Se hotell (2)

Resor till Playa Paraiso

Playa Paraiso är ett avkopplande resmål på Teneriffa, med ett av öns bästa hotell.

Playa Paraiso ligger perfekt på Teneriffas västkust, lagom långt från myllret på de större orterna, men ändå så nära att du lätt kan resa dit när du vill. Här kopplar du av i lugna och gröna omgivningar med allt inom bekvämt räckhåll. Själva Playa Paraiso består mest av flotta hotell, tillsammans med en handfull butiker och restauranger, men inte långt därifrån ligger grannbyn, Callao Salvaje, med ett lite större utbud. Denna del av kusten är ganska klippig och karg, och stränderna är i allmänhet små och smala. Därför har man i Playa Paraiso byggt Lago Lido, en vacker poolanläggning med vatten direkt från Atlanten, så alla ska kunna njuta av uppfriskande havsbad under perfekta förhållanden. Och vill man inte gå dit finns flera pooler på hotellet, och givetvis ett spa, om du skulle få lust att skämma bort dig själv på din resa.

Se mer av Teneriffa

Teneriffa är en vacker ö, med mycket att erbjuda en nyfiken besökare. Du kan ta lokalbussen från Playa Paraiso till Playa de las Américas, för att få en smak av turistmyllret och kanske plocka på dig en souvenir eller två. Men bäst av allt är ändå att följa med på Vings utflykter eller att boka en hyrbil, för den där riktiga semesterkänslan och de helt unika upplevelserna. Med hyrbil har du dessutom full frihet att resa vart du vill och när du vill. Om du inte tycker att du behöver en bil under hela resan kan du boka den för bara några dagar.

Bra att veta
 • All Inclusive
 • Mycket nöjda gäster
 • Hotell med spa
 • Spännande utflykter
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Playa Paraiso

Väder
 • januari
22°16°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
23°16°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • maj
24°19°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
26°19°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juli
28°22°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • september
28°22°
8
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
26°20°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • november
24°18°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
23°16°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
Stränder
I Playa Paraiso finns liten strand med svart lavasand. Här ligger även poolområdet Lago Lido, med vatten direkt från Atlanten. Till Lago Lido är det entréavgift.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 45 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Du kan resa till Playa Paraiso med Vings charterresor året runt.

Du kan också resa med Ving till Playa Paraiso på reguljära flygresor med valfri reslängd året runt.

Flygen landar på Reina Sofias flygplats på södra Teneriffa.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Playa Paraiso. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Reina Sofia på södra Teneriffa till ditt hotell är ca 30-60 minuter (ca 30 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Oftast går transfern via Los Cristianos eller Playa de las Américas. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg kan du i de flesta fall boka transfer till ditt hotell, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning.
Mat, dryck och nattliv
I Playa Paraiso finns några få restauranger och barer. I övrigt är orten relativt stillsam. Ett större utbud av restauranger med olika sorters mat hittar du i Playa de las Américas, samt i grannbyn Callao Salvaje.

Mat och dryck på Teneriffa

Spanjorerna har typiskt sydeuropeiska matvanor, frukosten är en hastigt överstökad affär, på sin höjd en kopp kaffe och en croissant. Men det kompenserar man redan vid elvatiden med en café con leche (kaffe med mjölk) och en bocadillo, som är ungefär detsamma som en halv baguette med något rejält pålägg.

Lunchen äter man sedan ganska sent, ofta vid tvåtiden. Därefter är det fortfarande många som tar en siesta. Spanska barn brukar sedan få något att äta vid sextiden för att inte bli helt omöjliga, medan deras föräldrar ofta väntar till niotiden innan de äter middag. Det här betyder inte att man som besökare behöver följa mönster, men om man undrar varför många restauranger verkar så tomma runt vår lunch- och middagstid så är detta förklaringen. På turistorterna finns det dock alltid gott om restauranger som håller öppet hela dagen.

Dricks

Dricks är inte alltid inräknat på notan, men du finner ofta en post som kallas IGIC, det är den kanariska momsen på sju procent. Du är inte tvingad att lämna dricks, men om du är nöjd med servicen, och ännu viktigare, om du tror att du kommer att återvända vid ett senare tillfälle, så lägg tio procent i dricks. Om du inte är nöjd, eller om du sitter i baren och äter till exempel en macka, så behöver du inte lämna någon dricks. Tänk på att spanjorerna ibland ställer fram bröd på bordet innan maten kommer ut. Detta är inte alltid gratis, om du äter av det dyker det upp på räkningen, men om du låter det stå behöver du inte betala för det.

