Se hotell (14)

Maspalomas är perfekt när du ska resa med familjen: gott om aktiviteter, barnvänliga hotell och en fantastisk strand. Missa inte vårt Family Garden hotell Tabaiba Princess.

Söker du en resa med ett familjevänligt semesterlugn samtidigt som du har ett livligt nöjesliv inom bekvämt räckhåll? Då ska du resa till Maspalomas, ett välplanerat resmål med breda promenader och lågt byggda hotell, som ligger på ett stort och flackt område. Maspalomas ligger som en grön oas strax ovanför det fantastiska ökenområdet mitt emellan sandstränderna Playa de Maspalomas och Playa del Inglés. Orten har blivit ett favoritresmål för familjer, eftersom tempot är lugnt och det finns mycket att göra för stora och små barn. Äventyrsbadet Aqualand lockar med vattenrutschbanor, leksjöar och plaskvänliga bassänger. Holiday World har karuseller, bowling och underhållning, och någon mil norrut ligger Palmitos Park med sin exotiska trädgård och färgglada papegojor. På promenadavstånd ligger också en av Gran Canarias populära golfbanor med 18 hål. Och som det inte vore nog så ligger ju Maspalomas på sydkusten, där man kan njuta av öns bästa klimat.

Stranden i Maspalomas

I Maspalomas handlar semestern mycket om stranden. Fem kilometer lång, bred och böljande sträcker den sig ända in till Playa del Inglés - så här finns gott om plats för alla besökare. Barnfamiljer brukar hålla till längs den välordnade strandremsan vid fyren, där det finns solstolar, parasoller, vattenaktiviteter och restauranger. Andra väljer att bre ut handduken mellan sanddynerna eller helt enkelt promenera längs vattenbrynet.

Barnvänliga hotell

Med ett drygt tjugotal hotell att välja bland säger det sig själv att du kan hitta ett som passar just din resa, vare sig du vill bo i lägenhet eller bungalow. På vårt Family Garden-hotell Tabaiba Princess bor du allra bäst om du ska resa med barn. Här finns bland annat ett härligt poolområde med en konstgjord strand. Vill du ha det extra bekvämt under semestern kan du dessutom köpa till All Inclusive. Ett annat hotell som passar bra för familjer är vårt Family Comfort-hotell Palm Oasis. Här finns både barnpool, aktiviteter och lägenheter utrustade med det mesta du kan behöva för en lyckad familjesemester.

Maspalomas - öppet året runt

Reser du med Ving kan du välja mellan bekväm charter eller resor med valfri reslängd – året runt. Oavsett om du vill ha en bekväm chartervecka eller en resa på de datum som passar dig så kan du välja bland flera av våra bästa hotell, du har tillgång till vår service och du kan följa med på våra utflykter. Med Ving kan du skräddarsy din resa, från tre dagar och uppåt.

Bra att veta
 • Kilometerlånga sandstränder
 • Family Garden
 • All Inclusive
 • Många hotell
 • Resor året runt
 • Bra klimat
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Maspalomas

Väder
 • januari
21°16°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
21°16°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
22°17°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • maj
23°18°
9
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juni
24°19°
10
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
25°21°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
26°22°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
26°22°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
26°21°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
24°18°
5
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • december
22°17°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
Stränder
Den välskötta och finkorniga stranden är ca 6 km lång och på vissa ställen 100 m bred. Då det är mycket långgrunt vid lågvatten kommer en badmadrass väl till pass. Det är ett populärt nöje är att promenera längs med vattenbrynet. På en del av stranden kan du söka skydd bland sanddynerna om det blåser mycket. Barnfamiljer brukar hålla till längs den välordnade strandremsan vid fyren, där det finns solstolar, parasoller, vattenaktiviteter. Här ligger även en liten strandpromenad med restauranger och butiker. Närmast fyren är botten stenig vid lågvatten. Vid stranden finner du toaletter, duschmöjligheter och många olika aktiviteter.

Sol och bad på Gran Canaria

Alla badstränder i Spanien är offentliga, så du har alla chanser att hitta din egen favoritstrand. Förutom stränderna på ditt resmål finns det många fler att besöka. På de flesta stränder finns solstolar och parasoll att hyra.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 6 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Maspalomas året runt.

