Se hotell (4)

Resor till Los Gigantes

Los Gigantes är en charmig och trivsam badort på Teneriffas solsäkraste kust, lika bra på sommaren som på vintern.
Los Gigantes var från början ingen vanlig turistort utan snarare en skön avkrok där Teneriffaborna själva hade sina lägenheter. Idag har området byggts ut för att kunna ta emot alla de besökare som väljer att resa hit från hela Europa, men man har samtidigt lyckats behålla sin kanariska charm. Här finns helt enkelt ett stort utbud, samtidigt som det känns intimt och stämningsfullt.

Vackra omgivningar

Los Gigantes består idag av tre relativt kuperade områden som vuxit ihop. Charmiga Los Gigantes vid den lilla marinan, Puerto Santiago med sin småstadscharm och vackra torg, och moderna Playa de la Arena ovanför den fina stranden, där flera av Vings hotell ligger. Stranden består av svart lavasand och vattnet är rent och härligt, men skulle du vilja bada i lugnare vatten finns också en offentlig poolanläggning i byn. Omgivningarna kring Los Gigantes är dramatiska, med klippor som syns resa sig i bakgrunden. Eftersom området ligger på västkusten är Los Gigantes känt för sina underbara solnedgångar. Solnedgången, och den underbara utsikten över grannön La Gomera, njuter du bäst av från ett bord vid någon av de många restaurangerna nere vid hamnen.

Att göra i Los Gigantes

Det finns gott om vandringsleder i omgivningarna kring Los Gigantes om skulle få lust att resa dig ur solstolen. På ön finns också flera golfbanor, den närmaste är Abama Golf, någon mil från Los Gigantes. Vill du hellre ge dig ut till havs finns det gott om båtturer från hamnen i Los Gigantes, och har du tur får du se både valar och delfiner. När det gäller nöjeslivet är det en aning begränsat. Barer finns, men kvällsnöjet består i första hand av att tillsammans med andra turister och lokalbefolkningen njuta av vällagad mat och ett glas gott vin på någon av de många restaurangerna. Ett annat tips är att hyra bil så du kan resa runt på egen hand, i din egen takt. Bekvämast och billigast är att boka bilen hemifrån, samtidigt som du bokar din resa.
Bra att veta
  • Valfri reslängd
  • Resor året runt
  • Bra pris på hyrbil
  • Bra dykning
  • Många restauranger
  • Lugn och ro

Våra kunder om Los Gigantes

SÖK DIN RESA TILL Los Gigantes