Se hotell (3)

Resor till Playa del Cura

Välj Playa del Cura om du vill resa till ett av Gran Canarias mest solsäkra resmål, där du och din familj kan boka en skön semester på vårt Ocean Beach Club – öppet året runt.
Välkommen till Playa del Cura, en lugn och fridfull semesterort mellan populära Puerto Rico och pittoreska Puerto de Mogán, på Gran Canarias solsäkra sydkust. Här finns en liten badvik med klart och fint vatten, eftersom botten består av grovkornig sand och småsten. Inte långt härifrån ligger också Playa de Amadores, med en av öns finaste stränder. Playa del Curas lilla centrum består av ett litet shoppingcenter med ett begränsat urval av restauranger, barer och andra nöjen. Söker man ett större utbud, går det fort och enkelt att resa till både Puerto Rico och Playa del Inglés. I Playa del Cura hittar du några av Gran Canarias bästa familjehotell, och hotell med All Inclusive. Det är inte att undra på att Ving har så nöjda gäster här.

Barnvänligt boende med Ving

Bokar du en resa med Vings bekväma charter till Playa del Cura kan du förstås bo bra. Vårt bästa hotell för barnfamiljer är Ocean Beach Club, en riktig oas med utsikt över Atlanten. Hotellet är designat för att erbjuda familjelyx utöver det vanliga och erbjuder aktiviteter som passar både stora och små. Självklart finns också våra populära maskotar Lollo & Bernie på plats, även på sommaren. Du kan också boka en svit med tillgång till privat pool direkt från terrassen, så kallad Swim Out. Ett annat bra familjehotell är Riviera Marina, direkt vid stranden. Här finns barnpool, lekplats och lägenheterna är utrustade med det mesta du kan behöva för en lyckad familjesemester.

Stränder och nöjen

Bara en kort resa från Playa del Cura ligger Amadores, med en av öns finaste stränder. Ortens lilla centrum består av ett litet shoppingcenter med ett ganska begränsat urval av restauranger och barer. Är du sugen på ett större utbud av ovanstående är det lätt att resa över till Puerto Rico, eller ännu bättre, Playa del Inglés, med mängder av restauranger, butiker och nöjen.

Puerto de Mogán och Puerto Rico

Det finns gott om utflyktsmål i närheten av Playa del Cura. Puerto de Mogán är en charmig liten och lugn fiskeby med moderna inslag. Hamnen är byns naturliga centrum och här sätter färgglada fiskebåtar och gästande segelbåtar sin speciella prägel på omgivningen. Puerto Rico är en av Gran Canarias mest omtyckta semesterorter, som vuxit rejält de senaste åren. Stranden är välskött, med solstolar och små trevliga lunchställen. Två pirer skyddar mot höga vågor, så även de små barnen kan bada här.
Bra att veta
 • Ocean Beach Club
 • Hotell på stranden
 • Mycket nöjda gäster
 • Resor året runt
 • Hotell med Swim out
 • Solsäkert
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Playa del Cura

Stränder
I Playa del Cura finns en liten badvik med grovkornig sand och småsten där du kan koppla av och njuta av semestern. Inte långt ifrån Playa del Cura ligger Amadores, där du finner en av öns finaste stränder. Puerto Rico ligger också i närheten och erbjuder en välskött strand med solstolar och små trevliga lunchställen.
Mat, dryck och nattliv
I Playa del Cura finns ett ganska begränsat antal restauranger. De flesta hittar du i ortens centrum. För ett större utbud så kan man enkelt ta sig till både Puerto Rico och Playa del Inglés, där det finns mängder av restauranger.