Du kan dessutom resa med Ving till Maspalomas året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Gandos flygplats utanför Las Palmas.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Maspalomas. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Gando strax utanför Las Palmas till ditt hotell är ca 45 minuter till 2 timmar (ca 32 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Mat, dryck och nattliv
I Maspalomas finns ett flertal restauranger och ett fåtal barer. Här hittar du både lokala menyer och mer internationella alternativ. Många restauranger ligger vid köpcentren eller strandpromenaden.

Mat och dryck på Gran Canaria

Det äkta kanariska köket finns på menyerna i de flesta restauranger. Där hittar man oftast mat med inslag från både Kanarieöarna och från övriga Spanien. Det kan vara dagens fisk som serveras på enkelt vis med vitlök, kokt potatis och grönsaker. Många erbjuder också så kallade tapas, som ofta ligger bland förrätterna på menyn. Ofta brukar man beställa det man vill ha och delar runt bordet. Utmed hela kusten och även i inlandet är det vanligt med menyer på flera språk. Det är dock inte ovanligt att servitören endast pratar spanska. Efter maten händer det ofta att du får ett litet glas ställt framför dig. Det är en kanarisk specialitet, Ron Miel (honungsrom), och den brukar ingå i priset.

Exempel på kanariska specialiteter

Papas arrugadas – skalpotatis kokt i vatten som är så salt att en del vätska dragits ut ur knölen. Resultatet är en potatis med vackert skrynkligt och saltskimrande skal. Den serveras ofta med Mojo Rojo.
Mojo Rojo - en sås med bl.a. paprika, chili och olja, serveras vanligtvis till papas arrugadas.
Puchero – ett mellanting mellan soppa och gryta. Innehåller ofta saffran, chorizo, kikärter och potatis.
Mojo verde – en sås med koriander, vinäger och kummin. Brukar serveras med stekt fisk, men fungerar egentligen med alla sorters mat.
Potaje de berros – en tjock soppa med bland annat vattenkrasse, fläskkött, majs, potatis och kummin.
Ensalada mixta - blandad sallad med tonfisk och ägg. Övriga ingredienser varierar, men kan vara sparris, avokado, morot, tomat, sallad eller vad man har till hands. Dressingen stänker du på själv. Ofta räcker en ensalada mixta till lunch om du äter bröd till.
Gofio - en typ av majsgröt som serveras stekt eller kokt som ett tillbehör i stället för potatis, ris eller pasta. En del tycker att det påminner om polenta.

Andra spanska specialiteter är paella, den berömda risrätten med saffran, skaldjur, grönsaker och fisk eller kött. Men även gazpacho, en läskande soppa gjord på tomater, grönsaker, vitlök och ett stänk av vinäger. Den serveras kall och endast under sommarmånaderna. Riktigt gott i värmen!

Tapas

Tapas och Spanien hör ihop. Det började som en gratis skinkskiva ovanpå drinken och har nu utvecklats till små munsbitar av allt möjligt. Spanjorerna själva äter oftast tapas som förrätt, men man kan komponera ihop en hel måltid genom att beställa in flera olika. Det finns mängder av olika tapas att välja mellan, från oliver och minipickles till olika typer av marinerad fisk och skaldjur. Ett bra sätt att provsmaka tapas är att beställa un variado, då får du en lite större tallrik med olika typer av tapas på.

Drycker

Vinodlingen på Gran Canaria är nästan lika gammal som spanjorernas närvaro på ön, d.v.s. 500-600 år. Redan på 1600-talet började man exportera vin till England, och det kanariska Malvoisir-vinet blev snart högt skattat i stora delar av Europa. Idag har ön tilldelats två olika ursprungsbeteckningar: AOC Monte Lentiscal och AOC Gran Canaria. De inhemska vinerna kan vara svåra att finna i butiker och på restauranger, men vingårdarna välkomnar besökare för provsmakning och köp. Om du inte får tag på öns eget vin finns det oftast många goda spanska sorter att välja mellan.

Cava

Spanskt mousserande vin heter cava. Vinet konkurrerar väl i både smak och kvalitet med den franska champagnen, fast till halva priset eller lägre. De mest kända vinhusen är Freixenet och Codorniu.

Sangria

En dryck som framför andra förknippas med Spanien är den populära sangrian. Den är baserad på vin, framför allt rödvin, frukt och ibland lite konjak. Serveras oftast i karaff och kan vara härligt läskande utan att vara alltför alkoholstark.

