Se hotell (9)
I Vings San Agustín kan du välja mellan flera hotell med gångavstånd till både strand och restauranger.
San Agustín är en välkänd, vänlig och välordnad semesterort som Ving har haft resor till ända sedan 60-talet. Det är fortfarande ett av våra mest populära resmål dit många av våra gäster återkommer år efter år. En riktig charterklassiker, med andra ord - och ett resmål som alltid får toppbetyg i våra kundundersökningar. San Agustín kännetecknas främst av låga byggnader och en egen, lavafärgad sandstrand. Bor du på bergssidan tar du dig lätt ner till stranden via en gångbro eller gångtunnel under stora vägen. Sedan ett par år har det blivit lättare att ta en promenad till Maspalomasstranden och Playa del Inglés shopping och nöjesliv. Den nya, snygga strandpromenaden sträcker sig både norrut och söderut, ända till Playa del Inglés.

Ät gott i San Agustín

Restauranger finns det gott om, och du hittar allt från paella och tapas till franska, italienska och amerikanska rätter, ofta på lite mindre restauranger där man fort blir stamgäst. Nöjeslivet består av ett fåtal barer och söker du mer fart och fläkt är det bara att ta sig in till Playa del Inglés, där det finns gott om barer, nattklubbar och musikshower.

Vings välkända hotell

Reser du med Ving kan du välja mellan en lång rad klassiska hotell som vi samarbetat med i många år, som till exempel Norcopia och San Agustín Beach Club, båda med gångavstånd till centrum och stranden. Du kan välja om du vill bo nere vid stranden eller lite högre upp, i hotellrum eller lägenhet, med eller utan All Inclusive. Det finns, kort sagt, mycket att välja på i San Agustin.

Som du vill till San Agustín

Om du reser med Ving till San Agustín kan du välja mellan bekväm charter eller resor med valfri reslängd. Under vintern kan du också boka kortare resor på fyra eller fem dagar, om du behöver ett litet avbrott i vintermörkret. Oavsett hur du väljer att resa hit kan du välja mellan våra bästa hotell, vår service finns till hands, och du är såklart välkommen att följa med på våra utflykter.
Bra att veta
 • Fina sandstränder
 • Lokala restauranger
 • Kort transfer
 • Valfri reslängd
 • Välkända hotell
Filtrera och sök resa

Våra kunder om San Agustin

Stränder
Playa de San Agustín är en 400 meter lång strand som är lite stenig på sina håll. Ett mått på dess kvalitet är att den har rätt att hissa Blue Flag. Det innebär att den bland annat uppfyller kraven på vattenkvalitet, städning, service och handikappanpassning. Här kan du hyra både solstol och parasoll.

Playa de Las Burras

Playa de Las Burras är den första stranden du träffar på när du kommer gående längs strandpromenaden från Playa del Inglés. Bortsett från en liten ministrand består stranden här mest av klappersten och är inte alltför badvänlig. Lite längre fram tar den egentliga sandstranden vid. Längs med strandpromenaden finns enstaka restauranger.. Sanden är finkornig och ganska mörk, den blir därför mycket varm när solen ligger på. Solstolar och parasoller finns att hyra. Se upp för stora vågor när du badar om flaggsystem saknas. Det är emellanåt ett kraftigt utsug vid högvatten.

Maspalomasstranden och strandpromenad

Via strandpromenaden mellan Playa del Inglés och San Agustín kan du ta dig till Maspalomasstranden. Strandpromenaden mellan Playa del Inglés och San Agustín är även ett omtyckt joggingstråk. Det beror på att stora delar av den ligger i skugga fram till niotiden på morgonen.
Mat, dryck och nattliv
San Agustín har ett bra utbud med restauranger. Här hittar du allt från paella och tapas till fransk, italiensk och amerikansk mat. Det finns flera restauranger och barer i San Agustíns shoppingcenter.
Nattlivet i San Agustín består huvudsakligen av ett fåtal barer och pubar. De flesta ligger i San Agustíns shoppingcenter. Ett större utbud hittar du i närliggande Playa del Inglés. Där finns det gott om bland annat barer, nattklubbar och musikshower.
Shopping
I San Agustín kan du alltid få tag på det nödvändigaste, det är bara att gå ner till shoppingcentret. Här finns några butiker, supermarket och apotek.

