Se hotell (42)

Resor till Playa de las Américas

Alla är välkomna att resa till Playa de las Américas: barnfamiljer, livsnjutare, vuxna utan barn, kompisgäng, golfare och allt däremellan.

I Teneriffas kanske mest populära resmål, Playa de las Américas, har Ving alla valmöjligheter - året runt. Här finner du allt från enkla lägenhetshotell till familjevänliga Sunwing Fañabé Beach, eller något av våra två Sunprime: Sunprime Coral Suites & Spa och Sunprime Ocean View om du ska resa utan barn.

Playa de las Américas

Playa de las Américas är en modern och välordnad badort längs Teneriffas solsäkra sydkust. Här finns det mesta: Fina stränder, mängder med aktiviteter, lokala restauranger, barer och nattklubbar tillsammans med ett brett utbud av hotell och bra shopping inne i centrum. Detta är ett resmål dit de flesta vill resa, helt enkelt. Playa de las Américas har, liksom många badorter på Kanarieöarna, vuxit snabbt. Nu sträcker den sig längs hela kusten och består egentligen av flera mindre resmål. Den populära strandpromenaden går som en pulsåder från Los Cristianos förbi San Eugenio och Fañabé ända ner till den lugna fiskebyn La Caleta. Ju närmare det ursprungliga Playa de las Américas du bor desto livligare är det, men längs vägen finns gott om fina stränder där du kan koppla av och njuta av solen.

Sunprime Hotels för vuxna

I Playa de las Américas erbjuder vi inte mindre än två olika Sunprime, för dig som ska resa utan barn. Sunprime Ocean View är ett vuxenhotell med hög standard och en fantastisk utsikt över havet från de översta våningarna. Här bor du i fräscha lägenheter, nära både strandpromenaden och centrum, med uppvärmd pool i det smakfulla poolområdet. På Sunprime Coral Suites & Spa bor du nära centrum, och när du vill koppla av är du välkommen upp på takterrassen för att njuta av både utsikten och solen. Oavsett vilket av våra Sunprime du väljer kan du också boka till något av våra praktiska måltidspaket för en ännu bekvämare semester.

Barnvänliga hotell i Playa de las Américas

Playa de las Américas är rätt plats för en resa med barn. Här finns flera barnvänliga hotell, både Sunwing Family Resorts och Family Garden där du kan träffa våra populära maskotar Lollo&Bernie. Här bor du i bekväma lägenheter för upp till sex personer, och väljer du att resa till Sunwing kommer du bo på ett hotell som fått Stora Barnsemesterpriset 2020. Här kan du alltid boka till praktiska måltidspaket, som till exempel All Inclusive, för att din resa ska bli precis sådär avkopplande och bekymmersfri som du tänkt dig.

Från budget till lyx i Playa de las Américas

Om du ska resa med Ving till Playa de las Américas kan du välja bland ett femtiotal hotell. Här finns allt från lite enklare lägenhetshotell till riktigt lyxiga hotell med extra allt, som till exempel Bahia del Duque, en elegant och lyxig anläggning vid stranden i Fañabé, med tropisk trädgård, flera pooler, perfekt service och naturligtvis ett spa där du kan koppla av lite extra.

Bra att veta
 • Sunwing Family Resorts
 • Sunprime Hotels
 • Fina sandstränder
 • Family Garden med Lollo & Bernie
 • All Inclusive
 • Lyxhotell
 • Lokala restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Playa de las Américas

Väder
 • januari
22°16°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
23°16°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • maj
24°19°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
26°19°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juli
28°22°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • september
28°22°
8
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
26°20°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • november
24°18°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
23°16°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
Stränder
I Playa de las Américas finns flera stränder, de längsta är 300 och 450 meter långa och består av finkornig sand respektive grus och sten. Många åker till den södra delen av Teneriffa just för att ligga på stranden och de blir sällan besvikna. Stränderna är i regel barnvänliga, havet är lugnt och sällan bråddjupt. Om sommaren flockas lokalbefolkningen på stränderna för att svalka av sig, men om vintern är det turisterna som dominerar. Längs med hamnen i Los Cristianos finns en bilfri strandpromenad, där man kan spatsera eller sätta sig på någon av restaurangerna för några tapas, färsk fisk eller en kopp kaffe. Stranden går från Los Cristianos förbi San Eugenio och Fañabé ända ner till den lugna fiskebyn La Caleta. Många av stränderna har aktiviteter som hängflyg, vattenskoter eller vattenskidor. Man kan köpa och beställa turer direkt på stranden eller eventuellt genom turistinformationen. Solstolar och parasoller finns att hyras på de flesta stränder.

