Se hotell (16)

Resor till Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz är en genuin och charmig kanarisk stad i den vackra Orotavadalen. Här har Ving flera bra hotell med uppvärmd pool! Dessutom kan du nu boka resor med valfri reslängd.
Puerto de la Cruz ligger längst ner i den prunkande gröna Orotavadalen, en böljande blomsterträdgård som sträcker sig upp mot vulkanen Teides sluttningar. Under din resa till Puerto de la Cruz får du uppleva en äkta kanarisk stad med gammaldags charm, där man badar i enorma havsvattenpooler som skapats av Lanzarote-arkitekten César Manrique. Plaza Charco, torget i stadens centrum, är en trevlig blandning av barer och restauranger. Ett stenkast därifrån ligger fiskehamnen och de underbara gamla stadsdelarna med trånga gränder och de klassiskt kanariska balkongerna i pinjeträ. Vildvin och bougainvillea klättrar uppför husfasaderna och pelargonerna lyser röda i alla blomkrukor. Det finns en mängd kvartersrestauranger och tapasställen, men också internationella restauranger. Kvällslivet är trevligt för alla åldrar med många pubar och barer samt ett par diskotek. I trakten runt Puerto de la Cruz finns flera vingårdar som erbjuder olika lokala vinprovningar, antingen på en arrangerad utflykt eller på egen hand. Om du tycker att shopping är en viktig del av din semester ska du välja Puerto de la Cruz, här finns butiker av alla de slag, med både kända internationella märken, och mer unikt kanariska artiklar.

Hotell för alla smaker

När du bokar en resa till Puerto de la Cruz kan du välja att bo som det passar dig: hotellrum eller lägenhet, enkelt eller lyxigt. Vill du bo på ett av Teneriffas bästa hotell ska du ta en titt på Hotel Botanico, ett legendariskt hotell intill den botaniska trädgården i Puerto de la Cruz. Ving erbjuder också några av ortens bästa lägenhetshotell – flera med uppvärmd pool, både i centrum och i stadens lugnare utkanter. Naturligtvis kan du också välja ett hotell där du kan boka till All Inclusive, för en verkligt avkopplande resa.

Upptäck Teneriffa

Puerto de la Cruz är en idealisk utgångspunkt för att upptäcka denna spännande och varierande ö. Här finns Spaniens högsta berg, här finns små byar och här finns dramatisk natur. Det bästa sättet att uppleva allt detta är att boka en hyrbil tillsammans med din resa, då kan du resa runt i din egen takt och stanna till när du vill. Hos Ving kan du boka en hyrbil från tre dagar och uppåt, samtidigt som du bokar din resa.
Bra att veta
 • Hotell för vuxna
 • Lyxhotell
 • Bra restauranger
 • Bra shopping
 • Bra pris på hyrbil
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Puerto de la Cruz

Stränder
Längs kusten i Puerto de la Cruz ligger flera sandstränder och den stora havspoolanläggningen El Lago Martiánez.

Havsbassänger i Puerto de la Cruz

Precis vid havet i Puerto de la Cruz ligger den berömda havspoolanläggningen El Lago Martiánez. Mot en entréavgift får du tillgång till anläggningen där det bland annat finns fem havspooler, tre barnpooler, serveringar och kiosker, utspridda över en 33 000 m² stor yta. Saltvattnet pumpas rätt in från havet och fyller bassängerna via spektakulära fontäner varje natt. Här finns gröna områden med skuggande palmer, omklädningsrum, duschar, restauranger och café. Solstolar och parasoller finns att hyra.

Playa Jardin - Trädgårdsstranden

Väster om Puerto de la Cruz ligger Playa Jardin (Trädgårdsstranden), en 150 meter lång strand med svart, grovkornig lavasand. Det är en av områdets vackraste och mest besökta strand. Stranden är uppdelad i tre mindre strandområden. Toaletter, omklädningsrum med dusch och skåp för klädförvaring finns tillgängliga mot betalning. De flesta turisterna håller till vid den första delen av stranden, närmast borgen Castillo San Felipe. Solstolar och parasoller kan hyras. Lokalbefolkningen och barnfamiljer söker sig ofta till den bortersta delen, närmast Punta Brava. Här hittar du ett vattenfall som bildar en liten flod i den finkorniga sandstranden. Längs stranden finns en vacker strandpromenad med trädgårdar. Det finns även ett antal caféer, restauranger och barer, samt en lekplats uppe i själva trädgården.

