Se hotell (5)

Resor till Sitia

Sitia är en liten kuststad med ett fantastiskt läge på Kreta, nära storslagen natur, fina vandringsleder, orörda stränder och traditionella små byar.
I Sitia välkomnas du av ett venetianskt gammalt fort, en labyrint av små gator och en mysig hamnpromenad, kantad av lokala caféer och tavernor. Här sitter de gästfria lokalborna och äter sina mezes medan barnen leker på det lilla torget. Egentligen är det märkligt att inte fler turister har hittat till denna levande småstad än, med tanke på dess stora charm, genuina atmosfär och strategiska läge för spännande upptäcktsfärder runt om på Kreta.

Sitias nöjesliv och marknad

Hamnpromenaden är Sitias naturliga mötesplats, här samlas såväl lokalbor som turister under sommarmånaderna för att äta och umgås. I juli och augusti pågår festivalen Kornaria med bland annat livemusik och teaterföreställningar, och emellanåt arrangeras även konserter och kulturevenemang i Kazarma Fortress, som är namnet på den gamla venetianska borgen. Sitia är också känd för sin tisdagsmarknad där du kan fynda alltifrån kläder, skor och hushållsartiklar till blommor, ost och grönsaker.

Storslagen natur och spännande stränder

Ett måste när du reser till Sitia är att vandra i Sitia Geopark som ingår i Unescos globala geoparker och präglas av dramatiska raviner, grottor och makalösa utsikter. Här finns vandringsleder av olika svårighetsgrad och vill du inte ta dig till fots kan du utforska vissa av dem med cykel. I omgivningarna runt Sitia finns även stränder av alla dess slag, små orörda vikar med kristallklart vatten och större stränder med bekväma faciliteteter och trevliga tavernor. Med en hyrbil når du flera av dessa fantastiska stränder inom en halvtimme från staden.

En aktiv semester

Med hyrbil ligger även historiska sevärdheter och traditionella små byar inom räckhåll, och du som vill aktivera dig på semestern kommer inte att bli besviken. Förutom vandring och cykling i geoparken, kan du även upptäcka Kreta till havs. I omgivningarna finns möjligheter att ta vindsurfinglektioner eller följa med på en dykutflykt, och från Sitia går det dessutom färjor till andra grekiska öar.

Vings hotell i Sitia

Bokar du en resa med Ving flyger du direkt till Sitia. Flygplatsen ligger bara femton minuter från stadskärnan, så transfern är kort. Majoriteten av Vings hotell ligger centralt, nära både lokala restauranger, butiker, hamnpromenaden och stranden. Söker du efter ett boende med pool ska du titta på Porto Kaza, Sitia Bay eller Itanos, här kan du även lyxa till det och boka ett rum med havsutsikt. Reser du med barn är det inte heller långt från Sitia till våra barnvänliga hotell Sunwing Makrigialos Beach och Ocean Beach Club, cirka 35 minuter med busstransfer.
Bra att veta
  • Kort transfer
  • Solsäkert
  • Lokala restauranger
  • Stad och strand
  • Fina stränder
  • Hotell med fri WiFi

Våra kunder om Sitia

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Sitia