Se hotell (16)

Resor till Los Cristianos

Los Cristianos har en fin strand och ett trevligt kvällsliv, och när du reser med Ving kan du välja bland ett tiotal lägenhetshotell - året runt!

Los Cristianos är ett lugnt och trivsamt resmål på Teneriffas sydkust, bara en kvarts resa från flygplatsen. Här väntar fina stränder, mysiga restauranger, bra golf och flera trevliga utflyktsmål på nära håll. Även om Los Cristianos har vuxit ihop med Playa de las Américas, har byn en egen, lite lugnare karaktär. Här är miljön mer kanarisk, med caféer och lokala spanska restauranger och butiker. Allt ligger samlat kring stranden, den palmkantade strandpromenaden och byns levande centrum, som till stora delar är bilfritt.

Hotell på stranden i Los Cristianos

Många av Vings hotell i Los Cristianos är gamla trotjänare, som fått många nöjda stamkunder att resa till Los Cristianos år efter år. Ett exempel är Don Jose, ett våra hotell på strandpromenaden. Ett annat är Solmar, också det med många nöjda gäster genom åren. Här bor du i bekväma lägenheter där du kan koppla av och njuta av det spanska vardagslivet. Vill du sedan ta ett bad behöver du bara korsa strandpromenaden så står du med fötterna i strandens varma sand.

Stränderna i Los Cristianos

Två fina stränder ligger på var sin sida om hamnen i Los Cristianos. Playa de las Vistas, som ligger på gränsen till Playa de las Américas, är den största och bästa stranden på hela Teneriffas sydkust. Här finns allt du kan tänka dig av sol och bad. Men vill du ha en strand på närmare håll behöver du som sagt bara korsa strandpromenaden i Los Cristianos så står du på den breda och skyddade stranden.

Mäktiga Teide

Teneriffa är en upplevelseö med mycket vackert landskap. Ett tips är att hyra en bil när du här, så att du kan resa runt i egen takt. Bakom Los Cristianos tornar bergen upp sig, en blandning av gröna pucklar och massiva bergsryggar, och allra mäktigast är den slocknade vulkanen Teide, 3718 meter över havet. Vägen upp är liten och slingrig, men i bra skick och med en ständigt bedårande utsikt. En egen bil är också en bra idé om tänker spela golf under din resa. Här på den södra sidan av Teneriffa finns flera kända golfbanor, och har du egen bil kan du lätt resa till den som passar dig bäst för dagen.

Bra att veta
 • Lokala restauranger
 • Prisvärd mat och dryck
 • Fina sandstränder
 • Kort transfer
 • Lägenhetshotell
 • Hotell på stranden
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Los Cristianos

Väder
 • januari
22°16°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
23°16°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • maj
24°19°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
26°19°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juli
28°22°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • september
28°22°
8
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
26°20°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • november
24°18°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
23°16°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
Stränder
I Los Cristianos finns det två stränder, 500 respektive 800 meter långa, 30 respektive 60 meter breda och täckta av finkornig ljus lavasand. Längs med hamnen i Los Cristianos går en bilfri strandpromenad där man kan spatsera eller sätta sig på någon av restaurangerna.

Stränder på södra Teneriffa

Många åker till den södra delen av Teneriffa just för att ligga på stranden och de blir sällan besvikna. Här finns många stränder att välja mellan. En del är naturliga, andra har anlagts i eller nära semesterbyarna. Stränderna är i regel barnvänliga, havet är lugnt och sällan bråddjupt. Om sommaren flockas lokalbefolkningen på stränderna för att svalka av sig, men om vintern är det turisterna som dominerar. Många av stränderna har aktiviteter som hängflyg, vattenskoter eller vattenskidor. Man kan köpa och beställa turer direkt på stranden. Solstolar och parasoller finns att hyra på de flesta stränder.