Las Vistas

Las Vistas ligger vid Hotel Compostela Beach och drar till sig folk från hela området. Här finns vit, finkornig sand och klart vatten. Stranden erbjuder en avslappnad, barnvänlig atmosfär. Strandbarer och butiker ligger i närheten.

Troya-stranden

En svart sandstrand i Playa de las Américas som ligger mitt i den gamla delen av turistorten. Stranden är populär bland de yngre, men även familjer och äldre kommer hit.

Playa Honda

En stenstrand där surfare oftast håller till. Längs stranden finns flera barer och surfskolor.

La Pinta-stranden

En mörk, finkornig sandstrand vid nöjesbåtshamnen Puerto Colon, belägen nedanför Hotel La Pinta. Hit kommer folk i alla åldrar och av alla nationaliteter. Gott om restauranger, barer och shoppingcenter. Stranden ligger i lä för vågor och undervattensströmmar, på andra sidan kan vattnet därför bli lite grumligt.

Bahia del Duque-stranden

En av de finaste och mest välskötta stränderna med vit, finkornig sand. Stranden ligger nedanför lyxhotellet Bahia del Duque. Vattnet är klart och blått, men på vissa ställen kan det plötsligt bli mycket djupt. Här finns strandbarer, lyxiga solstolar och parasoller. Hotellpersonalen håller stranden ren och ibland kommer musiker från hotellet och spelar.

Playa de Fañabe

En lång strand med vit finkornig sand. Stranden ligger vid promenaden i Torviscas. Här finns många möjligheter till olika vattensporter. På den västliga delen av stranden finns ett område för barnen, med studsmattor, klätterslott, rutschbanor med mera.

La Caleta

Alldeles utanför Playa de las Américas ligger byn La Caleta med några stränder. Inte många hittar till den lilla klippstranden inne i byn. Stranden är inte särskilt barnvänlig, men passar bra för surfare.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 45 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Playa de las Américas året runt.

Du kan dessutom resa med Ving till Playa de las Américas året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Reina Sofias flygplats på södra Teneriffa.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Playa de las Américas. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Reina Sofia på södra Teneriffa till ditt hotell är ca 20 minuter till 1 timme (ca 17 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Ibland går transfern till Playa de las Américas via Los Cristianos eller San Miguel de Abona, då blir restiden ca 20-30 minuter längre. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunwing Fañabé Beach eller på något av våra Sunprime Hotels under vintersäsongen och flyger med Sunclass Airlines ingår Easy Travel, med bland annat 10 kilo extra bagagevikt och incheckning av bagage på hotellet. Har du också bokat transfer kör bussen direkt till ditt hotell, utan stopp längs vägen.
Mat, dryck och nattliv
I Playa de las Américas finns ett stort utbud av lokala och internationella restauranger och barer. Längs strandpromenaden i Los Cristianos hittar du restauranger där man serverar sådan mat som tapas och färsk fisk, bland mycket annat. Härifrån upp till kyrkan finns en rad små gågator med diverse restauranger och butiker.

Mat och dryck på Teneriffa

Spanjorerna har typiskt sydeuropeiska matvanor, frukosten är en hastigt överstökad affär, på sin höjd en kopp kaffe och en croissant. Men det kompenserar man redan vid elvatiden med en café con leche (kaffe med mjölk) och en bocadillo, som är ungefär detsamma som en halv baguette med något rejält pålägg.

