Se hotell (5)
Välkommen på en resa till Teneriffas myllrande huvudstad: Santa Cruz, här kan du välja bland flera olika hotell i en av Teneriffas mest spännande städer.
Santa Cruz är en riktig storstad, med shopping, restauranger och mängder av sevärdheter, så om du kan tänka dig en resa med både sol och shopping ska du ta en titt på Santa Cruz. Här finns mycket att se och göra. En promenad kan till exempel börja vid Plaza España, för att via stadens smågator ta dig till den vackra saluhallen, Mercado de Nuestra Senora de Africa. Den mesta och kanske bästa shoppingen finner du längs gågatan Calle de Castillo eller i något av de stora varuhusen. Men i Santa Cruz finns mycket mer att göra än att shoppa. Här finns det spektakulära operahuset, flera museer, vackra parker, och så klart - mängder av barer och restauranger som vant sig vid öbornas egen smak, och som därför är väl värda ett besök om du vill smaka på det spanska köket.

Sol och bad i Santa Cruz

Det bästa stället att njuta av värmen är på Tenerife Parque Maritimo, en härlig poolanläggning vid havet, ett stenkast från det vackra operahuset. Vill du hellre ha sand mellan tårna är det inte långt till en av Teneriffas vackraste stränder, Playa de las Teresitas, dit du kommer snabbt och enkelt med buss från centrum. Här finns också en utmärkt fiskrestaurang som ägs och drivs av fiskarna själva, ett besök kan bli ett av de bästa minnena av din resa.

Vings Santa Cruz

När du bokar en resa till Santa Cruz kan du välja mellan flera olika hotell, antingen högre upp i staden, nära den vackra Parque Garcia Sanabria, eller längre ner i staden, närmare havet. Om du vill ha nära till morgondoppet ska du välja ett av våra hotell med pool. En resa med extra allt får du om du bokar en kombination av resmål, så att du till exempel börjar med en vecka i Santa Cruz och sedan har en vecka på något av våra resmål längs sydkusten.
Bra att veta
 • Bra shopping
 • Restauranger och nattliv
 • Prisvärd mat och dryck
 • Hotell med fri WiFi
 • Hotell för vuxna
 • Hotell med pool
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Santa Cruz

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
Några kilometer norr om Santa Cruz ligger Playa Teresitas, enligt många den vackraste stranden på hela Teneriffa. Den är både bred och lång, med sand av finaste sort, importerad från Sahara. Stranden är inte särskilt långgrund, men de första hundra meterna är inte alltför branta. Kommer du hit under veckoslutet får du trängas med lokalbefolkningen som tycker precis lika mycket om stranden som turisterna gör. Här finns saltvattenduschar samt några små restauranger där du kan köpa en lätt tapas-lunch, glass och dricka. Bussar går ungefär varje kvart från staden till stranden och tillbaka. I centrala Santa Cruz ligger också den stora poolanläggningen Parque Maritimo. Här finns flera stora pooler med havsvatten, solterrasser, matställen och en liten lavastrand.
Mat, dryck och nattliv
I Santa Cruz finner du öns bästa utbud av restauranger. Här finns ett stort utbud av bland annat internationella restauranger, familjerestauranger där det serveras rätter från det kanariska köket och snabbmatskedjor. I den gamla delen av staden, El Toscal, ligger flera mysiga restauranger med uteserveringar. Likaså längs gatan Calle La Noria samt vid torgen Plaza de España, Plaza de Candelaria, Plaza de Weyler. Många restauranger har levande musik på kvällarna.
Santa Cruz erbjuder ett blandat utbud av nattliv. Både med uteställen av internationell och lokal karaktär. I staden finns många pubar, barer, lounger och flera nattklubbar. Vid Parque Marítimo César Manrique, gatan Avenida Tres de Mayo och längs gatan La Noria Residencial Anaga ligger flera populära uteställen i staden.
Shopping
I Santa Cruz finns många bra och välkända butiker med spännande och varierad shopping. De bästa shoppinggatorna är Calle Castillo och Calle Alfonso Bethencourt. Dessutom finns det flera köpcenter både i centrum och i utkanten av staden. Priserna är kanske något lägre än i Sverige, men inte mycket. Har du tur kan du snubbla över en lokal marknad, men de är ofta små och inte alltid schemalagda. I La Laguna, cirka 10 kilometer bort från centrala Santa Cruz, finns en del mindre, trivsamma butiker längs den gamla huvudgatan Calle La Carrera.

Marknaden Mercado de Nuestra Senora de Africa

En stor marknad både inomhus och utomhus. Här väntar rolig shopping för hela familjen.
Sport och Träning
Vill du vara aktiv under din semester kan du vandra och promenera i Santa Cruz. Det finns även ett mindre utbud av vattensporter. Ett bredare utbud av olika sportaktiviteter finner du utanför staden, längs kusten och inlandet.

Golf på Teneriffa

Vill du variera lata dagar på solstolen med några rundor golf så har Teneriffa flera fina banor.

