Se hotell (39)

Resor till Playa del Inglés

Välkommen till Playa del Inglés där du som ska resa utan barn kan bo på Sunprime Atlantic View, med spa, sviter med poolaccess och bra läge.

Många väljer att resa tillbaka till Playa del Inglés år efter år, just för att det är så enkelt att semestra här. Den mäktiga sandstranden och det enorma mat- och nöjesutbudet har lockat svenskar i decennier, ända sedan Ving började med charter hit för över femtio sedan. Stranden är lika imponerande nu som då, en halvmil lång bort till den böljande, guldgula Maspalomasöknen, och via den vackra strandpromenaden kan du ta dig ända till San Agustin och de trendiga caféerna i Playa Meloneras. Restauranger finns i mängder, från små lokala tapasbarer och italienska pastarestauranger till utsökta fisk- och skaldjursrestauranger. Och lika bra som restaurangutbudet är nattlivet: pubar, nattklubbar, diskotek, barer och spanska ställen dit kanarierna själva går för att både koppla av och roa sig.

Sunprime Atlantic View – för en vuxen semester

Om du inte ska resa med barn rekommenderar vi Sunprime Atlantic View, vårt första Sunprime och än idag en favorit hos många. Här kan du räkna med en semester i vuxet sällskap, med goda viner, lugna dagar vid poolen och kanske en eftermiddag i hotellets spa innan du går ut för att njuta av en kväll i Playa del Inglés.

Barnvänliga hotell

Om du har tänkt dig en barnvänlig semester i Playa del Inglés ska du ta en titt på hotellet Servatur Waikiki som ligger centralt i Playa del Inglés. Här finns lägenheter för upp till fem personer, lekfullt poolområde med små vattenrutschbanor och möjligheten att boka till All Inclusive, för en extra bekväm resa. Allt inom gångavstånd från Yumbo, ett av Playa del Inglés välsorterade shoppingcenter.

Närmare femtio hotell i Playa del Inglés

Ving erbjuder en mängd välkända hotell i Playa del Inglés, och resor både med och utan All Inclusive. Fräscha Buenos Aires är ett av de mest populära. Vi kan också erbjuda något så ovanligt som bungalower inne i centrum, på omtyckta Los Arcos. Resmålets kanske mest kända lägenhetshotell heter Playa del Sol, och här kan du dansa till svenska dansbandsorkestrar. De flesta av våra hotell har uppvärmd pool och bra läge nära det mesta.

Bra att veta
 • Kilometerlånga sandstränder
 • Sunprime Hotels
 • Bra shopping
 • Restauranger och nattliv
 • Välkända hotell
 • All Inclusive
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Playa del Inglés

Väder
 • januari
21°16°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
21°16°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
22°17°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • maj
23°18°
9
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juni
24°19°
10
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
25°21°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
26°22°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
26°22°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
26°21°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
24°18°
5
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • december
22°17°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
Stränder
I Playa de Inglés ligger öns mest populära strand. Längs strandens norra sida löper Playa del Inglés strandpromenad, där man hittar barer och restauranger. Från den östra änden sträcker sig stranden ner mot Maspalomas sanddyner. Med en längd fem kilometer och bredd på ca 100 meter finns det gott om utrymme för besökande. Flera sötvattenduschar och toaletter finns utplacerade på stranden.

Sol och bad på Gran Canaria

Alla badstränder i Spanien är offentliga, så du har alla chanser att hitta din egen favoritstrand. Förutom stränderna på ditt resmål finns det många fler att besöka. På de flesta stränder finns solstolar och parasoll att hyra.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 6 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Du kan resa till Playa del Ingles med Vings charterresor året runt.

Du kan också resa till Playa del Ingles med Ving på reguljära flygresor med valfri reslängd året runt.