Lunchen äter man sedan ganska sent, ofta vid tvåtiden. Därefter är det fortfarande många som tar en siesta. Spanska barn brukar sedan få något att äta vid sextiden för att inte bli helt omöjliga, medan deras föräldrar ofta väntar till niotiden innan de äter middag. Det här betyder inte att man som besökare behöver följa mönster, men om man undrar varför många restauranger verkar så tomma runt vår lunch- och middagstid så är detta förklaringen. På turistorterna finns det dock alltid gott om restauranger som håller öppet hela dagen.

Dricks

Dricks är inte alltid inräknat på notan, men du finner ofta en post som kallas IGIC, det är den kanariska momsen på sju procent. Du är inte tvingad att lämna dricks, men om du är nöjd med servicen, och ännu viktigare, om du tror att du kommer att återvända vid ett senare tillfälle, så lägg tio procent i dricks. Om du inte är nöjd, eller om du sitter i baren och äter till exempel en macka, så behöver du inte lämna någon dricks. Tänk på att spanjorerna ibland ställer fram bröd på bordet innan maten kommer ut. Detta är inte alltid gratis, om du äter av det dyker det upp på räkningen, men om du låter det stå behöver du inte betala för det.

Restauranger

Utbudet av restauranger är mycket stort på Teneriffa och lokalbefolkningen äter ofta ute. I veckosluten är det nästan obligatoriskt att gå ut med familj och vänner för att avnjuta en god måltid. Fina exklusiva restauranger med internationellt kök blandas med kanariska, tyska, italienska, franska, peruanska, kinesiska, libanesiska, indiska...

Bodegor där man kan få gott vin och tapas, d. v. s. smårätter, finns överallt. De restauranger som ligger lite utanför turistområdena har oftast stängt en dag i veckan, så ring och försäkra dig om att det är öppet. Ute på landet finns små familjerestauranger, så kallade guachinches, där utbudet är mycket begränsat, men maten är fantastiskt god. De flesta är mycket billiga. Många av dem har bara öppet om hösten, då de kan erbjuda eget vin. När det är slut stänger man och sätter en skylt på dörren: "Se acabó el vino" – vinet är slutsålt!

Kanin

Kaninkött - eller Conejo, som det heter på menyn, är lätt och ljust, och påminner lite om kyckling men har mer smak. Om du har valt ett bra ställe att äta på riskerar du inte att det är torrt, utan njuter istället av en vällagad gryta.

Mojo

Mojo, som uttalas "mocho", är ett kulinariskt genidrag i liten skala. Detta är en sås som både lagas hemma och köps färdig i burkar på snabbköpet. Den röda mojon är en blandning av pepparfrukter och kryddor, medan koriander dominerar i den lite mildare gröna mojon. Vilken som är godast är omöjligt att avgöra, det är bäst att ta lite av bägge.

Ost

På Kanarieöarna produceras en mängd olika ostar, som alla är riktigt goda. De ystas av både ko-, get- och fårmjölk eller blandningar av dessa. En av de mest kända spanska ostarna heter Manchego och kommer visserligen inte från Kanarieöarna, men påminner mycket om kanariska ostar. Den har en svart skorpa och mild, karakteristisk smak med en viss syrlighet. Du bör själv smaka dig fram bland de olika varianterna. Ost heter queso på spanska och rökt ost (smakar mycket bättre än det låter) heter queso ahumado. Gå in på en större supermercado och se vad du finner. Här kan du leta dig fram bland godsakerna och komma ut med famnen full av ljuvligheter som lokal ost, skinka och korv. Det är ett sant nöje för både gourmeter och gourmander.

Potatis

Vi potatisätande svenskar borde lära oss av spanjorerna. Deras papas arrugadas, "skrynklig potatis", kokas i vatten med så mycket havssalt att vattnet dras ur dem och smaken koncentreras. De serveras lite skrynkliga och saltskimrande tillsammans med mojo.

