Golf på Teneriffa och La Gomera

Spela golf på Teneriffa och grannön La Gomera på banor som både är utmanande och varierade.

Tack vare det härliga klimatet på Teneriffa och La Gomera kan du spela golf här året runt så varför inte planera en eller kanske flera golfresor till någon av dessa kanarieöar.
 
Läs mer På Teneriffa hittar du flera banor av olika karaktär för alla typ av spelare. La Gomera erbjuder en bana med spännande design, generösa fairways och kluriga bunkrar.
 
Vill du spela golf på Teneriffas bästa bana, Abama, rekommenderar vi att du bor på The Ritz Carlton Abama i Guia de Isora. Annars slår vi gärna ett slag för Sunprime Coral Suites & Spa och Sunprime Ocean View i Playa de las Américas. Här bor du riktigt bra och har nära till banan Golf Las Américas. På La Gomera bor du på öns bästa hotell, Jardin Tecina, direkt vid golfbanan.
Dölj

REKOMMENDERADE GOLFBANOR PÅ TENERIFFA

Perfekta golfbanor för en runda, eller varför inte en golfsemester på Teneriffa eller La Gomera.

Golf del Sur

Golf del Sur är Teneriffas mest kända och kompletta semestergolfbana. Anläggningen har 27 hål, alla vackert omgärdade av den förrädiska svarta vulkansanden, picon, och en massa raviner och kaktusar.
 
Läs mer Den södra och norra banan tillsammans utgör den slinga som proffsen spelade Europatouren på. En verklig mästerskapsbana med andra ord. Den norra slingan och den södra är de längsta och svåraste. På södra ligger banans mest kända hål, ett par 3-hål på drygt 170 meter där greenen ligger som en ö omgärdad av lavasand. Du spelar din rond på smala fairways, speciellt på den norra banan, över några raviner, i medvind eller ibland motvind och livet är härligt. Detta även om bana stundtals är utsatt för kraftiga vindar samt ständig och låg flygtrafik. Links, den tredje slingan, är i det här sammanhanget betydligt bredare och lättare.Dölj
 
Besök Banans officiella webbplats för bokning av Greenfee och mer information.

Golf Las Américas

Praktiskt taget mitt inne i Playa de las Américas ligger denna utomordentliga 18-hålsbana, som är byggd på en sluttning med vidsträckt utsikt över stad, strand och hav. De bakomliggande bergen är mäktiga och skyddar från hårda vindar.
 
Läs mer Golf Las Américas, som invigdes 1998, är nu i extremt bra kondition. Dessutom har banan ett mycket vackert klubbhus med en restaurang som serverar underbar mat. Kort sagt – det här är en bana som passar alla typer av golfare. Spela golf på Golf Las Américas där allt håller högsta klass.Dölj
 
Besök Banans officiella webbplats för bokning av Greenfee och mer information.

Amarilla Golf

Amarilla Golf byggdes 1988 och har bland annat haft Europatouren på besök, under Open de Tenerife.
 
Läs mer Amarilla Golf erbjuder en utmaning för alla typer av golfare med sina relativt smala fairways, där du från några av hålen har utsikt mot havet. Bland annat finns ett fantastiskt par 3- hål, där du spelar från en udde till en annan, över en vik av Atlanten. Blåser det blir det en rejäl utmaning.Dölj
 
Besök Banans officiella webbplats för bokning av Greenfee och mer information.

Abama Golf

Spela golf på Abama Golf där golf är kombinerat med lyx när det är som bäst. Redan innan du hunnit slå ut på banan märker du att Abama Golf erbjuder en service och kvalitet som få banor i Europa kan mäta sig med.
 
Läs mer Banan är kuperad och golfbil (som ingår i Greenfeeavgiften) är ett måste. Banan är också mycket varierande med många bunkrar, ondulerade greener och stora höjdskillnader. Banan är ritad av Dave Thomas som också ligger bakom mästerverk som Brabazon, Derby och Ryder Cup banan PGA National course på The Belfry. Över 300 arter av subtropiska planter och 25 000 palmer gör denna banan till en fantastisk naturupplevelse. Då banans högsta punkt ligger hela 315 meter över havet så får man en vacker utsikt över Atlanten och grannön La Gomera.Dölj
 
Besök Banans officiella webbplats för bokning av Greenfee och mer information.

LA GOMERA

Tecina Golf

Spela golf på La Gomera på Tecina Golf som ligger i anslutning till hotell Jardin Tecina, öns bästa hotell där du bor bekvämt, längst ut på en udde med vidunderlig utsikt över Atlanten och stranden Playa de Santiago strax nedanför.
 
Läs mer Till La Gomera kommer du med färja från Los Cristianos på Teneriffa (ca 40 minuter). Banan är mycket påkostad och designad av banarkitekten Donald Steel. En annorlunda, spännande lösning där man från första hålet spelar sig nedför. När sista hålet är nått har man en höjdskillnad från första på 175 meter. Generösa fairways och trixiga bunkrar gör banan till en utmaning för alla typer av spelare. Hela banan är kantad av blommande hibiskus, bougainvillea och julstjärnor, och från varje hål har du en fantastisk utsikt över Atlanten.Dölj

Besök Banans officiella webbplats för bokning av Greenfee och mer information.

REKOMMENDERADE GOLFHOTELL

GOLFBAG PÅ FLYGET

Golfbagar
Golfbagar räknas som specialbagage och flygbolagen tar ofta ut en extra avgift för dessa. Golfutrustning inkluderas inte i den fria bagagevikten. Det kostar från cirka 300 kronor att ta med på charterflyg och ofta betydligt mer med reguljärflyg. Golfbagen får väga högst 15 kg och endast innehålla golfklubbor och golfbollar.

Transfer av golfbagar mellan flygplatsen och hotellet ingår inte utan bekostas av resenären. Golfbagar tas med i transferbussen i mån av plats och då mot en mindre avgift.
 
Vagn
Av utrymmesskäl kan vagnar inte tas med ombord på flyget. De finns att hyra på alla banor som tillåter vagn. Pris cirka 50–100:-.