Flygen landar på Gandos flygplats utanför Las Palmas.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Playa del Inglés. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Gando strax utanför Las Palmas till ditt hotell är ca 45 minuter till 2 timmar (ca 30 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg kan du i de flesta fall boka transfer till ditt hotell, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunprime Atlantic View och flyger med Sunclass Airlines ingår Easy Travel, med bland annat 10 kilo extra bagagevikt och incheckning av bagage på hotellet. Har du också bokat transfer kör bussen direkt till ditt hotell, utan stopp längs vägen.
Mat, dryck och nattliv
I Playa del Inglés finner man mängder av restauranger och barer. Vanligast är spanska restauranger, vars utbud består av spanska och lokala specialiteter. En populär rätt, som serveras på näst intill alla av dessa, är tapas. Utöver den inhemska maten hittar man också gott om restauranger med menyer från världens alla hörn. Nordiska, asiatiska, grekiska och italienska restauranger är några av de man kan ta del av i Playa del Inglés. Många restauranger ligger i centrum eller vid de shoppingcenter som är belägna i staden. Man finner även flera barer och restauranger längs stadens norra strandpromenad.

Mat och dryck på Gran Canaria

Det äkta kanariska köket finns på menyerna i de flesta restauranger. Där hittar man oftast mat med inslag från både Kanarieöarna och från övriga Spanien. Det kan vara dagens fisk som serveras på enkelt vis med vitlök, kokt potatis och grönsaker. Många erbjuder också så kallade tapas, som ofta ligger bland förrätterna på menyn. Ofta brukar man beställa det man vill ha och delar runt bordet. Utmed hela kusten och även i inlandet är det vanligt med menyer på flera språk. Det är dock inte ovanligt att servitören endast pratar spanska. Efter maten händer det ofta att du får ett litet glas ställt framför dig. Det är en kanarisk specialitet, Ron Miel (honungsrom), och den brukar ingå i priset.

Exempel på kanariska specialiteter

Papas arrugadas – skalpotatis kokt i vatten som är så salt att en del vätska dragits ut ur knölen. Resultatet är en potatis med vackert skrynkligt och saltskimrande skal. Den serveras ofta med Mojo Rojo.
Mojo Rojo - en sås med bl.a. paprika, chili och olja, serveras vanligtvis till papas arrugadas.
Puchero – ett mellanting mellan soppa och gryta. Innehåller ofta saffran, chorizo, kikärter och potatis.
Mojo verde – en sås med koriander, vinäger och kummin
.... Brukar serveras med stekt fisk, men fungerar egentligen med alla sorters mat.
Potaje de berros – en tjock soppa med bland annat vattenkrasse, fläskkött, majs, potatis och kummin.
Ensalada mixta - blandad sallad med tonfisk och ägg. Övriga ingredienser varierar, men kan vara sparris, avokado, morot, tomat, sallad eller vad man har till hands. Dressingen stänker du på själv. Ofta räcker en ensalada mixta till lunch om du äter bröd till.
Gofio - en typ av majsgröt som serveras stekt eller kokt som ett tillbehör i stället för potatis, ris eller pasta. En del tycker att det påminner om polenta.

Andra spanska specialiteter är paella, den berömda risrätten med saffran, skaldjur, grönsaker och fisk eller kött. Men även gazpacho, en läskande soppa gjord på tomater, grönsaker, vitlök och ett stänk av vinäger. Den serveras kall och endast under sommarmånaderna. Riktigt gott i värmen!

Tapas

Tapas och Spanien hör ihop. Det började som en gratis skinkskiva ovanpå drinken och har nu utvecklats till små munsbitar av allt möjligt. Spanjorerna själva äter oftast tapas som förrätt, men man kan komponera ihop en hel måltid genom att beställa in flera olika. Det finns mängder av olika tapas att välja mellan, från oliver och minipickles till olika typer av marinerad fisk och skaldjur. Ett bra sätt att provsmaka tapas är att beställa un variado, då får du en lite större tallrik med olika typer av tapas på.

Drycker

Vinodlingen på Gran Canaria är nästan lika gammal som spanjorernas närvaro på ön, d.v.s. 500-600 år. Redan på 1600-talet började man exportera vin till England, och det kanariska Malvoisir-vinet blev snart högt skattat i stora delar av Europa. Idag har ön tilldelats två olika ursprungsbeteckningar: AOC Monte Lentiscal och AOC Gran Canaria. De inhemska vinerna kan vara svåra att finna i butiker och på restauranger, men vingårdarna välkomnar besökare för provsmakning och köp. Om du inte får tag på öns eget vin finns det oftast många goda spanska sorter att välja mellan.