Smaka på Gran Canaria

Det är kanske inte givet att vin produceras på en ganska torr ö som ligger på samma breddgrad på Miami. Ändå finns runt 70 vingårdar på ön, och flera ursprungsmärkningar. De flesta vingårdar ligger på den nordöstra delen av ön, vilket innebär att man ofta passerar dem på väg från turistorterna på sydsidan på väg mot Las Palmas. De allra flesta erbjuder provsmakning, ibland mot betalning, och naturligtvis kan man köpa med sig en flaska eller två om något skulle falla en på läppen. De flesta vingårdar saluför också andra lokala produkter, som honung, ost och olivolja.
Playa del Cura i sig har ett ganska begränsat nattliv. Du som bor i Playa del Cura hittar främst nattlivet i Puerto Rico, som har ett stort utbud av barer, pubar och dansställen. Där hittar du musikshower, skandinavisk dansmusik och diskopubar med de senast låtarna. De flesta ligger koncentrerat vid Puerto Ricos shoppingcenter. Som på andra orter i Spanien brukar nattlivet börja sent och pågå fram till gryningen.
Shopping
I Playa del Curas centrum finner du ett mindre shoppingcenter med supermarket och apotek.

Shopping utanför Playa del Cura

Cirka fem kilometer från Playa del Cura ligger Puerto Rico. Här finns ett shoppingcenter med ett stort utbud av butiker och supermarkets. Även huvudstaden Las Palmas är värd att besöka. Här finner du bland annat det stora shoppingcentret Las Arenas, där välkända butiker ligger tätt.
Sport och Träning
I Playa del Cura finns ett litet utbud av vattensporter och omgivningarna passar bra för cykling och vandring. Nära Playa del Cura ligger också en populär golfbana. På familjehotellet Ocean Beach Club finner du också mycket träning i form av gruppträning, yoga och gym.

Anfi Tauro Golf

På Anfi Tauro Golf, cirka tre kilometer från Playa del Cura, kan du spela golf på en helt unik mästerskapsbana, samt en 9-hålsslinga. Anläggningen ligger mitt i ett enastående landskap, omgiven av vackra palmer och imponerande vulkaniska klippor. Golfbanan, som är byggd i Arizona-stil, är designad av de välkända amerikanska arkitekterna von Hagge, Smelek och Baril. En underhållande golfupplevelse som passar både medelgolfare och singelspelare.

Meloneras Golf

En mycket vacker 18-hålsanläggning strax väster om Maspalomas-fyren, cirka 17 kilometer från Playa del Cura. Det är en sann naturupplevelse att spela på denna palmklädda bana, med de bakomliggande bergen och den fantastiska havsutsikten som sällskap. De nio sista hålen anses av många vara den bästa niohålsslingan på hela Gran Canaria! Flera av hålen löper direkt längs Atlanten och vissa sätter kunnandet och koncentrationen på ordentligt prov, med spel över raviner och djupa dalar. Meloneras Golf är ritad av banarkitekten Ron Kirby och passar allt från medelgoda golfare till de riktigt duktiga.