Shopping utanför San Agustín

San Agustín ligger nära Playa del Inglés och Maspalomas, så det är en god idé att åka dit om du önskar ett större shoppingutbud. Beger du dig till Las Palmas väntar öns största shopping
Sport och Träning
Utöver vandring, cykling och de sportaktiviteter respektive hotell erbjuder, finner du ett större utbud av träning i grannorten Playa del Inglés.

Maspalomas Golf

Cirka sju kilometer från San Agustín ligger denna fina golfbana med 18 hål. Golfbanan ligger ett stenkast från ett naturreservat med sanddyner.

Meloneras Golf

En mycket vacker 18-hålsanläggning strax väster om Maspalomas-fyren, cirka tolv kilometer bort från San Agustín. Det är en sann naturupplevelse att spela på denna palmklädda bana, med de bakomliggande bergen och den fantastiska havsutsikten som sällskap. De nio sista hålen anses av många vara den bästa niohålsslingan på hela Gran Canaria! Flera av hålen löper direkt längs Atlanten och vissa sätter kunnandet och koncentrationen på ordentligt prov, med spel över raviner och djupa dalar. Meloneras Golf är ritad av banarkitekten Ron Kirby och passar allt från medelgoda golfare till de riktigt duktiga.

Golfa på Gran Canaria

Vill du ha mer information om golfen på Gran Canaria kan du läsa mer här. Du kan även boka starttiden på vissa banor.
Aktiviteter och sevärdheter
Till San Agustín ska du resa för en mer stillsam semester. Men du tar dig enkelt till grannorterna Playa del Inglés och Maspalomas där ett stort aktivitetsutbud väntar. Söker du spa och avkoppling passar Gloria Palace San Agustin Thalasso & Hotel som har ett stort läckert spa med thalassoterapi.
Bor du i San Agustín har du nära till attraktioner i Playa del Inglés och Maspalomas. Upplev mer på din resa till Gran Canaria med någon av Ving utflykter.
Utflykter
Skål för Gran Canaria!
Skål för Gran Canaria!
Välkommen till en eftermiddag i matens och dryckens tecken. Provsmakning av viner och lokala snacks ingår.
Läs mer om utflykten
Katamaranen Afrikat 69
Katamaranen Afrikat 69
En härlig dag på havet med katamaranen Afrikat 69. Fri dryck hela dagen samt en lätt lunchtallrik ingår.
Läs mer om utflykten
En kontinent i miniatyr
En kontinent i miniatyr
En populär heldagsutflykt genom Gran Canarias vackra landskap. En dag full av naturupplevelser. Lunch med dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Idylliska Mogan
Idylliska Mogan
En fin halvdagstur till Puerto de Mogán, också känd som "Gran Canarias Venedig". Vi kommer dit på marknadsdagen, så den som vill kan passa på att shoppa. Lunch med dryck ingår under vinterhalvåret.
Läs mer om utflykten
Multiacuatics
Multiacuatics
Att se delfiner och valar i deras rätta element är en helt unik upplevelse och med katamaranen Multiacuatic får vi den möjligheten. En dricka ingår.
Läs mer om utflykten
Bergsvandring Santa Lucia
Bergsvandring Santa Lucia
En känsla av frihet och en chans att se ett Gran Canaria man annars inte ser. Följ med på vandring till byn Santa Lucia. Mat och dryck ingår inte. Utflykten arrangeras från mitten av oktober till slutet av juni.
Läs mer om utflykten
Bergsvandring Camino de la Plata
Bergsvandring Camino de la Plata
En känsla av frihet och en chans att se ett Gran Canaria man annars inte ser. Följ med på vandring längs Camino de la Plata, eller 'Silvervägen', en led med anor från guanchernas tid. Mat och dryck ingår inte. Utflykten arrangeras från mitten av oktober till slutet av juni.
Läs mer om utflykten
Shopping och sightseeing i Las Palmas
Shopping och sightseeing i Las Palmas
Följ med på en heldagsutflykt till provinshuvudstaden Las Palmas som pulserar av kultur, historiska sevärdheter, förmånlig shopping och ett trivsamt caféliv.
Läs mer om utflykten
Eftermiddagskryssning med Afrikat 69
Eftermiddagskryssning med Afrikat 69
