Se hotell (4)
 • Passar för träning

Resor till Puerto de Mogán

Söker du en lugn och solsäker semester i pittoresk miljö? Välj en resa med Ving till Puerto de Mogán – en idyll på Gran Canarias sydvästkust.
Puerto de Mogán är en charmig liten fiskeby på Gran Canarias sydkust, långt ifrån den fartfyllda vardag som utmärker orterna längre österut. Ny fräsch bebyggelse har placerats i perfekt harmoni med ursprunget och byn domineras av mysiga små gränder, helt bilfria. Överallt ligger låga vitkalkade hus med väggar klädda i bougainvillea och andra vackra blomster som trivs här på den solsäkraste delen av Gran Canaria. Puerto de Mogáns naturliga centrum är hamnen, där de färgglada fiskebåtarna trängs med gästande segelbåtar från hela världen. I området kring hamnen promenerar du omkring bland vackra, vitkalkade hus som kantar de bilfria gränderna. Här finns också en hel del små kanaler, något som gett byn smeknamnet 'Lilla Venedig'. Nattlivet i Puerto de Mogan är stillsamt. Kvällsnöjet består i första hand av långa och välsmakande middagar på någon lokal restaurang tillsammans med såväl andra turister som lokalbefolkningen.

Nära till stranden

Mitt i Puerto de Mogán ligger en liten fin och inbjudande sandstrand. Eftersom den skyddas av en pir är vattnet ofta lugnt och den långgrunda botten gör den lämplig också för små semesterfirare. Utmed strandpromenaden finns en rad restauranger och barer så du behöver inte gå långt från solstolen när det blir lunchdags. Vill du ha en livligare strand är det bara några minuter från Puerto de Mogán till Tauritostranden, där du bland annat kan välja mellan jetski, dykning och kitesurfing. Det är heller inte långt till de populära stränderna i Amadores och Puerto Rico.

Nöjda gäster i Puerto de Mogán

Reser du med Ving kan du bo på det fräscha och mycket uppskattade hotellet Cordial Mogan Playa, med flera pooler och restauranger, spa och en vacker grönskande trädgård. Härifrån tar det bara ett par minuter ner till stranden, hamnen och kvällslivet runt marinan. Precis som våra andra hotell i Puerto de Mogán har det fått mycket höga betyg av våra nöjda gäster.

Bekväm charter och valfri reslängd

Till Puerto de Mogán kan du resa året runt, och du väljer den resa som passar dig bäst: bekväm charter i en vecka eller två, eller med valfri reslängd då du själv bestämmer när du ska resa och hur länge du ska vara borta. Oavsett vad som passar dig kan du välja bland våra bästa hotell, vår resmålsservice finns plats och du är naturligtvis välkommen att följa med på våra utflykter.
Bra att veta
 • Fina sandstränder
 • Solsäkert
 • Resor året runt
 • Mycket nöjda gäster
 • Lokala restauranger
 • Hotell med spa
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Puerto de Mogán

Stränder
Mitt i Puerto de Mogán ligger en liten fin och inbjudande sandstrand. Stranden är cirka 250 meter lång, relativt långgrunt och barnvänligt. Den lilla badviken skyddas av en pir. På stranden finns solstolar och parasoller att hyra. Utmed strandpromenaden finner du en rad restauranger och barer. På stranden i Puerto de Mogán är det sol och bad som gäller.

Tauritostranden

Gillar du vattensporter går det regelbundet bussar och båtar till de större stränderna på ön. Bara några minuter från Puerto de Mogán ligger till exempel Tauritostranden. Här kan du åka jetski, dyka och kitesurfa. Det går även enkelt att ta sig till de populära stränderna i Amadores och Puerto Rico.
Mat, dryck och nattliv
I Puerto de Mogán finns ett stort utbud av restauranger och caféer. Många av dessa ligger vid byns strandpromenad. Då Puerto de Mogán är en fiskeby så finner du färsk fisk och skaldjur på de flesta menyer. Många restauranger har dessutom mysiga och trevliga uteserveringar.
Nattlivet i Puerto de Mogán är stillsamt. Kvällsnöjet består i första hand av långa och välsmakande middagar på en uteservering. Du kan även tillbringa kvällen på något trevligt café eller en bar. För ett större utbud är Puerto Rico det närmaste alternativet, ungefär 10 kilometer bort.
Shopping
I Puerto de Mogán finns shopping både i köpcentrum och i andra butiker. I shoppingcentret hittar du bland annat skor, kläder, väskor, parfym och elektronik. Dessa varor är oftast billigare här jämfört med Sverige. De flesta affärer ligger vid byns centrum, med det finns även ett antal strandbutiker. Missa inte den stora marknaden som går av stapeln varje fredag i hamnen.