Restauranger

Utbudet av restauranger är mycket stort på Teneriffa och lokalbefolkningen äter ofta ute. I veckosluten är det nästan obligatoriskt att gå ut med familj och vänner för att avnjuta en god måltid. Fina exklusiva restauranger med internationellt kök blandas med kanariska, tyska, italienska, franska, peruanska, kinesiska, libanesiska, indiska...

Bodegor där man kan få gott vin och tapas, d. v. s. smårätter, finns överallt. De restauranger som ligger lite utanför turistområdena har oftast stängt en dag i veckan, så ring och försäkra dig om att det är öppet. Ute på landet finns små familjerestauranger, så kallade guachinches, där utbudet är mycket begränsat, men maten är fantastiskt god. De flesta är mycket billiga. Många av dem har bara öppet om hösten, då de kan erbjuda eget vin. När det är slut stänger man och sätter en skylt på dörren: "Se acabó el vino" – vinet är slutsålt!

Kanin

Kaninkött - eller Conejo, som det heter på menyn, är lätt och ljust, och påminner lite om kyckling men har mer smak. Om du har valt ett bra ställe att äta på riskerar du inte att det är torrt, utan njuter istället av en vällagad gryta.

Mojo

Mojo, som uttalas "mocho", är ett kulinariskt genidrag i liten skala. Detta är en sås som både lagas hemma och köps färdig i burkar på snabbköpet. Den röda mojon är en blandning av pepparfrukter och kryddor, medan koriander dominerar i den lite mildare gröna mojon. Vilken som är godast är omöjligt att avgöra, det är bäst att ta lite av bägge.

Ost

På Kanarieöarna produceras en mängd olika ostar, som alla är riktigt goda. De ystas av både ko-, get- och fårmjölk eller blandningar av dessa. En av de mest kända spanska ostarna heter Manchego och kommer visserligen inte från Kanarieöarna, men påminner mycket om kanariska ostar. Den har en svart skorpa och mild, karakteristisk smak med en viss syrlighet. Du bör själv smaka dig fram bland de olika varianterna. Ost heter queso på spanska och rökt ost (smakar mycket bättre än det låter) heter queso ahumado. Gå in på en större supermercado och se vad du finner. Här kan du leta dig fram bland godsakerna och komma ut med famnen full av ljuvligheter som lokal ost, skinka och korv. Det är ett sant nöje för både gourmeter och gourmander.

Potatis

Vi potatisätande svenskar borde lära oss av spanjorerna. Deras papas arrugadas, "skrynklig potatis", kokas i vatten med så mycket havssalt att vattnet dras ur dem och smaken koncentreras. De serveras lite skrynkliga och saltskimrande tillsammans med mojo.

För gottegrisen

Låt inte skenet bedra. De vackraste kakorna, överdådigt pyntade med frukt och konfekt, seglar under falsk flagg. Under den vackra ytan döljer sig oftast bara en neutral och oentusiastisk sockerkaka. Prova hellre de mer anspråkslösa bakverken, som de chokladfyllda croissanterna, eller smördegsrullarna fyllda med nötter och torkad frukt. De ser inte mycket ut för världen, men de får smaklökarna att dansa ringdans av glädje.
Nattlivet i Playa Paraiso är begränsat, dock finns 3-4 pubar och två små spellokaler där man kan spela dart och biljard. Ett mer aktivt nattliv hittar du i Los Cristianos och Playa de las Américas.
Shopping
I Playa Paraiso finns ett fåtal butiker. Bättre är att ta bussen in till Playa de las Américas, med större möjligheter till shopping och lägre priser.

Shopping på Teneriffa

Prisnivåerna på Teneriffa är generellt lite lägre än i Sverige, då det är ett frihandelsområde med bara 7 procent i moms. Det kan vara värt att kika lite extra på skor, väskor, parfym, kosmetik, elektronik, tobak, alkohol och märkesartiklar. Guld och silver är inte speciellt billigt, men det kan vara värt att köpa smycken som kräver många arbetstimmar, då arbetskraften är billigare här. Pärlkedjor och smycken av kända designers är betydligt billigare än hemma, liksom märkesklockor och pennor.
Aktiviteter och sevärdheter

Dykcenter - Playa Paraiso

Dykcenter finns vid stranden Lago Lido.

