det kan vara värt att kika lite extra på skor, väskor, parfym, kosmetik, elektronik, tobak, alkohol och märkesartiklar. Guld och silver är inte speciellt billigt, även om det finns ett bra utbud. Pärlkedjor och smycken av kända designers är betydligt billigare än hemma, liksom märkesklockor och pennor.

På Gran Canaria finns en del shoppingcenter som i de flesta fall har öppet hela dagen, i alla fall fram till kvällen. Utbud kan variera en hel del. På spanska kallas shoppingcenter för 'Centro comercial' eller kommersiellt center och kan bestå av butiker, restauranger, barer, nattklubbar med mera. Planerar du att inhandla något men är osäker på kvalitet eller exakt butik, kan du kontakta en Vingvärd så kan de rekommendera den bästa butiken för just det du söker.

Shoppingcenter på Gran Canaria

Utöver de på Vings resmål finns det några shoppingcenter som erbjuder bra och trevlig shopping:

Atlántico
Ligger längst med motorvägen i staden Vecindario, inte så långt från flygplatsen. Här finns internationella butiker och restauranger. De har vanligtvis öppet måndag till lördag 10.00–22.00 samt några få söndagar under året. Restaurangerna har öppet till stängning.

El Mirador
Ligger norr om Telde längst med motorvägen och erbjuder ett brett utbud av både butiker och restauranger. De har vanligtvis öppet måndag till lördag kl. 10.00–22.00 samt några få söndagar under året.

Marknader på Gran Canaria

På Gran Canaria pågår nästan alltid en marknad i någon av öns orter och byar. Här brukar man sälja jordbruksprodukter och olika former av hantverk. Det kan vara trevligt att besöka en av dessa under sin semestervistelse, speciellt om det finns en i närområdet. Då marknaderna oftast stänger vid siesta rekommenderas det att du är tidigt ute. Några av de mest populära marknaderna finner du i Arguineguín (tisdag), Maspalomas (onsdag och lördag), Puerto de Mogán (fredag) och Las Palmas (söndag).
Sport och Träning

Sport och träning på Gran Canaria

På Gran Canaria finns det gott om sportaktiviteter för olika intressen.

Vandring

Som lite omväxling till semestern på stränderna och i städerna erbjuder Gran Canaria massvis med vandringsleder. Totalt finns över 800 kilometer vandringsleder på ön som du kan utforska på egen hand eller i grupp.

Cykelturer

Hyr en cykel eller följ med på en arrangerad cykeltur. Det finns flera olika turer beroende på konditionsnivå. Vill du ha ett enklare alternativ kan du hyra en elcykel där du får lite extra hjälp av cykeln upp i bergen. Med cykel på Gran Canaria får du uppleva grönskande landskap och spektakulära kustscenerier.

Dykning och snorkling för hela familjen

Oavsett om du aldrig gjort det förut eller om du är certifierad dykare kan du dyka och snorkla i vattnen kring Gran Canaria. Här finns kurser och turer både för nybörjare och veteraner. Din Vingvärd kan ge dig mer information och hjälpa dig boka en plats. Detta är en aktivitet som passar hela familjen.

Golf

Spela golf på Gran Canaria som erbjuder golfbanor med stor variation och som passar alla typer av spelare. Du finner fina golfbanor strax utanför Puerto de Mogán, Costa Meloneras, Maspalomas, Puerto Rico, Playa de Amadores, Playa del Cura och Las Palmas.
Aktiviteter och sevärdheter

Aktiviteter på Gran Canaria

Gran Canaria bjuder på roliga utflykter och familjevänliga attraktioner. Här finns något för alla!

Vinprovning

De kanariska vinerna skäms inte för sig, även om de numera är ganska okända utanför ön. Vissa vingårdar välkomnar besökare, både för avsmakning, köp och information.