Spela golf under semestern

Vill du ha mer information om golf på Gran Canaria kan du läsa mer här. Där kan du även boka starttider för vissa golfbanor.
Aktiviteter och sevärdheter
Det finns ett begränsat utbud av aktiviteter i Playa del Cura. Fler aktiviteter finns i grannorten Puerto Rico. Ocean Beach Club erbjuder ett spännande aktivitetsprogram och underhållning för hela familjen.
Det finns gott om utflyktsmål i närheten av Playa del Cura. Vi rekommenderar dig att åka på en utflykt med Ving, då får du se mer vad Gran Canaria har att erbjuda.
Utflykter
Skål för Gran Canaria!
Skål för Gran Canaria!
Välkommen till en eftermiddag i matens och dryckens tecken. Provsmakning av viner och lokala snacks ingår.
Läs mer om utflykten
Katamaranen Afrikat 69
Katamaranen Afrikat 69
En härlig dag på havet med katamaranen Afrikat 69. Fri dryck hela dagen samt en lätt lunchtallrik ingår.
Läs mer om utflykten
Bergsvandring Camino de la Plata
Bergsvandring Camino de la Plata
En känsla av frihet och en chans att se ett Gran Canaria man annars inte ser. Följ med på vandring längs Camino de la Plata, eller 'Silvervägen', en led med anor från guanchernas tid. Mat och dryck ingår inte. Utflykten går under vinterhalvåret.
Läs mer om utflykten
En kontinent i miniatyr
En kontinent i miniatyr
En populär heldagsutflykt genom Gran Canarias vackra landskap. En dag full av naturupplevelser. Lunch med dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Idylliska Mogan
Idylliska Mogan
En fin halvdagstur till Puerto de Mogán, också känd som "Gran Canarias Venedig". Vi kommer dit på marknadsdagen, så den som vill kan passa på att shoppa. Lunch med dryck ingår under vinterhalvåret.
Läs mer om utflykten
Shopping & Sightseeing Las Palmas
Shopping & Sightseeing Las Palmas
Följ med på en heldagsutflykt till provinshuvudstaden Las Palmas som pulserar av kultur, historiska sevärdheter, förmånlig shopping och ett trivsamt caféliv.
Läs mer om utflykten
Bergsvandring med Rocky Adventure
Bergsvandring med Rocky Adventure
En känsla av frihet och perfekt för vandringsentusiasten! Följ med på en härlig vandringtur i den varierande och spektakulära natur som Gran Canaria har att erbjuda. Måltider och dryck ingår inte. Utflykten går under sommarhalvåret.
Läs mer om utflykten
Multiacuatics
Multiacuatics
Att se delfiner och valar i deras rätta element är en helt unik upplevelse och med katamaranen Multiacuatic får vi den möjligheten. En dricka ingår.
Läs mer om utflykten
Bergsvandring Santa Lucia
Bergsvandring Santa Lucia
En känsla av frihet och en chans att se ett Gran Canaria man annars inte ser. Följ med på vandring till byn Santa Lucia. Mat och dryck ingår inte. Utflykten går under vinterhalvåret.
Läs mer om utflykten
Eftermiddagskryssning med Afrikat 69
Eftermiddagskryssning med Afrikat 69
En härlig eftermiddag på havet ombord på en fin katamaran. Turen passar perfekt för dig som föredrar att göra en utflykt lite senare på dagen. Fri dryck hela kryssningen samt en lätt måltid ingår.
Läs mer om utflykten
Rocky Adventure - Vandring Teror
Rocky Adventure - Vandring Teror
Följ med Rocky Adventure på en arrangerad vandringstur i de vackra och karaktäristiska Kanariska bergen och dalarna. Följ urbefolkningens fotspår och gå upp för samma stigar som dom nyttjade för 2500 år sedan. Gå genom historiska landsbyar, genom frodiga gröna dalar och dramatiskt vulkaniskt landskap. Mat och dryck ingår inte. Utflykten går under vinterhalvåret.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Gran Canaria är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Från Playa del Cura kan du resa till de flesta andra stora turistorter på ön med buss, taxi eller hyrbil.

Buss

Busstationen ligger vid rondellen i övre delen av Playa del Cura.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Karneval och Pridefestival

Den årliga karnevalen är en stor folkfest på Gran Canaria. I Las Palmas äger den oftast rum i februari och mars och i Maspalomas/Playa del Inglés i mars. Under karnevalsveckorna är det livligt på gatorna och musik spelas till sen natt/tidig morgon och vissa gator stängs tidvis av. Extra livligt är det runt hotellen längs Avenida Tirajana i Playa del Inglés.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk -1 timme.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 6 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Playa del Cura året runt.

Du kan dessutom resa med Ving till Playa del Cura året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Gandos flygplats utanför Las Palmas.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Playa del Cura. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Gando strax utanför Las Palmas till ditt hotell är ca 1 timme och 15 minuter till 2 timmar och 15 minuter (ca 52 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Easy Travel

Bor du på vårt Ocean Beach Club – Gran Canaria och flyger med Sunclass Airlines ingår Easy Travel, med bland annat 10 kilo extra bagagevikt och incheckning av bagage på hotellet. Har du också bokat transfer kör bussen direkt till ditt hotell, utan stopp längs vägen.
Väder
 • januari
21°16°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
21°16°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
22°17°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • maj
23°18°
9
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juni
24°19°
10
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
25°21°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
26°22°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
26°22°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
26°21°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
24°18°
5
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • december
22°17°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Playa del Cura
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.