För gottegrisen

Låt inte skenet bedra. De vackraste kakorna, överdådigt pyntade med frukt och konfekt, seglar under falsk flagg. Under den vackra ytan döljer sig oftast bara en neutral och oentusiastisk sockerkaka. Prova hellre de mer anspråkslösa bakverken, som de chokladfyllda croissanterna, eller smördegsrullarna fyllda med nötter och torkad frukt. De ser inte mycket ut för världen, men de får smaklökarna att dansa ringdans av glädje.
Om du söker ett aktivt nattliv har du hamnat rätt. I Playa de las Américas hittar du en mängd musikpubar och diskobarer, flera nattklubbar och ett par dansrestauranger med levande musik. I området Las Veronicas finns många barer samt ett par diskotek. Observera dock att området flera gånger har varit utsatt för slagsmål och stölder.

Los Cristianos

I Los Cristianos är kvällslivet mer spanskt än i Playa de las Américas. Här går man på restaurang eller sitter på en bar till solen gått ner. Framåt natten kan man dra sig vidare mot någon av de barer eller diskotek som finns i San Telmo, som ligger mellan Los Cristianos och Playa de las Américas. Här dansar man till musik som inspirerar till salsa och merengue.

San Telmo

San Telmo är ett bar- och restaurangområde där de flesta spanska ställen ligger. Alldeles ovanför Las Vistas-stranden, mellan Los Cristianos och Playa de las Américas, finns många små och trivsamma restauranger där man kan sitta och njuta av solnedgången. Många av de lokala invånarna kommer hit, särskilt till barerna, där det spelas mycket latinsk musik. Här kan man dansa salsa likväl som man kan huka i baren med en caipirinha.
Shopping
Det finns gott om tillfällen till shopping i turistområdena, med kläder, skor, väskor, smycken, parfym och mycket annat. Moms och andra skatter är betydligt lägre än hemma i Sverige. Varje torsdag och lördag är det marknad i Playa de las Américas. Marknadsplatsen ligger mitt emot shoppingcentret El Duque i Fañabé.

Los Cristianos

Gågatorna i Los Cristianos har många charmerande butiker, med lite mer lokal shopping. Dessa butiker har ofta stängt för siesta mitt på dagen. Varje söndag och tisdag hålls en marknad i Los Cristianos som du finner intill hotell Gran Arona, nästan i slutet av strandpromenaden.

Shopping på södra Teneriffa

Öppettiderna är i regel kl. 10.00-13.30 och 17.00-20.00, men det finns gott om butiker som håller öppet hela dagen, fram till kl. 22.00 på kvällen. Man prutar normalt inte på priserna. Köp inte från gatuförsäljare. All gatuhandel är olaglig och man kan inte klaga om man blir lurad.

Safari

Ett litet, mer exklusivt shoppingområde där du hittar flera kända klädkedjor. Här finns även barer och restauranger. På kvällen kan du njuta av en vacker ljus- och ljudshow vid den stora fontänen som finns här.

Plaza del Duque

Ett shoppingcenter i Fañabe. Ligger cirka sju kilometer från Los Cristianos och runt fyra kilometer från Playa de las Américas. I centret finns mycket läcker shopping, med bland annat märkeskläder, inredning, underkläder och barnkläder. Här finns även bageri, café och ett stort snabbköp.

Parque Santiago 3

Ett populärt shoppingcenter där man kan köpa kläder, teknik, souvenirer, smycken, med mera. Här finns det banker, biluthyrning, barer och restauranger.

Oasis Shopping Center

Det nybyggda shoppingområdet på samma gata som Parque Santiago 3 & Américas Plaza. Här finner du märkeskläder, elektronikbutik, smycken och väskor.

Siam Mall

Ett av Teneriffas största shoppingcenter som öppnade sommaren 2015, med mycket varierad shopping. Det ligger alldeles vid sidan av populära Siam Park. Här finns många kända klädkedjor samt flera barer och restauranger. Gratisbussar avgår från flera platser i Playa de las Américas och det är öppet dagligen.

Marknader

Det hålls marknad fler gånger i veckan på södra Teneriffa. Öppettiderna är oftast mellan kl. 09.00 och kl. 14.00. I Playa de las Américas är det marknad varje torsdag och lördag. Marknadsplatsen ligger mitt emot shoppingcentret El Duque i Fañabé.