Cava

Spanskt mousserande vin heter cava. Vinet konkurrerar väl i både smak och kvalitet med den franska champagnen, fast till halva priset eller lägre. De mest kända vinhusen är Freixenet och Codorniu.

Sangria

En dryck som framför andra förknippas med Spanien är den populära sangrian. Den är baserad på vin, framför allt rödvin, frukt och ibland lite konjak. Serveras oftast i karaff och kan vara härligt läskande utan att vara alltför alkoholstark.

Öl

Tropical och Dorada är bland med de mest kända ölsorterna på Kanarieöarna. Tropical produceras på Gran Canaria och Dorada på Teneriffa. Även andra spanska ölsorter, som till exempel Cristal, finns nästan överallt. Dessutom hittar du Carlsberg, Tuborg och Heineken i många barer och butiker.

Spanskt kaffe

Kaffe är mycket populärt i Spanien. Det spanska kaffet är ofta väldigt starkt. Vill du beställa det som mest liknar svenskt kaffe ber du om café melitta eller café filtro. En café solo är en liten kopp espresso och en café con leche är en kopp starkt kaffe med varm mjölk. Café con leche dricks huvudsakligen till frukost.

Ron Miel

Ron Miel är ett slags honungsrom som är en typiskt kanarisk dryck. Den serveras ofta efter maten, som en digestif.

Restauranger på Gran Canaria

Restaurangutbudet på Gran Canaria varierar stort mellan sommar och vinter. Högsäsongen infaller under vintern och då är utbudet som störst. Vissa restauranger stänger däremot under hela eller delar av sommaren. Spanjorerna själva går gärna på restaurang och tar det inte så högtidligt, men man förväntas vara någorlunda snyggt klädd. Barn är välkomna i stort sett överallt. Det är långt ifrån ovanligt att barnen får mer uppmärksamhet än sina föräldrar, ibland i form av en tillsmugglad godisklubba.
Serviceavgift är ibland inräknad i notan, ibland inte. Tycker du att servicen varit bra så lägg på 10 % i dricks, det är en viktig del av servitörens lön. När du har fått ett bord är det ditt tills du lämnar restaurangen, här räknar man inte med tidsbegränsade sittningar som i Sverige. De spanska restaurangerna har oftast lunchöppet kl. 13.00-16.00, och middagsöppet från kl. 20.00.
Playa del Inglés är utan jämförelse Gran Canarias bästa plats för nattliv. Staden har ett stort utbud av musikbarer, nattklubbar, pubar och diskotek. Många av dessa hittar man vid stadens shoppingcenter, där Kasbah med omnejd står för det mesta av nattlivet. Playa del Inglés erbjuder även ett antal gayscener, speciellt vid området kring shoppingcentret Yumbo. Utöver det 'vanliga' nattlivet kan man se musikshower, dansband och levande musik. Ibland förekommer det även att uppträdanden är på svenska.

Nattlivet på Gran Canaria

Gran Canarias nöjesliv varierar mellan de olika orterna. Några av de mer populära ställena är Kasbah i Playa de Inglés, shoppingcentret i Puerto Rico, samt Las Palmas. Här samlas mängder av lokala invånare, speciellt på helgerna.
Shopping
I Playa del Inglés finns mycket varierad shopping, oftast till fördelaktiga priser. Butiker hittar man överallt i staden, men huvudsakligen i något av shoppingkomplexen eller i basarerna. Där finns det ett stort utbud av elektronik, skor och diverse kläder och märkeskläder. Några förslag på mer moderna och internationella shoppingcentrum är C.C. El Tablero och C.C. Bellavista. Många butiker stänger för siesta mellan kl. 13.00 och 16.30, däremot brukar större supermarkets ha öppet hela dagen.