Öl

Tropical och Dorada är bland med de mest kända ölsorterna på Kanarieöarna. Tropical produceras på Gran Canaria och Dorada på Teneriffa. Även andra spanska ölsorter, som till exempel Cristal, finns nästan överallt. Dessutom hittar du Carlsberg, Tuborg och Heineken i många barer och butiker.

Spanskt kaffe

Kaffe är mycket populärt i Spanien. Det spanska kaffet är ofta väldigt starkt. Vill du beställa det som mest liknar svenskt kaffe ber du om café melitta eller café filtro. En café solo är en liten kopp espresso och en café con leche är en kopp starkt kaffe med varm mjölk. Café con leche dricks huvudsakligen till frukost.

Ron Miel

Ron Miel är ett slags honungsrom som är en typiskt kanarisk dryck. Den serveras ofta efter maten, som en digestif.

Restauranger på Gran Canaria

Restaurangutbudet på Gran Canaria varierar stort mellan sommar och vinter. Högsäsongen infaller under vintern och då är utbudet som störst. Vissa restauranger stänger däremot under hela eller delar av sommaren. Spanjorerna själva går gärna på restaurang och tar det inte så högtidligt, men man förväntas vara någorlunda snyggt klädd. Barn är välkomna i stort sett överallt. Det är långt ifrån ovanligt att barnen får mer uppmärksamhet än sina föräldrar, ibland i form av en tillsmugglad godisklubba.
Serviceavgift är ibland inräknad i notan, ibland inte. Tycker du att servicen varit bra så lägg på 10 % i dricks, det är en viktig del av servitörens lön. När du har fått ett bord är det ditt tills du lämnar restaurangen, här räknar man inte med tidsbegränsade sittningar som i Sverige. De spanska restaurangerna har oftast lunchöppet kl. 13.00-16.00, och middagsöppet från kl. 20.00.
Maspalomas har ett relativt litet utbud av nattliv. För ett större utbud rekommenderas Playa del Inglés, som ligger ca tio minuter bort med taxi eller buss. Där finner du ett flertal restauranger, barer, diskotek och nattklubbar. De flesta ligger främst kring shoppingcentren, varav Kasbah anses som det bästa. Barerna och diskoteken besöks även av inhemsk befolkning, speciellt i veckosluten. Nattlivet börjar oftast sent och slutar frampå morgonen.

Nattlivet på Gran Canaria

Gran Canarias nöjesliv varierar mellan de olika orterna. Några av de mer populära ställena är Kasbah i Playa de Inglés, shoppingcentret i Puerto Rico, samt Las Palmas. Här samlas mängder av lokala invånare, speciellt på helgerna.
Shopping
I Maspalomas finns bra shopping. I köpcentren Varadero i Meloneras och C.C. El Tablero, som bara ligger två kilometer bort, finns ett stort utbud av butiker och kända klädkedjor. I stadsdelen San Fernando ligger affärer vars kunder är den bosatta och arbetande befolkningen. Det innebär lägre priser. Övrigt utbud hittar du i Las Palmas och i Vecindarios affärscenter Atlantico som ligger halvvägs till flygplatsen. Snabbköpen på hotellen är oftast dyrare än vanliga livsmedelskedjor, därför kan det löna sig att storhandla i början av semestern. De finns lite varstans i Playa del Inglés och i San Fernando. Många affärer stänger kl. 13.00-16.00 för siesta, shoppingcenter och livsmedelskedjor brukar ha öppet hela dagen.

Shopping utanför Maspalomas

Shoppingcentret Atlantico eller Las Palmas stad har ett stort utbud av butiker och affärer med varierad shopping. I Playa del Inglés finns flera shoppingcenter. Jumbocenter, Cita och Kashbah, som enbart är uppbyggda för turism kan innebär något högre priser.

Marknad i Maspalomas

Marknad finns i San Fernandos saluhall i Maspalomas. Ett tips är att gå dit tidigt innan det blir för varmt och då utbudet är större. Marknaden hålls på onsdagar och lördagar.