Shopping på Teneriffa

Prisnivåerna på Teneriffa är generellt lite lägre än i Sverige, då det är ett frihandelsområde med bara 7 procent i moms. Det kan vara värt att kika lite extra på skor, väskor, parfym, kosmetik, elektronik, tobak, alkohol och märkesartiklar. Guld och silver är inte speciellt billigt, men det kan vara värt att köpa smycken som kräver många arbetstimmar, då arbetskraften är billigare här. Pärlkedjor och smycken av kända designers är betydligt billigare än hemma, liksom märkesklockor och pennor.
Aktiviteter och sevärdheter

Golf - Playa de las Américas och Los Cristianos

Om du spelar golf är Teneriffa också ett bra val. Området kring Los Cristianos och Playa de las Américas har många fina banor, med både 9 och 18 hål.

Spa - Sunwing Fañabé Beach

På Sunwing Fañabé Beach finns ett spa där du har alla möjligheter att unna dig själv det där lilla extra på semestern. Här kan du avnjuta flera olika typer av massage samt ansiktsbehandling, pedikyr och en massa andra skönhetsbehandlingar. Reservera. Stängt tisdagar och söndagar. Observera att hotellets gäster har företräde till spa-avdelningen.

Vandring - Playa de las Américas

Det finns gott om vandringsleder på Teneriffa. Mascadalen bjuder på lite hårdare terräng, men är en fantastisk naturupplevelse som helt klart är värd mödan. Vill man ha lite lättare terräng kan man ta en tur till nationalparken Anaga. Här får man se Teneriffa från sin grönaste sida i ett lugnt tempo. Missa inte heller nationalparken Las Cañadas, en av världens största vulkankratrar (2.200 m.ö.h.). Området påminner mest av allt om ett månlandskap med stenformationer och unika växter. Om vintern ligger snö på toppen av Teide, men om sommaren står träd och blommor i full grönska. Det finns mycket att läsa om vandringsstigarna. Naturstyrelsen på Teneriffa har gjort en broschyr med relevant och intressant information. Vissa av lederna är svåra med nivåskillnader och kräver god kondition. Andra passar alla oberoende av fysik och kondition. Ta med matsäck och en lättburen väska. Kom också ihåg orienteringskarta och varma kläder, då det kan bli kallt i bergen och vädret är mycket ombytligt.

Cykling - Playa de las Américas

Vill du ta dig runt på egen hand i ett lagom tempo, kan vi rekommendera att du hyr en cykel. Du bestämmer själv hur många dagar du önskar cykeln. Den levereras och hämtas på ditt hotell.

Övriga aktiviteter i Playa de las Américas

I Playa de las Américas kan du spela tennis och squash, samt utöva diverse vattenaktiviteter som paddling, surfing och dykning.

Santa Cruz

Teneriffas huvudstad, Santa Cruz, är en livlig hamnstad med cirka 220.000 invånare. Här firas varje år världens näst största karneval. Staden erbjuder mycket bra shopping och många museer. Vid Santa Cruz ligger även etta antal havsbassänger och Las Teresitas, en gyllengul strand norr om staden med sand importerad från Saharaöknen.

Piramides de Güimar

I staden Güimar på östkusten kan man besöka de berömda pyramiderna från urbefolkningen guanchernas tid. Vad har trappyramiderna på Teneriffa gemensamt med pyramiderna i Mexiko och Peru? Utställningarna kanske ger svaret och påvisar de kulturella likheterna inom konst och arkeologiska fynd på olika sidor om haven, samt hur kultur och idéer spreds över hela världen.

Pueblo Chico

Pueblo Chico är en sevärdhet i form av ett utomhusmuseum som berättar om arkitektur, historia och natur i en av de finaste visningarna på ön. I ett landskap visas modeller i skalan 1,25 av några av öarnas mest berömda byggnader. Allt i mycket hög kvalitet. Det finns även ett område med växter från öarna.

