Se hotell (2)

Resor till Kavala stad

Välkommen till Kavala, här väntar en resa till en av Greklands vackraste städer, med fina stränder och gott om sevärdheter och naturupplevelser.

Trots att Kavala har en historia som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden är det en modern och livlig stad, med mycket att både se och göra under din resa. De äldsta delarna av staden ligger ute på en brant halvö som kröns av den gamla fästningen, tätt omgiven av låga hus och smala gränder. Det är som gjort för stillsamma upptäcktsfärder till fots, och om man trots den svalkande havsbrisen skulle bli för varm finns det gott om barer och skuggiga tavernor där man kan slå sig ner och dricka något svalkande. När du vilat en stund är det kanske dags att resa sig för att se vad staden kan erbjuda i form av shopping, här finns både hantverk, kläder och mycket annat. Det mesta har en skön, lokal känsla och det är lätt att hitta både vackra och användbara souvenirer.

Upptäck Kavala

Kavala är en halvstor stad där turismen aldrig tar över, även om den blommar upp under sommarsäsongen med flera stora festivaler och evenemang, som till exempel Philippi-festivalen. Den börjar i juli och pågår fram till september, med konserter, teater och uppträdanden, bland annat på scenen uppe i fästningen. Då är det många som passar på att resa hit, lika mycket för själva festivalen som för dess stämningsfulla inramning. Passa också på att beundra den vackra akvedukten eller de praktfulla byggnader som tobaksmagnaterna lät uppföra åt sig runt förra sekelskiftet. Många av dem är idag museer och gallerier så de är lätta att besöka. Tack vare sitt förflutna, som handelsplats och korsväg har Kavala också utvecklat en egen gastronomi som är väl värd att prova, inte minst den färska fisken och skaldjuren som alltid finns på menyn. Missa inte heller chansen till både kortare och längre resor i omgivningarna runt Kavala stad; floden Nestos med sitt rika fågelliv och den antika staden Philippi ligger inom bekvämt räckhåll, och på mindre än en timme kan du resa med färjan över till ön Thassos som ligger strax utanför kusten.

Stad och strand

En av stadens många fördelar är att man lätt kan kombinera både stad och strand under en resa. Både stranden och centrum av Kavala stad ligger inom gångavstånd från våra hotell, så du hinner lätt med både strandliv och folkliv under din semester.

Kombinera med Thassos

Varför inte dela upp din resa, med till exempel en vecka i Kavala och en på Golden Beach eller något annat av våra resmål på Thassos? Det finns många möjligheter att skräddarsy en resa med två olika resmål så du får en semester som passar just dig.

Filtrera och sök resa

Våra kunder om Kavala stad

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
13°7°
3
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • februari
14°8°
5
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • mars
15°9°
5
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • april
21°11°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
25°15°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
30°19°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juli
33°22°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • augusti
33°22°
11
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • september
28°19°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
22°15°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
18°11°
3
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • december
14°9°
3
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
Stränder
I Kavala finns två stränder strax utanför stadskärnan: Rapsani- och Kalamitsastranden. Längre ut från staden finns flera stränder som lätt nås med buss eller taxi.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3-4 timmar

Så reser du hit

Till Kavala stad kan du resa under sommarsäsongen (maj-september) med Vings charterresor.

Flygen landar på flygplatsen utanför Kavala på fastlandet.
Till Thassos kan du resa med VingCharter från Köpenhamn under sommarsäsongen (maj-sept). Välj paketresa, köp enbart flygstol eller bara hotellrum.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Kavala stad. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen strax utanför Kavala till ditt hotell är ca 45-55 minuter (ca 35 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Transfern går med taxi eller minibuss. Den exakta rutten beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
I Kavala stad finns gott om restauranger, barer och tavernor med färsk fisk, men naturligtvis finns också gott om ställen där du kan prova traditionell grekisk mat.
I Kavala stad hittar du trevliga caféer och barer med ett skönt och avspänt nattliv. Under sommarsäsongen arrangeras även flera stora festivaler.
Aktiviteter och sevärdheter
Kavala är en halvstor stad där turismen aldrig tar över, även om den blommar upp under sommarsäsongen. Då arrangeras flera stora festivaler och evenemang. En av dem är Philippi-festivalen. Den börjar i juli och pågår fram till september med konserter, teater och uppträdanden. Dessa evenemang spelas på scenen men också uppe i fästningen. I Kavala stad finns också möjlighet till aktiviteter som segling, paddling, fiske och vandring.

Xanti

Xanti ligger öster om Kavala, och är en lite turkisk stad som i huvudsak lever på tobak. Här bor turkar i greker i sämja. På lördagar hålls här en storstilad turkisk marknad.

Alabastermoskén

Mohamed Ali, som kallas för det moderna Egyptens fader och som tillskrivs bygget av Alabastermoskén i Kairo på 1800-talet, föddes i Kavala.

Thessaloniki

Thessaloniki är en av de mest berömda städerna i Grekland, som på senare tid fått ett uppsving bland jet setet som gärna tar en resa hit för att njuta av lika mycket av sol och strand, som av fantastisk shopping och exotiska nattklubbar. Det finns de som jämför nattlivet med det i London
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Kavala och det grekiska fastlandet på är att hyra en bil. I stan finns alla de större arrangörerna: Avis, Budget, Hertz etc. Kontrollera noga vad som ingår i försäkringen om du hyr bil på plats. Se upp med små okända biluthyrare, även om de lockar med låga priser.

Tåg

Ett litet tåg åker mellan gamla staden och hamnen.

Taxi

Det finns gott om taxibilar i Kavala. Om du behöver en taxi kan du alltid be om hjälp på hotell eller restaurang. Taxibilarna har taxameter och priset kan vara högre under sen kväll och natt. Om du behöver taxi sent på kvällen eller under natten är det bättre att avtala tid/boka taxi innan.

Lokalbuss

Lokalbussar finns i de närmaste omgivningarna.

Båt

Från Kavala går det färjor till Limnos, Mytilini och Chios. Det finns också flygbåt från Kavala till Thassos. Färja går också från Keramoti till hamnen i Thassos stad. Under sommaren går färjor från Keramoti från tidigt på morgonen till sent på kvällen.
Fakta

Vår service

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Greklands ambassad på telefon 08-545 660 10.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Grekland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Thassos ligger i Egeiska havet och har ca 15.000 invånare varav ca 3.000 i Thassos stad. Gott om restauranger och tavernor, några med livemusik. Åtskilliga barer och strandbarer. Museum och antika utgrävningar.
Sök din resa till Kavala stad