Stränder i Playa de las Américas

I Playa de las Américas finns ett drygt halvdussin stränder av olika slag, från söder till norr är de: Las Vistas, en strand med vit finkornig sand och barnvänlig atmosfär. Den ligger nedanför Hotel Compostela Beach och i närheten finns flera butiker och barer om man vill ha lite omväxling till sol och bad. Därefter följer Playa Camison, en mörk sandstrand mitt de ursprungliga delarna av Playa de las Américas, som ligger väl skyddad av två pirar som sträcker sig ut och nästan omfamnar stranden. Här brukar det vara mycket barn. Därefter får man följa strandpromenaden runt udden innan man kommer till Playa Honda, främst populär bland surfare, med både surfskolor och barer. Ett litet stycke norrut väntar Troya-stranden, som delas i två av den vågbrytare som går ut i havet ungefär mitt på stranden. Rätt ovanför Troya-stranden finns en fin strandpromenad med gott om butiker och restauranger. Därefter följer Playa el Bobo, en mycket liten strand som ofta blir ganska trång, men den är väl skyddad av vågbrytare. La Pinta-stranden, eller Playa Colon, är en mörk och finkornig sandstrand som ligger intill nöjesbåtshamnen Puerto Colon. Här finns folk i alla åldrar, kanske för att det är så gott restauranger och barer. Stranden ligger väl skyddad för vågor och undervattensströmmar. Precis norr om Puerto Colon ligger Playa Torviscas, en av de längre i Playa de las Américas. Längs denna närmare kilometerlånga strand sträcker sig en rymlig strandpromenad kantad av restauranger, barer och små butiker. Vill man snorkla är det bäst att göra det i strandens norra eller södra ände, eftersom de är väl skyddade av massiva vågbrytare. Därefter får man gå ett stycke innan man kommer till Bahia del Duque-stranden, en av de finaste och mest välskötta stränderna med vit, finkornig sand. Stranden ligger nedanför lyxhotellet Bahia del Duque. Vattnet är klart och blått, men på vissa ställen kan det plötsligt bli mycket djupt. Här finns strandbarer, lyxiga solstolar och parasoller. Ibland kommer musiker från hotellet och spelar.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 45 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Los Cristianos året runt.

Du kan dessutom resa med Ving till Los Cristianos året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Reina Sofias flygplats på södra Teneriffa.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Los Cristianos. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Reina Sofia på södra Teneriffa till ditt hotell är ca 20 till 40 minuter (ca 14 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Ibland går transfern till Los Cristianos via San Miguel de Abona, då blir restiden ca 40-60 minuter. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Mat, dryck och nattliv
I Los Cristianos finns många restauranger, caféer och tavernor som gärna står till tjänst om du blir sugen på en bit mat. Det mesta ligger samlat kring stranden, den palmkantade strandpromenaden och byns centrum. Spanjorerna själva äter ofta sent på kvällen, vid 21-tiden och ofta i stora sällskap. Du kan även besöka Playa de las Américas, som har ett stort utbud av lokala och internationella restauranger med mat från världens alla hörn.

Mat och dryck på Teneriffa

Spanjorerna har typiskt sydeuropeiska matvanor, frukosten är en hastigt överstökad affär, på sin höjd en kopp kaffe och en croissant. Men det kompenserar man redan vid elvatiden med en café con leche (kaffe med mjölk) och en bocadillo, som är ungefär detsamma som en halv baguette med något rejält pålägg.

Lunchen äter man sedan ganska sent, ofta vid tvåtiden. Därefter är det fortfarande många som tar en siesta. Spanska barn brukar sedan få något att äta vid sextiden för att inte bli helt omöjliga, medan deras föräldrar ofta väntar till niotiden innan de äter middag. Det här betyder inte att man som besökare behöver följa mönster, men om man undrar varför många restauranger verkar så tomma runt vår lunch- och middagstid så är detta förklaringen. På turistorterna finns det dock alltid gott om restauranger som håller öppet hela dagen.

Dricks

Dricks är inte alltid inräknat på notan, men du finner ofta en post som kallas IGIC, det är den kanariska momsen på sju procent. Du är inte tvingad att lämna dricks, men om du är nöjd med servicen, och ännu viktigare, om du tror att du kommer att återvända vid ett senare tillfälle, så lägg tio procent i dricks. Om du inte är nöjd, eller om du sitter i baren och äter till exempel en macka, så behöver du inte lämna någon dricks. Tänk på att spanjorerna ibland ställer fram bröd på bordet innan maten kommer ut. Detta är inte alltid gratis, om du äter av det dyker det upp på räkningen, men om du låter det stå behöver du inte betala för det.

Restauranger

Utbudet av restauranger är mycket stort på Teneriffa och lokalbefolkningen äter ofta ute. I veckosluten är det nästan obligatoriskt att gå ut med familj och vänner för att avnjuta en god måltid. Fina exklusiva restauranger med internationellt kök blandas med kanariska, tyska, italienska, franska, peruanska, kinesiska, libanesiska, indiska...