Playa las Teresitas - fin strand norr om Santa Cruz

Playa las Teresitas är den finaste stranden som ligger norr om Santa Cruz. Gyllengul sand från Saharaöknen, palmer som susar i vinden och många barer gör att Playa las Teresitas är populär bland lokalbefolkningen. Om sommaren är det relativt lågt vatten, men det varierar med tidvattnet. Om sommaren kan man hyra vattencyklar och jetski.

Los Patos

Los Patos är den strand som ligger alldeles öster om Playa Bullullo. Här kan man stöta på naturister.

Playa del Socorro

Cirka 10 minuter från Puerto de la Cruz, nedanför Los Realejos, ligger denna svarta lavastrand. Playa del Socorro är mest känd bland surfare för sina perfekta vågor. Om sommaren är stranden mycket nyttjad av lokalbefolkningen i området. Här finns bar och restaurang. Bästa sättet att komma hit är med buss till Los Realejos och därefter taxi, eller taxi hela vägen.

Playa Bullullo

Playa Bullullo är kanske den mest kända av de tre svarta lavasandstränderna. Här får du en fin promenad genom bananplantagerna. Ta en taxi eller lokalbussen från Puerto de la Cruz busstation till La Paz. Man går ner vid det stora hotellet Interpalace (alldeles vid sidan av Teidemar), följer stigen som går under vägen och ut genom bananplantagen. Från Plaza del Charco tar det cirka en timme att gå, och från La Paz cirka en halv timme. Det finns en liten bar/restaurang vid stranden som du kan komma till via några branta trappor.

Lavastränder

Öster om Puerto de la Cruz, vid el Rincon, finns tre svarta lavasandstränder insprängda mellan de nästan lodrätta klippväggarna. Det är mest lokalbefolkningen som kommer hit, samt ungdomar som gärna surfar på vågorna med sina boogie-boards. Kommunen har nyligen förbättrat tillgängligheten till dessa stränder, så trappor och stigar har renoverats.

Playa San Marcos

Playa San Marcos är en svart lavasandstrand som ligger nedanför byn Icod de los Vinos. Hit kommer ofta lokalbefolkningen i området.

Playa Martíanez

Playa Martíanez är en stadsstrand som är flitigt besökt av surfare och en yngre badpublik. Den ligger där strandpromenaden Avenida Colon möter Avenida de la Familia Betancourt y Molina i Puerto de la Cruz östra del, alldeles intill havsbassängerna. Här finns inga toaletter eller barer direkt vid stranden, så du är hänvisad till det som finns längs strandpromenaden eller längs Avenidan. Ett fåtal solstolar och parasoller kan hyras.

El Ancon

El Ancon är den östligaste av dessa stränder och kanske den som har lägst antal badentusiaster. Den ligger lite mer avsides och promenaden dit kan vara ansträngande. Stranden är den grundare än de övriga stränderna, särskilt vid ebb.
Mat, dryck och nattliv
I Puerto de la Cruz finns en uppsjö av restauranger. Här hittar du en mängd kvartersrestauranger och tapasställen, men också restauranger med mat från andra delar av världen. Många restauranger har levande musik på kvällarna. På Plaza del Charco, torget i stadens centrum, och längs strandpromenaden finns ett stort utbud av utomhuscaféer där du kan studera folkvimlet.
I Puerto de la Cruz finns ett livligt nattliv med många barer och pubar samt ett par nattklubbar. Här hittar du även små vinbodegor med levande musik, salsaställen och mycket mer. Nattlivet i Puerto de la Cruz är centrerat kring området Plaza Charco. Nattlivet är livligast på veckosluten och vid särskilda högtider.

Casa Ábaco

En gammal herrgård från 1700-talet, som dekorerats med färsk frukt, grönsaker och blomster. Ett måste! En del söndagar arrangeras konserter här, då det är nödvändigt att boka plats. Snygga kläder om kvällen, det vill säga inga shorts eller joggingskor. Det är lättast att komma hit med taxi. Adress: Calle Casa Grande El Durazno.
Shopping
I Puerto de la Cruz finns bra shopping, med gott om butiker och två stora shoppingcenter. Här hittar du gott om klädaffärer, flera lokala butiker från Teneriffa, spanska butiker och stora internationella klädmärken

Centro Comercial Martiánez

Ett litet shoppingcenter som håller öppet alla dagar, även söndag. Här finns olika slags butiker och en stor och välsorterad livsmedelsbutik. Ligger i den östra delen av Puerto de la Cruz.

