Golfresor till Teneriffa och La Gomera

Golf på Teneriffa och La Gomera

Spela golf på Teneriffa och La Gomera

Teneriffa och La Gomera erbjuder fina golfbanor året runt. Flyg med Ving direkt till Teneriffa för en golfresa med vänner och familj.

Greenfee 365

Genom vårt samarbete med Greenfee 365 kan du redan nu bokar greenfee-tider på både Teneriffa och La Gomera. På Teneriffa hittar du flera banor av olika karaktär för alla typ av spelare. La Gomera erbjuds Tecina Golf, en spännande bandesign med generösa fairways och kluriga bunkrar.

Golfbanor på Teneriffa

Vill du kombinera din semester med ett par rundor golf eller är du sugen på en golfresa? Då är Teneriffa och grannön La Gomera två perfekta öar för golfspel. Här hittar du banor som både är utmanande och varierade och tack vare det gynnsamma klimatet kan du spela golf här året runt. Varför inte lämna regn och slask i Sverige för fina greener och härligt spel på dessa härliga kanarieöar.

Spela golf på Teneriffa

På den större av öarna, Teneriffa, kan du spela golf på flera olika banor av hög kvalitét. Här hittar du bland annat Golf de Sur som är Teneriffas mest kända golfbana med hela 27-hål, alla vackert omgärdade av den förrädiska svarta vulkansanden, raviner och kaktusar. Amarilla Golf & Country Club erbjuder en utmaning för alla typer av golfare med sina relativt smala fairways, där du från några av hålen har utsikt mot havet. Här kan du bland spela ett fantastiskt par 3- hål, där du spelar från en udde till en annan, över en vik av Atlanten. Tack vare vårt samarbete med Greenfee 365 kan du redan innan avresa boka dina greenfee-tider på dessa banor och fler därtill.

Boendet är en viktig del av resan och på Teneriffa har vi ett brett utbud av bra hotell. Reser du på en golfresa med din partner eller vänner kan vi rekommendera våra Sunprime Hotels, Sunprime Coral Suites & Spa samt Sunprime Ocean View i Playa de las Américas. Här hittar du ett bekvämt och trevligt boende för vuxna med gym, spa, restauranger och barer.

I samma ort hittar du även vår bästa alternativ om du reser med barn, Sunwing Fañabé Beach med barnvänligt boende, Lollo & Bernie-klubben, gym, gruppträningspass, smarta måltidspaket och underhållning för hela familjen.

Flyg direkt till Teneriffa med Ving och spela golf på gröna, utmanande banor.

Spela golf på La Gomera

Gröna, mysiga La Gomera är Teneriffas grannö och här kan du spela golf på Tecina Golf som erbjuder en bana med spännande design, generösa fairways och kluriga bunkrar. Banan är mycket påkostad och designad av banarkitekten Donald Steel med en annorlunda, spännande lösning där man från första hålet spelar sig nedför.

Till La Gomera reser du med färja från Los Cristianos på Teneriffa, båtresan tar cirka 40 minuter.

Ska du resa till La Gomera på en golfresa rekommenderar vi att du bor på öns bästa hotell och golfhotell, Jardin Tecina. Hotellet ligger vid golfbanan i lugna omgivningar på en udde högt över havet. Här finns en vacker trädgård med odlingar av egna grönsaker, pooler, gym och spa. Självklart finns här även ett flertal restauranger där du kan äta och dricka gott mellan golfrundorna. Bokar du hotellet via Ving kan du välja dubbelrum med golfpaket där fem rundor per vecka ingår.

REKOMMENDERADE GOLFHOTELL

Jardin Tecina på La Gomera

Jardin Tecina

Jardin Tecina är La Gomeras bästa hotell, byggt i vacker, klassisk kanarisk stil. Hotellet ligger lugnt på en udde högt över havet med en härlig utsikt.

Sunprime Coral Suites
Sunprime

Sunprime Coral Suites & Spa

Du som gillar golf har flera av Teneriffas bästa banor på bekvämt avstånd, från hotellet som också ligger mitt i Playa de las Americas.

Mer information för dig som vill spela golf på Teneriffa och La Gomera

Förenkla golfspelandet med en hyrbil

Gör det enkelt för dig när du vill golfa på semestern. Med en hyrbil har du valfrihet att åka till vilken bana du vill, när du vill! Dessutom har du alltid plats för golfbagen.

Golfbag

Golfbagar räknas som specialbagage och flygbolagen tar ofta ut en extra avgift för dessa. Golfutrustning inkluderas inte i den fria bagagevikten. Det kostar från cirka 300 kronor att ta med på charterflyg och ofta betydligt mer med reguljärflyg. Golfbagen får väga högst 15 kg och endast innehålla golfklubbor och golfbollar.

Vagn

Av utrymmesskäl kan vagnar inte tas med ombord på flyget. De finns att hyra på alla banor som tillåter vagn. Pris cirka 50–100:-.