Se hotell (17)

Resor till Los Cristianos

Los Cristianos har en fin strand och ett trevligt kvällsliv, och när du reser med Ving kan du välja bland ett tiotal lägenhetshotell - året runt!
Los Cristianos är ett lugnt och trivsamt resmål på Teneriffas sydkust, bara en kvarts resa från flygplatsen. Här väntar fina stränder, mysiga restauranger, bra golf och flera trevliga utflyktsmål på nära håll. Även om Los Cristianos har vuxit ihop med Playa de las Américas, har byn en egen, lite lugnare karaktär. Här är miljön mer kanarisk, med caféer och lokala spanska restauranger och butiker. Allt ligger samlat kring stranden, den palmkantade strandpromenaden och byns levande centrum, som till stora delar är bilfritt.

Hotell på stranden i Los Cristianos

Många av Vings hotell i Los Cristianos är gamla trotjänare, som fått många nöjda stamkunder att resa till Los Cristianos år efter år. Ett exempel är Don Jose, ett våra hotell på strandpromenaden. Ett annat är Solmar, också det med många nöjda gäster genom åren. Här bor du i bekväma lägenheter där du kan koppla av och njuta av det spanska vardagslivet. Vill du sedan ta ett bad behöver du bara korsa strandpromenaden så står du med fötterna i strandens varma sand.

Stränderna i Los Cristianos

Två fina stränder ligger på var sin sida om hamnen i Los Cristianos. Playa de las Vistas, som ligger på gränsen till Playa de las Américas, är den största och bästa stranden på hela Teneriffas sydkust. Här finns allt du kan tänka dig av sol och bad. Men vill du ha en strand på närmare håll behöver du som sagt bara korsa strandpromenaden i Los Cristianos så står du på den breda och skyddade stranden.

Mäktiga Teide

Teneriffa är en upplevelseö med mycket vackert landskap. Ett tips är att hyra en bil när du här, så att du kan resa runt i egen takt. Bakom Los Cristianos tornar bergen upp sig, en blandning av gröna pucklar och massiva bergsryggar, och allra mäktigast är den slocknade vulkanen Teide, 3718 meter över havet. Vägen upp är liten och slingrig, men i bra skick och med en ständigt bedårande utsikt. En egen bil är också en bra idé om tänker spela golf under din resa. Här på den södra sidan av Teneriffa finns flera kända golfbanor, och har du egen bil kan du lätt resa till den som passar dig bäst för dagen.
Bra att veta
 • Lokala restauranger
 • Prisvärd mat och dryck
 • Fina sandstränder
 • Kort transfer
 • Lägenhetshotell
 • Hotell på stranden
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Los Cristianos

Stränder
I Los Cristianos finns det två stränder, 500 respektive 800 meter långa, 30 respektive 60 meter breda och täckta av finkornig ljus lavasand. Längs med hamnen i Los Cristianos går en bilfri strandpromenad där man kan spatsera eller sätta sig på någon av restaurangerna.
Mat, dryck och nattliv
I Los Cristianos finns många restauranger, caféer och tavernor med olika menyer. Det mesta ligger samlat kring stranden, den palmkantade strandpromenaden och byns centrum. Det finns även ett bra utbud av olika restauranger i bar- och restaurangområdet San Telmo. Spanjorerna själva äter ofta sent på kvällen, vid 21-tiden och ofta i stora sällskap. Du kan även besöka Playa de las Américas, som har ett stort utbud av lokala och internationella restauranger med mat från världens alla hörn.
I Los Cristianos är nattlivet mer spanskt än i Playa de las Américas. Här är det populärt att umgås på restaurangerna eller i barerna tills solen går ner. Framåt natten kan du fortsätta kvällen i någon av barerna eller nattklubbarna som finns i området San Telmo, som ligger mellan Los Cristianos och Playa de las Américas. Här dansar du till musik som inspirerar till salsa och merengue. Om du söker ett mer aktivt nattliv, skall du ta dig till Playa de las Américas och någon av de populära nattklubbarna i området Las Veronicas.
Shopping
Gågatorna i Los Cristianos har många trevliga butiker. Dessa butiker har ofta stängt för siesta mitt på dagen. Varje söndag hålls en marknad i Los Cristianos som du finner intill hotell Gran Arona, nästan i slutet av strandpromenaden. Los Cristianos har nästan växt samman med grannstaden Playa de las Américas, där du kan gå mellan de olika orterna genom strandpromenaden. Mellan orterna finner du flera shoppingcenter och butiker.
Sport och Träning
I Los Cristianos kan du spela tennis och squash, samt utöva diverse vattenaktiviteter som paddling, surfing och dykning.