Läs mer här för information och bokning.
Aktiviteter och sevärdheter
I Santa Cruz väntar ett bra utbud av aktiviteter för stora och små. I staden och i omgivningarna väntar fina promenader och stadsvandringar. Du kan även följa med på vinprovning. Från Santa Cruz kan du besöka nationalparken Anaga Rural Park, känt för sitt fantastiska landskap och den inhemska kanariska laurelskogen. Från Santa Cruz går det också färjor till Las Palmas på Gran Canaria.

Karnevalen i Santa Cruz

Karnevalen arrangeras vanligtvis i månadsskiftet februari – mars, och pågår under flera dagar. Karnevalen i Santa Cruz är den största på Teneriffa och sägs vara världens näst största karneval efter den i Rio de Janeiro. Under festivalen fylls gatorna i Santa Cruz med färgglada parader, livliga samt härliga gatufester och konserter.
Santa Cruz har en rik historia och den vackra naturen väntar alldeles utanför staden. Under en upptäcktsfärd i staden kommer du besöka flera museer, historiska byggnader och annat som påminner om att Santa Cruz är en gammal stad. Missa inte heller en tur till den historiska staden La Laguna som var huvudstad under många hundra år och är i dag öns religiösa och kulturella högsäte.

Museer i Santa Cruz

Museo de la Naturaleza y el Hombre - naturhistoriskt museum
Ett modernt museum, som med multimedia och spännande utställningar berättar om öns flora, fauna och geologi. Man kan också se spår av den gamla civilisationen – guancherna, som bland annat representeras av ett par välbevarade mumier.

Museo de Arte Sacro - museum för sakral konst
Vacker konst från 1500-talet och 1800-talet.

Museo de Antropologia de Tenerife - antropologiskt museum
Ett intressant museum som ligger mellan Tacoronte och Valle Guerra (La Laguna).

Museo Militar Regional de Canarias - Kanarieöarnas militära museum
För historieintresserade är detta museum också värt ett besök. Här förvaras en kanon vid namn El Tigro – Tigern. Enligt sägnen var det denna som sköt av Amiral Nelsons arm, då han försökte erövra Teneriffa år 1797.

Auditorio de Tenerife

Auditorio de Tenerife är ett kongress- och konserthus med vacker arkitektur. Byggnaden anses vara en symbol för Santa Cruz och ett av de stora symbolerna för Teneriffa.

Torget Plaza de España

Torget är en stor samlingsplats och det största på hela Kanarieöarna.

Palmetum botaniska trädgård

En stor och praktfull botanisk trädgård. Inom området väntar utsiktsplatser med havsvyer, kullar, små sjöar och en stor samling av palmer.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Teneriffa är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.
Santa Cruz är Teneriffas transportknutpunkt. Från Santa Cruz kan du besöka flera spännande platser runt om Teneriffa. Inom staden reser du bekvämt med spårvagn, buss eller taxi.

Busstrafik - Santa Cruz

I Santa Cruz finns goda bussförbindelser inom staden och till orter runt om på Teneriffa. Centralbusstationen heter Estacion de Santa Cruz de Tenerife, och ligger på gatan Avenida Tres de Mayo.

Taxi - Santa Cruz

Taxi är ett bekvämt sätt att ta sig runt i Santa Cruz. I Santa Cruz finns många taxibilar som du kan stoppa på gatan eller ta från en taxistation. Observera att taxichaufförerna skall enligt lag köra på taxameter. Om inte taxametern redan är påslagen, kan man be taxichauffören slå på den.

Färja

Från Santa Cruz kan du ta färja till Gran Canaria.

Spårvagn

Det finns två linjer i drift koncentrerade i storstadsområdet Santa Cruz och La Laguna. Biljetter kan du köpa vid respektive hållplats.
Fakta

Vår service på resmålet

Resan till Santa Cruz är på egen hand. Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill ha hjälp att boka hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). De större korten Visa, Mastercard och Eurocard fungerar bäst på resmålet. Flertal uttagsautomater.
Bankerna har öppet måndag–fredag kl. 08.30-14.00 och vissa även torsdagar kl. 17.00–18.00. Det finns dessutom växlingskontor, de flesta av dessa håller sig till de vanliga öppettiderna. Man kan också växla i receptionen på hotellet, men då får man en ganska dålig kurs. Det finns uttagsautomater i nästan alla gathörn. Maxbeloppet man får ta ut är 300 euro vid två tillfällen per dag, alltså maximalt 600 euro per dag. De flesta butiker, restauranger och snabbköp tar de vanliga korten, som Visa och Mastercard.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid -1 timme.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Även om Spanien är medlem av EU så räknas Kanarieöarna – rent skattemässigt – som en zon utanför EU. Så var uppmärksam på att du inte tar med dig för mycket när du flyger hem. Många trappor och nivåskillnader. Tidvis hög luftfuktighet kan besvära astmatiker. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 45 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Du kan resa med Ving till Santa Cruz året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Reina Sofias flygplats på södra Teneriffa.
Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från flygplatsen till Santa Cruz är ca 1 timme (ca 62 km).
Väder
 • januari
22°16°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
23°16°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • maj
24°19°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
26°19°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juli
28°22°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • september
28°22°
8
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
26°20°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • november
24°18°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
23°16°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Santa Cruz
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.