Se hotell (4)

Resor till Playa de Taurito

Playa de Taurito ligger på Gran Canarias solsäkra sydkust, där semestern handlar mycket om sol och bad.
Playa de Taurito är en liten turistort som vuxit fram i dalen mellan de större orterna Puerto Rico och Puerto de Mogán. Här finns en fin promenadväg som kantas av ett mindre antal butiker och restauranger. Atmosfären i byn är avslappnad och gästvänlig och du kan räkna med en semester i lugn och ro.

Stranden i Playa de Taurito

I Playa de Taurito finns en fin strand med grå lavasand, där du förutom sol och bad kan ägna dig åt vattensporter som dykning och snorkling. Strax ovanför stranden, mitt i byn, finns också ett stort vattenland med rutschkanor, barnpooler och gott om plats för solstolar.

Bo med utsikt i Playa de Taurito

När du reser med Ving till Playa de Taurito har du flera trevliga hotell att välja mellan. Uppe på bergssluttningen ovanför Playa de Taurito, med fin utsikt mot havet och omgivningarna. Du väljer själv om du vill bo i hotellrum eller lägenhet, med eller utan All Inclusive. Bor du på Mogan Princess & Beach Club ingår också transport ner till hotellets egen beach club, där du kan tillbringa hela dagen om du vill.

Bekväm charter och valfri reslängd

Väljer du att resa med Ving till Playa de Taurito kan du boka en bekväm chartervecka eller en resa med valfri reslängd på de tider som passar dig. Under vintern går det också att boka kortare resor på fyra eller fem dagar, perfekt när du behöver ett soligt avbrott i vintermörkret. Oavsett vilket du väljer kan du ta del av vår resmålsservice, du kan välja bland våra hotell och redan hemifrån kan du boka de utflykter du är intresserad av.
Bra att veta
 • Fin sandstrand
 • All Inclusive
 • Solsäkert
 • Lägenhetshotell
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Playa de Taurito

Stränder
I Playa de Taurito hittar du en mindre strand med lavasand. Här kan du förutom sol och bad ägna dig åt vattensporter som dykning och snorkling.
Mat, dryck och nattliv
I Playa de Taurito finns en fin promenadväg som kantas av ett mindre antal restauranger. Du hittar även ett fåtal restauranger utanför hotellen.
Nattlivet i Playa de Taurito är i första hand knutet till hotellen. För ett större utbud rekommenderar vi grannorterna Puerto de Mogán eller Puerto Rico.
Shopping
I Playa de Taurito finns ett mindre antal butiker med begränsad shopping.

Shopping utanför Playa de Taurito

Önskar du ett större shoppingutbud rekommenderas Maspalomas, Playa del Inglés och huvudstaden Las Palmas som erbjuder det mesta.
Sport och Träning
Förutom sol och bad kan ägna dig åt vattensporter som dykning och snorkling. Utanför Playa de Taurito kan du vandra, cykla och spela golf.

Anfi Tauro Golf

På Anfi Tauro Golf, cirka åtta kilometer från Playa de Taurito, kan du spela golf på en helt unik mästerskapsbana, samt en 9-hålsslinga. Anläggningen ligger mitt i ett enastående landskap, omgiven av vackra palmer och imponerande vulkaniska klippor. Golfbanan, som är byggd i Arizona-stil, är designad av de välkända amerikanska arkitekterna von Hagge, Smelek och Baril. En underhållande golfupplevelse som passar både medelgolfare och singelspelare.

Vill du ha mer information om golfen kan du läsa mer här. Där kan du även boka starttider för vissa golfbanor.
Aktiviteter och sevärdheter
I Playa de Taurito handlar semestern mycket om olika strandaktiviteter.