Karnevaler

Den årliga karnevalen är en stor folkfest på Gran Canaria. Under karnevalsveckorna är det livligt på gatorna, speciellt runt hotellen längs Avenida Tirajana i Playa del Inglés. Vissa gator är tidvis avstängda och musik brukar spelas till sen natt/tidig morgon. En annan årlig folkfest i Maspalomas/Playa del Inglés är Pridefestivalen. Det finns även en pridefestival under vintern, Maspalomas Winter Pride som vanligtvis arrangeras i november. Förhållandena är i stort sett desamma som under karnevalen.

Poema del Mar Aquarium

Poema del Mar är en av Gran Canarias största besöksmål - en förtrollande värld under ytan! Att kalla Poema del Mar ett jättelikt akvarium är ingen överdrift. Sammanfattat finns här fiskar, marina däggdjur och dessutom en introduktion till världshavens flora och fauna som är helt unik.

Spa

Både Amadores och San Agustín har spaanläggningar med thalassoterapi. Här finner du tempererade saltvattenbassänger och bubbelbad. Du kan också beställa olika former av massage, lerbad, algterapi med mera. I Meloneras finns ett spa med bland annat saltvattenbad, eucalyptus- och saltrum, samt turkisk hamam. Du kan också slappna av vid någon av bassängerna på spaområdet.

Djuphavsfiske

Djuphavsfiske är en aktivitet för alla som gillar spänning och fiske. Här får du välja om du vill fiska eller endast vill njuta av en dag på havet. Med lite tur kan du se delfiner under dagens färd. Kontakta din Vingvärd för mer information om turer och avgångsplatser.

Sevärdheter på Gran Canaria

Gran Canaria erbjuder en mängd sevärdheter och kanske är det just därför Gran Canaria är ett av våra populäraste resmål. Det bästa sättet att se och uppleva Gran Canaria är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare.

Ingenio

I Ingenio hittar du öns största handarbetscentrum, Museo de Piedra, där man vårdar öns hantverkstraditioner. För att ta sig till Ingenio från sydkusten: åk först mot Las Palmas. Ta sedan av på GC-100 mot Agüimes och åk vidare mot Ingenio.

Att uppleva i Las Palmas

Las Palmas är känt för att vara öns kulturella centrum, samt den bästa platsen för shopping. Här finner du diverse butiker och märkeskläder, men även spännande museer, evenemang och mycket mer. Under februari hålls bland annat karnevalen i Las Palmas, och strax därpå i maj startar operafestivalen. Utöver de större evenemangen så förekommer mindre föreställningar i olika former. Bland dessa är klassiska konserter i Santo Domingokyrkan, internationella musikfestivaler med blandade teman och föreställningar i Catalinaparken. Du kan även besöka stadsteatern Perez Galdos för olika konserter, teater- och musikevenemang eller auditoriet Alfredo Kraus för opera och orkester. Las Palmas har en fulltalig filharmonisk orkester som ger konserter i just auditoriet Alfredo Kraus, ofta på fredagar. Vill du se mer av staden kan du åka med en sightseeingbuss. Det finns flera olika sightseeingbussar i staden som avgår dagligen från olika hållplatser. Här kan du passa på att ta dig till en annan stadsdel eller besöka Las Canteras-stranden som ligger vid staden.

Sevärdheter i Teror

Byn Teror är mest känd för det som hände här år 1481, då Madonnan uppenbarade sig i ett pinjeträd som växte intill kyrkan. Det gav upphov till en kult kring Nuestra Señora del Pino och år 1767 invigdes den kyrka som vi ser idag. Själva madonnabilden kan te sig märkligt diskret i sin överdådiga silverinramning, men det är bara början. Ett besök i skattkammaren visar på de ytterligare rikedomar som samlats kring det som idag är öns skyddshelgon. Men kyrkan är bara en del av Terors attraktion. Själva byn sägs vara en av Gran Canarias vackraste sevärdheter med sin välbevarade arkitektur. Den är väl värd ett besök både för resan dit och för sin egen skull. Från Playa del Inglés kör du enklast vägen mot Fataga, nr CG-60, och fortsätter sedan via San Mateo till Teror. Då kör du dessutom genom Fataga-dalen, mellan Roque Nueblo och Pico des Nieves. Vägen går genom pinjeskogar, förbi palmlundar och över de solstekta berg som bildar sydsidan av Gran Canarias centrala bergsmassiv. Det tar cirka en och en halv timme från Playa del Inglés med bil. Det kan vara en ansträngande körning på de smala och krokiga, men utmärkta, vägarna. Ett bra tips är att köra motorvägen via Las Palmas på tillbakavägen, eftersom det är enklast.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Gran Canaria är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.

