Hotell (102)

Resor till Teneriffa

En resa till Teneriffa kan ta dig till den mysiga staden Puerto de la Cruz i norr, till något av resmålen längs stränderna i söder, eller kanske till det livliga och populära Playa de las Américas. Här finns hotell för alla smaker, från barnvänliga Sunwing Family Resorts, till Sunprime Hotels om du ska resa utan barn.

Teneriffa är ett av de resmål som passar alla – året runt. Stränderna är lika lockande på sommaren som på vintern, och den dramatiska naturen skiftar i takt med årstidernas växlingar. Teneriffa är också ett av de resmål där allt är öppet och tillgängligt året runt, vare sig det gäller besök på en vingård, en eftermiddag i en vattenpark eller ett besök på någon av öns förträffliga restauranger. Och som det inte var nog kan du alltid räkna med att hitta ett hotell som passar dig, vare sig du vill bo på ett lyxhotell, lite enkelt i lägenhet, eller något däremellan.

God mat och spännande shopping

Överallt på Teneriffa finns både spännande restauranger och intressanta butiker. Ett tips är att hyra bil för att lämna kusten och köra inåt ön. Här finns gott om små familjeägda restauranger som serverar öns egna specialiteter till mycket rimliga priser. Vill du sedan shoppa är det bästa att bege dig tillbaka ner till kusten, där du finner den bästa och mest varierade shoppingen i Puerto de la Cruz.

Resa med barn till Teneriffa

Om du ska resa med familjen till Teneriffa rekommenderar vi Sunwing Fañabé Beach som ligger bara en kort promenad från stranden i Fañabé, lite norr om Playa de las Américas. Här kan du räkna med bekväma lägenheter för upp till sex personer, kul aktiviteter för både stora och små, och mängder av praktiska lösningar som gör din semester både enkel och bekväm, som till exempel våra måltidspaket. På Teneriffa finner du också flera av våra barnvänliga Family Garden-hotell, som till exempel Sunlight Bahia Principe Tenerife i Playa Paraiso. Här ingår All Inclusive i priset, och för de minsta finns både Lollo&Bernie, flera barnpooler och en bufférestaurang där man kan plocka sina egna favoriter.

Teneriffas stränder

På Teneriffa finns stränder för både stora och små, från de imponerande saltvattenpoolerna i Puerto de la Cruz, till de rymliga stränderna nere på sydkusten, från den skyddade stranden vid Los Cristianos hela vägen till de svarta lavastränderna vid Los Gigantes. Bara utanför Playa de las Américas finns ett halvdussin stränder, lika populära bland lokalbefolkningen som bland turisterna.

Resa utan barn till Teneriffa

Om du ska resa i vuxet sällskap till Teneriffa rekommenderar vi något av våra Sunprime Hotels i Playa de las Américas. På Sunprime Coral Suites & Spa bor du centralt i Playa de las Américas, bara en kort promenad från stranden. Sunprime Ocean View ligger lite utanför själva centrum, inte långt från den härliga Troya-stranden. Vilket du än väljer kan du se fram mot en lugn semester på ett hotell som erbjuder spa, gym och uppvärmd pool, tillsammans med möjligheten att boka ett måtidspaket som gör semestern både enklare och mer bekväm, som till exempel Sunprime Inclusive.

Spela golf på Teneriffa

Golfsäsongen på Teneriffa sträcker sig från oktober till april, och bokar du en resa med Ving kan du samtidigt boka en hyrbil, så du kan unna dig en upptäcktsfärd eller två på ön. Kör du till exempel upp på Teide, Spaniens högsta berg, passerar du genom fyra olika klimatzoner och har gott om chanser till en lunch med vidunderlig utsikt över södra Teneriffa.

Hitta ditt hotell
Väder
 • januari
22°16°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
23°16°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • maj
24°19°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
26°19°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juli
28°22°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • september
28°22°
8
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
26°20°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • november
24°18°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
23°16°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
Teneriffa och La Gomera har ett milt och behagligt klimat året om. Varmaste perioden är sommaren. Teneriffas varierande terräng och höjdskillnader gör att klimatet varierar mellan de olika delarna av ön. Varmast och soligast är det på södra Teneriffa där resmålen Playa de Las Américas, Los Cristianos, Los Gigantes, Playa Paraiso, Guia de Isora och San Miguel de Abona ligger. Det gäller även för La Gomera, som ligger väster om Teneriffa. I norr, där Puerto de la Cruz ligger, är temperaturerna något svalare och luften fuktigare. Vattentemperaturen ligger stadigt på 19-23 grader året runt.