Shopping utanför Puerto de Mogán

Ett större och bättre utbud av shopping hittar du främst i huvudstaden Las Palmas, med sina shoppinggator och välkända butiker. Ett annat alternativ är Atlantico, ett affärscentrum i Vecindario som ligger halvvägs till flygplatsen.

Marknad

På fredagar är det marknad i Puerto de Mogán, då fylls gatorna av människor från hela Gran Canaria. Marknadsstånden sträcker sig genom hela byn och du kan fynda bland allt möjligt. Ett tips är att gå dit så tidigt som möjligt, innan det blir för varmt och medan mycket fortfarande finns kvar.
Sport och Träning
Puerto de Mogán passar dig som gillar att dyka. Tar du dig till en av de större närliggande stränderna finns även ett flertal vattensporter. I omgivningarna kan du även cykla och spela golf. Det finns företag som erbjuder stavgång, buggy-safari och hiking bland bergen.

Blue Explorers

Följ med ner i djupet och upptäck en helt ny värld. På Blue Explorers dykcenter kan du utforska det vackra undervattenslivet på Gran Canaria. Det här är en aktivitet som passar hela familjen, där du kan snorkla, dyka eller bara koppla av och uppleva vackra Puerto de Mogán.

Anfi Tauro Golf

På Anfi Tauro Golf, cirka 10 kilometer från Puerto de Mogán, kan du spela golf på en helt unik mästerskapsbana, samt en 9-hålsslinga. Anläggningen ligger mitt i ett enastående landskap, omgiven av vackra palmer och imponerande vulkaniska klippor. Golfbanan, som är byggd i Arizona-stil, är designad av de välkända amerikanska arkitekterna von Hagge, Smelek och Baril. En underhållande golfupplevelse som passar både medelgolfare och singelspelare.

Läs mer här för information och bokning av starttider för vissa banor.
Aktiviteter och sevärdheter
Med tanke på att Puerto de Mogán är en fiskeby är det kanske inte så konstigt att de flesta aktiviteter i byn har med vatten att göra. Här erbjuds fisketurer där du själv kan dra upp storfångsten, delfinspaningar, eller sightseeingturer där du se ön från havet och uppleva livet ovanför och under ytan.

Båtar med glasbotten

I Puerto de Mogán går turer med glasbottnade båtar, där du får ta del av det fascinerande livet under ytan. Båtarna avgår från hamnen med jämna mellanrum under hela dagen.

Fiske och sportfiske

Följ med på en dagstur med sportfiske i Puerto de Mogán. Vissa perioder är det bottenfiske som gäller, andra kastar du efter lite större fiskar. Du kan även erbjudas delfinspaningar och grotturer samt snorkling.

Ubåt

Ett spännande äventyr är att gå ombord på en riktig ubåt. Från piren i Puerto de Mogán avgår en ubåt flera gånger om dagen. Du får upptäcka havets botten på 20-25 meters djup.
Puerto de Mogán är en vacker by som är en sevärdhet i sig. Vill du se mer av Gran Canaira kan du åka på en spännande utflykt.

Cañada de los Gatos

Den arkeologiska platsen i Cañada de los Gatos består av ruiner från en förspansk stad. Lämningarna består bland annat av en gammal kustby, gravar och grottor.

