Se hotell (14)
Maspalomas är perfekt när du ska resa med familjen: gott om aktiviteter, barnvänliga hotell och en fantastisk strand. Missa inte vårt Family Garden hotell Tabaiba Princess.
Söker du en resa med ett familjevänligt semesterlugn samtidigt som du har ett livligt nöjesliv inom bekvämt räckhåll? Då ska du resa till Maspalomas, ett välplanerat resmål med breda promenader och lågt byggda hotell, som ligger på ett stort och flackt område. Maspalomas ligger som en grön oas strax ovanför det fantastiska ökenområdet mitt emellan sandstränderna Playa de Maspalomas och Playa del Inglés. Orten har blivit ett favoritresmål för familjer, eftersom tempot är lugnt och det finns mycket att göra för stora och små barn. Äventyrsbadet Aqualand lockar med vattenrutschbanor, leksjöar och plaskvänliga bassänger. Holiday World är en annan favorit med karuseller, bowling och underhållning. På promenadavstånd ligger också en av Gran Canarias populära golfbanor med 18 hål. Och som det inte vore nog så ligger ju Maspalomas på sydkusten, där man kan njuta av öns bästa klimat.

Stranden i Maspalomas

I Maspalomas handlar semestern mycket om stranden. Fem kilometer lång, bred och böljande sträcker den sig ända in till Playa del Inglés - så här finns gott om plats för alla besökare. Barnfamiljer brukar hålla till längs den välordnade strandremsan vid fyren, där det finns solstolar, parasoller, vattenaktiviteter och restauranger. Andra väljer att bre ut handduken mellan sanddynerna eller helt enkelt promenera längs vattenbrynet.

Barnvänliga hotell

Med ett drygt tjugotal hotell att välja bland säger det sig själv att du kan hitta ett som passar just din resa, vare sig du vill bo i lägenhet eller bungalow. På vårt Family Garden-hotell Tabaiba Princess bor du allra bäst om du ska resa med barn. Här finns bland annat ett härligt poolområde med en konstgjord strand. Vill du ha det extra bekvämt under semestern kan du dessutom köpa till All Inclusive. Ett annat hotell som passar bra för familjer är vårt Family Comfort-hotell Palm Oasis. Här finns både barnpool, aktiviteter och lägenheter utrustade med det mesta du kan behöva för en lyckad familjesemester.

Maspalomas - öppet året runt

Reser du med Ving kan du välja mellan bekväm charter eller resor med valfri reslängd – året runt. Oavsett om du vill ha en bekväm chartervecka eller en resa på de datum som passar dig så kan du välja bland flera av våra bästa hotell, du har tillgång till vår service och du kan följa med på våra utflykter. Med Ving kan du skräddarsy din resa, från tre dagar och uppåt.
Bra att veta
 • Kilometerlånga sandstränder
 • Family Garden
 • All Inclusive
 • Många hotell
 • Resor året runt
 • Bra klimat
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Maspalomas

Stränder
Den välskötta och finkorniga stranden är cirka sex kilometer lång och på vissa ställen 100 meter bred. Då det är mycket långgrunt vid lågvatten kommer en badmadrass väl till pass. Det är ett populärt nöje är att promenera längs med vattenbrynet. På en del av stranden kan du söka skydd bland sanddynerna om det blåser mycket. Barnfamiljer brukar hålla till längs den välordnade strandremsan vid fyren, där det finns solstolar, parasoller, vattenaktiviteter. Här ligger även en liten strandpromenad med restauranger och butiker. Närmast fyren är botten stenig vid lågvatten. Vid stranden finner du toaletter, duschmöjligheter och många olika aktiviteter. Se upp för vågorna som vid högvatten kan komma in med en väldig kraft och då orsaka ett kraftigt utsug. Titta efter Röda korsets badflaggor och respektera dem. Om det saknas flagg bör du alltid simma inåt strandkanten. Känner du att det virvlar runt fötterna bör du vara aktsam.
Mat, dryck och nattliv
I Maspalomas finns ett flertal restauranger. Här hittar du både lokala menyer och mer internationella alternativ. Många restauranger ligger vid köpcentren eller strandpromenaden. Önskar du ännu fler restauranger kan du besöka grannorten Playa del Inglés som bjuder på utmärkta restauranger.
Maspalomas och Playa del Inglés ligger så nära varann att de i princip har växt ihop. Tillsammans erbjuder de ett stort nöjesutbud med ett flertal barer, pubar och nattklubbar. De flesta ligger främst kring shoppingcentren. Runt hotellen i Maspaloms är nattlivet relativt lugnt, men åker du cirka tio minuter med taxi eller buss mot Playa del Inglés så finner du det stora nattlivet. Många hotell i Maspalomas arrangerar även underhållning i form av levande musik och dans.
Shopping
I Maspalomas finns bra shopping. I köpcentren Varadero i Meloneras och El Tablero, som bara ligger två kilometer bort, finns ett stort utbud av butiker och kända klädkedjor. I stadsdelen San Fernando ligger affärer vars kunder är den bosatta och arbetande befolkningen. Det innebär lägre priser. Snabbköpen på hotellen är oftast dyrare än vanliga livsmedelskedjor. Många affärer stänger cirka kl. 13.00-16.00 för siesta, shoppingcenter och livsmedelskedjor brukar ha öppet hela dagen.