December, januari och februari

Vinter på Teneriffa är som sommar i Sverige, fast med varmare vatten. Dagstemperaturen ligger på 19-22 grader och nattemperaturerna något lägre, runt 16 grader. Den fuktiga luften kan göra att kvällarna upplevs som svala. Vattentemperaturen ligger på ungefär 19 grader.

Mars, april och maj

Under våren ökar antalet soltimmar för varje månad, och dagstemperaturerna klättrar mot 22-24 grader. I maj blir även nattemperaturen högre, ca 19 grader. Vattentemperaturen ligger fortsatt runt ca 19 grader.

Juni, juli och augusti

Under sommaren går temperaturen upp mot 26 grader under dagen. Även nätterna är behagligt varma, med en temperatur som oftast ligger över 19 grader. Juni, juli och augusti är även den torraste perioden och nederbörd förekommer sällan mer än några dagar i månaden. Vattentemperaturen ligger på ca 22 grader.

September, oktober och november

Under hösten är det fortfarande varmt på Teneriffa. Lufttemperaturerna ligger oftast över 19 grader. Regn är mer förekommande jämfört med sommarmånaderna. Antalet regndagar är färre på den södra sidan av Teneriffa än vad de är på den västra och norra sidan. Vattentemperaturen ligger kvar kring 22 grader.

Erbjudanden till Teneriffa

Parque Santiago 3
Parque Santiago 3
Playa de las Américas, Teneriffa, Spanien
 • Flyg + del i 1-rumslägenhet under marknivå - mot trädgården
 • 1 vecka
 • Avresa 14 feb 2021 från Malmö
Flyg + hotell, 1 vecka
14 feb 2021 från Malmö
Jardin Tecina
Jardin Tecina
La Gomera, Spanien
 • Flyg + del i dubbelrum
 • 1 vecka
 • Inkl. frukostbuffé
 • Avresa 4 apr 2021 från Göteborg-Landvetter
Frukostbuffé
Flyg + hotell, 1 vecka
4 apr 2021 från Göteborg-Landvetter

Resor till Teneriffa

concept-logo
concept-logo
Playa de las Américas
 • Barnvänligt
 • Mat & Dryck
 • Stränder
Playa de las Américas är en modern och välordnad badort på öns solsäkra sydkust. Här finns det mesta: Fina stränder, bra shopping, mängder av aktiviteter, restauranger, barer och nattklubbar.
Puerto de la Cruz
 • Mat & Dryck
 • Sevärdheter
 • Shopping
Puerto de la Cruz, på Teneriffas norra kust, är ett av öns mer genuina resmål. Under din resa hit får du uppleva en äkta kanarisk stad med gammaldags charm, där man badar i enorma havsvattenpooler.
Los Cristianos
 • Stränder
 • Mat & Dryck
 • Barnvänligt
Los Cristianos är ett lugnt och trivsamt resmål med fina stränder, mysiga restauranger och bra golf. Allt ligger samlat kring stranden, den palmkantade strandpromenaden och byns levande centrum.
Playa Paraiso
 • Mat & Dryck
 • Barnvänligt
Playa Paraiso ligger perfekt på västkusten, lagom långt från myllret på de större orterna, men ändå så nära att du lätt kan resa dit när du vill. Här kopplar du av i stillhet med allt inom räckhåll.
Los Gigantes
Los Gigantes är en charmig badort med ett stort utbud, samtidigt som det känns intimt och stämningsfullt. I omgivningarna finns gott om vandringsleder för dig som vill röra på dig under din resa.
San Miguel de Abona
 • Barnvänligt
 • Mat & Dryck
 • Sevärdheter
San Miguel de Abona ligger lite vid sidan av de stora allfarvägarna, ett fint resmål för dig som vill ha en rofylld semester. Många väljer att resa hit för att spela golf på de närliggande banorna.
Santa Cruz
Teneriffas huvustad är en riktig storstad med shopping, restauranger och mängder av sevärdheter. Önskar du dig en resa med både sol och shopping ska du ta en titt på Santa Cruz.

Utvald partner

Hotelltips i Puerto de la Cruz

Hotel Botanico är ett välkänt, klassiskt lyxhotell mitt emot botaniska trädgården i stadsdelen La Paz i Puerto de la Cruz.

Läs mer

Hotelltips på La Gomera

Jardin Tecina är La Gomeras bästa hotell, byggt i vacker, klassisk kanarisk stil. Hotellet ligger lugnt på en udde högt över havet med en härlig utsikt.

Läs mer

Mer om Teneriffa

Sök din resa till Teneriffa