Shopping utanför Playa del Inglés

Mellan Playa del Inglés och flygplatsen ligger shoppingcentret CC Atlantico. Hit kan man enkelt ta sig med lokalbuss eller taxi. Är man redo att färdas en längre sträcka så är huvudstaden Las Palmas att rekommendera. Här finner man Las Arenas, öns största shoppingcenter. Precis intill Las Arenas ligger stranden Las Canteras med strandpromenad och mängder av caféer, perfekt för de mindre shoppingintresserade i sällskapet.

Marknader på Gran Canaria

På Gran Canaria pågår nästan alltid en marknad i någon av öns orter och byar. Här brukar man sälja jordbruksprodukter och olika former av hantverk. Det kan vara trevligt att besöka en av dessa under sin semestervistelse, speciellt om det finns en i närområdet. Då marknaderna oftast stänger vid siesta rekommenderas det att man är tidigt ute.

Shopping på Gran Canaria

Prisnivåerna på Gran Canaria är generellt lite lägre än i Sverige, då det är ett frihandelsområde med mycket låg moms. Det kan vara värt att kika lite extra på skor, väskor, parfym, kosmetik, elektronik, tobak, alkohol och märkesartiklar. Guld och silver är inte speciellt billigt, men det kan vara värt att köpa smycken som kräver många arbetstimmar, då arbetskraften är billigare här. Pärlkedjor och smycken av kända designers är betydligt billigare än hemma, liksom märkesklockor och pennor.
Aktiviteter och sevärdheter
Det finns mycket att göra i Playa del Inglés om man vill ha lite omväxling till stranden. Här kan du -bland mycket annat- bowla, vindsurfa, rida och spela tennis. I Maspalomas finns även en 18-håls golfbana.

Dykning och snorkling

Snorkling och dykning finns tillgängligt både för nybörjare och erfarna. Kontakta din Vingvärd för mer tips eller för att boka en utflykt. Utflykterna är familjevänliga.

Djuphavsfiske

Djuphavsfiske är en aktivitet för alla som gillar spänning och fiske. Här får man välja om man vill fiska eller endast vill njuta av en dag på havet. Med lite tur kan man se delfiner under dagens färd. Kontakta din Vingvärd för mer information.

Multiacuatic

Upplev livet under vatten från en glasbottnad katamaran. Turen går genom ett skyddat område, där man får chansen att se både valar och delfiner simma under ytan. Ibland kan turerna ta lite längre tid, då man passar på att göra ett badstopp om vädret tillåter det. Om man mot förmodan varken ser valar eller delfiner bjuder Multiacuatic på en ny tur. Kontakta din Vingvärd för bokning eller mer information.

Cykelturer

Hyr en cykel eller följ med på en arrangerad cykeltur. Det finns flera olika turer beroende på konditionsnivå. Vill du ha ett enklare alternativ kan man hyra en elcykel där du får lite extra hjälp av cykeln upp i bergen.

Upptäck Gran Canaria med hyrbil

Hyrbil är perfekt för dig som uppleva Gran Canaria på egen hand. Det ger möjligheten att planera dagens aktiviteter som man vill, samt i ett önskvärt tempo. En bit utanför öns turistorter hittar man små byar, vacker natur och folktomma stränder. Nedan finns några förslag på vad man kan besöka när man reser genom Gran Canarias fyra klimatzoner.

Gran Canaria med hyrbil - mandelträd, bad och fiske

Vägen upp från öns södra sida till den lilla bergsbyn Fataga går genom karg och torr natur. Men när du kommer till Fatagadalen, som även kallas 'De tusen palmernas dal', tar en fantastisk inbjudande grönska över. Gör ett stopp och strosa i byn med dess små fruktträdgårdar. Fortsätt sedan vidare upp i bergen mot Cruz de Tejeda. Innan du kommer till Ayacata svänger du av vid skylten mot Chira. Där kommer du fram till en sjö, en fördämning där man sparar på regnvatten för bevattning av odlingarna.... Vid sjön kan man fiska och njuta av den frodiga grönskan. Sedan åker du samma väg tillbaka, mot byn Ayacata. Där ligger några hus och ett flertal restauranger. Nu är du i mandeldistrikten, som i slutet av januari och under februari slår ut i ljuvlig blomning. Fortsätt mot öns mitt till Cruz de Tejeda som ligger på ca 1.500 meters höjd. Därifrån ser man vid klart väder ända till Teneriffa och berget Teide. Vill du övernatta finns det ett hotell vid området. Önskar du att fortsätta vidare finns det många olika vägar till norra, västra eller östra sidan att välja mellan.