Vattenparken Lago Taurito

Vattenland i centrala Playa de Taurito med rutschkanor, barnpooler och gott om plats för solstolar.
Önskar du en dos av sevärdheter, kultur och historia, rekommenderas grannorten Puerto de Mogán med sina mysiga gränder eller öns kulturcentrum Las Palmas.
Utflykter
Skål för Gran Canaria!
Skål för Gran Canaria!
Välkommen till en eftermiddag i matens och dryckens tecken. Provsmakning av viner och lokala snacks ingår.
Läs mer om utflykten
Katamaranen Afrikat 69
Katamaranen Afrikat 69
En härlig dag på havet med katamaranen Afrikat 69. Fri dryck hela dagen samt en lätt lunchtallrik ingår.
Läs mer om utflykten
En kontinent i miniatyr
En kontinent i miniatyr
En populär heldagsutflykt genom Gran Canarias vackra landskap. En dag full av naturupplevelser. Lunch med dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Idylliska Mogan
Idylliska Mogan
En fin halvdagstur till Puerto de Mogán, också känd som "Gran Canarias Venedig". Vi kommer dit på marknadsdagen, så den som vill kan passa på att shoppa. Lunch med dryck ingår under vinterhalvåret.
Läs mer om utflykten
Multiacuatics
Multiacuatics
Att se delfiner och valar i deras rätta element är en helt unik upplevelse och med katamaranen Multiacuatic får vi den möjligheten. En dricka ingår.
Läs mer om utflykten
Bergsvandring Santa Lucia
Bergsvandring Santa Lucia
En känsla av frihet och en chans att se ett Gran Canaria man annars inte ser. Följ med på vandring till byn Santa Lucia. Mat och dryck ingår inte. Utflykten arrangeras från mitten av oktober till slutet av juni.
Läs mer om utflykten
Bergsvandring Camino de la Plata
Bergsvandring Camino de la Plata
En känsla av frihet och en chans att se ett Gran Canaria man annars inte ser. Följ med på vandring längs Camino de la Plata, eller 'Silvervägen', en led med anor från guanchernas tid. Mat och dryck ingår inte. Utflykten arrangeras från mitten av oktober till slutet av juni.
Läs mer om utflykten
Shopping och sightseeing i Las Palmas
Shopping och sightseeing i Las Palmas
Följ med på en heldagsutflykt till provinshuvudstaden Las Palmas som pulserar av kultur, historiska sevärdheter, förmånlig shopping och ett trivsamt caféliv.
Läs mer om utflykten
Eftermiddagskryssning med Afrikat 69
Eftermiddagskryssning med Afrikat 69
En härlig eftermiddag på havet ombord på en fin katamaran. Turen passar perfekt för dig som föredrar att göra en utflykt lite senare på dagen. Fri dryck hela kryssningen samt en lätt måltid ingår. Utflykten arrangeras under sommarhalvåret - sista dag är 28/10 2022.
Läs mer om utflykten
Perchel Beach Club
Perchel Beach Club
På Perchel Beach Club kan du sätta lite extra guldkant på semestern. Här kan du njuta av en härlig utsikt över havet, sköna bad i den uppvärmda infinitypoolen och välsmakande måltider och drycker från restauranger och barer på området.
Läs mer om utflykten
Vulkantur
Vulkantur
Njut av solnedgången från Gran Canarias högsta område. På denna tur får du se att ön är så mycket mer än sol och bad. Upplev häpnadsväckande raviner, vulkankratrar, stora stenformationer och grönskande skog.
Läs mer om utflykten
Canyoning i Gran Canarias regnskog
Canyoning i Gran Canarias regnskog
På denna utflykt får du uppleva spänning, glädje och natur. Canyoning är en härlig äventyrsport som passar bra för både grupper och familjer och här får du en unik semesterupplevelse.
Läs mer om utflykten
Gran Canarias regnskog
Gran Canarias regnskog
Här får du uppleva Gran Canarias grönaste delar, den uråldriga Bosque de Doramas. Njut av uppfriskande bad i naturliga pooler och vattenfall, lär dig om djur och växter i området och smaka på lokala produkter.
Läs mer om utflykten
The Red Canyon
The Red Canyon
Här får du uppleva det bergiga landskapet på södra Gran Canaria, besöka historiska ruiner, njuta av fantastiska utsikter och smaka på lokala produkter. Upplev det bästa av Gran Canarias natur och historia.
Läs mer om utflykten
Via Ferrata
Via Ferrata
Njut av en spännande och adrenalinfylld naturupplevelse där du kombinerar klättring och vandring i fantastiska miljöer.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Gran Canaria är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
I Playa de TauritoI är turtäthet med buss reducerad, därför rekommenderar vi dig att planera din bussresa i god tid eller så kan du boka taxi genom ditt hotell. En hyrbil är också en god idé, då har du full frihet att resa vart du vill och när du vill.

Buss

Busshållplats finns runt rondellen i den övre delen av byn.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Karneval och Pridefestival

Den årliga karnevalen är en stor folkfest på Gran Canaria. I Las Palmas äger den oftast rum i februari och mars och i Maspalomas/Playa del Inglés i mars. Under karnevalsveckorna är det livligt på gatorna och musik spelas till sen natt/tidig morgon och vissa gator stängs tidvis av. Extra livligt är det runt hotellen längs Avenida Tirajana i Playa del Inglés.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk -1 timme.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 6 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Playa de Taurito under vinterhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Playa de Taurito året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Gandos flygplats utanför Las Palmas.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Playa de Taurito. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Gando strax utanför Las Palmas till ditt hotell är ca 1 timme och 15 minuter till 2 timmar 30 minuter (ca 55 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
21°16°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
21°16°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
22°17°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • maj
23°18°
9
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juni
24°19°
10
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
25°21°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
26°22°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
26°22°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
26°21°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
24°18°
5
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • december
22°17°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Playa de Taurito
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.