Centro Comercial La Villa

Ett stort och fräscht shoppingcenter med många sko- och klädesbutiker strax utanför Puerto de la Cruz. San Geronimo-området vid motorvägen.

Marknader

Marknadshallen Mercado El Tejar har öppet måndag till lördag, men den största marknaden finner du här på lördagar kl. 08.00–13.00.

La Orotava

Historiska staden La Orotava är känt för sina fina handbroderade dukar. De mest originella är de små, röda julstjärnorna. Men kom ihåg att det finns många kopior tillverkade i Asien.
Sport och Träning
I Puerto de la Cruz kan du spela tennis, squash och styrketräna. I området kring Playa de la Cruz finns ett antal fina vandringsleder. På sydsidan hittar du ett flertal golfbanor. I Puerto de la Cruz finns även flera populära surfstränder, exempelvis Playa Martiánez, Playa Jardín och Playa Bullullo öster om staden.

Spela golf på semestern

Är du intresserad av att spela golf på semestern har Teneriffa flera fina golfbanor. Vill du läsa mera om golfen på Tenerffa och redan nu boka starttider på vissa banor kan du göra det här.
Aktiviteter och sevärdheter
Puerto de la Cruz erbjuder en lugn och avslappnad miljö med tillgång till badstränder samt olika fritidsaktiviteter som bergsvandringar. Puerto de la Cruz är en idealisk utgångspunkt för att upptäcka Teneriffa. I omgivningarna finns berg samt små byar och här finns dramatisk natur. I hjärtat av La Esperanzas skog, norra om Puerto de la Cruz, ligger Forestal Park som är ett läckert fritidsområde för äventyr bland ziplines och lianer.
I Puerto de la Cruz finns det olika sevärdheter i omgivningarna, bland annat flera vackra parker och intressanta museer.

Jardín Botanico

Botanisk trädgård grundad år 1788. De sjöfarande spanjorerna hade stående order att ta hit växter från hela världen. Många värdefulla och sällsynta växter, till exempel det enorma gummiträdet. Botaniska strädgården ligger på gatan Calle Retama 2, Urbanización La Paz, och hit kan du åka med lokalbuss. En liten förteckning på latin över de viktigaste plantorna ingår.

Parque de Taoro

Parque de Taoro ligger uppe på höjden vid Casino Taoro. Alldeles ovanför Puerto de la Cruz' högsta byggnad, "Bel Air", går det trappor upp till parken. Här möts du av vattenfall, sjöar och en enastående utsikt över staden. Precis nedanför kasinot finns det ett café med en liten lekplats.

Son Litre

Sitio Litre, den så kallade orkidéträdgården mitt i Puerto de la Cruz är Teneriffas äldsta trädgård med öns största orkidésamling. I den stora privatvillan, som har varit i engelsk ägo sedan år 1730, bodde Agatha Christie år 1929. Marianne North, känd blomstermålare, bodde här år 1875 och målade många av sina kända verk med motiv härifrån. Baren har ett stort urval av kanariska viner. Calle Sitio Litre, Camino El Rabado mellan Hotel Martiánez och Cepsa-macken vid huvudvägen ovanför byggnaden Bel Air.

Museer i Puerto de la Cruz

I Puerto de la Cruz finns en handfull museer som är värda ett besök. De flesta museer har stängt på måndagar.

Casa de la Aduana
På 1700-talet blev Puerto de la Cruz det kommersiella centrat på ön och man lät bygga detta tullhus i typisk kanarisk stil alldeles vid hamnen. På nedersta våningen finns en butik med produkter och hantverk från öarna.

Casa Museo Abaco
En herrgård från 1700-talet i typisk kanarisk stil, som nu är i privat ägo. Om dagen kan du besöka detta fantastiska hus, smyckat med färsk frukt och grönt, höra om dess historia samt avnjuta en sangria ute i den vackra trädgården.

