Se hotell (9)

Resor till Playa de Amadores

Välkommen till Playa de Amadores - en av Gran Canarias nyaste semesterorter, med fräscha hotell och en underbart vacker vit strand.

Amadores ligger i en dal som öppnar sig mot Atlanten. Dess största attraktion är den halvmåneformade stranden som ligger väl skyddad av en kraftig pir, inne i en liten bukt. Längs strandpromenaden ligger ett antal trevliga restauranger och caféer, som gjorda för långa och sköna strandluncher. Och när det är dags för shopping, är det bara att strosa in till Puerto Ricos affärer på den sköna gångvägen längs vattnet. Det tar bara 20 minuter.

Stranden i Amadores

Amadores har en lång och tropiskt vit strand. Hit ska du resa om du vill bo bekvämt och leva ett behagligt strandliv. Den fina Amadoresstranden, som anlades för några år sedan, är idag en av Gran Canarias bästa stränder, en halv kilometer lång och bred som en fotbollsplan. Den är täckt av gnistrande vit sand, och här kan du gå barfota utan risk för att bränna fötterna, även när solen står som högst. Du kan lata dig i en solstol antingen på stranden eller ute på piren, där det fläktar lite mer och man slipper sanden mellan tårna.

Vings Playa de Amadores

Ska du resa med barn? Då rekommenderar vi vårt barnvänliga Family Comfort-hotell Mirador del Atlantico. Här bor du med en underbar utsikt över Amadores-dalen och Atlanten, i fräscha och rymliga lägenheter med plats för upp till sex personer. Här finns uppvärmda pooler, aktiviteter för alla åldrar, underhållning och mycket annat som en barnfamilj kan önska.

Lyxsemester i Amadores

Om du ska resa för att verkligen skämma bort dig själv -eller någon annan- har vi flera hotell att erbjuda i Amadores, både med och utan spa, och på flera av dem kan du boka till en bekväm All Inclusive, för en verkligt avkopplande semester.

Bra att veta
 • Fina sandstränder
 • Family Garden
 • All Inclusive
 • Resor året runt
 • Lång strandpromenad
 • Lyxhotell
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Playa de Amadores

Väder
 • januari
21°16°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
21°16°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
22°17°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • maj
23°18°
9
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juni
24°19°
10
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
25°21°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
26°22°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
26°22°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
26°21°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
24°18°
5
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • december
22°17°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
Stränder
I Playa de Amadores finner du den fina Amadoresstranden. Stranden är halv kilometer lång, bred som en fotbollsplan och täckt av gnistrande vit sand. Här kan du gå barfota utan risk för att bränna fötterna, även när solen står som högst. Solstolar hittar du på stranden eller ute på piren, där det fläktar lite mer. Förutom den vita sanden och det turkosblåa vattnet finns här en strandpromenad med ett antal trevliga restauranger och caféer. Passa gärna på att strosa längs piren och se solnedgången.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 6 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Playa de Amadores året runt.

Du kan dessutom resa med Ving till Playa de Amadores året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Gandos flygplats utanför Las Palmas.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Playa de Amadores. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Gando strax utanför Las Palmas till ditt hotell är ca 1 timme och 15 minuter till 2 timmar och 30 minuter (ca 50 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Mat, dryck och nattliv
I Playa de Amadores finner du ett antal restauranger och caféer. Flera av dem ligger längs strandpromenaden med trevliga uteserveringar, som är gjord för långa och sköna strandluncher. Här hittar du menyer med både lokal och internationella mat.
I Playa de Amadores är nattlivet lugnt. Det finns ett begränsat urval av barer. Vissa restauranger erbjuder levande musik och flera hotell arrangerar lokal underhållning. Ett betydligt livligare nattliv du i grannorten Puerto Rico.
Shopping
I Playa de Amadores finns ingen direkt shopping, endast en supermarket och några souvenirbutiker.

