Se hotell (41)

Resor till Playa del Inglés

Välkommen till Playa del Inglés där du som ska resa utan barn kan bo på Sunprime Atlantic View, med spa, sviter med poolaccess och bra läge.

Många väljer att resa tillbaka till Playa del Inglés år efter år, just för att det är så enkelt att semestra här. Den mäktiga sandstranden och det enorma mat- och nöjesutbudet har lockat svenskar i decennier, ända sedan Ving började med charter hit för över femtio sedan. Stranden är lika imponerande nu som då, en halvmil lång bort till den böljande, guldgula Maspalomasöknen, och via den vackra strandpromenaden kan du ta dig ända till San Agustín och de trendiga caféerna i Playa Meloneras. Restauranger finns i mängder, från små lokala tapasbarer och italienska pastarestauranger till utsökta fisk- och skaldjursrestauranger. Och lika bra som restaurangutbudet är nattlivet: pubar, nattklubbar, barer och spanska ställen dit kanarierna själva går för att både koppla av och roa sig.

Sunprime Atlantic View – för en vuxen semester

Om du inte ska resa med barn rekommenderar vi Sunprime Atlantic View, vårt första Sunprime och än idag en favorit hos många. Här kan du räkna med en semester i vuxet sällskap, med goda viner, lugna dagar vid poolen och kanske en eftermiddag i hotellets spa innan du går ut för att njuta av en kväll i Playa del Inglés.

Barnvänliga hotell

Om du har tänkt dig en barnvänlig semester i Playa del Inglés ska du ta en titt på hotellet Servatur Waikiki som ligger centralt i Playa del Inglés. Här finns rum för upp till fem personer, lekfullt poolområde med små vattenrutschbanor och möjligheten att boka till All Inclusive, för en extra bekväm resa. Allt inom gångavstånd från Yumbo, ett av Playa del Inglés välsorterade shoppingcenter.

Stort hotellutbud i Playa del Inglés

Ving erbjuder en mängd välkända hotell i Playa del Inglés, och resor både med och utan All Inclusive. Fräscha Buenos Aires är ett av de mest populära. Vi kan också erbjuda något så ovanligt som bungalower inne i centrum, på omtyckta Los Arcos. Resmålets kanske mest kända lägenhetshotell heter Playa del Sol, och här kan du dansa till svenska dansbandsorkestrar. De flesta av våra hotell har uppvärmd pool och bra läge nära det mesta.

Bra att veta
 • Kilometerlånga sandstränder
 • Sunprime Hotels
 • Bra shopping
 • Restauranger och nattliv
 • Välkända hotell
 • All Inclusive
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Playa del Inglés

Väder
 • januari
21°16°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
21°16°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
22°17°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • maj
23°18°
9
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juni
24°19°
10
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
25°21°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
26°22°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
26°22°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
26°21°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
24°18°
5
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • december
22°17°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
Stränder
I Playa de Inglés ligger öns mest populära strand. Stranden i Playa del Inglés är den som tar emot flest besökare på hela ön. Men med en längd på cirka fem kilometer och bredd på cirka 100 meter finns det gott om utrymme för alla. Längs strandens norra sida löper Playa del Inglés strandpromenad med flera barer och restauranger. Flera sötvattenduschar och toaletter finns utplacerade på stranden. Stranden är ganska långgrund, men tidvis rullar stora vågor in, så små barn bör hållas under uppsikt. Det är dock oftast lugnt vid vattenbrynet. Stranden i Playa de Inglés sträcker sig ner mot Maspalomas sanddyner där det finns en nudiststrand.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 6 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Playa del Inglés året runt.

Du kan dessutom resa med Ving till Playa del Inglés året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Gandos flygplats utanför Las Palmas.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Playa del Inglés. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Gando strax utanför Las Palmas till ditt hotell är ca 45 minuter till 2 timmar (ca 30 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunprime Atlantic View och flyger med Sunclass Airlines ingår Easy Travel, med bland annat 10 kilo extra bagagevikt och incheckning av bagage på hotellet. Har du också bokat transfer kör bussen direkt till ditt hotell, utan stopp längs vägen.
Mat, dryck och nattliv
I Playa del Inglés finner du mängder av restauranger och barer. Vanligast är spanska restauranger, vars utbud består av spanska och lokala specialiteter. En populär rätt, som serveras på näst intill alla av dessa, är tapas. Utöver den inhemska maten hittar du också gott om restauranger med menyer från världens alla hörn. Nordiska, asiatiska, grekiska och italienska restauranger är några av de man kan ta del av i Playa del Inglés. Många restauranger ligger i centrum eller vid de shoppingcenter som är belägna i staden. Man finner även flera barer och restauranger längs stadens norra strandpromenad.
Playa del Inglés är utan jämförelse Gran Canarias bästa plats för nattliv. Staden har ett stort utbud av musikbarer, pubar och nattklubbar. Många av dessa hittar du vid stadens shoppingcenter, där Kasbah med omnejd står för det mesta av nattlivet. Playa del Inglés erbjuder även ett antal gayscener, speciellt vid området kring shoppingcentret Yumbo. Utöver det 'vanliga' nattlivet kan du se musikshower, dansband och levande musik. Ibland förekommer det även att uppträdanden är på svenska.
Shopping
I Playa del Inglés finns mycket varierad shopping, oftast till fördelaktiga priser. Butiker hittar du överallt i staden, men huvudsakligen i något av shoppingkomplexen eller i basarerna. Där finns det ett stort utbud av elektronik, skor och diverse kläder och märkeskläder. De mest kända shoppingkomplexen är troligen Yumbo samt Kasbah och det största heter Cita. Några förslag på mer moderna och internationella shoppingcentrum är El Tablero och Bellavista. Många butiker stänger för siesta mellan cirka kl. 13.00 och 16.30, däremot brukar större supermarkets ha öppet hela dagen.