Shopping utanför Maspalomas

Shoppingcentret Atlantico eller Las Palmas stad har ett stort utbud av butiker och affärer med varierad shopping. I Playa del Inglés finns flera shoppingcenter. Jumbocenter, Cita och Kashbah.

Marknad i Maspalomas

Marknad finns i San Fernandos saluhall i Maspalomas. Ett tips är att gå dit tidigt innan det blir för varmt och då utbudet är större. Marknaden hålls på onsdagar och lördagar.
Sport och Träning
I Maspalomas finns en del aktiviteter att välja bland. Här hittar du olika vattensporter som till exempel dykning, snorkling och kanot. I Maspalomas kan du även spela tennis, cykla, vandra eller spela golf på en av Gran Canarias populära golfbanor.

Maspalomas Golf

Nära Playa del Inglés ligger denna fina golfbana med 18 hål. Golfbanan ligger ett stenkast från ett naturreservat med sanddyner.

Meloneras Golf

En mycket vacker 18-hålsanläggning strax väster om Maspalomas-fyren, cirka tre kilometer från Maspalomas. Det är en sann naturupplevelse att spela på denna palmklädda bana, med de bakomliggande bergen och den fantastiska havsutsikten som sällskap. De nio sista hålen anses av många vara den bästa niohålsslingan på hela Gran Canaria! Flera av hålen löper direkt längs Atlanten och vissa sätter kunnandet och koncentrationen på ordentligt prov, med spel över raviner och djupa dalar. Meloneras Golf är ritad av banarkitekten Ron Kirby och passar allt från medelgoda golfare till de riktigt duktiga.

Spela golf på Gran Canaria

Vill du redan du boka dina speltider för golfen kan du läs mer här. Där hittar mer information om golf på Gran Canaria och även möjlighet att boka starttider på vissa golfbanor.
Aktiviteter och sevärdheter
I Maspalomas finns mycket att göra för stora och små. en del aktiviteter att välja bland. Här kan du hoppa fallskärm, bowla, spela minigolf och besöka tivoli.

Djuphavsfiske

Djuphavsfiske är en aktivitet för alla som gillar spänning och fiske. Här får man välja om man vill fiska eller endast vill njuta av en dag på havet. Med lite tur kan man se delfiner under dagens färd. Kontakta din Vingvärd för mer information.

Naturreservatet Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas

Naturreservatet omfattar hela 404 hektar av sanddyner. Där finner du bland annat en palmlund och Maspalomasdammen, en plats av stort ekologiskt intresse där många fåglar bygger sina bon. En stor del av växtligheten och några fågelarter är skyddade av regionala och nationella normer.

Aqualand

Aqualand är det största vattenlandet på Gran Canaria. Här finns gott om vattenrutschbanor och bassänger. Denna vattenpark passar alla åldrar, både barn och vuxna. Här finns även minigolf, restauranger och solstolar. Biljett till Aqualand, som ligger i Maspalomasdalen, kan du köpa av din Vingvärd.

Pridefestivalen

Den årliga pridefestivalen arrangeras vanligtvis under maj. Det finns även en pridefestival under vintern, Maspalomas Winter Pride som vanligtvis arrangeras i november.

Nöjesparken Holiday World

Nöjesparken Holiday World har flera åkattraktioner, bowlingbana, barer och restauranger. Detta är en trevlig nöjespark för hela familjen.
Vill du upptäcka mer av Gran Canaria kan du hyra bil eller följa med på någon av våra spännande utflykter.