Gran Canaria med hyrbil - blommande alléer, vinodlingar och vulkankratrar

Vägen mot Valsequillo, Tenteniguada och San Mateo är bedårande vacker. Framför allt under blomningsperioden från slutet av januari, då du åker genom alléer av mandelblom. I byn San Mateo hålls en stor frukt- och grönsaksmarknad på lördagar och söndagar. Där säljs det typiska kanariska produkter. Öns mest kända vulkankrater, Caldera de Bandama, är lätt att hitta från San Mateo. Kör först mot Tafira och sväng sedan av mot Pico de Bandama. På vägen upp mot kratern ligger Spaniens äldsta golfklubb, Bandama Golf.... På toppen av kratern har du fantastisk utsikt över omgivningarna och Las Palmas. Längst ner i kratern kan du se en övergiven gård. Där finns det en liten odling av bland annat apelsin- och fikonträd. Omgivningarna runt San Mateo, Santa Brigida och Tafira är kända för sina vinodlingar och lokala små bodegor. De flesta vingårdar ligger i området runt Monte Lentiscal i närheten av Santa Brigida.

Angry Birds Park

Strax nedanför shoppingcentret i Puerto Rico ligger temaparken Angry Birds Park. Här finns massor av roliga aktiviteter för både små och stora barn.

Vinprovning

De kanariska vinerna skäms inte för sig, även om de numera är ganska okända utanför ön. Vissa vingårdar välkomnar besökare, både för avsmakning, köp och information.

Vandring

Som lite omväxling till semestern på stränderna och i städerna erbjuder Gran Canaria massvis med vandringsleder. Totalt finns över 800 km vandringsleder på ön som man kan utforska på egen hand eller i grupp.

Karnevaler

Den årliga karnevalen är en stor folkfest på Gran Canaria. Under karnevalsveckorna är det livligt på gatorna, speciellt runt hotellen längs Avenida Tirajana i Playa del Inglés. Vissa gator är tidvis avstängda och musik brukar spelas till sen natt/tidig morgon. En annan årlig folkfest i Maspalomas/Playa del Inglés är Pridefestivalen. Det finns även en pridefestival under vintern, Maspalomas Winter Pride som vanligtvis arrangeras i november. Förhållandena är i stort sett desamma som under karnevalen.

Poema del Mar Aquarium

Poema del Mar är Gran Canarias nya höjdpunkt - en förtrollande värld under ytan! Att kalla Poema del Mar ett jättelikt akvarium är ingen överdrift. Sammanfattat finns här fiskar, marina däggdjur och dessutom en introduktion till världshavens flora och fauna som är helt unik.

Sevärdheter i Teror

Byn Teror är mest känd för det som hände här år 1481, då Madonnan uppenbarade sig i ett pinjeträd som växte intill kyrkan. Det gav upphov till en kult kring Nuestra Señora del Pino och 1767 invigdes den kyrka som vi ser idag. Själva madonnabilden kan te sig märkligt diskret i sin överdådiga silverinramning, men det är bara början. Ett besök i skattkammaren visar på de ytterligare rikedomar som samlats kring det som idag är öns skyddshelgon. Men kyrkan är bara en del av Terors attraktion.... Själva byn sägs vara en av Gran Canarias vackraste sevärdheter med sin välbevarade arkitektur. Den är väl värd ett besök både för resan dit och för sin egen skull. Från Playa del Inglés kör man enklast vägen mot Fataga, nr CG-60, och fortsätter sedan via San Mateo till Teror. Då kör man dessutom genom Fataga-dalen, mellan Roque Nueblo och Pico des Nieves. Vägen går genom pinjeskogar, förbi palmlundar och över de solstekta berg som bildar sydsidan av Gran Canarias centrala bergsmassiv. Det tar ca en och en halv timme från Playa del Inglés med bil. Det kan vara en ansträngande körning på de smala och krokiga, men utmärkta, vägarna. Ett bra tips är att köra motorvägen via Las Palmas på tillbakavägen, eftersom det är enklast.