Hur du tar dig runt på Gran Canaria

Det finns gott om alternativ för att ta sig runt på Gran Canaria. Det lokala bussnätet fungerar väl och taxi är förhållandevis billigt. Till grannöarna går det flyg och färjor.

Taxi

Taxi är ett bra och pålitligt färdsätt på Gran Canaria, i synnerhet om det gäller kortare sträckor. Reser ni i sällskap kan det dessutom bli billigare än att ta bussen. Priserna är både reglerade och kontrollerade. För säkerhets skull skall det finnas en cirkaprislista för de vanligaste sträckorna i taxin. Du hejdar oftast bilarna på gatan, men precis som hemma går det också bra att ringa och beställa en taxi.

Moped

Moped finns att hyra på Gran Canaria. Kolla att din reseförsäkring inkluderar framförande av fordon. Om den inte gör det bör du teckna en tilläggsförsäkring innan du reser. Och glöm inte hjälmen.

Cykel

Du kan hyra cykel på Gran Canaria, men observera att ön är mycket kuperad. En cykel kan vara ett bra sätt att komma till de olika stränderna runt södra Gran Canaria, eftersom avstånden kan vara lite för långa att gå. Det finns flera större och mindre företag som hyr ut dem. Hör även med din Vingvärd om möjligheten att följa med på arrangerade cykelutflykter.

Buss

Gran Canaria har ett väl fungerande bussnät och under högsäsong går lokalbussar i skytteltrafik mellan de större turistorterna. Gran Canarias största bussbolag heter Global Bus och trafikerar hela ön, med den tätaste trafiken reserverad för sydkusten och sträckan upp till Las Palmas.

Flyg

Det går inrikesflyg till bland annat Lanzarote, La Palma, Teneriffa och Fuerteventura från Gran Canarias internationella flygplats i Las Palmas.

Färja

Det finns två stora aktörer, Naviera Armas och Fred Olsen, som har ett flertal rutter från Las Palmas till grannöarna.
Fakta

Tidsskillnad

Svensk -1 timme.

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 6 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Gran Canaria året runt.

Du kan dessutom resa med Ving till Gran Canaria året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Gandos flygplats utanför Las Palmas.

Läs mer om transfer under varje resmål.
Väder
 • januari
21°16°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
21°16°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
22°17°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • maj
23°18°
9
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juni
24°19°
10
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
25°21°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
26°22°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
26°22°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
26°21°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
24°18°
5
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • december
22°17°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
Gran Canaria har ett milt och behagligt klimat året om. I norr ligger Las Palmas, där klimatet karakteriseras av svala havsvindar och ett milt klimat. På den södra delen av ön ligger resmålen Arguineguín, Costa Meloneras, Maspalomas, Playa de Amadores, Playa del Cura, Playa del Inglés, Playa de Taurito, Puerto de Mogán, Puerto Rico, och San Agustin, och här kan man räkna med många soliga dagar året runt. Golfströmmen gör att vattentemperaturen ligger på 18-23 grader året runt.

Ett unikt väderfenomen som förekommer över Kanarieöarna är Calima. Det uppstår när varma och torra vindar blåser över Atlanten och tar med sig sanddamm från Sahara. Det kan inträffa flera gånger per år, oftast vintertid, men sker ibland även under sommaren. Då brukar temperaturerna stiga, sikten kan vara dålig och du kan bli torr i halsen. Därför är det viktigt att följa hotellens och lokala myndigheters råd.

Mars, april och maj

Under våren ökar antalet soltimmar, och dagstemperaturerna klättrar mot 22 grader. Antalet regndagar sjunker vilket är än mer tydligt på Gran Canarias södra sida. Vattentemperaturen ligger fortsatt runt 18-19 grader.