Bodegor där man kan få gott vin och tapas, d. v. s. smårätter, finns överallt. De restauranger som ligger lite utanför turistområdena har oftast stängt en dag i veckan, så ring och försäkra dig om att det är öppet. Ute på landet finns små familjerestauranger, så kallade guachinches, där utbudet är mycket begränsat, men maten är fantastiskt god. De flesta är mycket billiga. Många av dem har bara öppet om hösten, då de kan erbjuda eget vin. När det är slut stänger man och sätter en skylt på dörren: "Se acabó el vino" – vinet är slutsålt!

Kanin

Kaninkött - eller Conejo, som det heter på menyn, är lätt och ljust, och påminner lite om kyckling men har mer smak. Om du har valt ett bra ställe att äta på riskerar du inte att det är torrt, utan njuter istället av en vällagad gryta.

Mojo

Mojo, som uttalas "mocho", är ett kulinariskt genidrag i liten skala. Detta är en sås som både lagas hemma och köps färdig i burkar på snabbköpet. Den röda mojon är en blandning av pepparfrukter och kryddor, medan koriander dominerar i den lite mildare gröna mojon. Vilken som är godast är omöjligt att avgöra, det är bäst att ta lite av bägge.

Ost

På Kanarieöarna produceras en mängd olika ostar, som alla är riktigt goda. De ystas av både ko-, get- och fårmjölk eller blandningar av dessa. En av de mest kända spanska ostarna heter Manchego och kommer visserligen inte från Kanarieöarna, men påminner mycket om kanariska ostar. Den har en svart skorpa och mild, karakteristisk smak med en viss syrlighet. Du bör själv smaka dig fram bland de olika varianterna. Ost heter queso på spanska och rökt ost (smakar mycket bättre än det låter) heter queso ahumado. Gå in på en större supermercado och se vad du finner. Här kan du leta dig fram bland godsakerna och komma ut med famnen full av ljuvligheter som lokal ost, skinka och korv. Det är ett sant nöje för både gourmeter och gourmander.

Potatis

Vi potatisätande svenskar borde lära oss av spanjorerna. Deras papas arrugadas, "skrynklig potatis", kokas i vatten med så mycket havssalt att vattnet dras ur dem och smaken koncentreras. De serveras lite skrynkliga och saltskimrande tillsammans med mojo.

För gottegrisen

Låt inte skenet bedra. De vackraste kakorna, överdådigt pyntade med frukt och konfekt, seglar under falsk flagg. Under den vackra ytan döljer sig oftast bara en neutral och oentusiastisk sockerkaka. Prova hellre de mer anspråkslösa bakverken, som de chokladfyllda croissanterna, eller smördegsrullarna fyllda med nötter och torkad frukt. De ser inte mycket ut för världen, men de får smaklökarna att dansa ringdans av glädje.
I Los Cristianos är nattlivet mer spanskt än i Playa de las Américas. Här går man på restaurang eller sitter på en bar till solen gått ner. Framåt natten kan man dra sig vidare mot någon av de barer eller diskotek som finns i San Telmo, som ligger mellan Los Cristianos och Playa de las Américas. Här dansar man till musik som inspirerar till salsa och merengue.

San Telmo

San Telmo är ett bar- och restaurangområde där de flesta spanska ställen ligger. Alldeles ovanför Las Vistas-stranden, mellan Los Cristianos och Playa de las Américas, finns många små och trivsamma restauranger där man kan sitta och njuta av solnedgången. Många av de lokala invånarna kommer hit, särskilt till barerna, där det spelas mycket latinsk musik. Här kan man danska salsa likväl som man kan huka i baren med en caipirinha.

Playa de las Américas

Om du söker ett mer aktivt nattliv, skall du ta dig till Playa de las Américas och någon av de populära nattklubbarna. I området Las Veronicas finns många barer samt ett par diskotek. Observera dock att området flera gånger har varit utsatt för slagsmål och stölder.
Shopping
Det finns massor av butiker i turistområdena, med kläder, skor, väskor, smycken, parfym och mycket annat. Moms och andra skatter är betydligt lägre än hemma i Sverige. Gågatorna i Los Cristianos har många charmerande butiker. Dessa butiker har ofta stängt för siesta mitt på dagen. Varje söndag hålls en marknad i Los Cristianos som du finner intill hotell Gran Arona, nästan i slutet av strandpromenaden.

Shoppingcenter

Plaza del Duque
Plaza del Duque är ett lite exklusivt shoppingcenter i Fañabe, cirka sju kilometer från Los Cristianos. Här finns gott om butiker och affärer med bland annat märkeskläder, accessoarer, inredningsdetaljer, och kläder för barn.
Américas Plaza, Parque Santiago 3 och Safari
Dessa tre ligger nära varandra, någon halvmil från Los Cristianos. Här finns varierad shopping; teknik, kläder, inredning, accessoarer och mycker mer.
Siam Mall
Siam Mall är ett av Teneriffas största shoppingcenter, med mycket varierad shopping. Här finns flera kända klädmärken och möjlighet att äta både lunch och middag. Från Playa de las Américas går bussar utan kostnad.