Shopping utanför Playa del Inglés

Mellan Playa del Inglés och flygplatsen ligger shoppingcentret Atlántico. Hit kan du enkelt ta dig med lokalbuss eller taxi. Är du redo att färdas en längre sträcka så är huvudstaden Las Palmas att rekommendera. Här finns bland annat öns största shoppingcenter Las Arenas, exklusiva butiker och små lokala affärer.
Aktiviteter och sevärdheter
Det finns mycket att göra i Playa del Inglés om man vill ha lite omväxling till stranden. Du kan hyra cykel och upptäcka omgivningarna, spela minigolf, följa med på en fisketur eller vandra längs stranden till Maspalomasöknen. Naturreservatet Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas omfattar hela 404 hektar av sanddyner. Där finner du bland annat en palmlund och Maspalomasdammen, en plats av stort ekologiskt intresse där många fåglar bygger sina bon. En stor del av växtligheten och några fågelarter är skyddade av regionala och nationella normer.

Karnevalen i Playa del Inglés

Under karnevalsveckorna är det livligt på gatorna, speciellt runt hotellen längs Avenida Tirajana i Playa del Inglés. Vissa gator är tidvis avstängda och musik brukar spelas till sen natt/tidig morgon. En annan årlig folkfest i Maspalomas, nära Playa del Inglés, är Pridefestivalen. Den arrangeras vanligtvis under maj och det finns även en pridefestival under vintern, Maspalomas Winter Pride som vanligtvis arrangeras i november.
Med Vings utflykter får du uppleva allt Playa del Inglés och Gran Canaria har att erbjuda. Det är smidigt att besöka olika sevärdheter på ön när du bor i Playa del Inglés.

Templo Ecumenico El Salvador

En kyrka med spännande arkitektur. Vissa kvällar arrangeras olika konserter.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Gran Canaria är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Playa del Inglés har goda kommunikationer och du kan resa till de flesta andra stora turistorter på ön med buss, taxi eller hyrbil.

Minitåg

I Playa del Inglés finns ett minitåg som går genom staden. Det kan vara ett bra alternativ för att snabbare ta sig kortare sträckor.

Buss

Flera busshållplatser ligger i anslutning till ortens köpcentrum, bland andra Yumbo, Kasbah och Cita.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer. Vi träffas också på vårt servicecenter i Playa del Inglés.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Karneval och Pridefestival

Den årliga karnevalen är en stor folkfest på Gran Canaria. I Las Palmas äger den oftast rum i februari och mars och i Maspalomas/Playa del Inglés i mars. Under karnevalsveckorna är det livligt på gatorna och musik spelas till sen natt/tidig morgon och vissa gator stängs tidvis av. Extra livligt är det runt hotellen längs Avenida Tirajana i Playa del Inglés.
Under 2021 är båda karnevalerna inställda.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Svensk -1 timme.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Byggarbete pågår i vissa delar av Playa del Inglés. På vissa ställen kan framkomligheten vara begränsad. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
Playa del Inglés är barnvänligt, men ett tips är en hopfällbar sulky för bussfärder eftersom bussarna inte klarar måtten för skandinaviska barnvagnar. Skötbord saknas för det mesta och amning av barn förväntas göras privat och inte på restauranger. Stranden i Playa del Inglés är relativt långgrund med finkornig sand och gott om plats för barn som har spring i benen. Tröttnar barnen på bad finns det en hel del aktiviteter i närheten som är barnanpassade.
Sport och Träning
Gillar du att vara aktiv på semestern har du kommit rätt. I Playa del Inglés kan du bland bowla, rida, spela tennis eller ägna dig åt olika vattensporter. I Maspalomas finns även en 18-håls golfbana.

Maspalomas Golf

Nära Playa del Inglés ligger denna fina golfbana med 18 hål. Golfbanan ligger ett stenkast från ett naturreservat med sanddyner.

Meloneras Golf

Cirka tio kilometer från Playa del Inglés ligger Meloneras Golf. En mycket vacker 18-hålsanläggning strax väster om Maspalomas-fyren. Det är en sann naturupplevelse att spela på denna palmklädda bana, med de bakomliggande bergen och den fantastiska havsutsikten som sällskap. De nio sista hålen anses av många vara den bästa niohålsslingan på hela Gran Canaria! Flera av hålen löper direkt längs Atlanten och vissa sätter kunnandet och koncentrationen på ordentligt prov, med spel över raviner och djupa dalar. Meloneras Golf är ritad av banarkitekten Ron Kirby och passar allt från medelgoda golfare till de riktigt duktiga.
Utflykter
Katamaranen Afrikat 69
Katamaranen Afrikat 69
En härlig dag på havet med katamaranen Afrikat 69. Fri dryck hela dagen samt en lätt lunchbuffé ingår.
Läs mer om utflykten
Angry Birds Activity Park
Angry Birds Activity Park
Mitt i Puerto Rico ligger den populära Angry Birds-parken, en lekpark för barn i alla åldrar. Biljetten är en heldagsbiljett, vilket innebär att du kan gå in och ut flera gånger under samma dag.
Läs mer om utflykten
Shopping & Sightseeing Las Palmas
Shopping & Sightseeing Las Palmas
Följ med på en heldagsutflykt till provinshuvudstaden Las Palmas som pulserar av kultur, historiska sevärdheter, förmånlig shopping och ett trivsamt caféliv.
Läs mer om utflykten
Multiacuatics
Multiacuatics
Att se delfiner och valar i deras rätta element är en helt unik upplevelse och med katamaranen Multiacuatic får vi den möjligheten. En dricka ingår.
Läs mer om utflykten
SÖK DIN RESA TILL Playa del Inglés
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.