Juni, juli och augusti

Under sommaren går temperaturen upp mot 26 grader under dagen. Även nätterna är behagligt varma, med en temperatur som oftast ligger över 19 grader. Juni, juli och augusti är även den torraste perioden och nederbörd förekommer sällan mer än någon dag i månaden. Vattentemperaturen ligger på ca 22 grader.

September, oktober och november

Under hösten är det fortfarande varmt på Gran Canaria, lufttemperaturerna ligger oftast runt 25 grader. Det kan förekomma lite mer regn jämfört med sommarmånaderna juni-augusti. Antalet regndagar är färre på den södra sidan av Gran Canaria än vad de är på den norra sidan. Vattentemperaturen ligger kvar kring 21-22 grader.

December, januari och februari

Vinter på Gran Canaria är som sommar i Sverige, fast med varmare vatten och färre regndagar. Dagstemperaturer på 21-22 grader varvas med svalare kvällar då lufttemperaturen kan krypa ner till 15 grader. Vattentemperaturen ligger dock kvar på 18-19 grader.

Erbjudanden till Gran Canaria

Prisexempel 10 eller 11 dagar

Om du väljer en paketresa med reguljärflyg kan du välja vilken dag du vill resa och hur länge du vill vara borta. Här visar vi prisexempel med 10 eller 11 nätter på ett hotell.

Apartamentos Amazonas
Apartamentos Amazonas
Playa del Inglés, Gran Canaria, Spanien
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 11 dagar, 10 hotellnätter
 • Avresa 30 nov 2022 från Stockholm
Inkl. incheckat bagage
Flyg och 10 hotellnätter
30 nov 2022 från Stockholm
Servatur Montebello
Servatur Montebello
Puerto Rico, Gran Canaria, Spanien
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 11 dagar, 10 hotellnätter
 • Avresa 12 dec 2022 från Stockholm
Inkl. incheckat bagage
Flyg och 10 hotellnätter
12 dec 2022 från Stockholm
Gloria Palace San Agustin Thalasso & Hotel
Gloria Palace San Agustin Thalasso & Hotel
San Agustin, Gran Canaria, Spanien
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 11 dagar, 10 hotellnätter
 • Avresa 10 dec 2022 från Stockholm
Inkl. frukost
Inkl. incheckat bagage
Inkl. frukost
Flyg och 10 hotellnätter
10 dec 2022 från Stockholm

Resor till Gran Canaria

concept-logo
Arguineguín
 • Barnvänligt
 • Mat & Dryck
På Sunwing Arguineguín Seafront trivs famljen. Hotellet som är ett av våra bästa familjehotell på Gran Canaria erbjuder ett brett utbud av faciliteter och rymliga lägenheter för av sällskap.
concept-logo
Playa del Inglés
 • Stränder
 • Nöjesliv
 • Mat & Dryck
Playa del Inglés är ett av Vings populäraste resmål, med ett stort utbud av det mesta, vare sig du ska resa med barn eller i vuxet sällskap. Reser du utan barn rekommenderar vi Sunprime Atlantic View.
concept-logo
Playa del Cura
 • Mat & Dryck
 • Stränder
I Playa del Cura har vi ett av våra bästa hotell på hela Gran Canaria: Ocean Beach Club – Gran Canaria, ett barnvänligt hotell där du bor vid stranden och kan boka en resa med All Inclusive.
Puerto Rico
 • Mat & Dryck
 • Stränder
 • Shopping
I Puerto Rico erbjuder Ving hotell för alla: Family Garden-hotell för dig som reser med barn, vuxenhotell för dig som reser utan barn, och naturligtvis hotell med All Inclusive.
San Agustin
 • Mat & Dryck
 • Stränder
 • Shopping
I Vings San Agustín bor du nära både stranden, centrum och de många restaurangerna, vilket gör att det länge varit ett av våra mest populära resmål.
Playa de Amadores
 • Stränder
 • Mat & Dryck
 • Barnvänligt
I Playa de Amadores väntar vårt barnvänliga Mirador del Atlantico, för en skön resa med hela familjen. Här finns också en av Gran Canarias vackraste stränder, väl skyddad innanför två pirar.
Costa Meloneras
 • Mat & Dryck
 • Stränder
 • Barnvänligt
I Costa Meloneras är det inte svårt att hitta lyxhotell på bekvämt avstånd från stranden. Costa Meloneras är helt enkelt Gran Canaria för finsmakare.
 • Mat & Dryck
 • Barnvänligt
 • Stränder
Puerto de Mogán är som gjort för en semester i vackra omgivningar. Här äter du gott på de många restaurangerna och badar vid stranden mitt i byn. Varför inte boka en hyrbil tillsammans med din resa?
Maspalomas
 • Stränder
 • Barnvänligt
 • Mat & Dryck
Varför inte boka en resa för hela familjen till vårt barnvänliga hotell Maspalomas Princess? Här bor du lugnt och skönt, med Playa del Inglés på bekvämt avstånd.
Las Palmas
 • Shopping
 • Stränder
 • Mat & Dryck
Om du bokar en resa till Las Palmas får du också en resa till sol, bad, storstadsliv och golf. Välj mellan flera bra hotell, många av dem direkt vid den långa Las Canteras-stranden.
Playa de Taurito
 • Stränder
Playa de Taurito erbjuder en resa med mycket lugn och ro på trevliga hotell en bit från stranden och centrum. Varför inte boka ett hotell med All Inclusive?