Marknad

Det är marknad nästan varje dag någonstans på södra Teneriffa. De öppnar oftast på morgonen och stänger strax efter lunch. Söndags- och tisdagsmarknaden i Los Cristianos finner du intill hotell Gran Arona, nästan i slutet av strandpromenaden.

Shopping på Teneriffa

Prisnivåerna på Teneriffa är generellt lite lägre än i Sverige, då det är ett frihandelsområde med bara 7 procent i moms. Det kan vara värt att kika lite extra på skor, väskor, parfym, kosmetik, elektronik, tobak, alkohol och märkesartiklar. Guld och silver är inte speciellt billigt, men det kan vara värt att köpa smycken som kräver många arbetstimmar, då arbetskraften är billigare här. Pärlkedjor och smycken av kända designers är betydligt billigare än hemma, liksom märkesklockor och pennor.
Aktiviteter och sevärdheter

Golf - Los Cristianos

Om du spelar golf är Teneriffa ett bra val. Området kring Los Cristianos har många fina banor, med både 9 och 18 hål.

Vandring - Los Cristianos

Det finns gott om vandringsleder på Teneriffa. Mascadalen är känd för sin vackra och dramatiska natur, även om terrängen kan vara lite svårforcerad då det är mycket kuperat. Nationalparken Las Cañadas är en stor vulkankrater, och området för tankarna till ett månlandskap med stenformationer och unika växter, vilket innebär att det varit inspelningsplats för en rad olika filmer. Vissa leder kräver god kondition och vandringsvana, tillsammans med riktig utrustning. Andra passar alla oberoende av fysik, kondition eller utrustning. Ta med matsäck, vatten och en lättburen väska. Varma kläder är också en bra idé, då vädret kan växla snabbt.

Cykling - Los Cristianos

Det är lätt att ta sig längs med kusten på cykel, och det finns gott om uthyrare. Du bestämmer själv hur många dagar du vill hyra, och cykeln levereras och hämtas i regel på ditt hotell.

Övriga aktiviteter i Los Cristianos

I Los Cristianos kan du spela tennis och squash, samt utöva diverse vattenaktiviteter som paddling, surfing och dykning.

La Orotava

La Orotava är en vacker stad på Teneriffas norra sida, känd för sina typiska hus i kolonialstil, med de särpräglade snidade balkongerna i pinjeträ, handbroderade dukar och vackra blomsterrabatter.

Piramides de Güimar

I staden Güimar på Teneriffas östra kust, kan man se de gåtfulla pyramider som byggdes av guancherna.

Garachico

Garachico var Kanarieöarnas kommersiella centrum från 1500-talet och tvåhundra år framåt. Staden har också fått smeknamnet Teneriffas Pompeji, då 4/5 av hamnen och stora delar av själva staden täcktes av lava i början av 1700-talet. Här kan man se borgen Castillo San Felipe, den utgrävda stadsporten, flera kyrkor och det gamla franciskanerklostret.

La Laguna

La Laguna var Teneriffas huvudstad under många hundra år och är än i dag öns religiösa och kulturella centrum, med biskopssätet och ett universitet. Staden är med på listan över världens kulturarv.

Sevärdheter på Teneriffa

Teneriffa har massor av historia och sevärdheter, men det mesta ligger utanför Los Cristianos och Playa de las Américas, som är relativt nybyggda. Öns museer ligger i huvudstaden Santa Cruz, cirka 80 kilometer från Los Cristianos. Den gamla huvudstaden La Laguna har nästan byggts ihop med Santa Cruz. Den är också värd ett besök, för sin intressanta arkitektur, med bland annat katedralen och universitetet. Spanjorerna anlade huvudstaden efter erövringen från urbefolkningen 1497. Huvudstaden flyttades senare till Santa Cruz för att ligga vid vattnet. Idag är den en viktig hamnstad, samt öns administrativa centrum.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Teneriffa är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.