La Orotava

La Orotava är en vacker stad alldeles ovanför Puerto de la Cruz. Staden är känd för sina vackra hus i kolonialstil från 1500- till 1800-talet, de enastående kanariska balkongerna i pinjeträ, de handbroderade dukarna och även de blomrabatter och sandtavlor som pryder gatorna och rådhustorget i juni då man firar Korpus Kristi. På stadens turistinformation finns en riktigt bra karta, Monuments of La Orotava, som har mer information om de olika byggnaderna.

Garachico

Garachico var från 1500-talet till början av 1700-talet det kommersiella centrumet på Kanarieöarna. Platsen kallas ofta Teneriffas Pompeji, då 80 % av den naturliga hamnen och större delen av staden begravdes i lava år 1706. Naturliga havsbassänger, den utgrävda stadsporten, den gamla borgen Castillo San Felipe, kyrkorna Santa Ana och San Francisco och det dåtida franciskanerklostret är värda ett besök. På hus och byggnader finns marmorplaketter som visar byggnadsåret.

La Laguna

Staden grundades av erövraren Alonso Fernandez de Lugo, efter att han år 1496 drog in Teneriffa i det kastilianska kungariket. La Laguna var huvudstad under många hundra år och är i dag öns religiösa och kulturella högsäte. Här finns biskopssätet och ett universitet med cirka 30.000 studenter. Staden finns med på Unescos lista över världens kulturarv tack vare dess välbevarade byggnader och är en enda stor sevärdhet. Staden har även stått förebild för städer i den nya världen, d. v. s. Amerika. Bland stadens sevärdheter kan nämnas kyrkorna, den fina katedralen eller den lilla kyrkan Ermita de San Miguel, som nu fungerar som en utställningshall. Vid Plaza del Adelentado finns en turistinformation som har bra kartor, samt arrangerar guidade rundturer i staden.

Museo de la Naturaleza y el Hombre - naturhistoriskt museum

Ett modernt museum, som med multimedia och spännande utställningar berättar om öns flora, fauna och geologi. Man kan också se spår av den gamla civilisationen – guancherna, som också representeras av ett par välbevarade mumier. Adress: Hospital Civil, Calle Fuentes Morales, Santa Cruz de Tenerife.

Museo de Arte Sacro - museum för sakral konst

Adress: Basílica de la Patrona de Canarias, Candelaria.

Museo Militar Regional de Canarias - Kanarieöarnas militära museum

För historieintresserade är detta museum värt ett besök. Här förvaras en kanon vid namn El Tigro – Tigern. Enligt sägnen var det denna som sköt av Amiral Nelsons arm, då han försökte erövra Teneriffa år 1797. Adress: Calle San Isidro 2, Santa Cruz de Tenerife.

Museo de Antropologia de Tenerife - antropologiskt museum

Ligger mellan Tacoronte och Valle Guerra (La Laguna).

Museo de Historia de Tenerife - Teneriffas historiska museum

Adress: Calle San Augustin 22, La Laguna.

Museo Municipal de Bellas Artes de Santa Cruz de Tenerife - Teneriffas konstmuseum

Adress: Calle Jose Murphy 12.

Sevärdheter på Teneriffa

Teneriffa har massor av historia och sevärdheter, men det mesta ligger utanför Los Cristianos och Playa de las Américas, som är relativt nybyggda. Öns museer ligger i huvudstaden Santa Cruz, cirka 80 kilometer från Los Cristianos. Den gamla huvudstaden La Laguna har nästan byggts ihop med Santa Cruz. Den är också värd ett besök, för sin intressanta arkitektur, med bland annat katedralen och universitetet. Spanjorerna anlade huvudstaden efter erövringen från urbefolkningen 1497. Huvudstaden flyttades senare till Santa Cruz för att ligga vid vattnet. Idag är den en viktig hamnstad, samt öns administrativa centrum.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Teneriffa är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.