Shopping utanför Playa de Amadores

Cirka 20 minuters promenadväg från Playa de Amadores ligger Puerto Rico med gott om shopping. Här finner du ett stort utbud av butiker och supermarkets. Besök även huvudstaden Las Palmas eller det stora shoppingcentret Atlantico, där välkända butiker ligger tätt.
Aktiviteter och sevärdheter
Playa de Amadores är ett bra resmål för dig som söker spa och avkoppling. Här ligger två inbjudande spahotell; Gloria Palace Royal Hotel & Spa och Gloria Palace Amadores Thalasso & Hotel. På dessa kan du njuta av sköna behandlingar och bad. I övrigt finns det ett begränsat antal aktiviteter i Playa de Amadores. Promenerar du till den större orten Puerto Rico finner du ett större aktivitetsutbud.

Ocean Fun Park

Ocean Fun Park ligger vid Amadoresstranden. Här bjuds det på lek bland uppblåsbara hinderbanor och klossar på vatten. Detta är den perfekta aktiviteten på vatten för stora och små.
Med våra förmånliga hyrbilspaket och spännande utflyktsprogram får du fina möjlighet att utforska Gran Canarias sevärdheter.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Gran Canaria är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Du kan resa till de flesta stora turistorterna på ön med buss, taxi eller hyrbil från Playa de Amadores.

Buss

I centrala Playa de Amadores ligger busshållplatsen vid gatan Avenida Ministra Anna Lindh 2.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Karneval och Pridefestival

Den årliga karnevalen är en stor folkfest på Gran Canaria. I Las Palmas äger den oftast rum i februari och mars och i Maspalomas/Playa del Inglés i mars. Under karnevalsveckorna är det livligt på gatorna och musik spelas till sen natt/tidig morgon och vissa gator stängs tidvis av. Extra livligt är det runt hotellen längs Avenida Tirajana i Playa del Inglés.
Under 2021 är båda karnevalerna inställda.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Svensk -1 timme.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Inte handikappvänligt, kuperad terräng, trappor och branta backar. Amadores expanderar kraftigt och flera av våra hotell och en del av lägenheterna kommer att störas av byggnadsarbetet. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
Stranden i Playa de Amadores är finkorning, ljus och barnvänligt långgrund. Vings barnvänliga Family Comfort-hotell Mirador del Atlantico passar utmärkt för barnfamiljer. Här bor du med en underbar utsikt över Amadores-dalen och Atlanten, i fräscha och rymliga lägenheter med plats för upp till sex personer. Här finns också bland annat uppvärmda pooler, aktiviteter för alla åldrar och underhållning.
Sport och Träning
I Playa de Amadores kan du cykla och vandra i omgivningarna. Det finns ett litet utbud av vattensporter och flera hotell erbjuder även gym och olika sportfaciliteter. Strax utanför Playa de Amadores ligger en populär golfbana.

Anfi Tauro Golf

På Anfi Tauro Golf, cirka tre kilometer från Playa de Amadores, kan du spela golf på en helt unik mästerskapsbana, samt en 9-hålsslinga. Anläggningen ligger mitt i ett enastående landskap, omgiven av vackra palmer och imponerande vulkaniska klippor. Golfbanan, som är byggd i Arizona-stil, är designad av de välkända amerikanska arkitekterna von Hagge, Smelek och Baril. En underhållande golfupplevelse som passar både medelgolfare och singelspelare.
Utflykter
Katamaranen Afrikat 69
Katamaranen Afrikat 69
En härlig dag på havet med katamaranen Afrikat 69. Fri dryck hela dagen samt en lätt lunchbuffé ingår.
Läs mer om utflykten
Angry Birds Activity Park
Angry Birds Activity Park
Mitt i Puerto Rico ligger den populära Angry Birds-parken, en lekpark för barn i alla åldrar. Biljetten är en heldagsbiljett, vilket innebär att du kan gå in och ut flera gånger under samma dag.
Läs mer om utflykten
Shopping & Sightseeing Las Palmas
Shopping & Sightseeing Las Palmas
Följ med på en heldagsutflykt till provinshuvudstaden Las Palmas som pulserar av kultur, historiska sevärdheter, förmånlig shopping och ett trivsamt caféliv.
Läs mer om utflykten
Multiacuatics
Multiacuatics
Att se delfiner och valar i deras rätta element är en helt unik upplevelse och med katamaranen Multiacuatic får vi den möjligheten. En dricka ingår.
Läs mer om utflykten

SÖK DIN RESA TILL Playa de Amadores
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.