Busstrafik - Los Cristianos

Lokalbussarna är gröna och heter TITSA. Bussförbindelser finns mellan de flesta större orterna. Bussturen från Playa de las Américas eller Los Cristianos till Santa Cruz tar ca en timme. Direktbuss till Puerto de la Cruz avgår flera gånger om dagen, och tar 1,5 timme. Biljett kan lösas på bussen, men det lönar sig att köpa klippkortet "Ten+". Ett räkneverk i bussen drar automatiskt rätt belopp efersom du registrerar det både när du stiger på och av. Du får 30-50% rabatt på ordinarie pris med detta kort. Kortet kostar ca 2 euro och går att fylla på med 5-100 euro på bussstationer och i vissa livsmedelsbutiker.

Båt och färja

Det går båt till och från La Gomera, El Hierro och La Palma från Los Cristianos. Från Santa Cruz går det båt till Gran Canaria.

Taxi - Los Cristianos

Det är förhållandevis billigt att ta taxi. Taxichaufförerna skall enligt lag köra på taxameter. Om inte taxametern redan är påslagen, kan man be taxichauffören slå på den. På längre turer är det mycket förmånligare att avtala ett pris med chauffören på förhand. Man kan inte förbeställa taxi. Är man nöjd med servicen är det kutym att ge ca 10 % i dricks.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Flertal uttagsautomater samt banker. Visa, Mastercard och Eurocard fungerar bäst på resmålet.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid -1 timme.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Även om Spanien är medlem av EU så räknas Kanarieöarna – rent skattemässigt – som en zon utanför EU. Så var uppmärksam på att du inte tar med dig för mycket när du flyger hem.
Bilfritt på strandpromenaden och på gågatan i centrum. Byggarbete pågår i vissa delar av Los Cristianos. På vissa ställen kan framkomligheten vara begränsad. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
Los Cristinas är ett barnvänligt resmål. Längs strandpromenaden är det lätt att köra barnvagn och det finns gott om både nöjen och restauranger som passar för barn.

Lekplatserna

Lekplatserna håller inte alltid så hög standard, så det är bäst att ta en titt innan du släpper ut barnen.

Restauranger

Barn är alltid välkomna på restauranger, och det är lätt att hitta det som de flesta barn gillar att äta: hamburgare, pommes frites, eller kyckling. De flesta barn brukar också gilla idén med tapas, lite av varje, många olika smaker att prova, och man behöver inte nödvändigtvis äta upp allt på tallriken, även om till exempel tortilla brukar försvinna ganska raskt.

Barnmat och blöjor

Barnmat och blöjor finns att köpa i de flesta större mataffärer samt på välsorterade apotek. Burkmat kan vara svårt att få tag på, och maten kan innehålla mer socker än vi är vana vid här i Sverige. Välling finns inte.

Barnvagnar och barnstolar

Barnstolar finns på en del restauranger. Barnstol till hyrbil bör reserveras i god tid. Paraplyvagnar är mest praktiska i värmen.

Shopping

Shopping på södra Teneriffa
Öppettiderna är i regel kl. 10.00-13.30 och 17.00-20.00, men det finns gott om butiker som håller öppet hela dagen, fram till kl. 22.00 på kvällen. Man prutar normalt inte på priserna. Köp inte från gatuförsäljare. All gatuhandel är olaglig och man kan inte klaga om man blir lurad.

Siam Mall
Ett av Teneriffas största shoppingcenter som öppnade sommaren 2015, med mycket varierad shopping. Det ligger alldeles vid sidan av populära Siam Park. Här finns många kända klädkedjor samt flera barer och restauranger. Från Playa de las Américas avgår det gratisbussar från flera platser och det är öppet dagligen.

Plaza del Duque
Ett shoppingcenter i Fañabe. Ligger cirka sju kilometer från Los Cristianos och runt fyra kilometer från Playa de las Américas. I centret finns ett stort shoppingutbud, med bland annat märkeskläder, inredning, underkläder och barnkläder. Här finns även bageri, café och ett stort snabbköp.

Nedan tre shoppingcenter ligger nära varandra i Playa de las Americas.

Parque Santiago 3
Ett populärt shoppingcenter i Playa de las Américas där man kan köpa kläder, teknik, souvenirer, smycken, med mera. Här finns det banker, biluthyrning, barer och restauranger.

Oasis Shopping Center
Det nybyggda shoppingområdet på samma gata som Parque Santiago 3 & Américas Plaza. Här finner du märkeskläder, elektronikbutik, smycken och väskor.

Safari
Ett litet, mer exklusivt shoppingområde där du hittar flera kända klädkedjor. Här finns även barer och restauranger. På kvällen kan du njuta av en vacker ljus- och ljudshow vid den stora fontänen som finns här.
SÖK DIN RESA TILL Los Cristianos
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.