Cyklist som vilar på en bänk, med cykeln uppställd bakom sig
Cykling
på egen hand

Cykling på Teneriffa

På Teneriffa hittar du som landsvägscyklist härliga utmaningar. Terrängen bjuder på branta stigningar i en varierande natur från sydsidans och Teides karga lavalandskap till norrsidans grönskande natur.

Vill du cykla på norra sidan av Teneriffa hittar du Puerto de la Cruz i den vackra och grönskande Orotavadalen. Puerto de la Cruz är en genuin kanarisk stad med gammaldags charm. På stadens torg, Plaza Charco, hittar du en trevlig blandning av restauranger och barer att koppla av på efter ett hårt cykelpass. När du inte cyklar kan du bland annat njuta av ett dopp i de enorma havsvattenpoolerna eller ett besök i den botaniska trädgården, Jardín Botánico, som ligger ovanför staden. Oavsett när du väljer att resa erbjuder Teneriffa ett behagligt klimat.

Teneriffa lämpar sig för den vana cyklisten som cyklar för träning och motion.

Varför Teneriffa?

  • Behagligt klimat året runt.
  • Många bra resmål för cykling. Här kan du bland annat kombinera cykling och familjesemester. Bor du i Playa de las Américas kan du lätt få bra träning i bergen och samtidigt njuta av semestern med familjen.* Precis utanför byn hittar du korta, utmanande vägar som omedelbart höjer din puls och efter passet kan du rulla ner för berget till hotellet och njuta av resten av dagen med familjen.

*Vägarna inne i Playa de las Américas och Los Cristianos kan av och till vara svåra att ta sig fram på, då de inte är gjorda för cyklister och då de är trafikerade. Men när du väl lämnat byn hittar du härliga och utmanande stigningar. Stigningarna kommer direkt när du lämnar byn, så var förberedd!

  • Utmanande höjder. På Teneriffa kan du träna i varierande terräng och vill du utmana dig till max är stigningen upp till vulkanen Teide ett måste.
  • Här kan du träna som proffsen. Till Teneriffa reser gärna många tävlingscyklister innan bland annat Tour de France för att träna höghöjdsträning.
  • På Teneriffa finns det möjlighet att hitta lokalt arrangerade cykelturer och bra cykeluthyrning.**

**Om du vill hyra cykel rekommenderar vi Free Motion som har både landsvägcyklar och MTB. Förboka gärna i god tid.

Sunwing Fañabé Beach
Sunwing

Sunwing Fañabé Beach

Prisbelönta Sunwing Fañabe Beach har flera gånger fått utmärkelsen bästa familjehotell. Nära till ett utmanande cykelpass.

Prisbelönta Sunwing Fañabe Beach har flera gånger fått utmärkelsen bästa familjehotell.

Sunprime Coral Suites & Spa
Sunprime

Sunprime Coral Suites & Spa

Vårt vuxenhotell Sunprime Coral Suites & Spa passar perfekt om du reser i vuxet sällskap. Hotellet ligger centralt och erbjuder smarta måltidspaket, gym och ett härligt spa där du kan njuta av olika spabehandlingar.

Vårt vuxenhotell Sunprime Coral Suites & Spa passar perfekt om du reser i vuxet sällskap.