Väderkvarnen i byn Molino de Viento

Cirka sju kilometer från Puerto de Mogán ligger den gamla och historiska väderkvarnen som numera är ett museum.
Utflykter
Skål för Gran Canaria!
Skål för Gran Canaria!
Välkommen till en eftermiddag i matens och dryckens tecken. Provsmakning av viner och lokala snacks ingår.
Läs mer om utflykten
Katamaranen Afrikat 69
Katamaranen Afrikat 69
En härlig dag på havet med katamaranen Afrikat 69. Fri dryck hela dagen samt en lätt lunchtallrik ingår.
Läs mer om utflykten
En kontinent i miniatyr
En kontinent i miniatyr
En populär heldagsutflykt genom Gran Canarias vackra landskap. En dag full av naturupplevelser. Lunch med dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Multiacuatics
Multiacuatics
Att se delfiner och valar i deras rätta element är en helt unik upplevelse och med katamaranen Multiacuatic får vi den möjligheten. En dricka ingår.
Läs mer om utflykten
Bergsvandring Santa Lucia
Bergsvandring Santa Lucia
En känsla av frihet och en chans att se ett Gran Canaria man annars inte ser. Följ med på vandring till byn Santa Lucia. Mat och dryck ingår inte. Utflykten arrangeras från mitten av oktober till slutet av juni.
Läs mer om utflykten
Bergsvandring Camino de la Plata
Bergsvandring Camino de la Plata
En känsla av frihet och en chans att se ett Gran Canaria man annars inte ser. Följ med på vandring längs Camino de la Plata, eller 'Silvervägen', en led med anor från guanchernas tid. Mat och dryck ingår inte. Utflykten arrangeras från mitten av oktober till slutet av juni.
Läs mer om utflykten
Shopping och sightseeing i Las Palmas
Shopping och sightseeing i Las Palmas
Följ med på en heldagsutflykt till provinshuvudstaden Las Palmas som pulserar av kultur, historiska sevärdheter, förmånlig shopping och ett trivsamt caféliv.
Läs mer om utflykten
Eftermiddagskryssning med Afrikat 69
Eftermiddagskryssning med Afrikat 69
En härlig eftermiddag på havet ombord på en fin katamaran. Turen passar perfekt för dig som föredrar att göra en utflykt lite senare på dagen. Fri dryck hela kryssningen samt en lätt måltid ingår. Utflykten arrangeras under sommarhalvåret - sista dag är 28/10 2022.
Läs mer om utflykten
Rocky Adventure - Vandring Teror
Rocky Adventure - Vandring Teror
Följ med Rocky Adventure på en arrangerad vandringstur i de vackra och karaktäristiska Kanariska bergen och dalarna. Följ urbefolkningens fotspår och gå upp för samma stigar som dom nyttjade för 2500 år sedan. Gå genom historiska landsbyar, genom frodiga gröna dalar och dramatiskt vulkaniskt landskap. Mat och dryck ingår inte. Utflykten går under vinterhalvåret.
Läs mer om utflykten
Perchel Beach Club
Perchel Beach Club
På Perchel Beach Club kan du sätta lite extra guldkant på semestern. Här kan du njuta av en härlig utsikt över havet, sköna bad i den uppvärmda infinitypoolen och välsmakande måltider och drycker från restauranger och barer på området.
Läs mer om utflykten
Vulkantur
Vulkantur
Njut av solnedgången från Gran Canarias högsta område. På denna tur får du se att ön är så mycket mer än sol och bad. Upplev häpnadsväckande raviner, vulkankratrar, stora stenformationer och grönskande skog.
Läs mer om utflykten
Canyoning i Gran Canarias regnskog
Canyoning i Gran Canarias regnskog
På denna utflykt får du uppleva spänning, glädje och natur. Canyoning är en härlig äventyrsport som passar bra för både grupper och familjer och här får du en unik semesterupplevelse.
Läs mer om utflykten
Gran Canarias regnskog
Gran Canarias regnskog
Här får du uppleva Gran Canarias grönaste delar, den uråldriga Bosque de Doramas. Njut av uppfriskande bad i naturliga pooler och vattenfall, lär dig om djur och växter i området och smaka på lokala produkter.
Läs mer om utflykten
The Red Canyon
The Red Canyon
Här får du uppleva det bergiga landskapet på södra Gran Canaria, besöka historiska ruiner, njuta av fantastiska utsikter och smaka på lokala produkter. Upplev det bästa av Gran Canarias natur och historia.
Läs mer om utflykten
Via Ferrata
Via Ferrata
Njut av en spännande och adrenalinfylld naturupplevelse där du kombinerar klättring och vandring i fantastiska miljöer.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Gran Canaria är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Du kan resa till de flesta stora turistorterna på ön med buss, taxi, färja eller hyrbil från Puerto de Mogán.

Buss

I Puerto de Mogán ligger busstationen centralt längs gatan Ctra. Vieja.

Färja

Från Puerto de Mogán går det en färja till Arguineguín och Puerto Rico.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Karneval och Pridefestival

Den årliga karnevalen är en stor folkfest på Gran Canaria. I Las Palmas äger den oftast rum i februari och mars och i Maspalomas/Playa del Inglés i mars. Under karnevalsveckorna är det livligt på gatorna och musik spelas till sen natt/tidig morgon och vissa gator stängs tidvis av. Extra livligt är det runt hotellen längs Avenida Tirajana i Playa del Inglés.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk -1 timme.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 6 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Puerto de Mogán året runt.

Du kan dessutom resa med Ving till Puerto de Mogán året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Gandos flygplats utanför Las Palmas.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Puerto de Mogán. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Gando strax utanför Las Palmas till ditt hotell är ca 1 timme och 15 minuter till 2 timmar och 30 minuter (ca 55 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
21°16°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
21°16°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
22°17°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • maj
23°18°
9
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juni
24°19°
10
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
25°21°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
26°22°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
26°22°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
26°21°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
24°18°
5
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • december
22°17°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Puerto de Mogán
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.