Se hotell (5)

Resor till Livadia

Livadia är rätt val om du längtar efter en resa med mycket sol och bad i närmast orörd natur.
Om du någon gång drömt om en riktigt avkopplande semester i näst intill orörd greklandsmiljö så har du hittat rätt på Tilos. Denna lilla charmerande ö, som ligger mellan Rhodos och Kos, är bara ett par mil lång och några kilometer bred och har knappt 500 invånare.

Livadia på Tilos

Tilos är en vacker ö, med flera fina småstränder, som man tar sig till via vandringsstigar. Här kopplar du av och njuter av lugnet och av närheten till naturen. Vattnet runt ön är rent och kristallklart, och du kan hitta din favoritstrand och vara helt för dig själv. Människorna är oerhört gästvänliga och maten på tavernorna är den bästa du kan få i Grekland. På Tilos är turismen ännu helt i sin linda eftersom det inte finns någon flygplats. För att komma hit måste man resa med båt från Rhodos. Av den handfull hotell som finns ligger de flesta i byn Livadia, som är öns hamn, vid en fin strand. Några kilometer norr om Livadia ligger den övergivna och historiska byn Mikro Chorio.

Kombinera med Rhodos

Varför inte uppleva två olika öar på din resa? Hos Ving kan du boka resor där du kombinerar Tilos och Rhodos, med en vecka på varje. Ett förslag är att börja med en vecka i det livliga Rhodos stad, innan du reser över till Tilos för en avkopplande vecka med stora naturupplevelser och sköna bad.

Vandring i vacker natur

Huvudorten Megalo Chorio ligger i bergen. Det går en buss mellan byarna och under högsäsong går den även till ett par av de större stränderna. Tycker du om att vandra har du kommit rätt. Här finns många lockande vandringsleder, av varierande svårighetsgrad. Floran är rik, liksom fågellivet, eftersom jakt är förbjuden på ön.
Bra att veta
  • Kombinera två olika öar
  • Lugn och ro
  • Fina stränder
  • Lokala restauranger

Våra kunder om Livadia

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Livadia