Fyrtornet El Faro de Maspalomas

Det 55 meter höga fyrtornet från 1800-talet är en av Kanarieöarna högsta.
Utflykter
Skål för Gran Canaria!
Skål för Gran Canaria!
Välkommen till en eftermiddag i matens och dryckens tecken. Provsmakning av viner och lokala snacks ingår.
Läs mer om utflykten
Katamaranen Afrikat 69
Katamaranen Afrikat 69
En härlig dag på havet med katamaranen Afrikat 69. Fri dryck hela dagen samt en lätt lunchtallrik ingår.
Läs mer om utflykten
Bergsvandring Camino de la Plata
Bergsvandring Camino de la Plata
En känsla av frihet och en chans att se ett Gran Canaria man annars inte ser. Följ med på vandring längs Camino de la Plata, eller 'Silvervägen', en led med anor från guanchernas tid. Mat och dryck ingår inte. Utflykten går under vinterhalvåret.
Läs mer om utflykten
En kontinent i miniatyr
En kontinent i miniatyr
En populär heldagsutflykt genom Gran Canarias vackra landskap. En dag full av naturupplevelser. Lunch med dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Idylliska Mogan
Idylliska Mogan
En fin halvdagstur till Puerto de Mogán, också känd som "Gran Canarias Venedig". Vi kommer dit på marknadsdagen, så den som vill kan passa på att shoppa. Lunch med dryck ingår under vinterhalvåret.
Läs mer om utflykten
Shopping och sightseeing i Las Palmas
Shopping och sightseeing i Las Palmas
Följ med på en heldagsutflykt till provinshuvudstaden Las Palmas som pulserar av kultur, historiska sevärdheter, förmånlig shopping och ett trivsamt caféliv.
Läs mer om utflykten
Multiacuatics
Multiacuatics
Att se delfiner och valar i deras rätta element är en helt unik upplevelse och med katamaranen Multiacuatic får vi den möjligheten. En dricka ingår.
Läs mer om utflykten
Bergsvandring Santa Lucia
Bergsvandring Santa Lucia
En känsla av frihet och en chans att se ett Gran Canaria man annars inte ser. Följ med på vandring till byn Santa Lucia. Mat och dryck ingår inte. Utflykten går under vinterhalvåret.
Läs mer om utflykten
Eftermiddagskryssning med Afrikat 69
Eftermiddagskryssning med Afrikat 69
En härlig eftermiddag på havet ombord på en fin katamaran. Turen passar perfekt för dig som föredrar att göra en utflykt lite senare på dagen. Fri dryck hela kryssningen samt en lätt måltid ingår.
Läs mer om utflykten
Rocky Adventure - Vandring Teror
Rocky Adventure - Vandring Teror
Följ med Rocky Adventure på en arrangerad vandringstur i de vackra och karaktäristiska Kanariska bergen och dalarna. Följ urbefolkningens fotspår och gå upp för samma stigar som dom nyttjade för 2500 år sedan. Gå genom historiska landsbyar, genom frodiga gröna dalar och dramatiskt vulkaniskt landskap. Mat och dryck ingår inte. Utflykten går under vinterhalvåret.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Gran Canaria är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Maspalomas har goda kommunikationer och du kan resa till de flesta andra stora turistorter på ön med buss, taxi eller hyrbil. I grannorten I Playa del Inglés finns även ett minitåg som går genom staden.

Buss

Flera busshållplatser ligger i anslutning till ortens köpcentrum, bland andra Yumbo, Kasbah och Cita. Du finner även busshållplatser längs de större gatorna genom hotellområdena.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer. Vi träffas också på vårt servicecenter i Playa del Inglés.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Karneval och Pridefestival

Den årliga karnevalen är en stor folkfest på Gran Canaria. I Las Palmas äger den oftast rum i februari och mars och i Maspalomas/Playa del Inglés i mars. Under karnevalsveckorna är det livligt på gatorna och musik spelas till sen natt/tidig morgon och vissa gator stängs tidvis av. Extra livligt är det runt hotellen längs Avenida Tirajana i Playa del Inglés.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk -1 timme.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 6 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Maspalomas året runt.

Du kan dessutom resa med Ving till Maspalomas året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Gandos flygplats utanför Las Palmas.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Maspalomas. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Gando strax utanför Las Palmas till ditt hotell är ca 45 minuter till 2 timmar (ca 32 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
21°16°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
21°16°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
22°17°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • maj
23°18°
9
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juni
24°19°
10
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
25°21°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
26°22°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
26°22°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
26°21°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
24°18°
5
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • december
22°17°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Maspalomas
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.