Sevärdheter på Teneriffa

Teneriffa har massor av historia och sevärdheter, men det mesta ligger utanför Los Cristianos och Playa de las Américas, som är relativt nybyggda. Öns museer ligger i huvudstaden Santa Cruz, cirka 80 kilometer från Los Cristianos. Den gamla huvudstaden La Laguna har nästan byggts ihop med Santa Cruz. Den är också värd ett besök, för sin intressanta arkitektur, med bland annat katedralen och universitetet. Spanjorerna anlade huvudstaden efter erövringen från urbefolkningen 1497. Huvudstaden flyttades senare till Santa Cruz för att ligga vid vattnet. Idag är den en viktig hamnstad, samt öns administrativa centrum.
Hur du tar dig runt
Vill du uppleva Teneriffa på egen hand i ditt eget tempo? Vi samarbetar med Avis, som har de bästa bilarna och bra försäkringar. Kontakta oss på träfftiden eller ring oss på servicetelefonen, så reserverar vi bilen. Ta sedan med körkortet och passet till Avis och kom överens om när bilen skall lämnas tillbaka. Var uppmärksam på deras öppettider och eventuella helgdagar. Och ha alltid kontraktet liggande i bilen.

Biltyper

B Volkswagen Polo eller liknande bil 2 vuxna + 2 barn
C Skoda Fabia eller liknande bil 4 vuxna
D Volkswagen Golf eller liknande bil 4 vuxna + 1 barn
F Xsara Picasso eller liknande bil 4 vuxna + 1 barn
K VW Eos / Beetle Cabriolet eller liknande bil 4 vuxna + 1 barn
P VW Multivan eller liknande bil 7 vuxna

Följande ingår i priset:

• Helförsäkring
• Fria kilometer
• Karta över ön
• Skatt/moms

Följande kan man komplettera med efter egna behov:

• Barnstol kan hyras för ca 10 euro.
• Om det är fler än en förare får man betala en extraförsäkring på ca 6 euro per dag.
• Om föraren är under 25 år får man betala en extra försäkring per dag.
• Om du inte har en personskadeförsäkring kan du köpa till det.
• Du kan teckna en tilläggsförsäkring (ca 22 euro per dag för grupp B-K) som eliminerar självrisken (Super collision damage waiver).
• I de flesta fall får man lägga en deposition för bensinen med sitt kort. Saknar du kort, betalas den kontant. Beloppet betalas tillbaka om du återlämnar bilen med full tank.

Obs! För att få hyra bil hos Avis måste man ha fyllt 21 år och haft körkort i minst 1 år.

Övrigt

Tillåten parkering markeras med vita linjer. Blå linjer betyder att parkeringsavgift skall betalas, och precis som hemma betalar man detta i en parkeringsautomat. Gula linjer betyder stopp- och parkeringsförbud. Respektera detta – polisen tar bort felparkerade bilar och det är dyrt och besvärligt att hämta ut bilen igen.

De flesta biluthyrningsfirmor använder diesel (gasoil) eller blyfri bensin, som finns i 95 och 98 oktan och heter sin plomo på spanska
.... Normalt får du bilen fulltankad och lämnar sedan tillbaka den med full tank. För att få full tank på en bemannad bensinstation säger du "lleno, por favor" (uttalas "jeeno, por favår"). Fråga oss gärna om spännande och intressanta turtips! OBS! De spanska trafikreglerna har skärpts de senaste åren. Var därför uppmärksam och kör lugnt och försiktigt! Numera får du t.ex. böter om du pratar i mobil, kör utan bälte, inte håller avstånden, felparkerar, gör en u-sväng eller kör med alkohol i blodet! Kör försiktigt och ha en riktigt trevlig tur!

Kontakta oss för förslag till trevliga rutter. Och tänk på att du kan förköpa biljetter hos oss till många evenemang och attraktioner på ön, som gör att du slipper stå i kö och ger förmånligare pris.

Busstrafik - Playa Paraiso

Lokalbussarna är gröna och heter TITSA. Bussförbindelser finns mellan de flesta större orterna. Från Playa Paraiso går buss till bland annat Los Cristianos, Santa Cruz, Puerto de la Cruz och Los Gigantes.

Taxi - Playa Paraiso

I Playa Paraiso finns många taxibilar som du kan stoppa på gatan eller ta från en taxistation. Taxichaufförerna skall enligt lag köra på taxameter.
Fakta

Vår service

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Spaniens ambassad på telefon 08-522 808 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Spanien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Bankerna har öppet måndag-fredag ca kl. 08.30-14.00. Vissa banker har även öppet på lördagar ca kl. 08.30-13.30. Korten Visa, Mastercard och Eurocard fungerar i de flesta affärer och det finns uttagsautomater.

Tidsskillnad

Svensk tid -1 timme.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Läs också Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
SÖK DIN RESA TILL Playa Paraiso
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.