Se hotell (2)

Resor till Kavala stad

VÀlkommen till Kavala, hÀr vÀntar en resa till en av Greklands vackraste stÀder, med fina strÀnder och gott om sevÀrdheter och naturupplevelser.

Trots att Kavala har en historia som strÀcker sig flera tusen Är tillbaka i tiden Àr det en modern och livlig stad, med mycket att bÄde se och göra under din resa. De Àldsta delarna av staden ligger ute pÄ en brant halvö som kröns av den gamla fÀstningen, tÀtt omgiven av lÄga hus och smala grÀnder. Det Àr som gjort för stillsamma upptÀcktsfÀrder till fots, och om man trots den svalkande havsbrisen skulle bli för varm finns det gott om barer och skuggiga tavernor dÀr man kan slÄ sig ner och dricka nÄgot svalkande. NÀr du vilat en stund Àr det kanske dags att resa sig för att se vad staden kan erbjuda i form av shopping, hÀr finns bÄde hantverk, klÀder och mycket annat. Det mesta har en skön, lokal kÀnsla och det Àr lÀtt att hitta bÄde vackra och anvÀndbara souvenirer.

UpptÀck Kavala

Kavala Àr en halvstor stad dÀr turismen aldrig tar över, Àven om den blommar upp under sommarsÀsongen med flera stora festivaler och evenemang, som till exempel Philippi-festivalen. Den börjar i juli och pÄgÄr fram till september, med konserter, teater och upptrÀdanden, bland annat pÄ scenen uppe i fÀstningen. DÄ Àr det mÄnga som passar pÄ att resa hit, lika mycket för sjÀlva festivalen som för dess stÀmningsfulla inramning. Passa ocksÄ pÄ att beundra den vackra akvedukten eller de praktfulla byggnader som tobaksmagnaterna lÀt uppföra Ät sig runt förra sekelskiftet. MÄnga av dem Àr idag museer och gallerier sÄ de Àr lÀtta att besöka. Tack vare sitt förflutna, som handelsplats och korsvÀg har Kavala ocksÄ utvecklat en egen gastronomi som Àr vÀl vÀrd att prova, inte minst den fÀrska fisken och skaldjuren som alltid finns pÄ menyn. Missa inte heller chansen till bÄde kortare och lÀngre resor i omgivningarna runt Kavala stad; floden Nestos med sitt rika fÄgelliv och den antika staden Philippi ligger inom bekvÀmt rÀckhÄll, och pÄ mindre Àn en timme kan du resa med fÀrjan över till ön Thassos som ligger strax utanför kusten.

Stad och strand

En av stadens mÄnga fördelar Àr att man lÀtt kan kombinera bÄde stad och strand under en resa. BÄde stranden och centrum av Kavala stad ligger inom gÄngavstÄnd frÄn vÄra hotell, sÄ du hinner lÀtt med bÄde strandliv och folkliv under din semester.

Kombinera med Thassos

Varför inte dela upp din resa, med till exempel en vecka i Kavala och en pÄ Golden Beach eller nÄgot annat av vÄra resmÄl pÄ Thassos? Det finns mÄnga möjligheter att skrÀddarsy en resa med tvÄ olika resmÄl sÄ du fÄr en semester som passar just dig.

Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Kavala stad

ResmÄlet har Ànnu inga omdömen

VĂ€der
 • januari
13°7°
3
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • februari
14°8°
5
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • mars
15°9°
5
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • april
21°11°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
25°15°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
30°19°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juli
33°22°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • augusti
33°22°
11
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • september
28°19°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
22°15°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
18°11°
3
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • december
14°9°
3
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
StrÀnder
I Kavala finns tvÄ strÀnder strax utanför stadskÀrnan: Rapsani- och Kalamitsastranden. LÀngre ut frÄn staden finns flera strÀnder som lÀtt nÄs med buss eller taxi.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3-4 timmar

SĂ„ reser du hit

Till Kavala stad kan du resa under sommarsÀsongen (maj-september) med Vings charterresor.