Shopping på Gran Canaria

Prisnivåerna på Gran Canaria är generellt lite lägre än i Sverige, då det är ett frihandelsområde med mycket låg moms. Det kan vara värt att kika lite extra på skor, väskor, parfym, kosmetik, elektronik, tobak, alkohol och märkesartiklar. Guld och silver är inte speciellt billigt, men det kan vara värt att köpa smycken som kräver många arbetstimmar, då arbetskraften är billigare här. Pärlkedjor och smycken av kända designers är betydligt billigare än hemma, liksom märkesklockor och pennor.
Aktiviteter och sevärdheter
I Maspalomas finns en del aktiviteter att välja bland. Här hittar du olika vattensporter som t.ex. vindsurfing, dykning, jetski och kanot. I Maspalomas kan du även spela tennis, hoppa fallskärm, bowla, besöka tivoli eller spela golf på en av Gran Canarias populära golfbanor.

Multiacuatic

Upplev livet under vatten från en glasbottnad katamaran. Turen går genom ett skyddat område, där man får chansen att se både valar och delfiner simma under ytan. Ibland kan turerna ta lite längre tid, då man passar på att göra ett badstopp om vädret tillåter det. Om man mot förmodan varken ser valar eller delfiner bjuder Multiacuatic på en ny tur. Kontakta din Vingvärd för bokning eller mer information.

Dykning och snorkling

Snorkling och dykning finns tillängligt både för nybörjare och erfarna. Kontakta din Vingvärd för mer information eller för att boka en utflykt. Utflykterna är familjevänliga.

Djuphavsfiske

Djuphavsfiske är en aktivitet för alla som gillar spänning och fiske. Här får man välja om man vill fiska eller endast vill njuta av en dag på havet. Med lite tur kan man se delfiner under dagens färd. Kontakta din Vingvärd för mer information.

Upptäck Gran Canaria med hyrbil

Hyrbil är perfekt för dig som uppleva Gran Canaria på egen hand. Det ger möjligheten att planera dagens aktiviteter som man vill, i en takt som passar både dig och ditt ressällskap. På ön finns gott om små byar, vacker natur och folktomma stränder. Och under en dags körning kan du lätt ta dig igenom Gran Canarias fyra klimatzoner.

Gran Canaria med hyrbil - mandelträd, bad och fiske

Vägen upp från öns södra sida till den lilla bergsbyn Fataga går genom karg och torr natur. Men när du kommer till Fatagadalen, som även kallas "De tusen palmernas dal", tar en fantastisk inbjudande grönska över. Gör ett stopp och strosa i byn med dess små fruktträdgårdar. Fortsätt sedan vidare upp i bergen mot Cruz de Tejeda. Innan du kommer till Ayacata svänger du av vid skylten mot Chira. Där kommer du fram till en sjö, en fördämning där man samlar regnvatten för bevattning. Vid sjön kan man fiska och njuta av den frodiga grönskan. Sedan åker tillbaka, mot byn Ayacata. Där ligger några hus och restauranger. Nu är du i mandeldistrikten, som i slutet av januari och under februari slår ut i ljuvlig blom. Fortsätt till Cruz de Tejeda som ligger på ca 1.500 meters höjd. Därifrån kan man se Teneriffa och berget Teide, om vädret tillåter. Önskar du att fortsätta vidare finns det många olika vägar till norra, västra eller östra sidan att välja mellan.

Gran Canaria med hyrbil - blommande alléer, vinodlingar och vulkankratrar

Vägen mot Valsequillo, Tenteniguada och San Mateo är ljuvlig, särskilt då mandeln blommar som mest under februari. I byn San Mateo hålls en stor frukt- och grönsaksmarknad på lördagar och söndagar. Öns mest kända vulkankrater, Caldera de Bandama, är lätt att hitta från San Mateo. Kör först mot Tafira och sväng sedan av mot Pico de Bandama. På vägen upp mot kratern ligger Spaniens äldsta golfklubb, Bandama Golf. På toppen får du fantastisk utsikt över omgivningarna, bort mot Las Palmas. Längst ner i kratern kan du se en övergiven gård. Där finns det en liten odling av bland annat apelsin- och fikonträd. Omgivningarna runt San Mateo, Santa Brigida och Tafira är kända för sina vinodlingar och lokala små bodegor. De flesta vingårdar ligger i området runt Monte Lentiscal i närheten av Santa Brigida.

Vinprovning

De kanariska vinerna skäms inte för sig, även om de numera är ganska okända utanför ön. Vissa vingårdar välkomnar besökare, både för avsmakning, köp och information.