En härlig eftermiddag på havet ombord på en fin katamaran. Turen passar perfekt för dig som föredrar att göra en utflykt lite senare på dagen. Fri dryck hela kryssningen samt en lätt måltid ingår. Utflykten arrangeras under sommarhalvåret - sista dag är 28/10 2022.
Läs mer om utflykten
Perchel Beach Club
Perchel Beach Club
På Perchel Beach Club kan du sätta lite extra guldkant på semestern. Här kan du njuta av en härlig utsikt över havet, sköna bad i den uppvärmda infinitypoolen och välsmakande måltider och drycker från restauranger och barer på området.
Läs mer om utflykten
Vulkantur
Vulkantur
Njut av solnedgången från Gran Canarias högsta område. På denna tur får du se att ön är så mycket mer än sol och bad. Upplev häpnadsväckande raviner, vulkankratrar, stora stenformationer och grönskande skog.
Läs mer om utflykten
Canyoning i Gran Canarias regnskog
Canyoning i Gran Canarias regnskog
På denna utflykt får du uppleva spänning, glädje och natur. Canyoning är en härlig äventyrsport som passar bra för både grupper och familjer och här får du en unik semesterupplevelse.
Läs mer om utflykten
Gran Canarias regnskog
Gran Canarias regnskog
Här får du uppleva Gran Canarias grönaste delar, den uråldriga Bosque de Doramas. Njut av uppfriskande bad i naturliga pooler och vattenfall, lär dig om djur och växter i området och smaka på lokala produkter.
Läs mer om utflykten
The Red Canyon
The Red Canyon
Här får du uppleva det bergiga landskapet på södra Gran Canaria, besöka historiska ruiner, njuta av fantastiska utsikter och smaka på lokala produkter. Upplev det bästa av Gran Canarias natur och historia.
Läs mer om utflykten
Via Ferrata
Via Ferrata
Njut av en spännande och adrenalinfylld naturupplevelse där du kombinerar klättring och vandring i fantastiska miljöer.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Gran Canaria är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
San Agustín trafikeras av flera busslinjer. Taxi beställer du med fördel från ditt hotell.

Buss

Längs vägen Avenida de la Union de Europa, ovanför San Agustín, finns två busshållplatser vid namn San Agustín och Clínica.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Karneval och Pridefestival

Den årliga karnevalen är en stor folkfest på Gran Canaria. I Las Palmas äger den oftast rum i februari och mars och i Maspalomas/Playa del Inglés i mars. Under karnevalsveckorna är det livligt på gatorna och musik spelas till sen natt/tidig morgon och vissa gator stängs tidvis av. Extra livligt är det runt hotellen längs Avenida Tirajana i Playa del Inglés.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk -1 timme.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Trappor och stora nivåskillnader. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 6 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till San Agustin året runt.

Du kan dessutom resa med Ving till San Agustin året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Gandos flygplats utanför Las Palmas.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i San Agustin. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Gando strax utanför Las Palmas till ditt hotell är ca 30 minuter till 1 timme och 30 minuter (ca 28 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
21°16°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
21°16°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
22°17°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • maj
23°18°
9
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juni
24°19°
10
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
25°21°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
26°22°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
26°22°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
26°21°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
24°18°
5
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • december
22°17°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL San Agustin
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.