Busstrafik - Playa de las Américas

Bussförbindelser finns mellan de flesta större orterna. Bussturen från Playa de las Américas eller Los Cristianos till Santa Cruz tar ca en timme. Direktbuss till Puerto de la Cruz avgår flera gånger om dagen, och tar 1,5 timme. Biljett kan lösas på bussen, men det lönar sig att köpa klippkortet "Ten+". Ett räkneverk i bussen drar automatiskt rätt belopp efersom du registrerar det både när du stiger på och av. Du får 30-50% rabatt på ordinarie pris med detta kort. Kortet kostar ca 2 euro och går att fylla på med 5-100 euro på busstationer och i vissa livsmedelsbutiker.

Taxi - Playa de las Américas

Det är förhållandevis billigt att ta taxi. Om inte taxametern redan är påslagen, kan du be taxichauffören slå på den. På längre turer är det mycket förmånligare att avtala ett pris med chauffören på förhand. Det går inte att förbeställa taxi till flygplatsen. Är du nöjd med servicen är det kutym att ge ca 10 % i dricks.

Båt och färja - Los Cristianos

Det går båt till och från La Gomera, El Hierro och La Palma från Los Cristianos. Från Santa Cruz går det båt till Gran Canaria.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Visa, Mastercard och Eurocard fungerar bäst på resmålet. Banker finns överallt, öppna måndag-fredag kl. 09.00-14.00. De flesta växlingskontor har samma kurs som bankerna. På hotellen lägger man dock till en växlingsavgift. Här är det inget problem att betala med kort, och en uttagsautomat är det aldrig långt till.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid -1 timme.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Även om Spanien är medlem av EU så räknas Kanarieöarna – rent skattemässigt – som en zon utanför EU. Så var uppmärksam på att du inte tar med dig för mycket när du flyger hem.
Bilfritt på strandpromenaden och på gågatan i centrum. Byggarbete pågår i vissa delar av Playa de las Américas. På vissa ställen kan framkomligheten vara begränsad. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
Teneriffa är ett tryggt och barnvänligt ställe för en familjesemester. Strandpromenaden i Los Cristianos och Playa de las Américas är bred och lätt att köra på med en barnvagn. Här och där finns klätterstativ och studsmattor för lite större barn. Stränderna är barnvänliga och det finns gott om utflyktsmål för hela familjen.

Restauranger

Barn är mycket välkomna på restaurangerna. Kyparna pratar med de minsta, och ger gärna en klubba till de lite äldre. Det är lätt att hitta något som barn tycker om att äta, som t.ex. pommes frites, hamburgare eller kyckling. Det finns också en hel del spanska tapas som brukar falla barn i smaken, som t.ex. tortilla.

Barnmat och blöjor

Barnmat och blöjor finns att köpa i de flesta större mataffärer samt på välsorterade apotek. Jämfört med Sverige är sortimentet på burkmat mindre. Grötpulver liksom de flesta fruktpuréer innehåller ofta socker. Färdig välling finns inte – i stället blandar man vällingpulver och modersmjölksersättning.

Barnvagnar och barnstolar

En del restauranger i turistorterna har barnstolar. De stora hyrbilsfirmorna hyr ut bilbarnstolar, men man bör reservera dem i god tid. Barnvagnar som liknar de svenska är sällsynta på Teneriffa. Här använder man i stället paraplyvagnar, som är mer praktiska i värmen. Strandpromenaden från Playa de las Américas till Los Cristianos är avstängd för biltrafik och här är man trygg med barnvagn. På andra ställen kan det vara svårt att komma fram, med höga kanter och bilar som parkerar på trottoarerna. Inne i Los Cristianos centrum är bilkörning förbjuden, men i övrigt är trafiken hektisk. Bilister skall stanna för fotgängare, men man kan inte alltid räkna med att de gör det.

Lekplatser

Lekplatserna håller inte samma standard som de svenska. Man gör mycket för att hålla dem i gott skick, men kolla ändå om gungor och rutschkanor verkar vara okej, innan barnen sätter igång. Spanska barn och deras mor- eller farföräldrar träffas gärna på torget framför kyrkan. Här spelar man boll och cyklar, alltmedan de äldre dryftar dagens och gårdagens händelser.

Shopping

I La Laguna och Santa Cruz ligger stora leksaksbutiker med ett stort och billigt urval.
SÖK DIN RESA TILL Playa de las Américas
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.