Vandring

Som lite omväxling till semestern på stränderna och i städerna erbjuder Gran Canaria massvis med vandringsleder. Totalt finns över 800 km vandringsleder på ön som man kan utforska på egen hand eller i grupp.

Karnevaler

Den årliga karnevalen är en stor folkfest på Gran Canaria. Under karnevalsveckorna är det livligt på gatorna, speciellt runt hotellen längs Avenida Tirajana i Playa del Inglés. Vissa gator är tidvis avstängda och musik brukar spelas till sen natt/tidig morgon. En annan årlig folkfest i Maspalomas/Playa del Inglés är Pridefestivalen. Det finns även en pridefestival under vintern, Maspalomas Winter Pride som vanligtvis arrangeras i november. Förhållandena är i stort sett desamma som under karnevalen.

Poema del Mar Aquarium

Poema del Mar är Gran Canarias nya höjdpunkt - en förtrollande värld under ytan! Att kalla Poema del Mar ett jättelikt akvarium är ingen överdrift. Sammanfattat finns här fiskar, marina däggdjur och dessutom en introduktion till världshavens flora och fauna som är helt unik.

Spa

Både Amadores och San Agustín har spaanläggningar med thalassoterapi. Här finner du tempererade saltvattenbassänger och bubbelbad. Du kan också beställa olika former av massage, lerbad, algterapi m.m. I Meloneras finns ett spa med bland annat saltvattenbad, eucalyptus- och saltrum, samt turkisk hamam. Du kan också slappna av vid någon av bassängerna på spaområdet.

Ingenio

I Ingenio hittar man öns största handarbetscentrum, Museo de Piedra, där man vårdar öns hantverkstraditioner. För att ta sig till Ingenio från sydkusten: åk först mot Las Palmas. Ta sedan av på GC-100 mot Agüimes och åk vidare mot Ingenio.

Att uppleva i Las Palmas

Las Palmas är känt för att vara öns kulturella centrum, samt den bästa platsen för shopping. Här finner man diverse butiker och märkeskläder, men även museer, evenemang och mycket mer. Under februari hålls bland annat karnevalen i Las Palmas, och strax därpå i maj startar operafestivalen. Utöver de större evenemangen så förekommer mindre föreställningar i olika former. Bland dessa är klassiska konserter i Santo Domingokyrkan, internationella musikfestivaler med blandade teman och föreställningar i Catalinaparken. Man kan även besöka stadsteatern Perez Galdos för olika konserter, teater- och musikevenemang eller auditoriet Alfredo Kraus för opera och orkester. Las Palmas har en fulltalig filharmonisk orkester som ger konserter i just auditoriet Alfredo Kraus, ofta på fredagar. Vill man se mer av staden kan man åka med en sightseeingbuss. Det finns flera olika sightseeingbussar i staden som avgår dagligen från olika hållplatser. Här kan man passa på att ta sig till en annan stadsdel eller besöka Las Canteras-stranden som ligger vid staden. Biljetter går att köpa på bussen eller hos din Vingvärd.

Museer i Las Palmas

Museo Diocesano de Arte Sacro
Museet ligger i Katedralen Santa Ana från 1500-talet. Här kan man studera skisser från de olika skeden då katedralen uppfördes och titta på religiösa skulpturer. Man kan också gå in i den fantastiskt pampiga katedralen och se sig omkring. Tar man sig upp i ett av katedralens torn möts man av en fin utsikt över torget och den gamla stadsdelen.

Casa Museo Colon
Columbusmuseet var på 1400-talet guvernörens residens och Columbus hemvist när han besökte ön.

Museo Canario
För dig om vill veta mer om öns spännande ursprungsbefolkning. Det finns även en stor samling kranier från Cromagnon-tiden.

Casa Museo de Pérez Galdos
Författaren Perez Galdos skrivarlya är bevarad för framtiden.

Centro Atlantico de Arte Moderno
(CAAM), är ett av stadens stora konstcentrum. Beläget i ett vackert välbevarat hus från 1800-talet.

Museo Elder de la Ciencia y la Tecnologia
Ett familjevänligt interaktivt tekniskt och vetenskapsmuseum.

Pueblo Canario
Ett hembygdsmuseum uppfört som en typisk kanarisk by med kanarisk folkmusik, dans och hantverk.

Auditorio Alfredo Kraus
Stadens konserthus som även har föreläsningssalar. En vacker modernistisk byggnad belägen i ena änden av Las Canteras, La Cicer.