Spela golf på semestern

Om du spelar golf är Los Cristianos ett bra val. Området kring Los Cristianos har många fina banor, med både 9 och 18 hål, exempelvis Golf Los Palos och Golf Las Américas.

Vill du veta mer om golfen på Tenriffa kan du läsa mer här. Där kan du även boka starttider för vissa banor.
Aktiviteter och sevärdheter
Närheten till Playa de las Américas gör att det finns mycket aktiviteter i omgivningarna. Både friluftsaktiviteter, naturupplevelser och olika nöjesparker. Vattenparken Siam Park och utflykter till Vulkanen Teide och lavaslätten Las Cañadas är några storfavoriter. Från hamnen i Los Cristianos går färjor till grannön La Gomera.

Svenska kyrkan på Teneriffa

De hjälper till vid krissituationer, eller om man bara vill ha någon att prata med. Gudtjänst och olika temakvällar är något som ofta ligger i programmet och alla är självklart välkomna. De serverar även god fika och mat i sitt cafe. Öppet flera dagar i veckan, och ligger centralt beläget vid strandpromenaden i Los Cristianos.

Adress: Adress Iglesia Sueca, Paseo Maritimo 5, ES-38650 Los Cristianos

Telefonnummer: +34(922)790201

Aktuellt program finns på deras hemsida, samt mkt annat:
www.svenskakyrkan.se/teneriffa
Bakom Los Cristianos ligger berget Montaña de Guaza och flera naturområdet som är ett spännande besöksmål i sig. Vill du upptäcka mer av Teneriffas sevärdheter kan du boka en spännande utflykt hos Ving.
Utflykter
Klassiska Teneriffa
Klassiska Teneriffa
Under den här utflykten får du uppleva det bästa Teneriffa har att erbjuda, på en och samma dag. Gör dig redo för en dag fullspäckad med nya upplevelser och intryck. Tapaslunch med dryck ingår. Utflykten körs under vinterhalvåret.
Läs mer om utflykten
Lyxkatamaranen MustCat
Lyxkatamaranen MustCat
Följ med på några härliga timmar på havet där vi spejar efter valar, delfiner och badar. Drycker samt snacks eller lunch ingår beroende på utflykt.
Läs mer om utflykten
Glasbottenbåten Royal Dolphin
Glasbottenbåten Royal Dolphin
Se Teneriffas vackra natur från havet under en seglats som varar tre eller fyra timmar. Lättare lunch och drycker ingår.
Läs mer om utflykten
Teide
Teide
Följ med på en spännande halvdagsutflykt upp till nationalparken kring Teide, Spaniens högsta topp. Måltider och dryck ingår inte. Biljett till linbanan, Teleféricon, beställs separat.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Teneriffa är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Det finns flera transportalternativ från Los Cristianos.

Busstrafik - Los Cristianos

Från Los Cristianos går bussar till bland annat Santa Cruz och Costa Adeje. Tidtabeller finns vid busstationen och busshållplatserna som ligger vid gatan Avenida Juan Carlos I. Du kan köpa biljett på bussen. Planerar du att resa flera sträckor kan du köpa klippkortet "Ten+" som du sedan fyller på med önskad summa. Kortet kostar några euro och går att fylla på med 5-100 euro på busstationer och i vissa livsmedelsbutiker.

Färja

Det går Färja till och från La Gomera, El Hierro och La Palma från Los Cristianos.

Taxi - Los Cristianos

Du får enkelt tag på en taxi genom att vinka in en ledig bil på gatan eller beställa genom hotellet.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Flertal uttagsautomater samt banker. Visa, Mastercard och Eurocard fungerar bäst på resmålet.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid -1 timme.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Även om Spanien är medlem av EU så räknas Kanarieöarna – rent skattemässigt – som en zon utanför EU. Så var uppmärksam på att du inte tar med dig för mycket när du flyger hem.
Bilfritt på strandpromenaden och på gågatan i centrum. Byggarbete pågår i vissa delar av Los Cristianos. På vissa ställen kan framkomligheten vara begränsad. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 45 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Los Cristianos året runt.

Du kan dessutom resa med Ving till Los Cristianos året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Reina Sofias flygplats på södra Teneriffa.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Los Cristianos. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Reina Sofia på södra Teneriffa till ditt hotell är ca 20 till 40 minuter (ca 14 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Ibland går transfern till Los Cristianos via San Miguel de Abona, då blir restiden ca 40-60 minuter. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
22°16°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
23°16°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • maj
24°19°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
26°19°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juli
28°22°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • september
28°22°
8
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
26°20°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • november
24°18°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
23°16°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Los Cristianos
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.