Ingenio

I Ingenio hittar man öns största handarbetscentrum, Museo de Piedra, där man vårdar öns hantverkstraditioner. För att ta sig till Ingenio från sydkusten: åk först mot Las Palmas. Ta sedan av på GC-100 mot Agüimes och åk vidare mot Ingenio.

Att uppleva i Las Palmas

Las Palmas är känt för att vara öns kulturella centrum, samt den bästa platsen för shopping. Här finner man diverse butiker och märkeskläder, men även museer, evenemang och mycket mer. Under februari hålls bland annat karnevalen i Las Palmas, och strax därpå i maj startar operafestivalen. Utöver de större evenemangen så förekommer mindre föreställningar i olika former. Bland dessa är klassiska konserter i Santo Domingokyrkan, internationella musikfestivaler med blandade teman och föreställningar i Catalinaparken.... Man kan även besöka stadsteatern Perez Galdos för olika konserter, teater- och musikevenemang eller auditoriet Alfredo Kraus för opera och orkester. Las Palmas har en fulltalig filharmonisk orkester som ger konserter i just auditoriet Alfredo Kraus, ofta på fredagar. Vill man se mer av staden kan man åka med en sightseeingbuss. Det finns flera olika sightseeingbussar i staden som avgår dagligen från olika hållplatser. Här kan man passa på att ta sig till en annan stadsdel eller besöka Las Canteras-stranden som ligger vid staden. Biljetter går att köpa på bussen eller hos din Vingvärd.

Museer i Las Palmas

Museo Diocesano de Arte Sacro
Museet ligger i Katedralen Santa Ana från 1500-talet. Här kan man studera skisser från de olika skeden då katedralen uppfördes och titta på religiösa skulpturer. Man kan också gå in i den fantastiskt pampiga katedralen och se sig omkring. Tar man sig upp i ett av katedralens torn möts man av en fin utsikt över torget och den gamla stadsdelen.

Casa Museo Colon
Columbusmuseet var på 1400-talet guvernörens residens och Columbus hemvist när han besökte ön
....

Museo Canario
För dig om vill veta mer om öns spännande ursprungsbefolkning. Det finns även en stor samling kranier från Cromagnon-tiden.

Casa Museo de Pérez Galdos
Författaren Perez Galdos skrivarlya är bevarad för framtiden.

Centro Atlantico de Arte Moderno
(CAAM), är ett av stadens stora konstcentrum. Beläget i ett vackert välbevarat hus från 1800-talet.

Museo Elder de la Ciencia y la Tecnologia
Ett familjevänligt interaktivt tekniskt och vetenskapsmuseum.

Pueblo Canario
Ett hembygdsmuseum uppfört som en typisk kanarisk by med kanarisk folkmusik, dans och hantverk.

Auditorio Alfredo Kraus
Stadens konserthus som även har föreläsningssalar. En vacker modernistisk byggnad belägen i ena änden av Las Canteras, La Cicer.

Teatro Perez Galdos
En nyrenoverad stadsteater i den gamla delen av staden som bjuder på ett varierat program
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Gran Canaria är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Man kan resa till de flesta andra stora turistorter på ön med buss, taxi eller hyrbil. Till grannöarna går det flyg och båt. Kontakta oss för mer information.

Minitåg

I Playa del Inglés finns ett minitåg som går genom staden. Det kan vara ett bra alternativ för att snabbare ta sig kortare sträckor.

Hur du tar dig runt på Gran Canaria

Det finns gott om alternativ för att ta sig runt på Gran Canaria. Det lokala bussnätet fungerar väl och taxi är förhållandevis billigt.