Teatro Perez Galdos
En nyrenoverad stadsteater i den gamla delen av staden som bjuder på ett varierat program
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Gran Canaria är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Man kan resa till de flesta stora turistorterna på ön med buss, taxi eller hyrbil. Till grannöarna går det flyg och båt. Kontakta oss för mer information.

Hur du tar dig runt på Gran Canaria

Det finns gott om alternativ för att ta sig runt på Gran Canaria. Det lokala bussnätet fungerar väl och taxi är förhållandevis billigt.

Taxi

Taxi är ett bra och pålitligt färdsätt på Gran Canaria, i synnerhet om det gäller kortare sträckor. Är man fler kan det dessutom bli billigare än att ta bussen. Priserna är både reglerade och kontrollerade. För säkerhets skull skall det finnas en cirkaprislista för de vanligaste sträckorna i taxin. Man hejdar oftast bilarna på gatan, men precis som hemma går det också bra att ringa och beställa en taxi.

Moped

Moped finns att hyra på Gran Canaria. Kolla att din reseförsäkring inkluderar framförande av fordon. Om den inte gör det bör du teckna en tilläggsförsäkring innan du reser. Och glöm inte hjälmen.

Cykel

Man kan hyra cykel på Gran Canaria, men bara de mest förhärdade cyklister ger sig inåt ön. Den är våldsamt kuperad, cyklar man inte rakt uppåt så sliter man i stället ut bromsarna när det börjar gå rakt neråt. Dessutom blir det mycket varmt framåt lunchtid. En cykel kan däremot vara ett bra sätt att komma till de olika stränderna runt södra Gran Canaria, eftersom avstånden kan vara lite för långa att gå. Det finns flera större och mindre företag som hyr ut dem. Hör även med din Vingvärd om möjligheten att följa med på arrangerade cykelutflykter.

Buss

Gran Canaria har ett väl fungerande bussnät och under högsäsong går lokalbussar i skytteltrafik mellan de större turistorterna.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer. Vi träffas också på vårt servicecenter i Playa del Inglés.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Karneval och Pridefestival

Den årliga karnevalen är en stor folkfest på Gran Canaria. I Las Palmas äger den oftast rum i februari och mars och i Maspalomas/Playa del Inglés i mars. Under karnevalsveckorna är det livligt på gatorna och musik spelas till sen natt/tidig morgon och vissa gator stängs tidvis av. Extra livligt är det runt hotellen längs Avenida Tirajana i Playa del Inglés.
Under 2021 är båda karnevalerna inställda.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk -1 timme.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
Maspalomas är barnvänligt, fast en hopfällbar sulky är att föredra för bussfärder, eftersom bussarna inte klarar måtten för skandinaviska barnvagnar. Skötbord saknas för det mesta och amning förväntas göras privat och inte på restauranger. Stranden är långgrund med finkornig sand. Tröttnar man på sol och bad finns det en hel del aktiviteter i närheten som är barnanpassade. Läs även under rubriken aktiviteter.

Restauranger

I den spanska kulturen är barnen alltid med. Här hjälps alla åt vilket medför en familjär och trevlig stämning. Överallt kan du hitta barnfavoriter som pommes frites, pizza, hamburgare och kyckling. De kanariska barnens favoriter är panerad kycklingfilé, pechuga empanada och fiskkroketter, croquetas de pescado. De flesta restauranger har barnmenyer, annars kan man välja en barnportion från matsedeln. Längs med stranden i Playa del Inglés finns McDonalds.

Barnmat och blöjor

Barnmat och blöjor finns att köpa i de flesta större mataffärer samt på välsorterade apotek. De billigaste blöjorna är av lokalt fabrikat, men det finns även internationella märken. Jämfört med Sverige är sortimentet på burkmat mindre. Grötpulver liksom de flesta fruktpuréer innehåller ofta socker. I vissa större mataffärer finns ett mindre urval av modersmjölksersättning. Du kan också använda det lokala majsmjölet (Gofio) och blanda med mjölk eller vatten till gröt/välling.

Bilbarnstolar

De stora välkända hyrbilsfirmorna hyr ofta ut bilbarnstolar. Beställ stolen vid bokningstillfället. Tänk på att alla försäkringar ska vara inkluderade i det slutliga priset.
SÖK DIN RESA TILL Maspalomas
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.