Den stora Gran Canaria-guiden

Gran Canaria är mångas favoritresmål och varje år reser hundratusentals svenskar hit. Här får du hjälp att hitta det perfekta resmålet för dig på den populära ön.

Gran Canaria är mångas favoritresmål och varje år reser hundratusentals svenskar hit. Här får du hjälp att hitta det perfekta resmålet för dig på den populära ön.
Paco Pardomo

Pacos bästa Gran Canaria tips

Få känner till Gran Canaria bättre än Sunwing Arguineguíns Service Manager Paco. Här delar han med sig av sina bästa tips på vad man inte får missa när man besöker ön.

Få känner till Gran Canaria bättre än Sunwing Arguineguíns Service Manager Paco. Här delar han med sig av sina bästa tips på vad man inte får missa när man besöker ön.
Piementos de padron

Restauranger du inte får missa på Gran Canaria

Att uppleva ny mat är en stor del av semestern!
Här tipsar vi om sex restauranger på Gran Canaria som du inte får missa nästa gång du besöker ön.

Att uppleva ny mat är en stor del av semestern! Här tipsar vi om sex restauranger på Gran Canaria som du inte får missa nästa gång du besöker ön.
Cykeltur på Gran Canaria

Gran Canaria på två hjul

Oavsett om du är i toppform eller inte, bör du uppleva Gran Canaria på cykel. Här kan du läsa om när vår kollega Rasmus upplevde Gran Canarias fantastiska natur på elcykel tillsammans med sin familj.

Oavsett om du är i toppform eller inte, bör du uppleva Gran Canaria på cykel. Här kan du läsa om när vår kollega Rasmus upplevde Gran Canarias fantastiska natur på elcykel tillsammans med sin familj.
Claudia Galli Concha på en segelbåt

Charterresa till Gran Canaria

Läs om Claudia Galli Conchas vecka på Gran Canaria och hennes första upplevelse av charter. Avkopplande tid vid poolen och havet i kombination med god mat och dryck på härliga Sunwing Arguineguin, fick Claudia att upptäcka charmen med charterresor.

Läs om Claudia Galli Conchas vecka på Gran Canaria och hennes första upplevelse av charter. Avkopplande tid vid poolen och havet i kombination med god mat och dryck på härliga Sunwing Arguineguin, fick Claudia att upptäcka charmen med charterresor.

Utvald partner

Lopesan Hotels & Resorts

Hotelltips på Gran Canaria

Om du vill njuta av riktigt bra boende på Gran Canaria kan vi tipsa om mycket omtyckta Lopesan Hotels & Resorts.

Läs mer och boka

Sök din resa till Gran Canaria
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.