Museo Arqueológico Municipal
Ett kanariskt hus från 1800-talet där det finns utställningar om urbefolkningen, guancherna, samt en samling av keramik- och bruksföremål. Av och till organiseras temautställningar om Kanarieöarnas kultur och historia.
Utflykter
UNESCO-turen
UNESCO-turen
En heldagsutflykt till två av de viktigaste sevärdheterna på Teneriffa, som båda finns på UNESCO's världsarvslista – nationalparken Teide och den gamla huvudstaden La Laguna. Måltider och dryck ingår inte. Utflykten körs under vinterhalvåret.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Teneriffa är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Vill du resa runt i Puerto de la Cruz's omgivningarna eller upptäcka Teneriffa finns flera transporalternativ.

Taxi - Puerto de la Cruz

Taxi är ett bekvämt sätt att ta sig runt på Teneriffa. I Puerto de la Cruz finns många taxibilar som du kan stoppa på gatan, ta från en taxistation eller be hotellet beställa per telefon. Man kan däremot inte förbeställa taxi till flygplatserna. De flesta bilar tar fyra personer, men det blir mer vanligt med större taxibilar som tar upp till sju personer. Taxichaufförerna skall enligt lag köra på taxameter. Om inte taxametern redan är påslagen, kan du be taxichauffören slå på den. För längre turer är det betydligt förmånligare att avtala ett pris på förhand, som till exempel till Santa Cruz, flygplatsen eller en dagstur runt ön. Om natten, på helger och söndagar är det lite dyrare att åka taxi. Ofta ger man lite dricks, cirka 5-10 procent är lagom.

Färja

Från Santa Cruz går det färja till Gran Canaria.

Busstrafik - Puerto de la Cruz

Från Puerto de la Cruz går bussar till bland annat Santa Cruz, La Laguna, La Orotava och Playa de las Américas. Tidtabeller brukar finnas vid busstationen och busshållplatserna. Du kan köpa biljett på bussen. Planerar du att resa flera sträckor kan du köpa klippkortet "Ten+" som du sedan fyller på med önskad summa. Kortet kostar några euro och går att fylla på med 5-100 euro på busstationer och i vissa livsmedelsbutiker.

Cykel - Puerto de la Cruz

Du kan hyra cyklar, men gator och vägar är inte alltid gjorda för cyklister. Vägkanter saknas. Trots detta är cykling en relativt stor sport här. Du kan till exempel ta sig ut på skogsvägar med mountainbike.
Fakta

Vår service på resmålet

Under perioden november till april kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Under perioden april till november har vi inga Vingvärdar och inget utflyktsprogram i Puerto de la Cruz men du kan nå oss på telefon, sms och e-post. Vi finns också på flygplatsen vid ankomst och hemresa om du reser med charter.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). De större korten Visa, Mastercard och Eurocard fungerar bäst på resmålet. Flertal uttagsautomater.

Bankerna har öppet måndag–fredag kl. 08.30-14.00 och vissa även torsdagar kl. 17.00–18.00. Det finns dessutom växlingskontor, de flesta av dessa håller sig till de vanliga öppettiderna. Man kan också växla i receptionen på hotellet, men då får man en ganska dålig kurs. Det finns uttagsautomater i nästan alla gathörn. Maxbeloppet man får ta ut är 300 euro vid två tillfällen per dag, alltså maximalt 600 euro per dag. De flesta butiker, restauranger och snabbköp tar de vanliga korten som Visa och Mastercard.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid -1 timme.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Även om Spanien är medlem av EU så räknas Kanarieöarna – rent skattemässigt – som en zon utanför EU. Så var uppmärksam på att du inte tar med dig för mycket när du flyger hem
Många trappor och nivåskillnader. Tidvis hög luftfuktighet kan besvära astmatiker. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 45 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Puerto de la Cruz året runt.

Du kan dessutom resa med Ving till Puerto de la Cruz året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Reina Sofias flygplats på södra Teneriffa.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Puerto de la Cruz. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Reina Sofia på södra Teneriffa till ditt hotell är ca 1 timme och 10 minuter till 1 timme och 50 minuter (ca 91 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
21°15°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • februari
21°15°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • mars
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • april
22°16°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • maj
24°18°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juni
26°19°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
28°21°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
29°21°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • september
28°21°
8
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
26°20°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
24°18°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • december
22°16°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Puerto de la Cruz
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.