Taxi

Taxi är ett bra och pålitligt färdsätt på Gran Canaria, i synnerhet om det gäller kortare sträckor. Är man fler kan det dessutom bli billigare än att ta bussen. Priserna är både reglerade och kontrollerade. För säkerhets skull skall det finnas en cirkaprislista för de vanligaste sträckorna i taxin. Man hejdar oftast bilarna på gatan, men precis som hemma går det också bra att ringa och beställa en taxi.

Moped

Moped finns att hyra på Gran Canaria. Kolla att din reseförsäkring inkluderar framförande av fordon. Om den inte gör det bör du teckna en tilläggsförsäkring innan du reser. Och glöm inte hjälmen.

Cykel

Man kan hyra cykel på Gran Canaria, men bara de mest förhärdade cyklister ger sig inåt ön. Den är våldsamt kuperad, cyklar man inte rakt uppåt så sliter man i stället ut bromsarna när det börjar gå rakt neråt. Dessutom blir det mycket varmt framåt lunchtid. En cykel kan däremot vara ett bra sätt att komma till de olika stränderna runt södra Gran Canaria, eftersom avstånden kan vara lite för långa att gå. Det finns flera större och mindre företag som hyr ut dem. Hör även med din Vingvärd om möjligheten att följa med på arrangerade cykelutflykter.

Buss

Gran Canaria har ett väl fungerande bussnät och under högsäsong går lokalbussar i skytteltrafik mellan de större turistorterna.
Fakta

Vår service

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer. Vi träffas också på vårt servicecenter i Playa del Inglés.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Spaniens ambassad på telefon 08-522 808 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Spanien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Karneval och Pridefestival

Den årliga karnevalen är en stor folkfest på Gran Canaria. I Las Palmas äger den oftast rum i februari och mars och i Maspalomas/Playa del Inglés i mars. Under karnevalsveckorna är det livligt på gatorna och musik spelas till sen natt/tidig morgon och vissa gator stängs tidvis av. Extra livligt är det runt hotellen längs Avenida Tirajana i Playa del Inglés.
Under 2021 är båda karnevalerna inställda.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Svensk -1 timme.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Byggarbete pågår i vissa delar av Playa del Inglés. På vissa ställen kan framkomligheten vara begränsad. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
Playa del Inglés är barnvänligt, men ett tips är en hopfällbar sulky för bussfärder eftersom bussarna inte klarar måtten för skandinaviska barnvagnar. Skötbord saknas för det mesta och amning av barn förväntas göras privat och inte på restauranger. Stranden i Playa del Inglés är relativt långgrund med finkornig sand och gott om plats för barn som har spring i benen. Tröttnar man på sol och bad finns det en hel del aktiviteter i närheten som är barnanpassade.

Restauranger

I den spanska kulturen är barnen alltid med. Här hjälps alla åt vilket medför en familjär och trevlig stämning. Överallt kan du hitta barnfavoriter som pommes frites, pizza, hamburgare och kyckling. De kanariska barnens favoriter är panerad kycklingfilé, pechuga empanada, och fiskkroketter, croquetas de pescado. De flesta restauranger har barnmenyer och om det inte finns kan man välja en barnportion från matsedeln till halva priset.

Barnmat och blöjor

Barnmat och blöjor finns att köpa i de flesta större mataffärer samt på välsorterade apotek. Jämfört med Sverige är sortimentet på burkmat mindre. Grötpulver liksom de flesta fruktpuréer innehåller ofta socker. I vissa större mataffärer finns ett mindre urval av modersmjölksersättning. Du kan också använda det lokala majsmjölet (Gofio) och blanda med mjölk eller vatten till gröt/välling som brukar slinka ner i de flesta barn.

Lekplatser

I stadsdelen San Fernando, ett stenkast från Playa del Inglés, finns det flera lekplatser liknande dem som finns i Sverige. Shoppingcenter San Agustin har en lekplats på tredje våningen. Parque del Sur i Maspalomas har en fin och stor lekplats för barn i olika åldrar. Det finns även lekplats på andra sidan gatan från Holiday World.

Bilbarnstolar

De stora välkända hyrbilsfirmorna hyr ofta ut bilbarnstolar. Beställ stolen vid bokningstillfället.
SÖK DIN RESA TILL Playa del Inglés
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.