Flygen landar pÄ flygplatsen utanför Kavala pÄ fastlandet.
Till Thassos kan du resa med VingCharter frÄn Köpenhamn under sommarsÀsongen (maj-sept). VÀlj paketresa, köp enbart flygstol eller bara hotellrum.
Med Vings transfer kommer du enkelt och sÀkert till ditt hotell i Kavala stad. Transfern ingÄr inte i resans pris, du lÀgger sjÀlv till den vid bokning. Restiden frÄn flygplatsen strax utanför Kavala till ditt hotell Àr ca 45-55 minuter (ca 35 km), beroende pÄ trafik och antal hotellstopp. Transfern gÄr med taxi eller minibuss. Den exakta rutten beror pÄ lokala förhÄllanden och bestÀms pÄ plats. Mer information fÄr du vid ankomst. LÀs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
I Kavala stad finns gott om restauranger, barer och tavernor med fÀrsk fisk, men naturligtvis finns ocksÄ gott om stÀllen dÀr du kan prova traditionell grekisk mat.
I Kavala stad hittar du trevliga caféer och barer med ett skönt och avspÀnt nattliv. Under sommarsÀsongen arrangeras Àven flera stora festivaler.
Aktiviteter och sevÀrdheter
Kavala Àr en halvstor stad dÀr turismen aldrig tar över, Àven om den blommar upp under sommarsÀsongen. DÄ arrangeras flera stora festivaler och evenemang. En av dem Àr Philippi-festivalen. Den börjar i juli och pÄgÄr fram till september med konserter, teater och upptrÀdanden. Dessa evenemang spelas pÄ scenen men ocksÄ uppe i fÀstningen. I Kavala stad finns ocksÄ möjlighet till aktiviteter som segling, paddling, fiske och vandring.

Xanti

Xanti ligger öster om Kavala, och Àr en lite turkisk stad som i huvudsak lever pÄ tobak. HÀr bor turkar i greker i sÀmja. PÄ lördagar hÄlls hÀr en storstilad turkisk marknad.

Alabastermoskén

Mohamed Ali, som kallas för det moderna Egyptens fader och som tillskrivs bygget av Alabastermoskén i Kairo pÄ 1800-talet, föddes i Kavala.

Thessaloniki

Thessaloniki Àr en av de mest berömda stÀderna i Grekland, som pÄ senare tid fÄtt ett uppsving bland jet setet som gÀrna tar en resa hit för att njuta av lika mycket av sol och strand, som av fantastisk shopping och exotiska nattklubbar. Det finns de som jÀmför nattlivet med det i London
Hur du tar dig runt
Det bÀsta sÀttet att se och uppleva Kavala och det grekiska fastlandet pÄ Àr att hyra en bil. I stan finns alla de större arrangörerna: Avis, Budget, Hertz etc. Kontrollera noga vad som ingÄr i försÀkringen om du hyr bil pÄ plats. Se upp med smÄ okÀnda biluthyrare, Àven om de lockar med lÄga priser.

TĂ„g

Ett litet tÄg Äker mellan gamla staden och hamnen.

Taxi

Det finns gott om taxibilar i Kavala. Om du behöver en taxi kan du alltid be om hjÀlp pÄ hotell eller restaurang. Taxibilarna har taxameter och priset kan vara högre under sen kvÀll och natt. Om du behöver taxi sent pÄ kvÀllen eller under natten Àr det bÀttre att avtala tid/boka taxi innan.

Lokalbuss

Lokalbussar finns i de nÀrmaste omgivningarna.

BĂ„t

FrÄn Kavala gÄr det fÀrjor till Limnos, Mytilini och Chios. Det finns ocksÄ flygbÄt frÄn Kavala till Thassos. FÀrja gÄr ocksÄ frÄn Keramoti till hamnen i Thassos stad. Under sommaren gÄr fÀrjor frÄn Keramoti frÄn tidigt pÄ morgonen till sent pÄ kvÀllen.
Fakta

VĂ„r service

Under din vistelse kan du nÄ oss dygnet runt pÄ vÄr servicetelefon samt pÄ sms och e-post om du vill boka hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda rÄd. Reser du med charter, möter vi dig dessutom pÄ flygplatsen och ser till att du kommer pÄ rÀtt buss om du bokat transfer.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Greklands ambassad pÄ telefon 08-545 660 10.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Grekland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt pÄ hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lÀgenhetsklassificering och vistelsens lÀngd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lÀgenheter kan skilja sig frÄn den officiella, som Àr den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjÀrnor: 0,50 euro per rum eller lÀgenhet och natt
3 stjÀrnor: 1,50 euro per rum eller lÀgenhet och natt
4 stjÀrnor 3,00 euro per rum eller lÀgenhet och natt
5 stjÀrnor 4,00 euro per rum eller lÀgenhet och natt

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme

El

220 volt.

SprÄk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Thassos ligger i Egeiska havet och har ca 15.000 invĂ„nare varav ca 3.000 i Thassos stad. Gott om restauranger och tavernor, nĂ„gra med livemusik. Åtskilliga barer och strandbarer. Museum och antika utgrĂ€vningar.
Sök din resa till Kavala stad